Tests

Bedste shampoo til fedtet hår (TEST): Slip af med fedtet hår og hovedbund

Får du hurtigt fedtet hår? Og vil du det gerne til livs? Det kan vi sådan set godt forstå. Det kan du meget nemt og enkelt med den helt rette shampoo, som du finder her i vores test af shampoo til fedtet hår.

skrevet af Julie M. Laursen

shampoo-til-fedtet-haar

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Vasker du hår hele tiden, fordi du synes, det ser konstant fedtet ud? Eller kan du kun gå knapt en enkelt dag, inden håret igen ser ud til at kunne bruge en omgang hårvask?

Du er heldigvis langt fra den eneste, der har udfordringer med fedtet hår. Men det gør det naturligvis ikke til en mindre gene for dig.

Først og fremmest kan du komme det til livs med at bruge den rette shampoo til fedtet hår. For det er nødvendigt at bruge, hvis du generelt har tendens til at få fedtede lokker. For sådan en shampoo sørger nemlig for ikke at tørre din hovedbund ud, så den producerer mere olie og fedt til hovedbunden.

Hvad du ellers kan gøre for at undgå fedtet hår, kan du læse mere om efter beskrivelsen og testen af de 8 udvalgte shampooer, som vi har fundet her til testen.

Bedste shampoo til fedtet hår

Vil du gerne finde den bedste shampoo til fedtet hår?

Så er du ikke langt fra at finde den, da vi har samlet de 8 bedste shampooer mod en fedtet hovedbund og et fedtet hår.

Vi har screenet nettet for alt, hvad der er af uvildige tests og forbrugeranmeldelser, så vi kun står tilbage med markedets absolut bedste produkter til håret og hovedbunden.

Vi har fundet frem til følgende bedste shampooer til fedtet hår:

 1. Scalp Delight™ Detox Scrub
 2. Yuaia Grow & Glow Shampoo og Balsam
 3. FVS Nr. 1 shampoo
 4. Kérastase Specifique Bain Divalent Shampoo 250 ml
 5. Milk_shake Normalizing Blend Shampoo 300 ml
 6. Philip Kingsley Moisture Balancing Shampoo
 7. Kevin Murphy Maxi Wash
 8. LOreal Pro Serie Expert Sense Balance Pure Resource shampoo

Nedenfor har vi beskrevet nærmere, hvad du kan forvente dig af den enkelte shampoo, så du nemmere og hurtigere kan spore dig ind på, hvilken shampoo til fedtet hår, du skal have.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Scalp Delight™ Detox Scrub

Produktet her er faktisk ikke en decideret shampoo, men i stedet en opfriskende scrub til hovedbunden, som skånsomt fjerner skæl, snavs og produktrester fra hovedbunden.

Ind i mellem trænger hovedbunden til at blive renset for skidt, snavs, skæl, produktrester og sebum. Det gør denne detox scrub til perfektion. For den er sat i verden for at opfriske en hovedbund, der har tendens til at være kløende og fedtet.

Den er i stand til skånsomt at behandle hovedbunden, mens de økologiske ekstrakter af rosmarinolie og acaí går ind og virker plejende og stimulerende.

Gode egenskaber

 • Renser skånsomt hovedbunden
 • Gør hovedbunden klar til plejende shampoo
 • Giver optimale betingelser for hårvækst
grow & glow shampoo og balsam

Yuaia Grow & Glow Shampoo og Balsam

Med en shampoo og balsam fra Yuaia Grow & Glow får du et specialprodukt, som effektivt stimulerer hårvæksten samt balancerer hovedbundens mikroflora til gavn for dig med fedtet hovedbund.

Shampoo og balsam fra Yuaia er rigtig gode for dig med fedtet hår, da produkterne er i stand til at trænge ned i hårrødderne og hovedbunden, hvor det sætter gang i en balancering af hovedbundens mikroflora. Derudover indeholder produkterne også frugtsyre, som giver en mild og skånsom eksfoliering af hovedbunden.

Både shampoo og balsam er unisex og kan benyttes af både mænd og kvinder.

Gode egenskaber

 • Silkekonefri og sulfat fri
 • Balancerer hovedbunden
 • Anti frizz
FVS Nr. 1 shampoo

FVS Nr. 1 shampoo

Frisøren Vital System Shampoo nr. 1 er en specialshampoo til normalt og fedtet hår samt hovedbund. Det er en god shampoo, der effektivt sætter ind mod produktionen af talg.

FVS Nr. 1 er en såkaldt terapeutisk specialshampoo, der er egnet til normalt og fedtet hår og hovedbund. Dens ingredienser går aktivt ind og modvirker kløe og produktionen af talg, som netop er det, du har brug for, når du har fedtet hår.

Når du benytter den, kan du med fordel lade den sidde i håret i 3-4 minutter, så de aktive ingredienser får lov til at virke, inden de skylles ud af håret igen.

Gode egenskaber

 • God mod fedtet hår
 • God mod irriteret hovedbund
 • Nedsætter produktionen af talg og fedt
Kérastase Specifique Bain Divalent Shampoo 250 ml

Kérastase Specifique Bain Divalent Shampoo 250 ml

Her får du en dobbeltvirkende shampoo, der går ind og normaliserer hovedbundens fugtbalance samt overproduktionen af sebum.

Kérastase er fantastiske til at udvikle produkter til hår og har gjort det endnu en gang med hår shampooen her. For den er din redning, hvis du døjer meget med fedtet hår i og med, at den har en dobbeltvirkende effekt. Den går både ind og normaliserer hovedbundens fugtbalance samt reducerer produktionen af talg.

Men den giver også mere næring til længderne i dit hår, så det ser glansfuldt og flot ud, når du har været i bad. Du kan med fordel vaske håret to gange med den, når du er i bad – dog uden at kradse i hovedbunden.

Gode egenskaber

 • Hjælper på fedtet hår
 • Normaliserer og balancerer hovedbunden
 • Virker plejende
Milk_shake Normalizing Blend Shampoo 300 ml

Milk_shake Normalizing Blend Shampoo 300 ml

Her får du en shampoo med æteriske olier og aktive planteingredienser, der effektivt går ind og renser hovedbunden. Men, den fungerer også som en lækker hårkur.

Shampooen her er ikke bare en shampoo mod fedtet hår. Jo, den renser både effektivt og skånsomt hovedbunden og fjerner det overskydende talg. Men, den neutraliserer også lugten, der kommer med fedtet hår.

Endeligt indeholder den økologiske korianderekstrakter, æteriske olier og en blanding af fine sufarkanter. Dermed går shampooen også ind og virker som en plejende hårkur, der både dybderenser og plejer.

Gode egenskaber

 • Uden sulfater
 • Indeholder aktive planteingredienser
 • Dybderenser på en skånsom måde
Philip Kingsley Moisture Balancing Shampoo

Philip Kingsley Moisture Balancing Shampoo

Med en shampoo som denne fra Philip Kingsley får du ikke kun rent hår men også en hovedbund, der er i perfekt balance.

En mild rensning og en hovedbund i balance er, hvad der er vigtigt for dig, hvis du har fedtet hår. Den er dog bedst til dig, som ikke døjer med meget overdrevet fedtet hår, da dens formel går ind og fugter hovedbunden en smule. Den er dog rigtig god og rensende, hvis du blot har lidt tendens til hår, der bliver for fedtet.

Gode egenskaber

 • Renser i dybden
 • Fjerner overskydende talg
 • Plejer håret
Kevin Murphy Maxi Wash

Kevin Murphy Maxi Wash

Har du en irriteret eller fedtet hovedbund, er det bare med at komme i gang med at bruge Kevin Murphy Shampoo, som effektivt nedbryder fedtsyrer i din hovedbund og hår.

Shampooen fra Kevin Murphy er en udrensende shampoo, der indeholder ingredienser, der effektivt nedbryder fedtsyrer og dermed efterlader hovedbund og hår rent og renset. Takket være anti-forurenende stoffer i shampooen, fjerner den også urenheder og kemikalier uden problemer.

Alt i alt en rigtig god og skånsom shampoo til dig, der gerne vil fedt i håret til livs.

Gode egenskaber

 • Afhjælper fedtet hovedbund
 • Nedbryder fedtsyrer
 • Fjerner effektivt kemikalier
LOreal Pro Serie Expert Sense Balance Pure Resource shampoo

LOreal Pro Serie Expert Sense Balance Pure Resource shampoo

Loréal Serie Expert Pure Resource Shampoo renser i dybden og er god, når der skal fjernes stylingrester, som fedter håret.

Har du en gang imellem brug for en shampoo, der kan rense helt i dybden? Det er, hvad du får med denne fra Loréal. Den kan med fordel kombineres med en af specialshampooerne her fra testen, da denne er rigtig god til at fjerne olierede produkter. Dog mangler den lidt plejende egenskaber, fordi den er så rensende i sig selv.

Alternativt kan du også kombinere den med en god hårkur, der er egnet til fedtet hår.

Gode egenskaber

 • Renser hår effektivt til bunds
 • Giver glans til håret
 • God til alle hårtyper

Sådan finder du en shampoo til at undgå fedtet hår og hovedbund

Udover at gennemgå vores liste med shampooer til fedtet hår, kan du også selv gøre noget for at undgå at få en shampoo med hjem, der gør problemet værre.

Hvad det er, kan du læse nærmere om herunder.

Hvad er forskellen på en almindelig shampoo og en shampoo til fedtet hår?

Forskellen på en almindelig shampoo og en shampoo mod fedtet hår og hovedbund er som regel, at den almindelige shampoo er tilføjet olier, som ikke er nødvendige. Dette gælder især for “fugtgivende shampooer”. Dette er ikke nødvendigt for dit hår, hvis det er fedtet, da det så bare gør det endnu værre. Du bør kun bruge en fugtgivende shampoo, hvis du har en hårtype med tendens til at være tør.

Du kan derfor med fordel undgå shampoo med følgende ord:

 • Moisturizing
 • Hydrating
 • Smoothing

For det er alt sammen shampoo, som kommer til at give dit hår et endnu mere fedtet udseende, end hvad det har nu.

Derudover kan der også være tilføjet sulfat eller silikone. Især sidstnævnte bør du undgå, da det ikke gør noget godt, hvis du har fedtet hår. Silikone tilføjes til shampoo for at give det et glansfuldt udtryk – men da det lægger sig som en hinde om hårstrået, giver det et fedtet udseende, hvis det er, hvad du i forvejen har tendens til.

Prøv dig frem

Det er altid et godt råd, når man ikke er helt sikker på, hvad der virker. Og det er jo sådan set også rigtigt nok. For du er nødt til at prøve dig frem så godt som muligt, hvis du har en fedtet hårbund, som du gerne vil af med.

Køb nogle forskellige shampooer, som du prøver af i forskellige perioder sammen med færre bade, mere afslapning, sundere kost og en anden hårpleje, end hvad du er vant til. Uden olie. Lige pludselig finder du den gyldne opskrift på at komme den fedtede hinde i håret og hovedbunden til livs.

Vi anbefaler især, at du giver dig i kast med en eller flere af de shampooer, som vi har fundet her til testen. For de er populære blandt mange med tendens til fedtet hår.

Hvad indeholder shampoo til fedtet hår?

Det er meget forskelligt, hvad shampooer til fedtet hår indeholder. For der er både shampooer med udelukkende naturlige ingredienser, såvel som mere almindelige shampooer blot uden sulfat og silikone. Du kan med fordel gå efter en shampoo til håret og hovedbunden, som er baseret på mere naturlige ingredienser, der går ind og beroliger men skånsomt fjerner skidt og snavs fra håret.

Bare på de forskellige typer af shampoo vi har fundet frem til her til testen, er der stor forskel på, hvad de indeholder. Det er derfor meget nemmere, at du selv går ind og kigger ingredienslisten efter for at se, om det passer til dig, og hvad du har lyst til at komme i håret.

Derfor kan du opleve at få fedtet hår

Har du længe undret dig over, hvad det egentligt er, der giver dig fedtet hår? Det er en god overvejelse at gøre dig, da du sagtens kan gøre noget ved det. Du behøver altså ikke gemme hårpragten væk eller slynge den håret op i en hestehale hver dag for at gemme det fedtede look væk.

Vi giver dig herunder en indsigt i, hvad det er, der kan give dig fedtet hår og hovedbund – og hvad du kan gøre ved det.

Vi håber, det får dig skridtet tættere på en sund hovedbund inden længe.

1. Du vasker dit hår for ofte

En af de største syndere til fedtet hår er – måske overraskende – at du vasker dit hår for ofte. For selvom du måske gør det med den hensigt at undgå at få fedtet hår, er det desværre ikke tilfældet.

Når du vasker hår hver eller hver anden dag, fjerner du hovedbundens naturlige fedt- og olielag. Når du gør det for ofte, kompenserer hovedbunden for det ved at producere endnu mere. Til sidst giver det så høj en produktion af fedt og olie, at du allerede efter en halv til en hel dag kommer til at have hår, der ser fedtet ud [1].

Når du derfor har investeret i en shampoo til fedtet hår, bør du ikke starte med at vaske håret hver eneste dag med den. Vask kun håret med shampooen 2-3 gange om ugen som maksimum, så du giver hovedbunden lidt ro.

Snart vil du opleve, at du får en langt mere sund hovedbund, som er mere i balance.

2. Du anvender hårprodukter, der indeholder unødvendig olie

Vasker du i forvejen ikke håret for meget, kan synderen måske findes i de hårprodukter, du bruger. For mange hårprodukter er desværre fyldt med olier for at give det mere glans. Har du tendens til fedtet hår, gør det desværre ikke godt for dit hår, da det lægger en ekstra hinde ovenpå den hinde, som hovedbunden selv danner.

Vil du derfor gerne undgå et yderligere fedtet hår og udseende, kan du med fordel undgå at bruge hårolie (eller i hvert fald en let en af slagsen), gele eller voks samt produkter, som indeholder olier. Der er heldigvis mange produkter til håret, der i dag bliver produceret uden olie. Du skal blot lede lidt nærmere efter dem.

3. Har du en sund livvstil? (Stress, madvaner og alkohol)

Usund kost, for meget alkohol og en hverdag, der er fyldt med stress, kan desværre resultere i et øget fedtet hår og hovedbund [2]. Kroppen reagerer, når den ikke er i balance. Det ses ikke kun i fordøjelsen eller i dit energiniveau. Det slår også ud i huden og hovedbunden.

Tænker du derfor ikke så meget over, hvad du spiser, holder du aldrig helt fri, og kan du godt lide at gå lidt for meget i byen, kan du med fordel skrue lidt ned for det. Eller i hvert fald begynde at overveje, om ikke der skal nogle ændringer til. For det sætter sig i hovedbunden med det samme.

Så overvej gerne om ikke, du kan prøve at gøre noget ved din livsstil. Du vil hurtigt kunne mærke, at du får det bedre – og når først du kan mærke det, kan du også se det i fysisk forstand.

4. Dine naturlige tendenser

Nogle mennesker er bare desværre født med tendens til fedtet hår. Om du er det, kan vi naturligvis ikke bedømme.

Men det kan være en del af forklaringen på, hvorfor du skal døje mere med fedtet hovedbund end andre. Prøv dog at vaske håret mindre, at anvende en god shampoo mod fedtet hår og gør noget ved den usunde livsstil, hvis ikke du allerede har gjort det. For så hjælper det helt sikkert på din fedtede hovedbund – også hvis det viser sig, at du bare har lidt mere tendens til fedtet hår og hovedbund sammenlignet med andre.

Dette kan du gøre mod fedtet hår

Har du brug for en guide, du kan bruge for at komme fedtet hår til livs? Det forsøger vi i så fald at komme med herunder, så du trin for trin kan give i kast med nogle forskellige ting.

Du kan gøre følgende mod fedtet hår:

 • Vask kun håret 2-3 gange om ugen som maksimum
 • Brug balsam og hårkur til fedtet hår
 • Skru ned for temperaturen i bruseren
 • Red ikke håret flere gange om dagen (det fordeler fedtet ud i hårstråene)
 • Brug ikke olie eller andre fedtede hårprodukter til styling
 • Spis sundt og varieret

Hvis du forsøger dig med disse punkter i en måned eller to, burde du begynde at kunne se nogle resultater. Er du modig, kan du også prøve at undgå at vaske hår i en hel uge som en start for at give din hovedbund helt og aldeles ro. Du kan godt skylle med vand et par gange – men prøv gerne at give hovedbunden en kold tyrker, så processen bliver speedet op.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor får jeg så hurtigt fedtet hår?

Det kan der være flere forskellige grunde til. For det første kan det være fordi, du vasker håret for hyppigt, og at du vasker det med shampoo, som udtørrer hovedbunden. Dette giver anledning til irritation i hovedbunden som altså kan ende med at give dig fedtet hår.

Børster du tilmed også håret rigtig meget hver dag, kommer dit hår også til at se fedtet ud hurtigt, da du fordeler det fedtede lag i hovedbunden ud i hårstråene. Så ved at begrænse det til 1-2 gange om dagen, vil du hurtigt kunne se forskel.

Hvad er den bedste shampoo til fedtet hår?

Den bedste shampoo til fedtet hår er ikke så nem at udpege – men Yuaia gør det rigtig godt med deres specialshampoo, da den indeholder mange gode ingredienser, som både renser og plejer. Det er dog forskelligt, hvad man vægter ved en shampoo. Derfor bør du læse beskrivelserne nøje, så du finder netop den shampoo, der passer bedst til dit hår.

Er det sundt at have fedtet hår?

Det har aldrig været usundt at have fedtet hår, da det i bund og grund er på grund af naturlige processer. Dog kan det være et udtryk for, at du ikke har en sund livsstil, eller at du går for hårdt til den, når det kommer til hårvask og at rede dit hår.

Det er dog ganske sundt for håret at lade det blive fedtet en gang imellem og ikke blive vasket, så hovedbunden kan få ro på. Så har du tendens til fedtet hår, behøver du ikke være urolig. Der kan nemt gøres noget ved det, uden det går udover din hovedbund.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.