Tests

Sulfatfri Shampoo Test: Her er de bedste sulfatfrie shampooer

Vil du gerne skåne dit hår og din hovedbund, når du vasker håret? Og vil du samtidig gerne finde den bedste sulfatfri shampoo? Det kan vi godt forstå! I testen her bliver du således præsenteret for de 9 bedste sulfatfri shampooer, der er på markedet.

skrevet af Julie M. Laursen

Sulfatfri Shampoo Test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Håret er en stor del af vores identitet. Det er håret, der skaber en stor del af vores udseende – ligesom det sikkert også er med håret, at du udstråler, hvem du er.

Derfor er det selvfølgelig også helt naturligt, at du meget gerne vil passe ekstra godt på dit hår.

Det kan du helt korrekt med sulfatfri shampoo, da det ikke i samme grad virker udtørrende. Resultatet er derfor, at du får hår og hovedbund, der er langt mere sundt, og som heller ikke i samme grad ser fedtet ud, fordi hovedbunden ikke kompenserer med en øgning af fedtproduktionen.

I denne sulfatfri shampoo test kommer vi omkring hele 9 forskellige typer af shampoo, som alle er populære valg på hylderne. Hvorfor, og hvad deres egenskaber er, kommer vi omkring herunder.

Sulfatfri shampoo test

Med udgangspunkt i at give dig et godt grundlag for at vælge det bedste til dit hår og hovedbund, har vi gennemgået markedet for shampoo uden sulfat. Det har resulteret i hele 9 forskellige produkter fra forskellige producenter.

Der er tale om følgende shampooer uden sulfat:

 1. Hairlust SplitFix Shampoo
 2. Hairlust Curl Crush Shampoo
 3. Yuaia Grow and Glow Shampoo
 4. Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo
 5. John Masters Scalp Stimulating Shampoo
 6. Kérastase Discipline Bain Fluidealiste Shampoo
 7. Bumble & Bumble Hairdresser’s Invisible Oil Shampoo
 8. Kevin Murphy HYDRATE.ME.WASH
 9. Maria Nila True Soft Shampoo

For at gøre det nemmere for dig at kende de enkelte produkter fra hinanden, fremhæver vi herunder de enkeltes egenskaber. Har du derfor en særlig type af hår eller måske krøller, bliver det nemmere for dig at vælge den helt rette shampoo uden sulfat.

Vi håber, at du med denne test og guide nemt og hurtigt finder frem til en sulfatfri shampoo, der både skåner dit hår, men som også passer helt perfekt til din hårtype.

Læs gerne hver enkelt beskivelse, så du er helt sikker på at finde en shampoo, der matcher dine behov fuldstændigt.

hairlust split fix shampoo (1)

Hairlust SplitFix Shampoo

Døjer du med hårtab? Og vil du samtidig gerne undgå sulfater? Så er denne sulfatfrie shampoo perfekt til dig, da den effektivt sætter ind mod hårtab ved at styrke de enkelte hårstrå.

Drømmer du om at få et hår, der er meget mere modstandsdygtigt? Og som har sværere ved at knække? Sådan en shampoo får du netop med HairLust SplitFix Shampoo, der med ingredienser som multebær, kaffebønneolie og økologisk Aloe Vera går ind og styrker hårstråene.

Foruden at være en shampoo uden sulfater, er den også en shampoo uden silikone. Den egner sig derfor rigtig godt til fint, tyndt og beskadiget hår, da den skånsomt renser for skidt, fedt og snavs. Samtidig går de aktive og naturlige ingredienser ind og genopbygger de enkelte hårstrå.

Resultatet af brugen af shampooen er, at du får mere modstandsdygtige hårstrå, som nemmere vokser sig lange uden tendens til at knække.

Gode egenskaber

 • Fri for parabener
 • Det er en shampoo uden sulfat OG silikone
 • Den er certificeret økologisk
 • Den er certificeret vegansk
 • Den styrker håret
hairlust curl crush

Hairlust Curl Crush™ Shampoo

Har du krøllet hår, der mangler godt med fugt og pleje? Denne sulfatfrie shampoo giver dine krøller den pleje, de har brug for og modvirker kruset hår og tørre lokker.

Med Curl Crush™ Shampoo til krøller kan du for alvor få gang i dine krøller og vise dem frem på bedste vis. For denne sulfatfrie shampoo udtørrer nemlig ikke håret og er fyldt med ingredienser, som giver dine krøller alt den fugt, de har brug for for at kunne bounce løs.

Shampooen giver den perfekte hårpleje til dine krøller takket være en formel med aktive ingredienser som bambusekstrakt, Aquaxyl og mikroproteiner. At den samtidig er uden sulfater er blot endnu et plus i bogen, når det kommer til at få dine krøller til at fremstå fugtige og lækre.

I stedet for sulfater er der tilføjet Aloe Vera og salt fra Det Døde Hav, som sammen skånsomt går ind og fjerner overskydende sebum og affaldsstoffer uden at udtørre håret.

Gode egenskaber

 • Det er en silikonefri shampoo
 • Den er certificeret økologisk
 • Den er vertificeret vegansk
 • Den giver fugt til krøllerne
 • Den er skånsom mod hovedbunden
Yuaia Grow and Glow Shampoo

Yuaia Grow and Glow Shampoo

Vil du gerne forebygge hårtab? Eller have en tættere hårpragt? Den aktive formel i Yuaia Grow and Glow shampoo giver netop en øget diameter på hårstråene og mindsker hårtab.

Er det med alderen begyndt at være nødvendigt at sætte ind med shampoo, der mindsker hårtab? Eller har du generelt bare et sensitivt og meget fint hår, som ikke fylder så meget og har tendens til at knække? Denne shampoo uden sulfat og silikone fra Yuaia indeholder ingredienser, der trænger ned i hårrødderne og styrker strået. På sigt giver det dig et blankt hår med et meget sundere og mere fyldigt udseende.

Shampooen er rig på ingredienser som Capilia Longa, der reducerer hårtab med op til 89% og giver en stigning på 52% i hårtæthed ved brug i 90 til 150 dage. Er det derfor, hvad du har brug for, kan vi varmt anbefale at kaste dig ud i brugen af denne shampoo.

For at give håret mere fylde indeholder den silikone fri shampoo også Amaranthus Seed Extract, der øgre diameteren på det enkelte hårstrå. Med tiden skulle det derfor gerne give dit hår meget mere fylde, end hvad det har nu.

Gode egenskaber

 • Farvebeskyttende
 • Stimulerer hovedbunden og hovedsækkene
 • Anti frizz
 • Forlænger hårets vækstfase
 • Unisex
 • Stimulerer hårvæksten
Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo

Olaplex NO.4 Bond Maintenance Shampoo

Olaplex er det nye sort inden for hårpleje og er efterhånden også frisørernes favorit. Foruden ikke at indeholde sulfater, repararer, beskytter og styrker den håret.

Olaplex No. 4 kandiderer rigtig godt til at være den bedste sulfatfri shampoo. Det gør den, fordi den er meget mere end en god shampoo uden sulfater og silikone. Den er nemlig en unik og meget innovativ shampoo, som giver dig resultater med det samme.

Den består nemlig af en formel, der er fyldt med fugtgivende ingredienser, så du uanset hårtype får et hår, der både føles og ser stærkt og sundt ud. Det særlige ved Olaplex er, at den indeholder sit eget molekyle, som er i stand til at re-like svovlbroerne i håret, der bliver nedbrudt dagligt på grund af sollys, frisering og andet.

Selvom den er en sulfatfri og silikonefri shampoo, kommer du ikke til at savne skummet, da det er bevaret i dens formel. Shampooen kan med fordel blive brugt sammen med andre produkter fra Olaplex for den optimale hårpleje.

Gode egenskaber

 • Vegansk
 • Giver fugt uden at tynge
 • Kan bruges til alle hårtyper
 • Genopbygger svovlbroer i håret
John Masters Scalp Stimulating Shampoo

John Masters Scalp Stimulating Shampoo

Denne fantastiske shampoo uden SLS og andre sulfater forkæler hovedbunden på bedste vis med hele 6 økologiske ingredisenser, som med tiden giver dit hår mere volumen.

Har du udfordringer med fedtet hår? En tør hovedbund? Eller måske tilstoppede hårsække? Så er denne sulfatfrie shampoo perfekt til dig. For de økologiske ingredienser går effektivt ind og modvirker fedtet eller tør hovedbund, ligesom de også går ind og giver en bedre og større volumen.

Med ingredienser som blandt andet jojoba olie og solsikkeolie får du et hår, der ikke bare får mere volumen. Du får også et hår, der skinner og ser fantastisk sundt ud selv på afstand.

Den indeholder desuden økologisk mint, som giver dit hår en frisk og lækker duft, der varer ved hele dagen.

Gode egenskaber

 • Økologisk shampoo
 • Uden SLS og SLES
 • Giver volume
 • Modvirker fedtet hår
 • Forhindrer hårtab
Kérastase Discipline Bain Fluidealiste Shampoo

Kérastase Discipline Bain Fluidealiste Shampoo

Den lækre sulfatfri shampoo her fra Kérastase er uundværlig for dig, der har svært ved at styre lokkerne. Dens aktive ingredienser giver dig kontrollen tilbage over de genstridige lokker, så du igen kan vise dit hår frem på bedste vis.

Har du skadet, tørt og genstridigt hår, der bare slet ikke vil det, du gerne vil om morgenen, bør du måske prøve at vaske håret i Kérastase Discipline Bain Fluiddealiste Shampoo. For er der noget, den kan, så er det at give dig kontrollen tilbage over dine lokker.

Benytter du den hver uge i en længere periode, vil du opleve, at det er slut med frizz, og at dit hår kommer til at føles glat, smidigt og let. Det er blandt andet muligt takket være hvedeprotein og ceramider.

Du kan med fordel kombinere både shampoo og balsam fra samme serie for at få den fulde effekt af de aktive ingredienser.

Gode egenskaber

 • Giver kontrol over tørre og genstridige lokker
 • Den er sulfatfri
 • Skånsom mod hovedbunden
 • Modvirker frizz
Bumble & Bumble Hairdresser's Invisible Oil Shampoo

Bumble & Bumble Hairdresser’s Invisible Oil Shampoo

Shampooen her er et rigtig godt bud på den bedste sulfatfri shampoo, da den giver et godt fugtighedsboost til dit hår og blødgører det, så det er nemmere at tæmme og styre.

Trænger dit hår til lidt ekstra fugt og pleje, behøver du ikke meget andet end denne sulfatfri shampoo. For den er sat sammen af en formel, der går ind og giver dit hår den ultimative blødgørelse samt et ekstra fugtighedsboost. Er det derfor blevet lidt kedeligt at se på, eller kruser det bare rigtig meget, kan et par ganges vask om ugen med denne shampoo gøre noget effektivt ved det.

Den er især god til dig med langt hår, da håret blevet meget mere håndterbart og nemt at style. Derudover er den også rigtig god, hvis du benytter varmeredskaber, da shampooen indeholder varmebeskyttende ingredienser.

Gode egenskaber

 • Repararer skadet hår
 • Er fri for SLS og SLES (sulfatfri shampoo)
 • Giver et fugtighedsboost
Kevin Murphy HYDRATE.ME.WASH

Kevin Murphy HYDRATE.ME.WASH

Kevin Murphy er altid lig med god kvalitet og masser af pleje til håret. Den er god til særligt tørt hår, da den både er en sulfatfri shampoo og indeholder ingredienser, der fugter godt uden at tynge.

Om du har krøller, langt hår, kort hår, glat hår eller noget helt femte, kan du gøre brug af Kevin Murphy Hydrate.Me.Wash shampoo, der er sulfatfri. Shampooen indeholder nemlig en unik formel, der giver ekstra meget fugt til tørt hår. Derudover er den meget plejende og forebygger derfor også kedeligt og glansløst hår.

Med ekstrakt af kakadu-blomme, der indeholder masser af C-vitamin, får du masser af glans og elasticitet i håret. Den sulfatfrie shampoo har desuden også silkeekstrakt, som giver håret masser af fugt samt en glat overflade.

Fordi den giver så meget fugt til håret, kan du med fordel bruge den hver dag, indtil håret igen stråler og er i balance. Kombiner gerne både shampoo og balsam fra samme producent og serie, da det giver dit hår et ekstra boost.

Gode egenskaber

 • Fugtgivende
 • Sulfatfri shampoo
 • Farvebevarende
 • Plejende
 • Blødgørende
 • Parabenefri
Maria Nila True Soft Shampoo

Maria Nila True Soft Shampoo

Maria NIla True Soft Shampoo er 350 ml ren kærlighed til dig og dit hår. Med arganolie og Colour Guard Complex er det slut med tørt hår og farvetab på grund af solen. Dertil er den selvfølgelig også en sulfatfri shampoo.

Kærlighed på flaske er næsten, hvad denne shampoo vil føles som, når du åbner op for den. Især hvis du har tendens til tørt og glansløst hår, der bare ikke vil det, som du gerne vil. Med det fantastiske arganolie går den sulfatfri shampoo ind og virker blødgørende samt modvirker krus, som ofte følger med ved tørt hår.

Er du samtidig også træt af, at solen bleger dit hår, når den står på forår og sommer, er det en særligt god ide at benytte denne sulfatfrie shampoo. For formlen indeholder det særlige Colour Guard Complex, der både beskytter mod UV-stråler og frie radikaler.

Vi er slet ikke i tvivl om, at du bliver mere end glad for denne sulfatfri shampoo!

Gode egenskaber

 • Fugtgivende
 • Modvirker krus
 • Sulfatfri shampoo
 • Mindsker farvetab
 • Glansgivende
 • Vegansk

Dette skal du vide, når du skal vælge en sulfatfri shampoo

Er du lidt i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en sulfatfri shampoo eller ej? Eller hvad det egentligt er, du fravælger eller tilvælger, når du går efter sådan en type af shampoo? Så er du velkommen til at læse med videre herunder, hvor vi uddyber, hvordan sulfat påvirker dit hår, hvad fordelene er ved ikke at bruge shampoo med sulfat og andet, som forhåbentligt kan hjælpe dig til at træffe et valg om, hvorvidt du skal bruge sulfatfri shampoo eller ej.

Vi håber, det giver dig et rigtig godt indblik i, hvad det egentligt er for et valg, du tager, når du køber sulfatfri shampoo.

Læs om almindelig shampoo i vores shampoo test.

Sådan påvirker sulfater dit hår og hovedbund

Sulfat i shampoo kan virke udtørrende og irritere hovedbunden. Det er ikke sikkert, at det gør det. Men, hvis du gerne vil være fri for, at det sker (i hvert fald pga sodium laureth sulfat og andre sulfater), kan du med fordel vælge en sulfatfri shampoo.

Har du en sensitiv hovedbund, der generelt hurtigt kommer i ubalance og enten bliver fedtet eller begynder at klø meget på grund af tør hovedbund, kan det være en rigtig god ide at styre udenom SLS og SLES, som de kaldes.

Har du tilmed også krøllet hår, kan en sulfat fri shampoo gavne rigtig meget i forhold til, hvordan krøller arter sig. For har du naturlige krøller (såvel som permanente lavet ved frisøren), vil de som regel fremstå meget flottere. Det er dog ikke nogen garanti, da det generelt afhænger af, hvordan dit hår opfører sig.

En sulfatfri shampoo er derfor på mange måder et rigtig godt valg for dit hår.

Fordelene ved en shampoo uden sulfat

For det første sparer du miljøet for en belastning, da sulfater forurener. I forhold til dit hår er den største fordel ved sulfatfri shampoo, at du ikke fjerner mere hudfedt end højest nødvendigt og dermed i højere grad skåner dit hår og hovedbunden. Du kan endda også komme til at opleve, at dit hår er meget nemmere at rede ud. Det er især en rar fordel om morgenen, når du har lidt travlt og skal ud af døren!

Selvom du vælger en sulfatfri shampoo, kan du også stadig med fordel nøjes med at vaske dit hår hver anden eller tredje dag. For jo mindre du vasker det med shampoo, jo mindre en risiko er der for, at hovedbunden bliver tør og håret kedeligt.

Vælg også gerne en sulfatfri shampoo, der matcher dit hår på andre parametre. For der er stor forskel på, hvad de enkelte produkter indeholder alt efter, om du har krøllet hår, fint hår og så videre.

Skal man undgå sulfater i shampoo?

Hvis du gerne vil og kan undgå sulfater i dit shampoo, er det en klar fordel. For som nævnt kan det være meget mere skånsomt for dit hår, hovedbund og for miljøet. Men er dit hår og din hovedbund generelt ikke sensitiv, er det ikke altfafgørende, at du vælger en shampoo uden sulfat.

Ved at gå efter sulfatfrie shampoo til dit hår er chancen for, at du støder på shampoo, der generelt har stort fokus på gode og naturlige ingredienser større. Der kan derfor følge mange fordele med ved at gå efter sulfatfrie shampooer.

Hvilke sulfater skal man undgå?

Sulfater en lidt af en jungle, da det desværre ikke kun består af to forskellige typer, som vi ellers har fremhævet. Herunder kan du se en oversigt, så du kan finde sulfatfri og silikonefri shampoo og balsam fremover.

Hvad der også gør det endnu sværere at styre udenom sulfater er, at de går under forskellige navne. hvoraf nogle af dem er:

 • Ammonium Laureth Lauryl sulfat
 • Sulfat Ammonium Laureth Lauryl
 • Natrium Lauryl Sulfat
 • Sodium Laureth Sulfate
 • Sodium Coco-Sulfate
 • Alkybenzene sulfonate
 • Sodium Myreth Sulfate
 • Sodium Xylenesulfonate

For at tage et eksempel på sulfat der går under flere forskellige navne, kan vi tage Sodium Lauryl Sulfat, der blandt andet også kan hedde sulphuric acid og sodium salt sulfuric acid. Det kan derfor være svært at styre udenom i dit lokale supermarked. Til gengæld kan du være helt sikker på at styre udenom ved at købe en af de shampooer, vi har fremhævet her i vores shampoo uden sulfat test.

Får du på et tidspunkt brug for at købe en sulfatfri shampoo i en forretning i stedet for online, kan du altid spørge dig frem. For det er ikke nemt at gennemskue og kræver derfor af og til lidt professionel hjælp for at undgå.

Ellers er du også altid velkommen til at købe dine favoritter gennem de links, vi har her i testen. De løber ingen steder og er altid til rådighed til dig, når du har brug for en flaske sulfatfri shampoo.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er sulfater?

Sulfater er stoffer, de benyttes i shampoo og andre hårplejeprodukter for at fjerne overskydende snavs og hudfedt fra hår og hovedbund. I praksis er det de stoffer, der giver shampooen den skummende effekt, som vi alle kender.

Dog kan der være så mange sulfater i shampoo, at det faktisk går hen og giver en ubalance i hår og hovedbund. Det betyder, at hovedbunden udtørres og irriteres. Det er ikke særlig rart, da det giver kløe og ofte også mere fedtet hår.

Sulfater går under navnene Sodium Laureth Sulfat SLES og Sodium Lauryl Sulfat SLS. Så ønsker du en shampoo uden sulfater, skal du undgå disse ingredienser.

Er sulfater skadelige?

Sulfater er som sådan i sig selv ikke skadelige. De kan dog virke udtørrende og give anledning til irriteret hovedbund hos nogle. Særligt hos mennesker, der i forvejen har tendens til irriteret hovedbund og fedtet hår. Sulfater er derfor ikke ingredienser, der skader dit hår.

Til gengæld gør du miljøet en ekstra tjeneste ved at benytte SLS fri shampoo, da det er et stof, der er medvirkende til forurening af miljøet. Stoffet findes også i stærke rengøringsmidler. Så med en shampoo uden SLS er både dit hår og miljøet glade.

Hvad er sulfatfri shampoo?

Sulfatfri shampoo er sådan set blot shampooer, hvori der ikke er tilsat sulfat. De indeholder derfor typisk mange af de samme ingredienser som mange andre shampooer blot med den forskel, at der ikke er sulfater i. Dog kan nogle sulfatfrie shampooer også være baseret på mere naturlige ingredienser, fordi de har ekstra fokus på hovedbunden og hårpleje.

Alle shampooer i vores test er uden sulfater. Du kan derfor trygt lægge disse i indkøbskurven, hvis du gerne vil gøre nogt ekstra for at undgå skadet hår og en irriteret hovedbund.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.