Tests

UV Lampe til negle TEST: Her er de 3 bedste

Er du ved at kaste dig ud i at lave gellak eller måske polygel negle? Så skal der en UV lampe til. Og hvorfor ikke vælge den bedste, når nu du er i gang? Vi har lavet researchen for dig og fundet frem til de 3 bedste UV lamper på markedet.

skrevet af Julie M. Laursen

uv lampe negle

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Flotte negle er fantastiske. Men der ligger som regel en del arbejde bag. Noget af det arbejde kræver en smart UV lampe, der er i stand til at hærde den gel, du skal bruge.

Men hvilken UV lampe skal du vælge? Hvordan virker den overhovedet? Og er der noget, man skal være opmærksom på, når man går i gang med at bruge den?

Der er mange spørgsmål, når en UV lampe skal købes og bruges første gang. Vi håber at give dig nogle af svarene herunder.

Bedste UV Lamper til neglene

Vil du gerne finde den bedste lampe til din gellack eller gel? Så læs gerne med videre herunder, da vi præsenterer dig for de tre mest populære lamper til negle, der er lige nu. Nogle af dem er til brug derhjemme, mens den ene også kan tages med på ferien, fordi den ikke fylder meget.

Er du klar til at finde ud af, hvilken lampe du skal have til gel neglelak? Så læs med!

UV_LED Lampe Pro 48W

UV/LED Lampe Pro 48W

Vil du gerne kunne hærde negle hurtigt? Naillak UV lampe er med 48W og har derfor effekt nok til at hærde gelen på mindre end et minut.

Naillak UV lampe er en lampe udstyret med en smart sensor, der selv registrerer, hvornår den skal tænde og slukke. Men den har blandt andet også 10, 30 og 60 sekunders funktion, hvis du gerne vil kunne sætte den til at tælle ned.

Den er i et stilrent og moderne design, der gør den lækker at have stående på værelset eller badeværelset. Den er meget nem at bruge og sætte i gang.

UV_LED rejse lampe 6W

UV/LED rejse lampe 6W

Skal du ud at rejse, men vil du stadig gerne lave negle? Så overvej denne smarte UV lampe i rejsestørrelse.

Lampen her fungerer som andre neglelamper. Forskellen er, at den er med en lavere effekt, fordi den er mindre i størrelsen. Det tager derfor lidt længere tid at hærde din gellak eller gele negle.

Til gengæld fylder den ikke meget i kufferten, da den kan foldes sammen. Den kommer med to ben, der kan foldes ud og stå sikkert på en jævn overflade. Du kan også nemt oplade den, da den kommer med et USB-stik.

Den er meget enkel og stilren i designet og kan også bruges derhjemme, hvis du gerne vil købe en lidt billigere neglelampe for at prøve det af først.

Beurer Neglehærder MP48

Beurer Neglehærder MP48

Med Beurer kan du også få flotte og lækre negle. Med 18 kraftfulde lys hærder den hurtigt lakken!

Beurer neglelampe er en lampe, der ikke fylder meget grundet den runde, flade form. Den er udstyret med en reflekterende bundplade, der bidrager til den hurtige hærdning af lak. Den har en timerfunktion på 30, 60 og 120 sekunder.

Effekten er 24 watt og dermed halvt så meget som den fra Naillak. Det tager dog ikke længe at hærde neglene. Kan du godt lide et mere kompakt design, er denne et rigtig godt valg til dig og dine ønsker om at lave flotte negle.

Hvad er en UV lampe?

En UV lampe er en lampe, der er lavet til at hærde neglelak, der er lavet på gel. Den er helt essentiel at have, da den sørger for hurtig hærdning og at gelen i det hele taget hærder. For det er nemlig lyset og UV-strålerne i lampen, der er med til at sikre, at lakken rent faktisk hærder.

Lamperne er lavet helt specifikt til at hærde negle. Så når du gerne vil finde og bruge sådan en, skal du sikre dig, at den er til brug til netop neglene.

Hvordan virker en UV lampe?

Har du brugt almindelig neglelak før? Så ved du også, at den hærder ved fordampning.

Når du i stedet bruger gel, skal der en særlig lampe til, da lakken ikke er i stand til hærdning under fordampning. Lampen udsender de samme UV-stråler, som du kender det fra dagslys eller i et solarie. Det er blot mere koncentreret og i en anden form, så lakken hurtigt kan hærde.

Du skal derfor ikke være nervøs for, at du bliver forbrændt.

Når du stikker hænderne ind i en UV lampe til negle, tænder den helt automatisk og slukker igen, når du tager hænderne ud takket være en sensor. Du vil typisk skulle have dem under lampen i 1-2 minutter alt efter, hvilken lak der er tale om.

Hvad bruger man en UV lampe til neglene til?

Den bruger man til… neglene! Mere uddybet bruger man en UV lampe til negle til hærdningen af gel og gellak f.eks. Det er neglelakstyper, der ikke hærder ved fordampning.

Det tager ikke mange øjeblikke for gele negle at hærde under UV lys, da det er meget koncentreret lys og bølger, der bliver udsendt.

Kan man bruge en UV lampe til normal neglelak?

Det kan du i princippet godt, ja. Den vil tørre hurtigere, fordi varmen får lakken til at fordampe. Men det kommer ikke til at have en effekt på holdbarheden. Det er kun gel og akryl, der er ment til at holde i flere uger på neglene.

Men vil du bare gerne kunne lægge neglelak hurtigere, end hvad du gør i dag, kan du med fordel bruge en UV lampe til hærdningen.

Gør det ondt at bruge en neglelampe?

Nej, det gør som sådan ikke ondt at bruge en neglelampe. Du vil dog godt kunne mærke det i dine negle, når den er i gang. Det vil for mange føles som en sitren.

Det er helt normalt, da det er meget kraftigt lys med en høj effekt, der bliver sendt ud af lampen. Det er dog noget, langt de fleste vænner sig til ganske hurtigt.

Hvornår skal man bruge en UV lampe?

Du skal bruge en UV lampe til dine negle, når du gerne vil lave negle med en langtidsholdbar gel eller gellak. Her vil base coat, gel og top coat skulle hærde under lampen. Bruger du ikke lampen ved hvert lag, vil resultatet ikke blive pænt, da lakkerne ikke tørrer.

Er du i tvivl om processen for dine negle med en UV lampe til negle, kan du altid se nogle videoer eller booke en enkelt tid hos en negletekniker. Her vil du kunne få tips til alt lige fra neglebånd og neglefil til gele og lamper.

Er UV lamper til negle farlige?

Der vil altid være en risiko for at udsætte sig selv for UV-lys. Det er dog også noget, vi ikke kan leve uden, da det at være udenfor og ude i solen i 10 minutter om dagen giver huden muligheden for at danne D-vitamin. Når det er sagt, vil du altid kunne beskytte dig med solcreme på hænderne. Er du mest tryg ved det, fordi du ofte kommer til at lave negle med brug af UV, kan du sagtens gøre dette.

Ellers er det ikke farligt at bruge UV lamper til negle. Det kan prikke en smule på neglene, hvis ikke du er vant til at bruge en lampe med UV. Men det er helt normalt og en del af det der sker under hærdning af lakken.

Hvad er forskellen på en UV lampe og en LED lampe?

Forskellen er så at sige, at en UV lampe til negle er bygget op omkring lysrør med UV-stråler, mens en LED lampe er bygget op omkring rør eller pærer, der udsender LED-lys via dioder. Det er helt almindeligt lys, som du kender det fra lamperne i stuen eller på gaden. En LED lampe kan derfor heller ikke hærde gel på dine negle. Det er kun UV-lys, der kan dette.

En UV lampe negle er udelukkende en lampe, der anvende til neglelak såsom gel og gellak. Det er ikke en lampe, der anvendes når man gerne vil læse en bog eller lyse køkkenet op. Brug den derfor kun til neglene.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.