Tests

Shampoo til tørt hår TEST: Her er de bedste af slagsen

Har du tørt hår? Og vil du gerne tilbage til de livlige lokker? Så forkæl dit hår med den bedste shampoo til tørt hår, som du finder her i testen.

skrevet af Julie M. Laursen

shampoo til tørt hår

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Har du tendens til tørt hår? Og vil du gerne være fri for det?

Så kan du med fordel overveje at bytte din shampoo ud med en, der er henvendt til tørt hår. De spaltede spidser og et kruset hår er der nemlig ikke meget ved i længden.

Men med den helt rette fugtgivende shampoo til tørt hår kan du hurtigt få liv i dit hår igen.

For er der én ting, dit hår higer efter, når det er tørt: Så er det fugt! Så det er netop, hvad vi har fundet frem her i testen til dig.

Der findes mange shampooer til netop dette formål, hvoraf nogle er bedre end andre. For at hjælpe dig gennem junglen af shampooer har vi på forhånd researchet og sammenlignet på tværs af kundeanmeldelser. Det har bragt os frem til nedenstående 5 produkter, der i vores og forbrugernes optik er de bedste til tørt hår på markedet lige nu.

Vi håber, det hjælper dig til et flottere og mindre tørt hår!

Bedste shampoo til tørt hår

Håret er en stor del af vores identitet og udseende. Derfor skal du selvfølgelig ikke gå og ærgre dig over, at dit hår ikke længere er så glansfuldt, som det før har været, eller du ikke kan style det, som du gerne vil.

Det kan du gøre noget ved med de nedenstående shampooer, som alle har det tilfælles, at de er blandt de bedste, når det kommer til at berige håret med masser af fugt.

Her er vores bud på de bedste shampooer til tørt hår:

 1. Hairlust Moisture Hero Shampoo
 2. Hairlust Curl Crush Shampoo
 3. Moroccanoil Hydrating Shampoo
 4. Briogeo Don’t Despair, Repair! Super Moisture Shampoo
 5. Redken Extreme Shampoo

For at gøre det endnu nemmere for dig at vælge den helt rette til netop dit tørre hår, har vi uddybet egenskaberne ved de enkelte shampooer herunder.

Rigtig god læselyst – vi ønsker dig god jagt på den rette fugtgivende shampoo.

Læs også: Bedste shampoo test

Hairlust Moisture Hero Shampoo til tørt hår

Hairlust Moisture Hero Shampoo til tørt hår)

Beskrives som en “Ultra fugtgivende og blødgørende shampoo”, og er vores første-valg, når det kommer til fugtgivende shampoo til tørt hår.

En sulfatfri shampoo med masser af fugtgivende og plejende ingredienser. Formlen er udviklet til at give masser af fugt til tørt, kruset, porøst, og glansløst hår. Samtidig er den også rigtig god for dig, der har en sensitiv hovedbund, da ingredienserne er skånfulde.

Shampooen giver en skånsom vask og bidrager til at reparere de enkelte hårstrå, så du slipper af med det tøre, ødelagt, eller beskadiget hår, men i stedet får blødt og skinnende hår tilbage.

Formlen indeholder blandt andet koffein fra kaffebønneolie, der hjælper med at styrke cirkulationen og sikre, at hårfolliklerne får de næringsstoffer, de skal have. Derudover er der også tilføjet fugtboosteren, Aquaxyl, der forebygger spaltede spidser.

Gode egenskaber

 • Renser skånsomt hår og hovedbund
 • Hjælper mod hårtab
 • Virker fugtgivende
 • Shampooen er sulfatfri
hairlust curl crush

Hairlust Curl Crush Shampoo

Mangler krøllerne et fugtboost? Så prøv shampooen her, der er beriget med aktive, fugtgivende ingredienser.

Vil du gerne kunne få det bedste frem i dine krøller? Så start med at vaske håret med Hairlust Curl Crush Shampoo, der skånsomt vasker både hår og hovedbund samtidig med, at den tilfører fugt og glans til krøllerne.

Det sker med en lækker formel bestående af veganske mikroproteiner, bambusekstrakt og den fugtgivende ingrediens, Aquaxyl. Sammen går ingredienserne ind og genopbygger samt giver håret en masse fugt og hårpleje. Resultatet er mere samlede krøller, der ikke kruser.

Er du ikke helt overbevist, indeholder formlen også aloe vera ekstrakt og salt fra Det Døde Hav, der meget effektivt og skånsomt fjerner snavs og affaldsstoffer, uden det går udover hårets naturlige fugtbalance.

Endeligt er shampooen fri for sulfater, silikone, mineralske olier og parabener. Med andre ord ren forkælelse for dine lokker.

Gode egenskaber

 • Virker fugtgivende og er særligt god til krøller
 • Vasker skånsomt hovedbunden
 • Fugter uden at tynge
 • Er fri for sulfater, silikone og parabener
Moroccanoil Hydrating Shampoo

Moroccanoil Hydrating Shampoo (bedste billige shampoo til tørt hår)

Skriger håret efter fugt? Så forkæl det med en fugtgivende formel med arganolie fra Moroccanoil.

Vil du gerne give håret fugten tilbage uden at tømme pengepungen, kan du med fordel benytte dig af shampooen her fra Moroccanoil, der er beriget med lækre og fugtgivende ingredienser. Formlen består af arganolie, der er kendt for sine fugtgivende egenskaber. Derudover er der tilført vitamin A og E, der giver håret mere glans.

Det er en shampoo, der passer til alle hårtyper og som i kraft af arganolie virker meget fugtende på hår, der har tendens til at blive tørt.

Gode egenskaber

 • Shampooen udrenser og virker fugtgivende
 • Shampooen genopbygger næringsstoffer i håret
 • Den er beriget med vitaminer, der giver håret glansen tilbage
 • Den er farvebevarende
Briogeo Don't Despair, Repair! Super Moisture Shampoo

Briogeo Don’t Despair, Repair! Super Moisture Shampoo

Fugt, fugt og masser af fugt er, hvad du får med denne hårmaske og shampoo i én.

Har du tendens til ekstremt tørt hår, eller kan du se, at dit hår er ved at gå i den retning, er det måske Briogeo Super Moisture Shampoo, du skal bruge. For det er en shampoo, der effektivt kombinerer en fugtgivende hårmaske med dybderensende shampoo.

Formlen er beriget med ingredienser som kokosolie, algeekstrakt og panthenol, der intensivt fugter og reparerer tørt hår, uden det bliver tynget ned.

Shampooen er god til alle hårtyper og især god for dig med ekstremt tørt hår eller skadet, kemisk behandlet hår.

Gode egenskaber

 • Renser og fugter i dybden
 • Reparer og genopbygger skadet hår
 • Hårmaske og shampoo i én
Redken Extreme Shampoo

Redken Extreme Shampoo

Væk bliver skadet og stresset hår, når du benytter Redken Extreme Shampoo med genopbyggende egenskaber.

Redken Extreme Shampoo er et populært valg på hylderne for dem, der døjer med tørt hår. Det er der heller ikke noget at sige til, da formlen effektivt trænger ind og hjælper med at genopbygge stresset og skadet hår med tendens til spaltede spidser. Formlen indeholder Interlock Protein Network og Fortifying Complex, som går ind og reparerer og forsegler de skadede områder i håret med proteiner og ikke mindst ceramider.

Men den virker ikke kun genopbyggende. For ingredienserne går også ind og beskytter og giver en flot glans. Håret bliver skånsomt renset.

Gode egenskaber

 • Virker fugtgivende
 • Beskytter og genopbygger
 • Giver ekstra glans til håret

Bedste kosttilskud mod tørt hår

Har du gjort en del, men synes du stadig, at dit hår er tørt? Eller vil du gerne gå all in, så du er sikker på, at du kommer tørt hår til livs?

Så kan du også med fordel prøve at kombinere en god shampoo med kosttilskud.

Vi har fundet frem til to populære produkter, der gør det nemt at få de vitaminer, som dit hår har brug for at vokse sig stærkt.

yuaia Hårvitaminer

Yuaia Gummi – Hårvitaminer

Giv håret boost indefra med de velsmagende Yuaia Gummi, der indeholder essentielle næringsstoffer.

Vil du gerne gå all in på at give håret et boost? Med Yuaia Gummi er der også gode chancer for, at du kan vinke farvel til det tørre hår inden længe. For vingummierne indeholder blandt andet biotin, zink, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C og ikke mindst vitamin D, der alle sammen er vitaminer og mineraler, der bidrager til hårvækst og ligeledes hjælper med at undgå hårtab.

Der skal kun spises to vingummier om dagen – og da de er sukkerfrie og indeholder naturlige farve- og smagsstoffer, indgår de som en del af en sund og nærende kost. Brug dem som supplement til din kost.

hairlust hårvitaminer

Hair Growth Formula Gummies

Gør det nemt at få de nødvendige vitaminer og mineraler med Hair Growth Formula Gummies, der smager fantastisk og giver hårpleje indefra og ud.

Hår vitaminerne her minder på mange måder om Yuaia Gummi, da de også er sukkerfrie vitaminer med et højt indhold af biotin, der er afgørende for vedligeholdelse af håret. Alle vitaminer og mineraler i vingummierne er nøje udvalgt efter effektiv og optimal optagelse, så du får noget ud af dem allerede fra første dag, du tager dem.

Vingummierne indeholder hele 14 forskellige vitaminer og mineraler. Ved blot at spise 2-3 vingummier om dagen, bliver du dækket ind på dit daglige behov. Dog bør de ikke erstatte sund kost men skal i stedet ses som et supplement.

Der er til en måneds forbrug i en bøtte.

Så kan du ikke få bugt med de tørre spidser og lokker, kan du med fordel prøve at kombinere med disse hårvingummier.

Hvorfor får du tørt hår?

Har du længe forsøgt at komme det tørre hår til livs? Men er der bare ingenting, der virker? Det er ikke kun shampooen, der kan være grund til, at du får tørt hår.

Der spiller som regel også flere andre faktorer ind, som vi præsenterer dig for herunder.

Håret skal behandles med kærlighed – og selvom det godt kan være lidt tidskrævende eller kræve nogle andre rutiner, betaler det sig i sidste ende. Især fordi du med garanti bliver glad for resultatet. Tørt år er der nemlig ikke så meget ved.

Det er der til gengæld med glansfuldt hår med masser af liv – og det er netop, hvad vi håber, du får ud af følgende råd herunder.

Du bruger en forkert shampoo

Det er en klassisk fejl at benytte en forkert shampoo. Du kender det nemlig sikkert godt: Shampooflasken er tom, du skriver det på indkøbssedlen og tager lige fluks den første og den bedste shampoo ned fra hylden i supermarkedet.

Vil du gerne af med tørt hår, skal du give dig selv mere tid til at vælge den helt rette shampoo. For det er nødvendigt med en fugtgivende shampoo, som kan sætte liv i de tørre lokker.

Alt for mange billige shampooer har desværre en udtørrende effekt, så det kan godt betale sig at give det mere for shampooen og at bruge mere tid på at finde den.

Der er noget galt med kosten

Dit hår er et tegn på, hvordan du behandler dig selv og din krop. Spiser du derfor ikke en sund og varieret kost, vil det hurtigt kunne ses på dit hår. Det er ikke kun din krop, der viser, hvordan du spiser og behandler dig selv – det gør dit hår også. Mangler du derfor nogle essentielle næringsstoffer, vil det over tid blandt andet kunne ses i form af tørt eller kruset hår.

Spis gerne æg, nødder, søde kartofler, tomater, havre, gulerødder samt bønner og linser. Disse fødevarer indeholder nemlig godt med protein, jern, zink og biotin, som er nødvendige for et smukt og stærkt hår.

Varmeskader

Er du hyppig bruger af krøllejernet eller glattejernet? Måske du også er lidt slem til at føntørre håret på den højeste temperatur? Så kan du med fordel begynde at skrue lidt ned for temperaturen og for brugen af diverse jern – eller i det mindste begynde at benytte varmebeskyttende spray. For kraftig varme er desværre meget hårdt for håret, da det går ind og angriber hårets skællag.

Anvender du glatte- eller krøllejernet forkert, og beskytter du heller ikke håret med varmebeskyttelse, giver det et porøst hår, der i værste fald brækker håret af. Det er der ingen grund til, når lidt mindre varme og mere beskyttelse kan gøre en verden til forskel.

Kemiske skader

Farver du håret meget? Eller giver det andre behandlinger med kradse kemikalier? Så kan det også være en stærkt medvirkende faktor til, at du har tørt og kruset hår.

For kemikalier er hårde ved håret og kan få det til at spalte, knække og se utroligt tørt ud. Bruger du tilmed også mange kemikalier i forbindelse med den daglige styling, kan det også være med til at udtørre håret yderligere.

Vil du helst ikke undvære hårfarven eller de permanente krøller, bør du være opmærksom på at give dit hår masser af pleje. Ikke kun i form af en god shampoo til tørt hår. Men også i form af en god balsam, hårkure og olier.

Så skal håret nok stille og roligt komme til sig selv igen og blive langt mere livligt, end hvad det er lige nu.

Alder eller genetik

Selvom du gør alt i din magt for at undgå tørt hår, er det ikke altid nok. For nogen gange spiller alder og genetik ind på, hvordan dit hår opfører sig.

Håret ændrer sig med alderen – og for nogen resulterer det i tørt hår, når alderen sniger sig opad. Det kan du selvfølgelig gøre noget ved i form af de rette produkter og at nære håret med olier og gode hårkure.

Det er en lidt større udfordring, hvis dit tørre hår bunder i genetik. For så kan det være svært at ændre på selv med den rette kost. Dog har hår altid godt af fugtgivende produkter. Du kan derfor sagtens style dig ud af dit tørre hår og måske endda komme det til livs med hyppige hårkure og særligt naturlige produkter.

En frisør vil kunne vejlede og guide dig, hvis du føler, du har gjort en masse, og det ikke har en virkning.

Krøllet og kruset hår

Har du krøller, skal du hele tiden være opmærksom på at give dem en masse fugt. For de higer efter det og kan kun blive flotte og samlede, hvis de netop får en del fugt.

Det samme gælder, hvis du har tendens til kruset hår.

Her vil en shampoo og balsam til krøllet hår være ideelt, hvilket også gælder for hårkur. Dog kan det også være rigtig godt med at vaske håret og komme olivenolie i håret natten over. For det giver krøllerne og kruset et godt boost.

Læs også: Bedste shampoo til krøllet hår

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken shampoo er bedst for tørt hår?

Hair Growth & Repair shampoo er i vores øjne den bedste shampoo til tørt hår. Den er udviklet til at pleje alt fra fint til beskadiget hår og kan samtidig også sætte ind, hvis du døjer med hårtab. Har du dog krøller, kan vi i stedet anbefale, at du ser nærmere på en shampoo, der er udviklet til netop det. For krøller har et konstant fugtighedsbehov.

Hvordan ved jeg om jeg har tørt hår?

Virker dit hår glansløst? Spalter dine spidser meget? Og har det tendens til bare at kruse? Så ved du, at du har tørt hår. Tørt hår virker nemlig meget kedeligt og kan få svært at få til at “makke” ret. Du er derfor på ingen måde i tvivl, hvis du døjer med tørt hår.

Hvad kan behandle meget tørt hår?

Det er heldigvis nemt at komme tørt hår til livs. Der skal som regel ikke mere til end sund kost, en god shampoo, en fugtgivende balsam og hyppige hårkure. Varmebeskyttelse er også rigtig godt, hvis du styler håret meget og ofte. Det vigtigste er at give dit hår masser af fugt, så det kan blive livligt igen. Giv det også gerne et boost med en naturlig hårkur natten over. Det gør underværker for tørt hår.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.