Tests

Bedste tørshampoo (TEST): Her er vores favoritter

I denne tørshampoo test og guide gennemgår vi nogle af de bedste og mest populære produkter, samt hvordan du bruger dem.

skrevet af Julie M. Laursen

tørshampoo

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Står du og er på vej ud af døren og opdager, at du måske burde have vasket håret inden? Eller er du kommet for sent op og har derfor ikke tid til en tur under bruseren?

Måske skal du på festival, ferie eller ud og vandre uden gode adgangsforhold til vand og muligheden for at vaske dit hår helt så hyppigt som du gerne vil.

Der kan være mange gode grunde til at altid at have en flaske tørshampoo ved hånden.

Men hvilken skal du vælge? Og hvordan bruger du den korrekt?

Det kommer vi med nogle bud på her. Her giver vi også et bud på den bedste tørshampoo og bud på tørshampoo bedst i test.

Bedste tørshampoo (test)

Ønsker du en nemmere hverdag, hvor du fra tid til anden kan springe hårvasken over – uden at skulle bekymre dig om fedtet eller snavset hår?

Så er tørhampoo en fantastisk investering.

Men det kan være svært at vide, hvilken du skal vælge i det bugnende udvalg af mere eller mindre farvestrålende dåser på hylderne i supermarkedet eller hos materialisten.

Derfor har vi testet en række af de mest populære “snyde shampooer” på markedet netop nu, og der er med garanti også en god tørshampoo, der passer til dig!

Her er vores valg af de 6 bedste tørshampooer:

 1. Hairlust Refresh Powder Dry Shampoo (bedste tørshampoo pulver)
 2. Kevin Murphy Fresh Hair (bedste tørshampoo spray)
 3. Maria Nila Dry Shampoo
 4. Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo
 5. Batiste Original Dry Shampoo
 6. Moroccanoil Dry Shampoo
Refresh Powder™ Dry Shampoo

1. Hairlust Refresh Powder Dry Shampoo

Naturligt og opfriskende tørshampoo pulver til dig, der gerne vil genoplive håret på farten.

Hairlust er et af de førende danske mærker, når det kommer til hårpleje. Og et af deres seneste produkter er denne pulver tørshampoo:

Forvandl fedtet hår på et øjeblik. Der er ingen grund til at vente på, at dit hår lufttørrer eller skade det med varmestyling. Refresh Powder™ Tørshampoo absorberer straks overskydende sebum og olie. Det giver dig frisk, rent udseende hår inden for minutter.

Tørshampooen indeholder 99% naturlige ingredienser som:

 • Rensende tapiokastivelse
 • Kaolin ler
 • Aloe vera
 • Økologisk havrekerneekstrakt

Brug shampooen til at genopfriske håret uden daglig vask.

 • Naturlige ingredienser
 • Rejsevenlig
 • God til sensitiv hovedbund
 • Forvandler fedtet til rent hår på ingen tid
Kevin Murphy tørshampoo

2. Kevin Murphy Fresh Hair Tørshampoo Spray

Kevin Murphy Fresh Hair hører til blandt de absolut mest avancerede tørshampooer på markedet netop nu. Den indeholder nemlig det naturlige mineral silica, der på én gang tilfører håret næring og går til kamp mod fedtet hår.

Derudover er denne luksuriøse shampoo fyldt med gode antioxidanter, der styrker og beskytter dit hår – samt vitaminer fra mandariner, som ikke alene beskytter håret mod stress, men også giver det en skøn duft. Og som et ekstra plus er shampooen fri for parabener og emballagen fremstillet i 100% genbrugsplast.

Maria Nila tørshampoo

3. Maria Nila Dry Shampoo

Maria Nila Dry Shampoo er en skøn pudderspray, der ikke alene kan opfriske lettere fedtet hår, men også gøre det muligt at springe en enkelt hårvask over i ny og næ.

Men denne tørshampoo kan ikke alene fjerne snavs og fedt fra dit hår og hårbund – den indeholder også Colour Gard Complex, der både minimerer farvetab og beskytter håret mod solens skadelige UV-ståler.

Derudover tilfører den en flot volumen – for slet ikke at nævne at den er helt fri for både parabener og sulfater.

Living proof tørshampoo

4. Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo kan ikke bare friske håret op mellem almindelige hårvaske.

Takket være den patenterede teknologi, OFPMA-molekylet, renser den også håret ved hjælp af et hurtigt-absorberende pulver, der fjerner både overskydende olie, sved og lugt. Dermed efterlader den håret smukt, rent og velplejet på blot et øjeblik.

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo er uden parabener og kan anvendes i alle hårtyper og kan bruges af alle.

Batiste bedste tørshampoo uden parfume

5. Batiste Dry Shampoo Original

Batiste Dry Shampoo Original er endnu et godt bud på en shampoo, der hurtigt kan opfriske håret – helt uden brug af vand.

Den indeholder blandt andet risstivelse, der er enestående til lynhurtigt at affedte håret og sammen med den tilførte mandelolie er du ikke alene sikret et blødt og velplejet hår, men også et hår med en skøn duft af mandler.

Desuden er denne shampoo helt fri for problematiske parabener.

Moroccanoil dry shampoo

6. MOROCCANOIL® Dry Shampoo

MOROCCANOIL® Dry Shampoo indeholder en særlig formel, der blandt andet består af risstivelse, der har den enestående evne, at det på blot et øjeblik trænger ind i håret og absorberer overskydende fedt, snavs og eventuel lugt.

Derudover indeholder denne tørshampoo også marrokansk arganolie der er kendt for at give både blødt og glansfuldt hår, uden at fedte og tynge håret.

Shampooen kommer i en praktisk rejsestørrelse, der er lige til at have med på farten – dog skal man være opmærksom på, at den sprayer hvidt, hvorfor den fortrinsvis bør anvendes i lyst hår.

Hvad er tørshampoo?

Tørshampoo. Du har måske hørt om det – måske har du endda prøvet det. Men hvad er det egentlig for noget? Tørshampoo er et produkt indenfor skønhed og hårpleje, som har til formål at fjerne fedt og snavs fra både håret og hårbunden. Nøjagtig som almindelig shampoo gør det. Her er der blot – som navnet antyder – tale om en tør shampoo.

Det vil sige, at den fungerer helt uden brug af vand. Produktet skal nemlig blot sprayes i tørt hår for at virke, og på den måde kan du hurtigt og enkelt springe en hårvask over i ny og næ.

Tørshampoo kaldes af mange for ”magi på dåse”, og det kan der absolut være noget om. For det kan være i den grad være ende med at være redningen i en travl hverdag, hvis du kommer for sent op en morgen eller måske ligefrem er løbet tør for almindelig shampoo.

I disse situationer kan det være rart at have en flaske tørshampoo på hylden i badeværelset og på den måde spare tid – og samtidig have rent og glansfuldt hår. Men en tørshampoo er ikke alene med til at rense håret for snavs og olie.

Den kan også sikre dit hår pleje og tørshampoo giver håret volumen, så det altid ser flot og velplejet ud.

Som du måske allerede har opdaget, findes der er et væld af forskellige tørshampooer. Der er både tørshampoo til mørkt hår og til lyst hår. Der er sågar tørshampoo til gråt hår – og tørshampoo med farve! Hver især med deres egenskaber.

En stor del af de varianter, man kan købe i dag, er glimrende alternativer til den almindelige shampoo – og foretrækker du at vaske dit hår uden alt for mange kemikalier finder du både tørshampoo uden kemi, tørshampoo uden parfume og uden parabener, blandt de bedste på markedet.

For almindelig shampoo, læse vores artikel: Bedste Shampoo Test.

Derfor bruger mange tørshampoo

Stadigt flere mennesker får øjnene op for tørshampoo og dens mange åbenlyse fordele. Det gælder både mænd og kvinder, der ønsker at se velplejede ud – også på travle dage, hvor der måske ikke lige er tid eller overskud til at vaske håret på sædvanlig vis. Og der er da også mange gode grunde til at overveje at bruge tørshampoo: 

 • Det tilfører volumen til håret
 • Det gør håret rent og frisk at se på 
 • Det renser håret, så hårvasken kan udskydes en dag eller to
 • Det er nemt at have med på farten, på ferien og på jobbet
 • Det efterlader håret med en dejlig duft

Sådan bruger du tørshampoo

Langt de fleste mennesker ved, hvordan de skal vaske deres hår med almindelig shampoo. Først vand, så shampoo og så skylle efter med masser af vand. Enkelt og ligetil – men også tidskrævende. Ikke mindst på travle dage, hvis man er kommet lidt for sent op om morgenen eller bare ikke orker at vaske håret på traditionel vis.

Heldigvis findes der en løsning på dette. Nemlig tørshampoo – eller dry shampoo, som det også kaldes. Hører du til dem, der endnu ikke har prøvet dette “quick fix”? Så fortvivl ikke, for det er både nemt og ligetil, og så tager det absolut ingen tid at få rent, velplejet og velduftende hår med et par enkelte sprøjt.

Har du først fået øjnene op for de mange fordele, så har du altid en flaske stående, eller med i tasken, så du altid kan få dit hår til at se godt ud, style håret på en træt dag hvor det har brug for lidt mere volumen eller blot fjerne snavs og fedt.

Tørshampoo i tørt hår eller vådt hår?

Brug altid tørshampoo i tørt hår. Det skal helst ikke være hverken svedigt eller blot fugtigt, da effekten så ikke bliver nær så god. Vil du have ekstra volumen i håret, kan du eventuelt føntørre håret i et par minutter efter at have anvendt tørshampooen. 

Fedtet hår og tørshampoo

Den eneste kur mod fedtet hår er shampoo. Men ønsker du at komme det fedtede og olierede hår i forkøbet, så kan tørshampoo være en glimrende erstatning. Det kræver dog, at du ikke venter med at anvende det til sidste øjeblik, hvor dit hår er fuldstændig fedtet. Så er det nemlig oftest spild af både værdifuld tid og god tørshampoo. Gør du det, er det nemlig svært for et produkt som netop tørshampoo at virke optimalt. 

Spray & go?

Selv om tørshampoo er lidt af et quick fix, er det dog vigtigt at man giver shampooen tid til at virke. Så selv om det kan være fristende at børste håret hurtigt igennem og komme ud ad døren, så snart produktet er sprayet i håret, så er det vigtigt lige at give tørshampooen tid til at virke. Gør du ikke det, så virker den ikke helt så effektivt, som den skal. Sørg derfor altid for at vente godt ti minutter inden du reder håret igennem og drøner ud ad døren. På den måde giver du shampooen mulighed for at suge snavs og fedt til sig – nøjagtig som det er meningen med det. Så er du sikker på, at få et både holdbart og flot resultat.

Tørshampoo kan ikke erstatte en hårvask

Tørshampoo er en enestående løsning, hvis man ønsker at springe hårvasken over – men det kan ikke erstatte den helt. For selv om der er en række gode egenskaber ved tørshampoo, så kan det også have den uønskede effekt, at slide på hårfarven, hvis håret er farvet, ligesom det kan øge risikoen for skæl og generel skabe ubalance i hovedbunden ved hyppig brug. 

Det er altså stadig en god idé at vaske håret og hovedbunden regelmæssigt, eftersom det nu en gang er den mest effektive måde, at holde håret rent og flot på. Almindelig shampoo fjerne nu en gang skidt og snavs bedre og grundigere end nogen tørshampoo kan gøre det. Men også her skal man passe på med at overdrive, da almindelig hårvask også slider på håret. Som udgangpunkt bør du derfor nøjes med at vaske håret på almindelig vis 2-3 gange om ugen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken tørshampoo er bedst?

Dette kan være svært at give et entydigt svar på, da det afhænger af flere faktorer. Blandt andet hvilke ønsker du har til din tørshampoo, hvordan du anvender den og hvor meget du vil betale for den. Som udgangspunkt kan man dog sige, at de bedste produkter i denne kategori fjerner fedt og overskydende olie fra både dit hår og hovedbund, ligesom de også fjerner snavs, så håret atter ser nyvasket ud. Der findes imidlertid også tørshampooer, med særligt plejende egenskaber, der sikrer, at dit hår også ser sundt og velplejet ud. 

Hvad er tørshampoo?

En tørshampoo er en shampoo, der kan anvendes i tørt hår. Der kræves altså ikke noget vand, ligesom der heller ikke er nogen sæbe der skal skylles ud efterfølgende. Tørshampoo er et pulveriseret produkt, der har den effekt, at det fjerner overskydende olier fra håret, som giver håret et træt og fedtet udseende. Produktet har eksisteret siden 1970’erne og fås i mange varianter. 

Hvordan bruger man tørshampoo?

Det er ganske let at bruge tørshampoo, men vil man have den optimale effekt, skal den anvendes korrekt. Først og fremmest anvendes den i helt tørt hår. Selv om tørshampoo har til formål at komme fedtet hår i forkøbet, og gøre det rent og lækkert, bør man alligevel anvende den inden håret bliver alt for fedtet. Ellers får man mere ud af at vaske håret med almindelig shampoo. 

Men hvordan gør man så? Sprayer man bare løs og så er det klaret? Det er ganske let og ligetil: Tørshampooen anvendes ved at dele håret op i mindre totter, der sprayes med tørshampoo på cirka 20 cms afstand. Brug hellere lidt for lidt, end lidt for meget – og giv det så eventuelt en ekstra omgang, hvis der skal lidt mere til. Når tørshampooen er sprøjtet i håret, skal det have lidt tid til at virke og trække snavs og fedt ud af håret. Giv det gerne mellem 2 og 10 minutter og børst derefter godt håret igennem, så eventuelle rester af shampooen børstes ud. 

Hvor tit må man bruge tørshampoo?

Det er som sagt nemt at anvende tørshampoo, og det kan derfor være meget fristende at ty til spraydåsen i den travle hverdag som langt de fleste af os har.

Det kan absolut også være en god løsningen en gang i mellem, da nutidens tørshampooer også har en række gode egenskaber, hvoraf en af de bedste naturligvis er, at den frisker håret op og fjerner overskydende fedt og snavs i et snuptag.

Dertil kommer at den tilfører håret volumen –let og enkelt. Men det skal bruges med måde. For det kan slide unødigt på håret, hvis man udelukkende anvender tørshampoo frem for vand og sæbe. Så sørg for at give dig tid til at vaske dit hår på den gode, gammeldags facon, hvis du fortsat vil have et sundt og flot hår. Og suppler så med tørshampoo på de dage, hvor du af den ene eller den anden grund ikke kan nå andet, eller måske lige ønsker at style håret lidt ekstra.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.