Guides

Få tykkere hår: 10 tips til at styrke dit hår

Er du lidt frustreret over dine tynde og flade lokker, som bliver ved med at hænge lidt sjasket? Der er ingen grund til, at du bruger energi på at være træt af dit hår, da du med lidt tips og fifs kan få tykkere hår – eller i hvert fald få det til at fylde mere. Dem finder du her!

skrevet af Julie M. Laursen

faa tykkere haar

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Du starter morgenen med at vaske hår, føne det godt og style det pænt. Du tænker, det bliver rigtig godt, at det fylder, og alt er, som det skal være.

Men, når du nærmest kun lige at komme på arbejde eller hen på studiet for så at kunne se, at håret er faldet sammen?

Når du har tyndt hår, er det en udfordring at få det til at fylde mere. Mange i Skandinavien er velsignet med tyndt og fint hår. Samtidig bliver vi eksponeret for mange reklamer med smukke modeller, der har både sundt og fyldigt hår.

Så, hvordan gør de det?

Du kan sagtens få tykkere hår, selvom du enten har fint eller tyndt hår. Det er dog ikke sådan, at du kan spise eller behandle dig til en anden hårtype.

Har du tyndt hår fra naturens side, er der kun ét at gøre: nemlig at style det mere fyldigt.

Vi giver dig herunder nogle tips til, hvordan du kan skabe illusionen af et mere fyldigt hår, og hvad du kan gøre for, at det ikke klasker ned langs med ansigtet i løbet af dagen.

Hvad er tykt hår?

Det er altid godt at kende til udgangspunktet for, hvad der er et tykt hår, inden vi giver dig tips til, hvordan du kan vaske og style det mere fyldigt.

Når snakken falder på tykt hår, er der tale om hårets tæthed. Det er altså ikke diameteren på det enkelte hårstrå. Vil du gerne have tykkere hår, skal du derfor i princippet have mange flere hår på hovedet. Det kan være svært, da det fra naturens side er bestemt, hvor mange hår du har.

Er du født med et tyndt eller fint hår, kan du ikke gøre noget ved, hvordan sammensætningen af håret er. Måden at få tykkere hår findes dermed ved at du i stedet kigger på, hvordan du behandler dit hår.

Hvordan er hårstrået bygget op?

Om du har tyndt eller tykt hår, glat eller krøllet hår, er det bygget op på samme måde. Hårstråene er nemlig primært bygget op af 80% keratin, der er protein, 10-15% vand samt 5-10% pigmenter og mineraler.

På hvert enkelt hårstrå finder man det, der hedder et kutikellag. Det omslutter hårstrået og fungerer som et beskyttende yderlag.

Tykkelsen på et hårstrå varierer mellem 18 mikrometer til 180 mikrometer.

Er du en af dem, hvis hårstrå er i den lave ende, når det kommer til diameteren, er der ikke noget at sige til, at du føler, at du har meget tyndt hår til sammenligning med andre, der har en diameter på 180 mikrometer.

Hvordan får man tykkere hår?

Vi drømmer alle sammen om at få det, vi ikke har. Det er en del af menneskets natur. Det kommer også til udtryk ved udseendet, hvor vi typisk ønsker et andet hår, end hvad vi har, en anden næse eller måske en anden farve øjne.

Ønsker du at få tykkere hår, er det derfor med stor sandsynlighed fordi, du sammenligner dig med andre. Du synes måske, at det tykkere hår er pænere end det tynde hår – måske fordi du ikke rigtig kan lykkes med at style det?

Det kan have lange udsigter for dig at få tykkere hår, hvis ikke du er genetisk disponeret for det. For du kan desværre ikke gøre noget ved dine gener, og hvordan din hårpragt er. Du kan dog gøre meget ved at style det rigtigt og vælge en frisure, der giver mulighed for at skabe mere fylde og dermed også illusionen om et tykt hår.

Kan alle få tykt hår?

Det er ikke alle, der kan få tykt hår. Det vil også være, hvad din frisør fortæller dig. Du skal i stedet spørge dig selv om, hvordan du kan få dit tynde hår til at fylde mere. For det er opskriften til at få tykkere hår for dig.

Du kommer derfor ikke til at ligne Rapunzel fra den ene dag til den anden. Men hey, gør det også noget? For det er langt mere fantastisk, at du omfavner din hårtype og i stedet udforsker de muligheder, der er med det.

Hvor hurtigt får man tykkere hår?

Håret vokser en vis længde om året. Det betyder, at det tager lang tid at påvirke de enkelte hårstrå. Du kan som sagt heller ikke få tykkere hår, da det er bestemt fra naturens side. I hvert fald ikke, hvis du har normalt hår, der er fint, og som du bare gerne vil have mere fyldigt.

Oplever du i stedet, at du over den seneste tid har fået tyndere hår, og du gerne vil have noget af tykkelsen tilbage, kan der godt være noget at gøre – fordi en ubalance i kroppen kan være årsagen til det.

Hvorfor får jeg tyndt hår?

Der bliver skelnet mellem fint hår og tyndt hår. Det fine hår har noget at sige om, hvordan tykkelsen (altså diameteren) er på det enkelte hårstrå. Oplever du at have fået tyndere hår, skyldes det tætheden af håret og dermed, at håret ikke vokser ud som det plejer, eller at du taber flere hår end normalt.

Der kan være mange grunde til, hvorfor du får tyndere hår. Dette kan være på grund af stress, graviditet, sygdom eller genetik. Mange mænd får tyndere hår, når de når en vis alder. Det behøver dog ikke kun være alderen, der har en betydning.

Mistænker du, at der er noget galt, bør du opsøge din læge. Vedkommende vil hurtigt kunne finde ud af, hvad der ligger til årsag for, at håret vokser på en anden vis, end hvad det plejer.

Kan man gøre noget ved tyndt hår?

Ja, det kan du godt. Hvis ikke det skyldes genetik eller sygdom, der er bestemmende for, at dit hår er, som det nu og engang er. Er du generelt meget stresset og presset, kan du overveje, om ikke det er på tide at gøre noget ved. For stress er farligt for kroppen og viser sig i form af mange forskellige symptomer – herunder også tyndt hår.

Det kan også skyldes p-piller, graviditet eller andre ubalancer i hormonerne. Når balancen er genoprettet, vil du med al sandsynlighed få noget eller hele af din hårpragt tilbage.

10 tips til tykkere hår

Vil du gerne vide, hvad du kan gøre nu og her for din hårpragt? Så dyk ned i vores 10 tips! Vi håber, det kan gøre en forskel for, hvordan dit hår opfører sig og ser ud. Du skal jo gerne være glad for dine fine lokker!

1. Vask dit hår rigtigt

Det kan måske virke underligt, at måden du vasker hår på, har en indflydelse på, hvor meget det fylder. Men det har det. For når du vasker fedtstofferne og skidtet ud, får du et godt udgangspunkt for et hår, der er nemmere at sætte og ikke klasker ned i løbet af dagen, fordi det er fedtet.

Fedtet hår og en fedtet hovedbund er en stopper for et fyldigere hår. Sådan skal det ikke gerne være. Så hav gerne fokus på at bruge en god repair shampoo, som du forsigtigt og grundigt masserer ind i hovedbunden.

2. Spis en sund og varieret kost

Vitaminer og mineraler er blandt kroppens vigtigste byggesten. Uden dem fungerer vi simpelthen ikke. Derfor er det også vigtigt, at du er opmærksom på at spise sundt og varieret, hvis du ønsker en sund hårvækst.

Du kan gøre meget for at booste hårvæksten ved at få de næringsstoffer, som kroppen og håret har brug for. Når håret får de nødvendige næringsstoffer, bliver det i stand til at vokse sig stærkt og modstandsdygtigt. Det har du brug for, hvis du ønsker at få tykkere hår.

3. Spis hårtilskud

Du får ikke nødvendigvis tykkere hår af at spise hårtilskud. Til gengæld kan du give håret den bedste forudsætning for at vokse sig stærkt. Du sikrer også, at der er de vitaminer og mineraler, der skal til for, at hårsækkene kan blive ved med at producere hårstrå.

4. Brug hårserum til hårvækst

Spaltede spidser, en tør hovedbund og generelt tørre lokker kan være årsag til, hvorfor du oplever, at dit hår ikke er, som det plejer – eller at det er svært at få fyldigt.

For at skabe mere fylde i håret kan du med fordel ty til en god hårserum. Den plejer godt i dybden og hjælper til et sundt og stærkt hår. Flere af produkterne indeholder også blandt andet B-vitamin, der er et essentielt vitamin for at få hår til at vokse.

Du kommer det i håret, når det er håndklædetørt. Vælg gerne en, der lægger sig let, så den ikke tynger håret og får det til at fedte.

5. Brug en hårmaske/hårkur der tilføjer fugt og volumen

Når du vasker hår, bør du inden balsam benytte en hårkur. Det er godt at vaske hår for at få skidt og snavs ud. Men for at styrke det og sørge for, at det holder sig godt fugtet og dermed også mere fyldigt, skal det gerne have en god hårkur.

Der er mange at få og vælge mellem på markedet. Du kan med fordel vælge en, der er ment til at skabe volumen. Kom den gerne i vådt hår og lad den sidde i minimum en halv time, inden du vasker den ud. Det gør rigtig godt for håret. Især hvis du har tendens til nemt at få skadet hår eller skrøbeligt hår. En masse fugt er vigtigt for dit hårs sundhed!

6. Brug hårolie til at styrke håret

Når du drømmer om tykkere og fyldigere hår, er det essentielt, at du sørger for en sund hårvækst. Et stærkt hår er et sundt hår, som du nemmere kan style og gøre fyldigere, fordi det er velfugtet og ikke knækker og spalter.

En god hårolie kan være med til at holde håret sundt og fugtet. Der skal ikke mere end en lille klat til at holde dine spidser fugtede og pæne hele dagen. Vælg gerne en med gode naturlige ingredienser, så olien kan virke nærende for lokkerne samtidig med.

7. Sænk temperaturen

Gerne i badet men også på dit glattejern, krøllejern og føntørre. Håret bliver meget slidt af at blive udsat for varme hver eneste dag. Det giver alt lige fra tørt hår og spaltede spidser, som på ingen måder at gavnligt for et tykkere eller mere fyldigt hår.

Du kan gøre det nemt ved ikke at vaske håret hver dag. For så bliver du fri for at skulle føntørre og eventuelt glatte det.

8. Red håret forsigtigt og børst det jævnligt

Vil du gerne have et fyldigt hår, er det vigtigt, at du hjælper hårstråene til at blive i hårsækkene. For det er dem, der giver håret det fyldige look. Jo flere hårstrå, jo tykkere en manke.

Red gerne håret nede fra og op for at sikre dig, at du ikke river en masse hår ud, som ikke er ment til at skulle falde af endnu. Du behøver kun rede håret en enkelt gang om dagen. Mere er ikke nødvendigt. Heller ikke selvom du har langt hår. Her kan det være en fordel at style det, så det ikke filtrer til i løbet af dagen.

9. Hovedbundsmassage kan give tykkere hår

Hovedbundsmassage er ikke kun dejligt. Det er også gavnligt for produktionen af dit hår, da det sætter gang i blodcirkulationen. Det er gavnligt for hårsækkene. Du kan med fordel give dig selv hovedbundsmassage, mens du vasker håret. Så får du samtidig også vasket snavs og skidt ud på en behagelig måde.

Når du får hovedbundsmassage jævnligt, sikrer det et sundere hår.

10. Bliv klippet regelmæssigt og undgå at håret knækker

Et hår, der synes tykkere og fyldigere, kan du få ved at gå jævnligt til frisøren. De spaltede spidser bliver klippet væk. Det giver langt mere liv i håret. Din frisør vil også kunne komme med tips til, hvordan du kan sætte håret og style det, så det synes langt mere fyldigt.

3 produkter til tykkere hår

Leder du efter en hårkur eller måske nogle vitaminer, du kan bruge for at booste hårets vækst lidt? Så kan vi anbefale nedenstående produkter.

Hårserum til hårvækst

Husker du, at vi anbefalede en god serum til håret? Produktet her fra HairLust er en af de bedste på markedet. Det er en koncentreret hårserum, der er udviklet til at stimulere hårets vækst, reducere hårtab og forbedre sundheden i hovedbunden. Den er hurtigt absorberende og trænger ned i de enkelte hårsække.

Hairlust Grow Perfect™ Hair Growth Serum

Grow Perfect™ Hair Growth Serum

Dette serum er udviklet til det specifikke formål at få håret til at gro sig længere and stærkere.

Hair Growth Gummies

Vil du gerne være sikker på at få vitaminer og mineraler nok? Så bør du overveje at prøve Hair Growth Gummies. For det er hårvitaminer med biotin, vitamin B6, B12, A og D, der er gode for vedligeholdelsen af et sundt hår.

En sund kost kan gøre meget. Men vil du gerne være sikker på at få nok, kan du supplere din sunde kost med disse vingummier.

De indeholder ikke sukker og er fremstillet med naturligt sødemiddel.

yuaia Hårvitaminer

Hair Growth Hårvitaminer

Yuaia Gummi hårvitaminer er et kosttilskud der indeholder alle de vitaminer og mineraler dit hår har brug for at opretholde styrken indefra.

Hårkur til volumen

En god shampoo og balsam er essentielt for håret. Men det er også vigtigt med en god hårkur, så håret får den fugt, det skal have. Hårkuren skaber også mere liv i håret, hvilket er gavnligt for dig, der gerne vil have mere volumen.

Produktet her er en leave-in kur, der giver de bedste betingelser for hovedbunden. Den giver nemlig øjeblikkelig fugt og pleje samt virker lindrende på både kløe og ubehag. Den indeholder blandt andet økologisk rosmarin, mynte og havre. Derudover har den RootBioTec på ingredienslisten, der er et rodekstrakt, der reducerer hårtab.

Hairlust Split Fix™ Hair Mask

Hairlust Split Fix™ Hair Mask

Hårkur til tørt og skadet hår, der reparerer og forebygger spaltede spidser.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.