Tests

Bedste skælshampoo (TEST): Her er de bedste hårprodukter mod skæl

Mange danskere lider af skæl. I denne test tager vi et kig på de bedste shampooer og kurer mod skæl i hovedbunden og i håret.

skrevet af Julie M. Laursen

skælshampoo test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Op mod hver 5. dansker får skæl i hovedbunden. Dermed er det næsten blevet en folkesygdom – selv om det ikke regnes for en sygdom som sådan.

Fænomenet rammer oftere mænd end kvinder, hvilket skyldes at de har et højere testosteronniveau.

Selv om skæl er ganske ufarligt, så kan det være yderst generende at være ramt. Det kan variere i intensitet og blive både værre og bedre i perioder. 

På trods af at så mange af os rammes af de dryssene, gullige flager, er det desværre stadig meget tabubelagt. Derfor er det også noget man forsøger at skjule.

Heldigvis kan man gøre meget for at komme skællene til livs. En af metoderne er skælshampoo.

Lider du af skæl, så læs med her, hvor vi gennemgår nogle af de mest populære skælshampooer netop nu. Her kan du også få hjælp og vejledning til hvordan du selv kan både forebygge og behandle skæl mest effektivt. Uanset hårtype og omfanget af skæl. 

Skælshampoo bedst i test

Hvilken shampoo til skæl skal du vælge, hvis du vil slippe af med de dryssende, gullige flager?

Du skal først og fremmest vælge en skælshampoo, der er udviklet specielt til skæl i hovedbunden. Almindelig shampoo vil aldrig kunne få 100% bugt med skæl, uanset hvor meget og hvor godt du vasker håret og hovedbunden. Her er det kun skælshampooen der virker.

Der er dog stor forskel på de mange forskellige typer skælshampoo. Lad os guide dig igennem junglen af nødhjælp til at fjerne de irriterende hvide flager og kløe i hovedbunden. Så kan du let finde frem til en effektiv skælshampoo der kan hjælpe med netop dit problem.

Her er skælshampoo fra en række af de mest populære mærker. Skælshampoo der kan anvendes af både mænd og kvinder og komme enhvers problem med kløe, tør hovedbund til undsætning. Samtidig kan de også sikre en god behandling mod skæl ved hjælp af en perfekt hårpleje. 

Du kan også læse om almindelige shampooer her.

Australian Bodycare Skælshampoo

Australian Bodycare Hair Clean

Skælshampoo til både hår, hovedbund og skæg. Virker både plejende og beroligende mod tør og irriteret hovedbund

Virker også effektivt mod bumser og urenheder i hovedbunden.

Australian BodyCare Hair Clean modvirker ikke alene skæl, men hjælper også med at genoprette den naturlige balance i din hårbund. Det sker takket være Tea Tree Oil, der indgår som en naturlig ingrediens i shampooen.

Tea Tree Oil er en 100% naturlig olie, der er kendt og elsket for sin antiseptiske virkning. Dermed har Tea Tree Oil en gavnlig effekt på blandt andet skæl i hårbunden. Af samme årsag hører den også til blandt de mest populære ingredienser i skælshampooen, når det gælder behandling mod skæl i hovedbunden.

Derudover er der naturligvis også en række andre klare fordele ved dette produkt: 

 • Indeholder blandt andet Tea Tree Oil og kokosolie, der fugter og styrker hår og hovedbund
 • Giver hurtige og synlige resultater
 • Indeholder ingen parabener
 • Dermatologisk testet
 • 100% tilfredshedsgaranti. Er du utilfreds med resultatet, kan du få dine penge retur. 

Anvend shampooen et par gange om ugen og du vil allerede efter få vaske se synlige resultater. 

neccin-shampoo-dandruff-treatment-nr1-250ml-1

Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1

Effektiv skælshampoo der både giver håret glans og løse hudens problemer.

 • Renser mildt men effektivt
 • Skånsom for hovedbunden
 • Virker plejende

Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1 er, af nogle medier, blevet udråbt til at være den bedste shampoo mod skæl på markedet i dag. Netop derfor er der også mange, der sværger til netop denne både skånsomme og effektive shampoo, når problemet opstår. Det er der mange gode grunde til: 

 • Giver klart synlige resultater efter blot få dages brug
 • Forhindrer svampevækst i hårbunden
 • Genopretter hovedbundens naturlige balance
 • Gavnlig effekt ved længere tids brug i forbindelse med psoriasis

For optimal effekt bør shampooen sidde i det våde hår i et par minutter inden den skylles ud igen. For det bedste resultat anbefales det at bruge Neccin Shampoo Dandruff Treatment Nr. 1 hver dag i 6 uger. 

Tea Tree Oil mod skæl

Australian Bodycare Hovedbundspakken

Pakken indeholder 3 produkter mod skæl, tør og kløende hovedbund ved hjælp af Tea Tree Oil:

 • Scalp Serum 150 ml
 • Hair Clean Shampoo 250 ml
 • Hair Care Conditioner 250 ml

Effektivt sæt mod skæltør og kløende hårbund.

Med denne hovedbundspakke fra Australian Bodycare, får du alt, hvad du skal bruge, for at kunne komme tør hovedbund og skæl til livs. I en enkelt pakke. Her finder du hele 3 produkter, der har en gavnlig effekt på såvel skæl som tør og kløende hovedbund:

 • Scalp Cure serum
 • Hair Clean Shampoo
 • Hair Care Balsam

Hovedingrediensen i alle 3 produkter er det enestående Tea Tree Oil. Det er netop denne olies antibakterielle virkning, som er så afgørende for et godt resultat mod de døde hudceller og tørhed i hovedbunden. Den forhindrer nemlig bakterier i at vokse ukontrolleret i hovedbunden.

Yderligere indeholder alle produkterne også en række andre ingredienser, der kan afhjælpe tør og irriteret hovedbund. 

Hvad er skæl?

Skæl er en afskalning af døde hudceller fra din hårbund. Gennem hele livet fornyes vores hud hele tiden. Det gælder naturligvis også huden i vores hovedbund. I den forbindelse afstødes de døde hudceller og det er dem, der kaldes skæl.

Som udgangspunkt rammes alle mennesker. Dog er det så voldsomt for nogle, at det kan blive et problem i deres hverdag.

Det er meget forskelligt fra person til person hvor generende man oplever fænomenet. I langt de fleste tilfælde kan skæl dog kontrolleres med ganske enkle midler, der enten fås i håndkøb eller som du selv kan lave. 

Er der tale om særligt svære tilfælde, er skæl kategoriseret som en decideret hudsygdom, nemlig skæleksem. Selv om skæl er mest udbredt blandt unge og voksne, så kan det også forekomme i en mild variant hos helt små børn – også kaldet arp. 

Nogle forveksler skel med tør og dryssende hovedbund, men der er i virkeligheden tale om to forskellige tilstande.

Hvor tør hovedbund typisk kan kendes på tørre, hvide flager der drysser, når man ryster på hovedet eller roder sig i håret, er skæl mere gulligt og klistret. Skæl har også en tendens til at sidde mere fast i håret og i hovedbunden sammenlignet med en tør hovedbund.

Ligeledes er skæl også ofte ledsaget af kløe i hårbunden. Endelig kan det også give anledning til en anelse mere fedtet hår end man ellers ville have. 

Læs også: Bedste shampoo til tør hovedbund

Køb en effektiv skæl kur

En kur mod skæl er et godt supplement til din skælshampoo. Det er også en god måde at gøre en ekstra indsats for at komme af med sine skæl. Der findes flere forskellige at vælge imellem, så prøv dig eventuelt lidt frem. 

Tea Tree Oil

Et af de produkter, der har en god effekt på skæl er Tea Tree Oil, da det har en fantastisk antibakteriel virkning. Tea Tree Oil indgår i flere forskellige produkter, der kan være gavnlige i forbindelse med behandling af skæl. Lige fra shampoo og balsam til hårkure.

Vil du gerne pleje dit hår? Se de bedste hårkure. 

Skælshampoo

Egentlig burde det hedde anti skælshampoo, for formålet med dette produkt er at komme skællene til livs – ikke få dem.

Når det er sagt, så er en effektiv skælshampoo – eller antiskæl shampoo – et godt produkt at have ved hånden. Især vis man hører til dem, der lider af skæl. Hvilken shampoo der er den bedste skælshampoo for dig, afhænger af dine præferencer samt din hårtype. Desuden afhænger det naturligvis også af, hvor mange penge du ønsker at bruge på en sådan shampoo.

Nogle sværger til tjæreshampoo, andre foretrækker en skælshampoo uden parfume eller en god skælshampoo der samtidig også sikrer farvet hår den optimale hårpleje. For at finde en skælshampoo der virker for dig, kan det være nødvendigt at prøve dig lidt frem og forsøge dig med flere forskellige mærker. 

Forebyg og slip af med skæl naturligt

Det er træls når det begynder at drysse med skæl fra hår og hovedbund. Men du kan rent faktisk gøre en del selv – både for at forebygge skæl og slippe af med dem. Tilmed på en helt naturlig måde uden brug af hverken kemikalier eller andre skrappe midler.

Det kan du nemt gøre ved blot at følge nogle simple råd. Råd som også kan være gavnlige selv om du ikke skulle have problemer med skæl. Der er nemlig tale om råd, som kan have en rigtig god effekt på vores almene tilstand og vores kroppe. Det drejer sig egentlig blot om at leve fornuftigt, spise korrekt, få den motion der anbefales og så undgå stress. 

Kost

Du er hvad du spiser, siger man. Det betyder, at kosten har en enorm indflydelse på vores velbefindende, men også på vores hud og hår. Forkert eller dårlig kost kan derfor også være med til at gøre dine skælproblemer værre.

Det kan godt betale sig at kigge sine kostvaner lidt efter i sømmene. Undersøgelser viser nemlig, at blandt andet fastfood, sukker og mad der er stegt kan have en negativ effekt, når det gælder skæl. Derudover kan det være en god idé at begrænse mængden af mættede fedtsyrer og salt.

Vil man spise sig til færre skæl, så bør man som udgangspunkt sørge for at spise masser af omega-3-fedtsyrer og supplere med zink og B-vitamin. 

Motion

Motion er godt. Uanset om man har skæl eller ej. Om det er mænd eller kvinder. Det betyder dog ikke, at man kan løbe sig til færre skæl eller svømme sig til en sund hovedbund.

Ved at dyrke motion kan du påvirke din generelle sundhed – og derigennem også påvirke hud, hår og hovedbund. Du bestemmer selv, hvilken form for motion du vil dyrke. Lige fra løb og styrketræning til fitness og fodbold. Bedst af alt, så kan motion til enhver tid gavne og give dig mere overskud og øget energi. 

Stress

Stress kan være med til at udløse eller forværre tør hovedbund og skæl i hårbunden. Således oplever nogle, at de i stressede perioder har væsentligt mere skæl end ellers. Det er derfor værd at overveje hvorledes det kan være muligt at undgå en alt for travl og stresset hverdag. Ud over at påvirke hovedbunden, påvirker det nemlig også resten af både psyken og kroppen – og det er ikke en sund tilstand at befinde sig i. Særligt ikke i længere perioder. 

Naturlig hårkur mod skæl

Selv om der findes en række virkelig gode skælshampooer, som kan hjælpe dig af med dine skæl i hovedbunden, så kan du også sagtens selv lave en kur der virker. Tilmed med ting de fleste allerede har i køkkenet. Det er både nemt og billigt – og absolut et forsøg værd at prøve. Dertil kommer at du kan være sikker på, at din egen hjemmelavede hårkur ikke indeholder noget som helst der er skadeligt for hverken hud eller hår. 

Kom af med skæl med æblecidereddike

Æblecidereddike mod skæl kan være en fantastisk velfungerende og nem kur. Det eneste du skal gøre er at:

 1. Blande vand og eddike i forholdet 1:1. Det vil sige halvt vand og halvt eddike. Vælg gerne en uraffineret, økologisk eddike, for at opnå det bedste resultat. 
 2. Kom eddikeblandingen i en sprayflaske og fordel den i håret til det er godt gennemvædet. Pas på du ikke får blandingen i øjnene, da den godt kan svide en anelse. 
 3. Bind derefter et håndklæde om håret og lad kuren virke i et par timer. Afslut med at skylle håret grundigt med lunkent vand. 

Efter 4-5 behandlinger vil du kunne mærke en tydelig forbedring og en sundere (og mindre dryssende) hovedbund. 

Kokosolie mod skæl

Kokosolie hører til blandt de mest populære olier og går derfor også under navnet “vidunder-olien”. Den kan nemlig både anvendes til madlavning og som skønhedspleje. Det gælder også hvis du døjer med skæl i håret. Så hvorfor ikke prøve om kokosolie kan hjælpe dig af med drysseriet? Kokosolie indeholder nemlig laurinsyre, som er både svampe- og bakteriedræbende, og derfor perfekt til skælbehandling. Sørg for at bruge en økologisk og uraffineret kokosolie og tag så en spiseskefuld af olien og masser den godt ind i hovedbunden. Det er nemmest at fordele, hvis olien har stuetemperatur. Lad olien sidde i minimum en times tid – og gerne natten over – og vask derefter håret. Eventuelt med en antiskæl shampoo. For at sikre at shampooen kan trænge ind i håret fyldt med olie, kan det være en fordel at starte med at fordele shampooen i håret INDEN du skyller håret med vand. 

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.