Tests

Bedste shampoo (TEST): Her er de bedste shampooer

Det er ikke altid nemt at vælge en shampoo. Hvad gør shampooen god? Skal man bruge en shampoo til volumen, krøllet hår, tyndt hår eller andet? I denne test giver vi dig svar på, hvilke shampooer der virker.

skrevet af Julie M. Laursen

bedste shampoo

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Hvilken shampoo er bedst, så dine lokker bliver skinnende og velplejede?

Verdens bedste shampoo er en shampoo, som passer perfekt til din hårtype, og som genopbygger, beskytter og plejer dit hår. Vi kigger nærmere på en række shampooer, der udmærker sig på forskellig vis:

Der er bl.a. økologiske og veganske shampooer, eller produkter som hjælper på irriteret hovedbund, fedtet hår, eller som er perfekte til slidt og tørt hår.

Læs videre og bliv klogere på hvilken shampoo der er allerbedst til lige præcis dig.

Bedste shampooer i test

Herunder tager vi et kig på de shampooer, vi har vurderet til at være de bedste. Vi har ikke testet dem selv, men har undersøgt internettet for de bedste shampooer på markedet baseret på brugeranmeldelser, ekspertvurdering og erfarne kilder.

De bedste shampooer er:

 1. Split Fix™ Shampoo
 2. Yuaia Haircare
 3. Australian Bodycare Hair Clean Shampoo
 4. Rudolph Care Blossom Shampoo
 5. Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo
 6. Moroccanoil Moisture Repair Shampoo
 7. Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo
 8. Redken High Rise Volume Lifting Shampoo
 9. Kevin Murphy Balancing Wash
 10. Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1
 11. L’Oréal Serie Expert Magnesium
hairlust split fix shampoo (1)

1. Hairlust Split Fix™ Shampoo

Hvis du lægger vægt på kombinationen høj kvalitet og økologi, er denne veganske og økologiske shampoo måske lige noget for dig.

Split Fix™ Shampoo er vegansk og økologisk certificeret, og udviklet til tørt, tyndt og ødelagt hår. Det er en naturlig shampoo, som genopbygger håret via innovative ingredienser.

De veganske mikroproteiner og risekstraktet trænger ind i hårets kerne, og styrker og genopbygger lokkerne. Resultatet er en smuk, blank manke, som er beskyttet imod slitage over længere tid.

Shampooen er fremstillet i Danmark, den indeholder en mild parfume med frisk æbleekstrakt, og den er fri for parabener.

Gode Egenskaber

 • Vegansk og økologisk
 • Hjælper mod tyndt hår
 • Genopbygger ødelagt hår
grow & glow shampoo kopi

2. Grow and Glow Shampoo

Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo er et special produkt, som stimulerer hårvæksten, mindsker hårtab og øger tykkelsen af hårstråene.

Studier viser følgende resultater efter 90 til 150 dages brug:

 • 89% reduktion af hårtab
 • 52% stigning i hårtæthed

Har du sensitivt eller fint hår? Så er denne shampoo meget muligt noget for dig.

Den er både farvebeskyttende, anti frizz, god for hårvækst, stimulerende, og virker både for mænd og kvinder.

Denne shampoo, uden sulfat og silikone, fra Yuaia er rig på aktive ingredienser der trænger ned i hårrødderne. På sigt får du både fyldigere hår og stærkere hårstrå.

Gode Egenskaber

 • Reducerer hårtab
 • Øger hårtæthed
 • Massere gode aktive ingredienser
Hair clean

3. Australian Bodycare Hair Clean Shampoo

Har du problemer med hovedbunden, f.eks. i form af skæl, tørhed eller kløe? Den anerkendte australske hudplejeserie, Australian Body Care, har lavet en rensende shampoo, som vasker, plejer og nærer hovedbunden.

Den virksomme Tea Tree Oil er en naturlig ingrediens, som stopper bakterievækst, der forårsager irritation og skældannelse.

Tea Tree Oil er kombineret med kokosolie, der beroliger huden, fugter og styrker hårrødderne, så det bliver blankt og lækkert. Australian Bodycare Hair Clean Shampoo er en virksom, naturlig shampoo, der måske kunne blive den bedste shampoo for dig, der bakser med irriteret hovedbund.

rudolph care blossom

4. Rudolph Care Blossom Shampoo

Det danske hudplejemærke Rudolph Care tilbyder en mild shampoo, Blossom Shampoo. Der er lagt vægt på at bruge naturens ingredienser: Morgenfrue, hvedeprotein og aloe vera giver dig et blankt hår, der plejer og genopbygger hår, såvel som hovedbund.

Shampooen er til alle slags hårtyper, og kan bruges af både mænd og kvinder.

Blossom Shampoo er Svanemærket og mærket med COSMOS, som er din garanti for at shampooen er produceret med flest mulige økologiske ingredienser, som skåner naturen og dig. Shampooen er god til dig, der foretrækker naturlige ingredienser i shampooen, den er nemlig fri for syntetiske parfume- og farvestoffer.

Kérastase Resistance Bain Extentioniste

5. Kérastase Resistance Bain Extentioniste Shampoo

Denne shampoo kan noget særligt, hvis du har tørt og slidt hår.

Den indeholder en speciel teknologi, med de aktive indholdsstoffer kreatin, ceramide og melainsyre, der beskytter og forsegler hårstrået, samtidig med at hårstrået styrkes indefra.

Shampooen udmærker sig ved at den renser håret grundigt, så det er 100% clean. Shampooen stimulerer hovedbunden, og giver et sundere hår. Denne shampoo er værd at se nærmere på, hvis du har problemer med tørt og slidt hår, som almindelig shampoo ikke kan løse.

MOROCCANOIL® Moisture Repair

6. Moroccanoil Moisture Repair Shampoo

Hvilken shampoo er bedst til skadet hår, som f.eks. har været udsat for farvning og andre kemiske behandlinger?

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo er et interessant bud på en shampoo, der på skånsom vis bringer håret til live igen efter skrappe behandlinger, som desværre kan slå håret ud af balance.

Hvis du har farvet lokkerne, hjælper shampooen til at bevare farven strålende og intens over længere tid. Det er primært ingredienserne arganolie og keratin, som plejer og fugter håret og hovedbunden. Men dit hår kan også nyde godt af shampooens rige indhold af fedtsyrer og proteiner, som reparerer ødelagt, overbehandlet hår.

Produktet er fri for sulfater, fosfater og parabener, og derfor velegnet til dig, der gerne vil undgå skadelig kemi i din shampoo.

Redken Scalp Relief Oil Detox

7. Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo

Her er et fint bud på en shampoo til fedtet hår. Den bedste shampoo til hår, som har tendens til at fedte, er en shampoo som opsuger overskydende fedt og olie fra hovedbunden.

Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo indeholder virksomme ingredienser, som bringer hovedbundens PH-værdi i balance, hjulpet af lipacider, micro-svampe og lemonekstrakt.

Shampooen er velegnet til hår, der har brug for en dybderensende shampoo, som plejer hovedbunden, og giver håret volumen og en naturlig fugtbalance. Det kan anbefales at bruge shampooen dagligt, så overskydende fedt og olie ikke hober sig op. Ingredienserne forhindrer overskydende olier i at fedte hovedbunden og håret.

Redken High Rise Volume Lifting

8. Redken High Rise Volume Lifting Shampoo

Fladt hår uden fylde er et problem mange af os med fint, tyndt hår kan nikke genkendende til.

Hvis du har et fint, tyndt hår, er Redken High Rise Volume Lifting Shampoo et godt bud på en volume shampoo, som giver håret et fint løft.

En styrkende formel med bl.a. Filloxane og blødgørende silikone løfter dit hår fra rødderne, og giver volumen helt ud i spidserne. Din manke får en masse fylde, glans og volumen. Bemærk, at hvis du leder efter en shampoo uden silikone, så er denne shampoo ikke det rigtige produkt for dig. Men hvis du gerne vil have fylde i dit hår, så er dette produkt den bedste shampoo til tyndt hår.

Kevin Murphy BALANCING.WASH

8. Kevin Murphy Balancing Wash

Hvilken shampoo er bedst, hvis du gerne vil have en sulfatfri shampoo?

Den kendte stylist og designer Kevin Murphy står bag en skånsom shampoo med naturlige ingredienser: Kevin Murphy Balancing Wash.

Hvorfor kan det være en god idé at vælge en shampoo uden sulfater? Sulfater renser effektivt for olie og snavs, men kan samtidig skabe irritation og rødme i hovedbunden. Kevin Murphy Balancing Wash shampoo er samtidig uden parabener, som kan indeholde hormonforstyrrende stoffer.

Produktet er til dig, der søger en god shampoo med milde og skånsomme ingredienser. Shampooen indeholder ekstrakter fra grøn te og mynte, mikset med kokosnød, hvilket giver en dejligt duftende shampoo, som blidt renser håret.

Shampooen skiller sig også positivt ud med ekstrakter fra lavendel, tea tree og geranium, som plejer, nærer og giver et blank hårpragt.

neccin-shampoo-dandruff-treatment-nr1-250ml-1

10. Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1

Næsten hver 5. dansker oplever på et tidspunkt at lide af skæl. Det er langt flere mænd, der får skælproblemer end kvinder.

Selvom det ikke er farligt, kan det være et irriterende problem, som kan give ubehag. Det kan denne shampoo hjælpe med.

Neccin Shampoo Dandruff Shampoo nr.1 er et godt bud på en skælshampoo, som kan løse din hovedbunds problemer. Udover at behandle skællen effektivt, giver shampooen også håret en fin glans, og gør det lettere at sætte.

Skæl skyldes en overproduktion af talg, sammen med en hurtig udskiftning af døde hudceller. Neccin Shampoo Dandruff indeholder Piroctone olamine, der vedligeholder hovedbundens mikroflora, og sikrer en hovedbund i balance. Shampooen stopper svampevæksten, som er årsag til at der opstår generende skæl.

Neccin Shampoo Dandruff Shampoo nr.1 masseres ind i vådt hår, lad produktet virke et par minutter, skyl derefter med vand. I starten kan det være en god idé at gentage processen. Afslut med en god, skånsom balsam. Brug gerne Neccin Shampoo Dandruff Treatment i dit hår hver dag eller efter behov, til problemet er løst.

L'Oréal Serie Expert Magnesium_ Silver

11. L’Oréal Serie Expert Magnesium

Gråt hår er faktisk en smuk farve til de fleste kvinder og mænd. Et eksempel på dette er hårstylisten Gun Britt, som har valgt sit smukke grå hår til.

Denne shampoo er lavet specielt til at fremhæve den smukke farve i gråt hår.

Sølvfarvet hår er en unik hårfarve, som du kan skille dig ud ved. Det er ikke nødvendigt at gemme dit hår væk under en anden hårfarve. Du kan istedet pleje det med en shampoo, som fremhæver den fine sølvgrå farve, og som sørger for at trække de gullige farver ud.

L’Oréal Serie Expert Magnesium er et godt bud på den bedste shampoo til gråt hår, fordi shampooen effektivt reducerer gyldne og gule toner i håret, som ikke harmonerer så godt med gråt farvemæssigt.

Shampooen har plejende aminosyrer, som lysner håret og giver det en køligere tone. Du kan bruge denne shampoo, hvis du er naturligt blond, har kemisk lysnet eller gråt hår. Resultatet er et smukt, køligt og skinnende hår, en eftertragtet og unik hårstil.

Overvejelser ved køb af den bedste shampoo

Den bedste shampoo er den shampoo, der passer til din hårtype. En fin shampoo er ofte også en, der er bedst i test. Hvis du har allergi, følsom hovedbund og hud, er en shampoo, som er testet fri for skadelige stoffer, f.eks. parabener og lignende kemi, måske særligt vigtigt. Eller måske har du farvet hår, som du gerne vil beskytte mest muligt med en shampoo.

Når det handler om vask og pleje af dit unikke hår, så er der altid en shampoo, som er rigtigt god til lige netop dig. Hvilken shampoo kan du så vælge? Det kommer an på hvilke hensyn du skal tage til dit hår, hud og det ønskede resultat, du gerne vil have ud af at bruge shampooen.

Den bedste shampoo giver gerne et resultat, som får det hele til at gå op i en højere enhed: Lækkert, velplejet hår. Få mere at vide her om hvilken type shampoo, der passer til dig, samt gode tips til pleje af dit hår.

Hvilken type shampoo skal du bruge?

Håret er ofte en rigtig vigtig del af den personlige stil. De fleste af os udtrykker os via lokkerne, med forskellig farve, frisure og hårstil. Du har sikkert dine helt egne ønsker og behov, når det kommer til dit hårs udseende. Nogle af os vil gerne have fylde og volumen, mens andre af os gerne vil have blankt hår. Nogle vil gerne fremhæve naturlige krøller, og andre igen vil måske gerne løse et problem i hovedbund eller hår. Her kommer der nogle forslag til hvilken type shampoo, du med fordel kan bruge, og som passer bedst til din hårtype.

Nærende shampoo til normalt hår

Normalt hår har ikke brug for en særlig behandling eller speciel shampoo, men det kan alligevel være en god idé at vælge en shampoo, der kan styrke manken og forebygge problemer. Den bedste shampoo til normalt hår er en shampoo der virker mht. tre ting: Fugt, blødhed og glans. Når du skal finde en shampoo der virker, kan du f.eks. lede efter følgende ting:

 • Økologisk shampoo
 • Shampoo uden sulfat og silikone
 • Bedst i test shampoo

Gode produkter til normalt hår kan styrke håret via naturlige ingredienser såsom aloe vera, hyaluronsyre og glycerin.

Læs også: Bedste shampoo til tør hovedbund

Styrkende shampoo til fint hår

Dit hår er en særlig del af dig, og hvis du er begavet med et fint, tyndt et af slagsen, har håret brug for en shampoo, der kan styrke håret og give det volume. Fint hår kan opstå, når du bliver ældre, men også hænge sammen med arvelighed og livsstil.

Når du skal have en shampoo med ingredienser der giver fylde, kan det anbefales, at du finder produkter, der booster og løfter håret. Det kan også hjælpe ekstra at vaske håret to gange, så du vasker det helt clean og fri for fedt, der tynger lokkerne ned. Balsam virker også optimalt, hvis du sørger for kun at putte det i spidserne, så håret beholder volume.

God shampoo til tørt hår

Tørt hår er resultatet af en ubalance i hovedbunden, der stopper med at lave sebum, som naturligt fugter din hovedbund og manke. Andre årsager til tørt hår kan også være at hårstråenes beskyttende skællag bliver skadede, så håret ikke længere holder på den naturlige fugt. Men der er heldigvis en løsning på det.

Vælg en shampoo, som er skånsom, og smækfyldt med fugtgivende og plejende ingredienser. En shampoo, som er uden sulfat, er også en god idé at gå efter, så du undgår sulfat, som kan skubbe til udtørring.

Du kan med fordel supplere hårvasken med en mild hårkur eller bruge hårolie, som ekstra beskyttelse.

Læs også: Bedste shampoo til tørt hår

Shampoo til krøllet hår

Dit hår har brug for lidt ekstra hjælp, når du har krøller. Krøller er smukke, og beundres ofte af andre, som må gå til frisøren for at få krøller. Du er heldig, fordi dit hår er begavet med fine krøller fra naturens hånd.

En shampoo til krøllet hår skal gerne hjælpe med at styre krøllerne, så de ikke kruser og irriterer dig, når du skal sætte dit hår. Det er derfor en fordel at vælge en shampoo med masser af fugt og pleje, så håret bevarer krøllernes spændstighed og form.

Du kan lave en shampoo test af den nye shampoo: Shampooen skal gerne styrke, nære og genaktivere krøllernes form. Håret bør være nemt at sætte, og krøllerne skal fremstå glansfulde og definerede.

Kombiner gerne shampooen med en balsam, som giver intens pleje til krøllerne, uden at den tynger hårstråene ned.

Shampoo til fedtet hår

Fedtet hår og hovedbund skal helst ikke vaskes for ofte, ellers kan hovedbunden begynde at kompensere ved at producere mere olie og talg, så dit hår vedbliver med at være fedtet.

Læs også: Bedste shampoo til fedtet hår

Vask håret hver tredje dag, og gå gerne efter en shampoo uden fede planteolier og silikone. Det kan f.eks. være en shampoo der er dybderensende, sulfatfri og som hjælper med at fjerne overskydende olier og talg.

Plejende shampoo til kruset hår

Hvis du søger shampoo til kruset hår, kan du med fordel gå efter en shampoo, der efterlader håret med masser af fugt. Dit hår har brug for rigelig pleje, når det er kruset.

Hvorfor er håret kruset? Måske er dit hårs struktur bare sådan, at det kruser helt naturligt. Men kruset hår kan også skyldes at håret er blevet skadet.

Det er ikke nødvendigt at investere i en meget dyr, eksklusiv shampoo, hvis du skal have genopbygget kruset hår. Der er også mange muligheder blandt billige shampooer. Led efter en shampoo med anti-frizz og glansgivende effekt, som er til tørt og skadet hår.

Når du vasker hår med den fugtgivende shampoo, er det samtidig en god idé at skrue ned for temperaturen på dit badevand og antallet af gange, du vasker håret.

Kombiner hårvasken med en plejende balsam, som beskytter hårstråene. Kruset hår har godt af at få en pause mht. hårvask, så istedet for at vaske håret hver dag, kan du vaske det hver anden eller hver tredje dag.

Bedste shampoo hvis du har allergi

Parfumeret shampoo kan være problematisk at bruge til at vaske hår med, hvis du har parfumeallergi. Ifølge Videncenter for Allergi, vurderes det, at mindst 4% af befolkningen har parfumeallergi.

Selv om shampoo kun er i kontakt med hovedbund og hår i kort tid, kan shampoo indeholde store mængder parfume, som du har bedst af at undgå, hvis du har parfumeallergi. Jo mere kontakt med parfume du får, jo mere risiko er der for at allergien udvikler sig, så du bliver mere og mere følsom for parfume.

Men hvilken shampoo kan du så vælge, når du gerne stadig vil bruge en shampoo der virker godt? Den bedste shampoo er en mild shampoo, helst uden parfume, parabener og skadelig kemi. Du kan f.eks. købe en shampoo, der er Svanemærket.

En god parfumefri shampoo kan også være mærket med Den Blå Krans. En shampoo med Den Blå Krans giver dig sikkerhed for at shampooen har så lille risiko som muligt for at forårsage allergi. Mærket sikrer, at shampooen ikke indeholder parfume, produktsminke eller andre unødvendige stoffer.

God silver shampoo

Den grå og kølige sølvfarve er efterhånden blevet en særlig hårstil, som bliver mere og mere populær. Når du skal have fat i den bedste shampoo til gråt hår, kan du med fordel gå efter en shampoo, der plejer og fremhæver den grå farve optimalt.

En god silver shampoo indeholder violette pigmenter, der fjerner de varme og gule toner i manken. Shampooen er egnet til mange hårtyper, f.eks. til blond og lyst hår, men også til brunt og mørkt hår.

Ofte kan en shampoo med violette pigmenter se lidt spøjs ud, når du ser produktet i hånden. Den blålilla shampoo er dog helt som den skal være. Du kan trygt putte den i hår og hovedbund. Shampooen vil styrke dine lokker via en mild, dybdegående pleje, og den beskytter også imod farvetab.

Balsam og shampoo går hånd i hånd

Du drømmer sikkert om et hår så smukt som muligt. Et velplejet og glansfuldt hår, som stråler af sundhed er heldigvis ikke så svært at opnå. Dit hår har i bund og grund brug for nogle gode plejeprodukter, der giver de bedste betingelser for at hår og hovedbund trives optimalt.

De to vigtigste produkter til dit hår er makkerparret shampoo og balsam. Den bedste balsam er en, der passer til shampooen, som du bruger til hårvask. Det bedste er derfor at købe en balsam, som er lavet specielt til shampooen. Balsam er en uundværlig del af hårplejen, da den afslutter hårvasken og giver ekstra fugt og beskyttelse.

Vedligeholdelse og pleje af dit hår

Din manke er udsat for forskellige udfordringer: Temperaturforskelle udenfor, solens varme, slid fra vejr og vind. Ved hårvask tørres håret som regel med en hårtørrer og frotteres med et håndklæde, hvilket også slider på lokkerne.

Det gør i første omgang shampooen og balsam vigtig, da dit hår har brug for produkter, der plejer det. Hvad kan du ellers gøre for dit hår? Her får du nogle gode tricks til at pleje og styrke dit hår, så det er smukt og sundt.

1. Drop den daglige hårvask

Selvom du måske gerne vil have en 100% clean følelse, er det faktisk ikke så godt for dit hår, hvis du vasker det hver dag. Daglig hårvask fjerner de naturlige olier i håret og gør det glansløst og trist at se på. Hyppig hårvask kan også udtørre hovedbund og hår, og fjerne dets volume. Det anbefales istedet af vaske dit hår hver anden eller tredje dag. Prøv dig frem, efterhånden finder du ud af, hvor mange dage du kan vente med hårvask. Evt. gør brug af tørshampoo.

2. Vask håret i lunkent vand

Du kan passe på de naturlige olier, som er i hovedbunden, ved at vaske håret ved middelvarme temperaturer. Hvis du vasker håret i glohedt vand, bliver håret tørt og kruset, da olierne forsvinder. Hvis du har farvet hår, er varme bade også bedst at undgå, da varmen trækker farven ud og ændrer tonen på hårfarven.

3. Tør forsigtigt med håndklædet

Efter hårvasken, er det bedst at duppe håret med håndklædet, frem for at ruske og kramme det med håndklædet. Dit hår er mere skrøbeligt, når det er vådt, og har bedre af en blid duppetørring. Det er også sundt for håret at lade det lufttørre nu og da.

4. Beskyt håret, når du tørrer det

Da varme er det mest skadelige for håret, er det en rigtig god idé at bruge produkter, som skærmer håret. Inden føntørring, kan du lade håret lufttørre, til det er let fugtigt. Brug en spray eller olie, som beskytter håret, og føntør herefter håret på middelvarme. Den varmeste luft slider på håret, så det er en god idé at undgå, så du ikke rister håret.

5. Få klippet håret regelmæssigt

Hårets spidser slides naturligt, og har en kortere levetid. Det er især varme, f.eks. fra solen, føntørrer, der giver skader på håret. Hvis du vasker dit hår for ofte, kan det også give slitage. Dit hår har derfor godt af en regelmæssig tur ved frisøren, som sørger for at klippe det spaltede og slidte hår af, så håret er smukt og sundt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken shampoo er bedst i test?

En test er et fint redskab til at finde en shampoo der virker godt. Du kan finde seriøse test af shampoo, hvis du søger online. Søg gerne efter den type shampoo, som passer lige præcis til dit hår og hovedbund, og som er målrettet eventuelle problemer. Vær opmærksom på eventuelle hensyn såsom allergi, indholdsstoffer og lignende, når du vælger produkter.

Hvilken shampoo skal man købe?

Det kan klart anbefales at du vælger en shampoo, som passer bedst muligt til din hårtype og som virker, når du bruger den. Der er mange typer shampooer, der er lavet til de individuelle hårtyper: Normalt hår, tyndt hår, fedtet hår, farvet hår, gråt hår osv. Vælg også gerne en shampoo, som udmærker sig i seriøse tests.

Hvor tit skal man vaske sit hår med shampoo?

Da hyppig hårvask ikke er så sundt for dig hår, er det bedste at vaske håret hver anden eller tredje dag. Afhængig af hvor meget olie og talg dit hår og hovedbund producerer, kan du måske endda nøjes med en ugentlig hårvask. Prøv dig frem, og vask håret, når du kan mærke det trænger. Alternativt kan du bruge tørshampoo og springe hårvasken over på den måde.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.