Tests

Hårolie test: Her er de bedste hårolier

Vil du gerne have hår, der ser sundt og glansfuldt ud? Men er det lidt tørt at se på lige nu? Så kan en god hårolie med al sandsynlighed hjælpe dine lokker godt på vej. Den finder du her i vores hårolie test, da vi kommer omkring de 6 bedste hårolier.

skrevet af Julie M. Laursen

hårolie test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Olie er måske ikke lige det første, du tænker på at komme i håret. For det kommer vel bare til at se fedtet ud?

Men nej.

Den helt rette hårolie til dit hår kan gøre store underværker for, hvordan dine lokker har det og ikke mindst, hvordan de kommer til at se ud. En hårolie trænger nemlig ind i håret og plejer og nærer hver enkelt hårstrå. Du vil derfor hurtigt kunne se en stor forskel.

Vil du gerne have det bedste resultat, er det naturligvis en god ide at investere i en olie til dit hår. For jo bedre en kvalitet olien er i, jo bedre tager dit hår imod det.

Med nedenstående hårolier garanterer vi, at dit hår ikke er langt fra at komme til at shine igen.

Hårolie test

Er du penibel med dit hår? Det er vi også, og derfor har vi fundet frem til de 6 bedste hårolier, der er på markedet lige nu.

Alle har fået god omtale af både eksperter og forbrugere. Der er derfor en rigtig god chance for, at du finder en hårolie herunder, som er det helt rette match for din hårtype.

Vi har kun udvalgt de bedste af de bedste, da dit hår fortjener det absolut bedste. Der er desuden også rigtig stor forskel på de billigste hårolier og de lidt dyrere, som vi har udvalgt her i vores test. En forskel der kan mærkes med det samme.

Her er de udvalgte hårolier:

 1. Split Fix™ Hair Oil
 2. Yuaia Smooth & Shine Hår Elixir
 3. Davines OI Oil
 4. L’Oréal Professionnel Mythic Oil
 5. Moroccanoil Original Treatment
 6. Kérastase Elixir Ultime

For at give dig det bedste udgangspunkt for at vælge den rette olie til håret, går vi i dybden med ingredienserne og meget mere herunder. Forhåbentligt har du allerede om lidt fundet den hårolie, der kan rette op på de spaltede spidser, en tør hovedbund eller måske bare et tørt hår efter en lang vinter.

Vi giver også vores bedste tips til hårolie i forhold til hårtyper under produkterne, så du er helt sikker på, at du får valgt den rette. Du kan med andre ord blive helt og aldeles klog på alt, der er værd at vide om olier beregnet til hår.

Hvem ved, måske du finder den bedste hårolie, som du bare ikke kan undvære i dagligdagen?

Split Fix™ Hair Oil

Split Fix™ Hair Oil

Split Fix™ Hair Oil er perfekt til dig med krøllet eller kruset hår, da den forbedrer fugtbalancen og udjævner de krusede lokker.

Olien her er en af de bedste af sin slags til kruset hår, da den består af en plejende og lækker blanding af økologiske planteolier såsom kokosolie, arganolie, solsikkekerneolie og abrikoskerneolie. Dit hår får ikke bare fornyet liv med en flot glans – du styrker også håret, da de naturlige olier er sprængfyldte med vitaminer og antioxidanter.

Du kan også med fordel bruge olien til styling af håret, da den samtidig virker UV- og varmebeskyttende.

Gode egenskaber

 • God til alle hårtyper (men især til kruset hår)
 • Den er økologisk og vegansk
 • Den er produceret i Danmark
 • Den giver lokkerne masser af fugt og næring
yuaia-haircare-smooth-and-shine-anti-frizz-elixir-100-ml-1671179666 kopi

Yuaia Smooth & Shine Hår Elixir

Yuaia Smooth & Shine Hår Elixir er god til alle hårtyper og især for dig, der døjer med tørt eller glansløst hår. Med arganolie og inca inci olie får du bløde og skinnende lokker som aldrig før.

Mangler du både en plejende olie og et lækkert stylingprodukt, får du det med denne hårolie. Den er med anti frizz effekt, som giver dig et blankt og blødt hår. Olien er derfor især god til dig, der har tørt hår og spaltede spidser. Men, olien er også god til dig, som gerne vil forebygge tørt og kedeligt hår.

Olien indeholder både arganolie og inca inci olie, som begge går ind og reparerer ødelagt og slidt hår. Med et indhold af omega-3, omega-6, protein og vitamin E får dit hår hjælp til sin egen produktion af olie, ligesom næringsstofferne hjælper til at reparere håret og binde fugten.

Gode egenskaber

 • Olien er fri for sulfat
 • Olien er varmebeskyttende
 • Olien er vegansk
 • Olien er god til alle hårtyper
 • Virker plejende
Davines OI Oil

Davines OI Oil

Davines OI Oil er en fugtgivende og nærende olie til håret, som er god for alle hårtyper. Med sin formel fjerner olien krus og giver håret en flot glans.

Davines OI Hair Oil kalder selv olien for en multifunktionel olie til håret, som er god for alle hårtyper. Døjer du derfor med tør hovedbund, kruset hår eller måske fint hår, der har sin glans, kan du med fordel prøve at bruge denne olie til hår.

Har du tilmed hår, der kan være svær at holde styr på, så snart det bliver efterår eller vinter, kan du også benytte dig af denne hår olie. For den omslutter håret og holder styr på det – helt uden at tynge det.

Gode egenskaber

 • Olien kan benyttes af alle hårtyper
 • Den er særligt godt til kruset og statisk hår
 • Olien er fugtgivende
L'Oréal Professionnel Mythic Oil

L’Oréal Professionnel Mythic Oil

Med denne professionelle hårolie fra L’Oréal er det slut med lokker, der ikke kan tæmmes eller hår, der ser kedeligt og trist ud. Med arganolie og risklidolie får dit hår helt nyt liv.

Vil du gerne af med de tørre lokker? Eller forebygge det? Så er dette meget vel blandt de bedste olier til håret til dig, da den indeholder arganolie og risklidolie, som begge giver intens næring. Det er en unik kombination af to forskellige hårolier, som giver kontrolleret og strålende hår med det samme.

Olien kan især anbefales til udredning af sammenfiltret hår.

Gode egenskaber

 • God til normalt hår
 • Holder håret sundt og glansfuldt
 • Indeholder arganolie
 • God for hovedbunden i en hårkur
Moroccanoil Original Treatment

Moroccanoil Original Treatment

Trænger håret til at få et boost? Hårolien her er perfekt til netop dette, da formlen er henvendt til hår, der har brug for ekstra pleje.

Moroccanoil Original Treatment er en naturlig olie til håret, der er er skabt på arganolie. Det er en meget populær hårolie blandt kvinder verden over takket være dens evne til at give silkeblødt hår og en flot glans.

Men, det er også en meget let olie, hvilket især er den fordel for dig, der har fint hår. Olien absorberes hurtigt i håret og giver en langvarig og fugtende effekt. Altså kruser dit hår ikke op i løbet af dagen.

Den dufter meget lidt og fedter ikke i brug.

Gode egenskaber

 • Indeholder arganolie, vitaminer og proteiner
 • Hårolien absorberes hurtigt
 • Eliminerer krus
 • Har naturlig UV-beskyttelse
Kérastase Elixir Ultime

Kérastase Elixir Ultime

Vil du gerne give dit hår det bedste af det bedste? Hårolien her er baseret på en luksuriøs formel, der giver ekstraordinært meget fugt. Med hele fire olier på ingredienslisten får du et stærkt og glansfuldt hår.

Marulaolie. Arganolie. Majsolie. Kameliaolie. Så mange forskellige olier til håret indeholder denne skønne hårolie. Disse olier tilføjer ekstra meget fugt til håret og giver det et velplejet og silkeblødt look. Hårolien er især også god i forbindelse med en hjemmelavet hårkur, da de fire olier effektivt går ind og plejer hovedbunden.

Det er en naturlig hårolie med øjeblikkelig effekt samt varmebeskyttelse. Den har en skøn og feminin duft og gør samtidig håret lettere at føntørre.

Gode egenskaber

 • Velegnet til alle hårtyper
 • Indeholder fire plejende olier til håret
 • Har en blødgørende effekt

Før du køber en ny oliekur til håret

Oliekur er en helt verden for sig, og du kan meget nemt blive vildledt. Faktisk i sådan en grad, at du ender med at købe et produkt, der består af silikone i stedet for olie. Vi forbereder dig på, hvad du skal være opmærksom på, så du får købt den helt rette olie til dit hår.

Vi gør dig samtidig også klogere på, hvad olier til håret egentligt er, hvilke typer du kan få og ikke mindst, hvad du skal være opmærksom på i forhold til din hårtype. Vi dækker dig altså ind på alle fronter, så du får købt det helt rette produkt.

Hvad er hårolie?

Hårolie er kort sagt olie til håret. Men, det er ikke almindelig olie som i madolie. Det kan du også godt benytte som en del af en hårkur, men vil du gerne bruge det til dagligt, anbefaler vi en decideret olie til håret.

En hårolie kan have forskellige egenskaber alt efter, hvilken du vælger. Nogle er gode til at holde krøller spændstige og tæmme slidte spidser, mens andre er gode til at give glathed og smidighed til håret.

Nogle produkter kan dog godt være lidt misvisende i forhold til navnet, da flere hårolier rent faktisk ikke er olie men i stedet silikone eller andre ingredienser. Det kan derfor godt betale sig for dig at læse nærmere på etiketten.

Læs også: Bedste Hårserum

Derfor skal du bruge hårolie

Er du i tvivl om, hvorfor det egentligt er en god ide at bruge hårolie? Eller vil du bare lige være sikker på, at det er det rette valg, inden du får købt for mange olier til håret? Herunder giver vi dig nogle gode grunde til, hvorfor det er en god ide at pleje håret med en omgang olie til håret. Forhåbentligt hjælper det dig til at træffe en beslutning.

Styrker og fugter håret

Det fantastiske ved hårolie er, at det kan styrke og fugte dit hår. Især hvis du vælger en med masser af vitaminer, antioxidanter og fedtsyrer. For det har dit hår brug for at kunne modstå vind, vejr og stylingprodukter.

Vælger du en naturlig hårolie, der indeholder forskellige typer af olier i ét og samme produkt (såsom kokosolie, moroccanoil hårolie og arganolie) giver du håret et boost af dimensioner. Jo flere olier der er i, jo mere fugt kan du også regne med, at dit hår får tilført.

Olier til håret er en god og naturlig måde at få et fugtet og velplejet hår på. Det er også det bedste for din hovedbund, da den dermed slipper for en masse kemikalier. Benyt gerne en hår olie med serum til hår, da det er godt for den generelle og daglige hår pleje.

Styrker hovedbunden

Det anbefales normalt ikke at komme en hårolie i hovedbunden. I hvert fald ikke hvis du gerne vil style håret og give det et frisk look. For det giver et fedtet look. Men, hvis du gerne vil styrke hovedbunden med diverse hårkure, fordi den er irriteret, kan det være en god ide at bruge en.

Hårolien kan bestå af alt lige fra kokosolie til arganolie – det vigtigste er, at du kommer olien i hovedbunden til sengetid og lader den virke natten over. Skyl hårolien ud igen om morgenen og gentag det i nogle dage. Så får du en hovedbund, der er i balance sommer som vinter.

Olien styrker hovedbunden fordi den er beriget med vitaminer, antioxidanter og naturlige fedtsyrer. Det er alt sammen godt for en sund hovedbund.

Hvilke typer hårolie kan man få?

Hårolie er bestemt ikke bare hårolie. For der findes naturligvis flere forskellige naturlige olier, som gør det rigtig godt til hår, der har brug for lidt ekstra pleje. Herunder præsenterer vi dig for de bedste typer af olier, du kan få til dit hår. De er naturlige, veganske og kan benyttes af alle uanset hårtype.

Argan Olie

Argan er en olie, der udvindes fra Argan Spinos’ trærødder. Det er en træsort, der kun vokser i Marokko, og som er kendt for sin fantastiske evne til at behandle både tør og skadet hud og hår. Araganolie er en god hårolie, da den er rig på mættede fedtsyrer og E-vitamin, der binder fugten i håret helt uden at fedte. Vil du gerne være sikker på, at du får en helt ren olie, skal du kigge efter “Argan Spinosa Kernel Oil” på ingredienslisten.

Den er desuden et rigtig godt valg, hvis du gerne vil have den ægte vare – altså en 100% ren olie. Der skal kun bruges ganske lidt til håret, da det ellers vil tynge det ned.

Arganolie findes i rigtig mange produkter. Særligt også i plejende shampoo og i bodylotion. Vil du derfor gerne have fuld effekt, kan du med fordel kombinere en hårolie med shampoo og balsam med arganolie. Så er der i hvert fald langt til tørre lokker igen.

Jojobaolie

Egentligt er jojoba i sig selv ikke en olie men en flydende voks. Det er et naturprodukt, som bliver udvundet af de nødder, der vokser på jojobaplanten. Oprindeligt blev den brugt af indianerne for dens fantastiske medicinske egenskaber.

Den klare fordel ved jojobaolie er, at den tilfører masser af fugt til håret samtidig med, at den har en blødgørende effekt. Kig gerne efter “Simmondsia chinensis olie” eller “Buxus Chinensis” hvis du vil være sikker på at have fat i en rigtig jojobaolie.

Kommer du jojobaolie i hele håret og lader det sidde natten over, får du et fantastisk skinnende og flot hår som aldrig før. Prøv det gerne – det kan varmt anbefales.

Kokosolie

Denne type olie kender du sikkert allerede. For det er vel nok en af de mest populære og ikke mindst kendte olier, når det kommer til hud og hår. Kokosolie til håret er fantastisk, fordi det har et højt indhold af antioxidanter og fedtsyrer, som alt sammen er godt for dit hårs sundhed.

Bruger du ren kokosolie til dit hår, skal du sørge for kun at bruge en lille smule. Ellers kommer dit hår til at se fedtet ud. Netop derfor er olien også perfekt som hårkur natten over.

Kokosolie er nærmest en mirakelolie, fordi det også kan bruges til huden og i forbindelse med madlavning. Du kan derfor sagtens bruge samme type af kokosolie, som du bruger til maden, til håret. Det er smart og nemt. Brug det også gerne i en hjemmelavet hårkur – så får du både tilført mere fugt og duft.

Er der forskel på hårtyper?

Gråt hår

Selvom det lyder underligt at gråt hår kan kaldes for en hårtype, så giver det nu god mening alligevel. For gråt hår har typisk samme struktur som krøllet hår. Derfor kan det være en god ide at gå efter en hårolie, der er målrettet krøllet hår, hvis du har gråt hår. I så fald vil olien tæmme håret og i højere grad definere det, så det virker mindre kruset. Da gråt hår også har tendens til at virke stiv, kan olier have en god og blødgørende effekt, som gør det meget nemmere at style håret.

Så giv endeligt ikke op på dit hår, selvom det måske ikke lige vil det, som du gerne vil! Gråt hår kan sagtens være smukt og lækkert at se på. Det kræver ikke mange ændringer i din daglige rutine.

Fint hår

Fint hår og hårolie er ikke altid de bedste venner. Du skal derfor være meget møjsommelig med, hvor meget (eller faktisk hvor lidt) hårolie, du bruger. For dit hår kan ellers nemt komme til at klaske sammen. Brug gerne en hårolie i håndklædetørt hår, da det gør det nemmere at fordele det uden at få en fedtet effekt.

Flere af de produkter vi har valgt ud her i vores bedst i test er rigtig god til fint hår, da de er lette.

Kraftigt hår

Kraftigt hår og hårolie er hinandens bedste venner. For det er lige før, at kraftigt hår ikke kan få nok fugt. Du kan derfor både tage hårolie i tørt og vådt hår, da det ikke på samme måde som med fint har giver en fedtet effekt. Bruger du det endda i dit tørre hår, kan du gøre det glansfuldt og spændstigt – perfekt til en god styling, selvom det måske normalt ikke rigtig vil det, som du gerne vil.

Krøllet/Kruset hår

Krøller og kruset hår skriger nærmest efter at få lov til at få olie i håret. Krøllet og kruset hår kræver nemlig meget fugt for at komme til at se sundt og spændstigt ud. Du kan derfor med fordel bruge en hårolie, som både virker plejende, men som også er eminent til styling. Det kan f.eks. være en hårolie med argan, som generelt giver meget fugt. Du kan med fordel gå efter en olie, der er lidt tungere, da det ikke gør noget for dine krøller.

Tørt hår

Når du har tørt hår, bør du gå efter en hårolie, der giver fugt. Det er især godt med en olie til dit hår, der er fyldt med vitaminer, antioxidanter og fedtsyrer. Jo mere pleje og fugt, det kan få, jo bedre er det. Vælg også gerne en olie til dit hår uden silikone, da det ikke har nogen effekt på tørt hår. Husk også, at har du fint hår, bør du gå efter så let en olie som muligt, så den ikke tynger håret ned.

Mange af de olier vi har med her i vores test er velegnet til tørt og glansløst hår.

Sådan bruger du hårolie

Hårolie kan både benyttes som et plejende produkt og et stylingprodukt. Uanset hvilket formål du gerne vil benytte det til, skal det bruges og kommes i håret på samme vis.

Start kun med et par dråber hårolie, som du fordeler i hele håret (med undtagelse af hovedbunden og den øverste del af lokkerne) med dine håndflader. Det er bedre at tilføre for lidt end for meget, da du ellers får et klasket og fedtet look. Kan du mærke, at det ikke gør noget med lidt mere, tilføjer du endnu et par dråber. Husk, at langt hår skal have mere olie end kort hår.

Så nemt er det at bruge hårolie.

Vil du dog gerne bruge den som en hårkur, kan du sagtens fordele olien i hele håret – blot du husker at skylle den ud igen, da resultatet ellers er et fedtet hår.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken olie er bedst til håret?

Den bedste olie til håret er en olie, som passer til din hårtype. Det vil sige, at har du krøllet og kraftigt hår, bør du gå efter en olie, der giver fugt til dit hår. For det hår det brug for. Har du omvendt fint hår, er det vigtigt, at du går efter en hårolie, der er let og ikke tynger – for ellers klasker dit hår hurtigt sammen.

Gå derfor efter den bedste hårolie til din hårtype. Så kan du ikke gå helt galt i byen med den olie, du ender med at vælge.

Hvordan virker hårolie?

Hårolie virker ved at omslutte hårstråene. Herefter trænger det ind og virker både plejende og varmebeskyttende. Vælger du en hårolie med masser af vitaminer og antooxidanter, får du tilført håret en masse næring – og det giver et dejligt livligt og sundt hår.

Du kan både bruge hårolie som stylingprodukt, så dit hår ser glansfuldt ud dagen lang, ligesom du også kan bruge det som et plejende produkt for at undgå spaltede spidser og tørt hår.

Er olie godt for håret?

Ja, det er det bestemt. For når du behandler dit hår med en omgang hårolie, giver du det masser af fugt. Det resulterer i et hår, der får flottere glans og smidighed. Det er især godt for dit hår, hvis du har tørt hår, filtret hår eller mat og kedeligt hår.

Brug gerne en olie, der matcher din hårtype. Det sikrer nemlig, at du fremhæver det allerbedste ved dit hår. Så brug gerne løs af olien, da det kun gør godt.

Er der silikone i hårolie?

I nogle hårolier kan der godt optræde silikone på ingredienslisten. Det er i for sig fint nok, hvis du blot vil bruge det som et stylingprodukt og ikke går op i, om det er naturlige ingredienser.

Vil du dog gerne bruge den som en del af din plejende hårrutine, anbefaler vi, at du kigger en ekstra gang bagpå, så du er sikker på at få en, der ikke er baseret på silikone – for det har ikke en plejende effekt.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.