Tests

Negleolie TEST: De 6 bedste olier til neglebåndene

Har du flossede negle? Bruger du meget neglelak? Eller driller dine neglebånd? Om du har udfordringer med neglene eller bare gerne vil gøre noget godt for dem, er det altid godt at bruge negleolie. Vi har lavet en negleolie test, så du nemt kan finde den bedste negleolie!

skrevet af Julie M. Laursen

negleolie

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Du vasker hænder flere gange dagligt. Du gør rent en eller flere gange om ugen. Du lægger og fjerner måske også neglelak.

Det vi gerne vil sige er, at du udsætter neglene for meget hver eneste dag. Derfor har de godt af at blive forkælet med lidt olie, så de ikke går hen og flosser, får mange riller eller bliver svage.

Negleolie er også helt eminent, når du gør dig i kunstige negle eller nail art såsom polygel. For neglene har godt af at blive plejet, mens de har lak på – det styrker dem og sikrer, at de ikke bliver tørre eller flossede, når du tager neglelak og gel af og på.

Så skal vi ikke dykke ned i, hvad negleolie har af fordele, og hvilke der er de bedste, så du kan bevare dine flotte negle eller få det igen?

Bedste Negleolier

Negle og neglebånd er en stor del af vores udseende. Derfor skal de naturligvis plejes godt, så du undgår flossede neglebånd eller negle, der flækker. Det kan du med en god neglebåndsolie. Og hvorfor så ikke bare gå efter en eller flere af de bedste?

Det har vi gjort i vores research. Vi er kommet frem til, at følgende olier er fantastiske til negle og neglebånd:

 • CND SolarOil Nail & Cuticle Treatment
 • Økologisk Negleolie
 • Herôme Nourishing Nail Oil
 • Ecooking Multi Olie
 • Nilens Jord Nail Oil
 • Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil

Vi vil gerne give dig det bedste udgangspunkt for at vælge en olie, der passer bedst til dine negle og neglebånd. Vi går derfor i dybden med hver enkelt produkt lige herunder.

Så læs gerne med!

CND SolarOil Nail & Cuticle Treatment

CND SolarOil Nail & Cuticle Treatment

CND olie er med genopbyggende E-vitamin og fugtgivende jojobaolie en rigtig god olie for neglebånd.

Vejen til sunde neglebånd er ikke langt væk. Med CND SolarOil får du en neglebåndsolie, der giver neglene styrke og plejer i dybden. Den indeholder ingredienser såsom jojobaolie, risklid-olie, fugtgivende mandelolie og ikke mindst E-vitamin, der er fantastisk til negle, der har brug for lidt pleje.

Olien er også god at bruge, når du har Shellac, akryl– eller gelenegle, da den formår at trænge igennem.

Gode egenskaber

 • Den indeholder E-vitamin
 • Den trænger igennem lak og gele
 • Den virker plejende og fugtgivende

Økologisk Negleolie

Har du flossede negle eller udfordringer med negle og neglebånd? Økologisk negleolie virker genopbyggende takket være fem økologiske planteolier.

Sunde og velplejede negle er ikke langt væk med økologisk negleolie. Den har en luksuriøs blanding af økologiske og koldpressede planteolier samt E-vitamin. Den indeholder jojoba-, argan-, macadamia-, granatæble og ricinusolie.

Olierne har hver deres egenskaber, som sammen går ind og styrker dine negle og neglebånd, samt giver dem et flottere og mere glansfuldt udseende.

Gode egenskaber

 • Den er økologisk
 • Den indeholder fem forskellige olier
 • Den er med genopbyggende E-vitamin
Herôme Nourishing Nail Oil

Herôme Nourishing Nail Oil

Med en dybdevirkende effekt og blandt andet citronolie får du her en neglebåndsolie, der giver dine negle og neglebånd de bedste forudsætninger.

Negleolien fra Herôme er baseret på en formel, der er ment til at have en dybdevirkende effekt, der både styrker og nærer. Den indeholder citronolie og mandelolie, der er rig på aminosyrer og gode vitaminer. Derudover er der tilsat vitamin E og F, der sammen genopretter tørre negle og neglebånd.

Gode egenskaber

 • En meget nærende negleolie til negle og neglebånd
 • Den har en dybdevirkende effekt
 • Den nærer og styrker
Ecooking Multi Olie

Ecooking Multi Olie

Med økologisk jojobaolie og sesamolie er der ikke langt til flotte negle med Ecooking Multi olie.

Vil du gerne gøre noget godt for dine negle? Men vil du også gerne finde en neglebåndsolie, der kan bruges til lidt af hvert? Med Ecooking Multi Olie får du netop en olie, der kan bruges forskelligt. Benyt den for eksempel til fodbad, en massageolie eller som en olie til kroppen. Den indeholder jojobaolie og sesamolie, der er godt for både negle og hud.

Masser den godt ind i neglene og i de områder på huden, hvor du ønsker at gøre brug af den.

Gode egenskaber

 • Den virker plejende og fugtgivende
 • Den kan anvendes til forskellige formål
 • Den er økologisk
Nilens Jord Nail Oil

Nilens Jord Nail Oil

Jojoba og oliven er nogle af de ingredienser, der i Nilens Jord Nail Oil hjælper til flotte og sundere negle.

Intens fugt er, hvad du kan forvente dig af at bruge Nilens Jord Nail Oil. Det kan du, da den indeholder en kombination af oliven, mandler og jojoba, der er alle er meget næringsrige olier med gode aminosyrer og vitaminer. Olierne opretholder neglenes fugtniveau samt reducerer tørre og skrøbelige negle.

Gode egenskaber

 • Nem at smøre på neglen med den tilhørende pensel
 • Indeholder gode og plejende olier
 • Virker fugtgivende med det samme
Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil

Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil

Bakterier bliver holdt fra døren med Maria Åkerberg Nail og Cuticle Oil.

Denne negleolie skiller sig ud fra de øvrige, da den indeholder myrraolie. Det er en særlig inflammationshæmmende olie, der modvirker skøre negle og neglebånd. Det gør den godt i samspil med koldpresset citronolie.

Den indeholder desuden jojobaolie, der er god til at binde fugt til huden og at øge dens beskyttelsesbarriere. Det giver neglen og neglebåndet de bedste forudsætninger for at blive genopbygget.

Endeligt er den også med koldpresset olivenolie, der indeholder E-vitamin, som virker genopbyggende.

Gode egenskaber

 • Virker inflammationshæmmende
 • Trænger hurtigt ind i neglene
 • Modvirker skøre negle og neglebånd

Hvad er negleolie?

Negleolie er en fugtgivende olie, der er god at anvende på både svage og gode negle. Det er en type af olie, der bliver påført på neglebåndene og neglene med en pensel eller et stykke vat. Det fantastiske ved olien er, at den fugter og plejer, samtidig med at den tilfører vitaminer og mineraler til neglene.

Neglene og dine neglebånd er udsat for meget hver dag, hvorfor det er rigtig godt for dem at blive forkælet med lidt neglebåndsolie, der går ind og giver fugt og styrke.

Du kan sagtens sammenligne det med en god håndcreme. For neglene har i lige så høj grad brug for fugt for at kunne fungere optimalt samt se flotte og sunde ud.

Hvilke olier skal der være i god negleolie?

Der er mange olier, der er gode for neglene. Vil du gerne kaste dig ud i en olie til negle kan vi anbefale, at du går efter en negleolie med enten mandelolie, kokosolie, olivenolie eller sesamolie.

Argan er også en negle olie, der gør det rigtig godt, når det kommer til neglepleje.

Med det sagt er der mange gode og vegetabilske olier, der virker meget plejende for negle og neglebånd. Du behøver derfor ikke være nervøs for, om du vælger noget, der ikke er godt nok for dine negle. Det vigtigste er, at du vælger en med de egenskaber, du har brug for til netop dine negle.

Så snart du går i gang med at anvende en olie, vil du mærke en markant forskel.

Hvorfor bruge neglebåndsolie?

Vores neglebånd har den glimrende funktion, at de beskytter vores negle mod bakterier og infektioner. Af den grund er det meget vigtigt, at neglebåndene har det godt.

Med sunde neglebånd følger der som regel også stærke negle med – de får i hvert fald et langt bedre udgangspunkt, end når du har tørre neglebånd.

Med alle de kemikalier og masser af vand, som vi udsætter dem for hver dag, er det nødvendigt at give dem noget blødgørende olie med genopbyggende e vitamin og andre vitaminer, der giver stærkere negle. For giver du dem ikke creme eller olie i ny og næ, risikerer du, at du med tiden får flossede, tørre eller rillede negle. De kan holde til meget – men de kan ikke holde til alt.

Så vil du gerne have flotte og sunde negle, er det at bruge negleolie ét af de første skridt at tage. Se gerne vores bedst i test liste for at finde den bedste negleolie til netop dig.

Hvordan virker neglebåndsolie?

Negleolie har en fugtgivende og blødgørende effekt på negle. Når du kommer det på neglene og masserer det ind, vil du straks mærke, hvordan det går ind og bløder op. Vitaminerne fra olierne trænger også stille og roligt ind i huden, hvilket over tid bidrager til sunde og stærke negle.

Lad det gerne sidde på i fem minutter, inden du fortsætter dagens gøremål. Så er du sikker på, at det får tid til at trænge ind, og at det blødgør neglebåndene, som det er ment til. Det er i virkeligheden lidt ligesom håndcreme – blot til negle. Det har samme gavnlige funktion.

Hvad er negleolie godt for?

En god neglebåndsolie eller negleolie er rig på antioxidanter og vitaminer. Det er med til at booste neglene i forhold til udseende og modstandsstyrke. Du giver dermed dig selv nogle langt bedre betingelser for at få eller bevare sunde og stærke negle.

Neglebåndsolie forebygger:

 • Tørre neglebånd
 • Svage negle
 • Flossede negle
 • Flossede neglebånd
 • Tørre negle

Neglebåndene kommer til at elske dig for at gøre brug af neglebåndsolie. Der skal ikke mange ganges brug til, at du mærker en forskel. Du får desuden meget mere glansfulde negle, bløde neglebånd og negle, der generelt bare opfører sig bedre og er nemmere at håndtere. Gør det gerne til en fast rutine om morgenen og om aftenen, så du er sikker på at give dine negle den fugt, de har brug for.

Hvordan bruger man negleolie?

Det er meget nemt og enkelt at bruge negleolie. Det kræver ikke meget af dig at gøre brug af det. Det er nemmest, hvis du fordeler olien med hjælp af en pensel. På denne måde kan du få det fordelt på hele neglen og neglebåndene. Lad det gerne sidde lidt, inden du masserer det godt ind i og omkring neglene. Masser det også gerne under negletippen, da det er her, neglen er mest udsat.

Når du har ladet det sidde lidt, kan du fortsætte med en god håndcreme for at give både hænder og negle et sidste fugtboost. Undgå gerne at vaske hænder i den første tid inden, så det kan få lov at virke.

Hvor ofte skal man bruge negleolie?

Har du svage negle? Eller vil du gerne undgå både flossede negle og tørre neglebånd? Så anbefaler vi, at du bruger negleolie 1-2 gange om dagen alt efter, hvad dine rutiner er. Det vil gøre en stor og mærkbar forskel for dine negle både i udseende, og hvordan de føles.

Jo mere tørre og svage dine negle er, jo mere olie har de også brug for. Er de meget tørre, kan du med fordel give dem et boost med olie 3-4 gange om dagen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken olie er bedst til negle?

Den bedste negleolie er den, der er ment til formålet. Altså er det bedst, at du bruger en decideret negleolie. Hvad den er med, eller hvad der virker bedst, er som regel individuelt. Prøv dig gerne frem og se, hvad der virker bedst. Naturlige olier er dog et rigtig godt udgangspunkt.

Hvorfor skal man skubbe neglebånd ned?

Neglebånd er ikke elastisk. Det kan godt strække sig sammen med neglen, når den vokser, men på et tidspunkt revner neglebåndet. Sidder neglebåndet fast på din negl, og er det tørt, er der risiko for, at det revner. Vil du gerne forebygge, at netop dét sker, skal det gerne skubbes tilbage 1 gang om ugen.

Hvorfor får man flossede negle?

Når dine negle flosser, er det som regel et tegn på, at de er tørre og mangler fugt. Det kan du dog heldigvis nemt gøre noget ved med hjælp fra negleolie. Kom det gerne på neglene flere gange om dagen. Det vil over tid give mere stærke negle.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.