Tests

Bedste shampoo til krøllet hår (TEST): Forkæl dine krøller

Er du heldig at være velsignet med flotte krøller? Men har du ikke fundet den helt rette shampoo til at tæmme dem med endnu? Det hjælper vi dig til her, da vi har fundet frem til de bedste shampooer til krøllet hår.

skrevet af Julie M. Laursen

shampoo til krøller test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Naturlige krøller er smukke. Selvom du måske nogle gange bander dem langt væk og drømmer om flot, glat hår, er der nu ikke noget så charmerende som krøller.

For at passe godt på dem og for at undgå, at håret kruser i stedet for at krølle, kræver det gode plejeprodukter og ikke mindst en god shampoo til krøllet hår.

Men hvad er en god shampoo til krøllet hår? For der er rigtig mange at vælge mellem på markedet af både lav og høj kvalitet. Vi har derfor screenet markedet for shampoo til krøllet hår, så dit krøllede hår fremover kan få den bedste behandling i badet.

Vi har gennemgået samtlige uvildige tests og forbrugeranmeldelser for at finde frem til de 7 produkter, som vi mener, er de bedste til de krøllede lokker.

Bedste shampoo til krøllet hår

Vil du gerne gå all in på et krøllet look? Det kan vi også godt forstå, da du skal omfavne dine krøller, hvis du er så heldige at have dem. Første skridt er at vælge en shampoo til krøllet hår, så du giver krøllerne et godt udgangspunkt, når du har været i bad.

Vi har fundet frem til, at følgende shampooer er de bedste til krøllet hår:

 1. Hairlust Curl Crush Shampoo
 2. Milk_shake Curl Passion shampoo
 3. LOVE Curl Shampoo 250 ml
 4. Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo krølleshampoo
 5. Paul Mitchell Curls Spring Loaded Frizz Fighting shampoo
 6. Kerastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur shampoo
 7. Innersense Hydrating Cream Hairbath shampoo

For at give dig det bedste indblik i de forskellige shampooer, kommer vi herunder med en beskrivelse af, hvad du kan forvente dig af det enkelte produkt.

Derudover fremhæver vi hver enkelt produkts egenskaber, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilken eller hvilke shampooer, der er bedst for dig og dit krøllede hår.

Læs også: Bedste shampoo til alle hårtyper

hairlust curl crush

Hairlust Curl Crush Shampoo

Shampooen her er en sulfatfri shampoo egnet til krøllet hår. Den er skånsom mod hår og hovedbund.

Med Hairlust Curl Crush Shampoo er det slut med tørre lokker. Det er nemlig en lækker sulfatfri shampoo til krøllet hår, der skånsomt men effektivt fjerner skidt og snavs samtidig med, det giver fugt og glans til krøllerne.

Er du veganer, har du en ekstra grund til at smile, da formlen er bygget op omkring veganske mikroproteiner, bambusekstrakt og en fugtgivende og aktiv Aquaxyl, der genopbygger tørt og kruset hår med masser af fugt og pleje. Den bedste shampoo til tørt krøllet hår får du derfor lige her.

Gode egenskaber

 • God til alle typer af krøller
 • Fri for parabener, silikone og sulfater
 • Certificeret økologisk og vegansk
Milk_shake Curl Passion shampoo

Milk_shake Curl Passion shampoo

Grapefrugt, kokosolie og æbleekstrakt er blandt andet, hvad du og dine krøller kan glæde sig til med Milk_shake Curl Passion shampoo.

Mangler du en shampoo, der er god til at give fugt? Så prøv Milk_shake Curl Passion shampoo, som er særligt udviklet til dig og andre med krøllet hår. Den er en særligt god shampoo til tørt og krøllet hår, da den indeholder kokosolie, grapefrugt, æble- og ferskenekstrakt, som går ind og mætter håret og giver det glans. Det betyder, at du kan regne med mindre krus og mere krøl, når du benytter dig af denne shampoo.

Den er blandt de dyrere shampooer til krøllet hår, men renser til gengæld også hårstråene blidt, så de ikke udsættes for yderligere udtørring.

Gode egenskaber

 • Renser blidt uden at udtørre
 • Virker fugtgivende
 • Giver god pleje
 • Modvirker krus
LOVE Curl Shampoo 250 ml

LOVE Curl Shampoo 250 ml

Skal du have tæmmet lokkerne? Det er netop, hvad formlen i denne shampoo til krøllet hår er udviklet til.

Krøller med masser af volumen er, hvad alle med krøller drømmer om. Det hjælper denne shampoo dig til at få, da den er en tæmmende shampoo, der lægger en dæmper på krus. Da den indeholder naturlige stoffer, der er udvundet af olivenolie, bliver håret tilmed også skinnende, blødt og fugtet.

Stofferne får olivenolien giver sammen med andre gode stoffer i formlen håret masser af liv og elasticitet. Dermed får du krøller med en god volumen og en lækker bounce.

Som en ekstra gode er der også bonus til dig, som går op i miljøet. For emballagerne er skabt med omtanke for miljøet og er lavet, så de kan genbruges.

Gode egenskaber

 • Indeholder ikke sulfater eller silikone
 • Virker fugtgivende
 • Modvirker krus
Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo krølleshampoo

Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo krølleshampoo

Krøllet hår bliver ingen udfordring med Moroccanoil Curl Enhancing, der er en shampoo lavet til at give masser af næring og pleje til krøllet hår med arganolie.

Vil du gerne have definerede krøller, når du træder ud af badet, bør du overveje Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo, der er en lækker og plejende shampoo til krøllet hår. Formlen er beriget med den nærende arganolie, som er elsket for sin egenskab til at kunne genoprette hver enkelt hårstrås elasticitet.

Takket være brugen af arganolien i shampooen er det nemmere at rede krøllerne ud, holde dem definerede og ikke mindst at undgå krus og frizz.

Som en ekstra gode er denne shampoo til krøllet hår beriget med hydrolyseret vegetabilsk protein og abessinsk olie, som styrker og beskytter krøller. Resultatet er lækre krøller, der bouncer.

Gode egenskaber

 • Giver fugt og styrke
 • Tilfører glans
 • Definerer krøller
Paul Mitchell Curls Spring Loaded Frizz Fighting shampoo

Paul Mitchell Curls Spring Loaded Frizz Fighting shampoo

Mindre krus og mere liv i krøllerne er, hvad du kan forvente med shampooen fra Paul Mitchell.

Om du har krøllet, bølget eller måske bare en lille smule krøl i håret, er Paul Mitchells shampoo til krøllet hår et perfekt valg til dig. Om du har naturlige eller permanentede krøller har ingen betydning, da den er god for begge dele.

Med den fugtgivende formel vil du opleve, at dit hår både føles og ser sundere ud – og at du bliver fri for krus. Derudover får du også glæde af, at shampooen gør håret dejligt blødt og medgørligt, hvilket er perfekt, til når du skal style det.

Gode egenskaber

 • Renser blidt håret
 • Giver glans
 • Virker fugtgivende
Kerastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur shampoo

Kerastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur shampoo

Mangler håret og krøllerne fugt er det, hvad Kérastase shampoo til krøllet og kruset hår giver dig.

Med en cremet formel er det svært ikke at blive glad for at bruge Kerastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur shampoo til krøllet hår. Dertil dufter den rigtig godt takket være Manuka-honning, som ikke bare dufter fantastisk, men som også fugter og nærer hårfibrene.

Formlen renser skånsomt hovedbunden, fjerner urenheder og produktrester uden at udtørre hovedbunden og fjerne de naturlige olier. Udover at rense beriger den også håret med fugt, som giver krøller de bedste betingelser for at bounce og se spændstige ud.

Gode egenskaber

 • God til alle typer af krøller
 • Giver god pleje
 • Give spændstige krøller
 • Bevarer hovedbundens egne olier
Innersense Hydrating Cream Hairbath shampoo

Innersense Hydrating Cream Hairbath shampoo

Har du tykt og tørstigt hår? Så prøv Innersense Hydrating Cream Hairbath shampoo, der med essentielle olier går ind og tilfører fugt og plejer krøllerne.

Tykt hår er i sig selv nogle gange en udfordring. Når der så også er krøller, bliver udfordringen lige toppet en smule. Men med Innersense Hydrating Cream Hairbath shampoo vasker du håret med en luksuriøs formel og shampoo, der indeholder essentielle olier fra salvie og tamanu, der skånsomt renser hår og hovedbund.

Derudover indeholder shampooen sheasmør, der giver definererede krøller og bølger samtidig med, at håret bliver blødgjort og fugtet. Shampooen har en fantastisk duft af vanilje og blomster, der kun gør den ekstra attraktiv at benytte i badet.

Endeligt er den en shampoo til krøllet hår uden parabener.

Gode egenskaber

 • Indeholder økologiske ingredienser
 • Er fri for sulfater, silikone, parfume og parabener
 • God til tykt og krøllet hår

Før du køber en shampoo til dine krøller

Det er en god ide at kende til din type af hår, og hvad det i virkeligheden har brug for, inden du kaster dig ud i at købe den bedste shampoo til krøllet hår. Vi giver dig derfor herunder nogle tips og tricks til, hvordan du holder håret sundt. Vi sætter dig også ind i, hvad forskellen på shampoo er, og hvorfor det er vigtigt at vælge det rette.

Forskellen på shampoo til krøllet hår og almindeligt hår

Har du undret dig over, hvorfor det er nødvendigt at købe en shampoo til krøllet hår i stedet for bare at tage den første og den bedste på hylden?

Det er der en god grund til.

For shampooer bliver i dag i høj grad lavet til forskellige hårtyper. Når der tilføjes ingredienser som balsam i en shampoo, er den særligt god til tørt eller fint hår, fordi den bliver plejende. Er der ikke tilsat noget, og er der derfor kun vaskeaktiver i shampooen, får du en shampoo, der er god mod fedtet hår.

Når det kommer til krøller, falder det lidt uden for kategori, fordi håret opfører sig på en helt særlig måde. Og faktisk er der ikke noget i shampoo, som gør noget helt særligt for krøller. De er derfor ofte magen til dem, der er henvendt til skadet eller tørt hår, netop fordi krøller ofte også er det.

Dog er der begyndt at være fokus på at tilføje mere naturligt plejende ingredienser i shampoo til krøllet hår samt at tilføje mere balsam, så håret får så meget fugt som muligt, selv når det bliver vasket.

Det vigtigste er blot, at du ikke vælger en shampoo til almindeligt hår, da det vil udtørre lokkerne og give dig kruset hår i stedet for flot, krøllet hår.

Læs også: Bedste shampoo til tørt hår

Sådan holder du håret sundt

Det bedste du kan gøre for dine krøller er generelt at være god til at pleje dit hår. For jo mere sundt dit hår er, jo bedre opfører dine krøller sig. Det er helt essentielt for flotte krøller, at du er god til at anvende de rette stylingprodukter, og at du gør noget ud af at vælge en god balsam og hårkur, til når du skal i bad.

Har du ikke helt styr på, hvad du alt kan gøre for at holde dit hår sundt, eller vil du gerne blive helt skarp på, hvad du kan gøre for at få flottere krøller, giver vi dig her vores bedste tips til netop det.

Du kan med fordel også bruge en krøllecreme for at holde dine krøller sunde.

Spar på hårvasken

Vores første og absolut bedste tip er at undgå at vaske håret for meget. Det er nemlig en gave for håret, hvis du undgår at vaske det for ofte. Særligt når du har krøllet hår, da det i forvejen let bliver slidt eller tørt. Vil du gerne være god mod dine krøller, anbefaler vi, at du vasker håret maksimalt to gange om ugen. Er du vant til at vaske det oftere, vil det i starten føles som om, at dit hår bliver meget fedtet – men det regulerer sig hurtigt og giver dig i stedet et hår med en helt naturlig fugtbalance.

Når du ikke vasker håret for ofte, sikrer du også, at du ikke kommer til at vaske de naturlige fedtstoffer ud af håret, som netop er med til at holde krøllerne fugtige og flotte.

Du må gerne gøre håret vådt flere gange om ugen for at friske krøllerne op – men undgå at bruge shampoo, da det virker udtørrende og i stedet kan give anledning til kruset hår.

Jo mere du vasker håret, jo mere obs er du også nødt til at være på plejende stylingprodukter til håret. Så det er en ren win-win ikke at vaske håret så ofte!

Brug en ordentlig shampoo

Når du vasker håret, er det vigtigt, at du gør det med en shampoo til krøllet hår. Det kan være en af ovenstående her i vores test eller en, som du har fået anbefalet ved frisøren. Den skal give dit hår en masse fugt og hold, så krøllerne ikke kruser og håret ikke klasker sammen. Jo mere fugtgivende jo bedre, da det er, hvad krøller har allermest brug for.

En god shampoo til krøllet hår kan i indkøbsøjeblikket godt virke dyr. Men det er godt givet ud at give lidt ekstra for en god plejende shampoo, da du vil mærke en stor forskel med det samme. Så hold dig ikke tilbage, hvis du gerne have det fulde potentiale ud af dine krøller.

Brug balsam og hårkur

Vil du gerne være helt sikker på et godt og flot resultat med dine krøller, anbefaler vi, at du i forbindelse med hårvask benytter en god og plejende shampoo, som tilfører fugt i massevis til krøllerne. Jo mere fugtgivende og plejende, jo bedre. Dertil kan det være en god ide at benytte en fugtgivende hårkur 1-2 gange om ugen. Lad den gerne sidde i mere end de obligatoriske 10 minutter, da dine krøller vil elske dig for det! Lader du den sidde natten over, vil det være som at træde ud af frisørstolen, fordi håret vil føles lækkert, blødt og spændstigt igen.

Red håret i bruseren

Det værste du kan gøre ved dine krøller, er at køre en børste igennem, når du har været i bad. Det er lige til at få kruset hår af. Red derfor meget gerne håret, når du står i bruseren. Gerne når du har vasket det og har kommet balsam i spidserne. Det gør det nemmere at børste lokkerne igennem – og er du rigtig god, finder du en kam i stedet for en børste, da det er meget mere skånsomt for krøllerne.

Generelt er det en god ide, at du kun holder dig til at rede håret i bruseren, da det minimerer risikoen for, at det bliver kruset. Du kan med fordel give lokkerne lidt balsam eller hårkur efter, du har redt håret, hvis du gerne vil være sikker på, at håret er dejligt blødt, når du træder ud af bruseren igen.

Pas på dine spidser

Spidsede spalter gør ikke noget godt for krøllerne. Det er direkte med til at gøre det kruset og kedeligt at se på. Sådan skal det ikke være. Så gå gerne til frisøren hver sjette eller ottende uge som minimum, så du undgår krøller, der frizzer eller bliver uregerlige.

Du kan også passe på dine spidser ved at give masser af fugt i form af olie, spray og andet hårpleje. Det holder de spaltede hårstrå fra døren.

Noget du også kan gøre er at give spidserne en god omgang balsam og hårkur hver eneste uge. Det beskytter spidserne rigtig godt og giver dem de bedste betingelser for at holde sig pæne.

Ordentlige stylingprodukter til krøllet hår

Styling er alfa og omega for, hvordan dine krøller kommer til at se ud. Det ville være fantastisk at kunne træde ud af badet, lade krøllerne lufttørre, og så voila: så sidder de perfekt. Desværre er det ikke helt sådan. Nogle er måske så heldige, men langt de fleste mennesker med krøller er nødt til at pleje dem med gode stylingprodukter.

For at samle håret og krøllerne i flotte og definerede lokker, kan det være en god ide enten at kramme mousse eller gelé ind i håret. Det hjælper nemlig krøllerne til at holde deres form. Når du tørrer krøllerne, bør du holde hovedet nedad og benytte en diffuser, indtil håret næsten er tørt.

Har du brug for ekstra fugt, kan du altid kramme en smule olie ind i spidserne, så krøllerne bliver ekstra spændstige og flotte at se på.

Varmebeskyttende spray

Varmebeskyttende spray er et must, uanset om du har krøller eller ej. Så snart du styler det med føntørre, krøllejern eller glattejern, bør du beskytte det med en varmebeskyttende spray. Det slider langt mindre på håret og sikrer, at krøllerne ikke tager alt for meget skade af den hårde varme.

Der fås mange forskellige typer af varmebeskyttende spray, der alle har det tilfælles, at de beskytter håret mod slitage skabt af varme. Så vil du gerne gå all in på pleje af dit hår, bør du foruden en god shampoo også investere i varmebeskyttende spray.

Hvordan glatter man krøllet hår?

Bliver du nogle gange lidt træt af at skulle style håret med krøller? Og kunne du godt tænke dig at have en dag eller to i ny og næ, hvor det er glattet? Det er der ikke noget at sige til, da det er helt normalt gerne at ville have det, som man ikke har i forvejen. Især når det gælder glattet eller krøllet hår.

Når du går i gang med at glatte dit krøllede hår, er det meget vigtigt, at håret er absolut tørt. Der må ikke være det mindste fugt, da det giver anledning til, at håret kruser med det samme, du går ud af døren – dertil er det også hårdt for håret, hvis du glatter det, mens det er fugtigt.

Derudover er det også vigtigt, at håret er helt rent, inden du begynder at glatte det. Start derfor gerne med at vaske håret med en god shampoo og conditioner. Når du har gjort det, skal du føntørre håret, mens du kører en børste igennem det. Det giver dine krøller og hår en mere glat overflade, som er mere tilbøjelig til at tage imod varme fra glattejernet.

Kom noget varmebeskyttende spray i håret, inden du begynder at glatte det, så du ikke slider for meget på håret. Brug meget gerne en glattebørste til at glatte dine krøller med, da det er en meget mere behagelig og skånsom måde at glatte håret på. Den gør det også noget nemmere at få glattet selv de helt fine hår.

Har du ikke en glattebørste, kan du i stedet ty til et almindeligt glattejern. Del håret op i forskellige sektioner, så du kan tage det i bidder og være sikker på at komme omkring selv de små og fine krøller.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er godt for krøllet hår?

Mange ting er godt for krøllet hår:

 • En shampoo, der er rig på fugt og protein
 • En fugtgivende shampoo
 • En hårkur
 • Jævnlige besøg ved frisøren
 • Lav varme ved føntørring
 • Olie og andre fugtgivende stylingprodukter

Du kan derfor med fordel både kigge dig om efter den bedste shampoo og balsam til krøllet hår, da det vil være rigtig godt for dine lokker. Generelt skal du blot give dine krøller en masse fugt. For det er, hvad de er tørstige efter – hver eneste dag.

Hvordan får jeg mine krøller til at holde?

Nøgleordet er stylingprodukter og fugt. Benyt derfor en god shampoo til naturlig krøllet hår og nogle stylingprodukter, der fugter uden at virke tyngende. Det kan være en mousse med ekstra stærkt hold, som er lavet til at sikre definerede krøller i flere dage. Frisk dem gerne op om morgenen med en fugtgivende spray og lidt olie eller mousse.

Selvom krøller umiddelbart virker til at kræve meget for at kunne holde, er det i virkeligheden ikke så meget, der skal til for, at de holder sig pæne og flotte hele dagen. Så længe du blot vælger de rette produkter.

Kan naturlige krøller forsvinde?

Naturlige krøller kan med tiden godt forsvinde, da vi mennesker skifter hårtype 3 gange i tiden fra barn til voksen. Er du kvinde, kan dine krøller for en periode også forsvinde under en graviditet, fordi kroppen og hormonbalancen forandrer sig så meget.

Er du så uheldig, at de er forsvundet, kan du heldigvis få dem tilbage i en periode ved at få lavet permanente krøller hos frisøren. Det er selvfølgelig ikke helt det samme og medfører også stor slitage på håret – men passer og plejer du dem godt, behøver du ikke få lavet krøller meget mere end et par gange om året.

Du kan også prøve at fremprovokere de naturlige krøller til at komme igen ved at klippe håret i etager. Det giver krøllerne bedre betingelser for at kigge frem fra skjulet igen.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.