Tests

Hårkur test: Find den bedste hårkur på markedet

Håret på vores krop er lavet af et stof kaldet kreatin, som er et protein, kroppen danner ved hårvækst. Hår er ikke levende væv, og derfor har kroppen svært ved at genoprette hårkvaliteten, og den kan kun gøre det med det nye hår, som vokser ud af hårsækkende.

skrevet af Julie M. Laursen

bedste hårkur

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Forkæl dine lokker

Hvis du elsker at forkæle dit hår med en lækker hårkur, og trænger til at få frisket lokkerne lidt op, så er du kommet til det rette sted. Vi har testet en række hårkure og udvalgt 9 forskellige hårkure, som vi mener er nogle af de bedste hårkure på markedet.

En god hårkur kan gøre meget for din hårkvalitet og du vil hurtigt se resultater især ved slidt hår eller fedtet hår.

Læs mere her om de udvalgte produkter, og hvad de hverisær kan gøre for dit hår – så håber vi, at du kan finde den bedste hårkur til håret.

Hårkur test

En kur til håret er noget, som er meget individuelt og unikt for alle mennesker. Ingen har det samme hår, og derfor er det også forskelligt fra person til person, hvad der er brug for i en kur til håret.

Vi har udvalgt 9 forskellige hårkure i vores test, som vi mener kan gøre noget helt særligt for dig og dit hår. Desuden kan du finde lidt af hvert og i forskellige prisleje, fordi smukt hår er for alle.

Herunder kan du finde den bedste hårkur:

 1. Hairlust Split Fix™ Hair Mask – Bedste hårkur til spaltede spidser og skadet hår
 2. Yuaia Haircare Intensive Repair and Growth Hair – Runner Up
 3. Australian Bodycare Scalp Serum Treatment mask – Bedste hårkur til hovedbunden
 4. Davines ”The Let it go Circle Hair Mask” – Bedste fugtgivende og blødgørende kur
 5. Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Leave-in Hårkur
 6. Redken All Soft Argan-6 Oil
 7. Kérastase Nutritive Masque
 8. MAUI Coconut Oil Curl Smoothie
 9. AUSSIE Hydrate
Hairlust Split Fix™ Hair Mask

2. Hairlust Split Fix™ Hair Mask

HairLust Split Fix™ Hair Mask er til dig, som vil være fri for knækkede hår og have langt plejet og smukt hår. Denne hårmaske er dansk produceret, vegansk og økologisk. Desuden er den silikonefri, uden paraberner og uden mineralske olier.

Denne hårmaske kan med fordel anvendes af dig med skadet og tørt hår. Den plejer og fugter, samt øger sund hårvækst, således at du kan få langt, smukt og sundt hår, uden at skulle døje med trætte og kedelige ender.

Denne hårmaske er desuden skånsom for dig og er både vegansk og økologisk. Den indeholder 98,9% naturlige ingredienser, og indeholder ingen udtørrende alkohol. Med denne hårmaske kan du sikre dig, at dit hår plejes på den helt rigtige måde.

Hurtige resultater

Hårmasken kan med fordel anvendes ugentligt, og du vil ofte se hurtige resultater. Ved anvendelse fordeles en god mængde af produktet i håndklædetørt hår, og lades derefter virke i 5-10 min. Skyl efter, og sørg for at overskydende produkt er udrenset.

Kan med fordel anvendes sammen med HairLust’s andre plejende og nærende produkter for at give dit hår et ekstra boost.

Brug den blandt andet sammen med HairLust’ Growth & Repair set, som består af en shampoo og balsam, som virker særligt godt til beskadiget hår.

 • Vegansk og økologisk
 • Silikonefri
 • Produceret i Danmark
 • Kan anvendes i farvebehandlet hår
 • Uden mineralolier og parabener
 • Reducerer mængden af knækket hår
yuaia hårserum kopi

1. Yuaia Haircare Intensive Repair and Growth Hair

Yuaia Haircare Intensive Repair and Growth Hair er en plejende hårkur, som styrker håret, og som er særligt velegnet til tørt og slidt hår.

Denne hårkur indeholder plejende og beskyttende ingredienser, der mindsker tyndt hår, og stimulerer sund hårvækst.

Her finder du en hårkur, som er særligt velegnet til dig med blandet andet tørt hår, skadet hår og ødelagt hår.

Den giver håret et plejende boost, og hjælper med at genoprette hårstrukturen både indefra og udefra. Med dens indhold af rephair, som virker ved at oprette hårets ydre struktur.

Hårkuren indeholder desuden INCA INCI-olier, der har et rigt indhold af omega 3, og som binder fugten indefra og derfor giver beskadiget hår en bedre elasticitet og genopretter håret.

Giver glansfuldt og plejet look

Hårkuren fungerer desuden også som et anti-frizz produkt, og sørger for at dit hår bliver plejet og samtidig ser mere glansfyldt ud.

Mango-smøret bidrager til at opretholde hovedbundens naturlige fugtbalance, og mindsker irriteret og tør hud uden at føles fedtet. Påfør hårkur i håret efter det er vasket og anvend fra rod til spids.

Lad virke i 10 min og skyl grundigt efter.

 • Særligt velegnet til skadet hår
 • Virker genopbyggende og intensivt
 • Indeholder INCA INCI-olie
 • Indeholder rephair og mango-smør
 • Fri for sulfater
 • Vegansk
 • Anti-frizz
Australian Bodycare Scalp Serum Treatment mask

3. Australian Bodycare Scalp Serum Treatment mask

Hvis du ikke allerede er vild med Australian Bodycare’s produkter, som er kendt for deres indhold af Tea Tree Oil, så bliver du det helt sikkert hurtigt. Denne serum hårmaske er til dig, som vil af med tør og irriteret hovedbund.

Australian Bodycare Scalp Serum Treatment hårmaske er særligt velegnet til hovedbunde og andre områder, som er plaget af skæl og irriteret og tør hud. Med sit indhold af den unikke ingrediens af Tea Tree Oil, vil du opleve lindrende, behandlende og forebyggende egenskaber.

Tea Tree Oil er kendt for sine helende og helbredende egenskaber, som blev anvendt af de indfødte i Australien. De indfødte anvendte før i tiden bladene til at helbrede hudlidelser, så som sår, forbrændinger, eksem og meget mere.

Plejende effekt

Med denne hårmaske vil du hurtigt se resultater, og med dens indhold af Macademia nøddeolie virker den plejende og mindsker tør hovedbund uden at føles fedtet.

Produktet kan med fordel anvendes flere gange om ugen på hårdt ramte områder, men virker også forebyggende, hvis du blot har lidt tør og irriteret hud.

Kan med fordel anvendes sammen med Australian Bodycare’s Hair Clean shampoo og Hair Care balsam for et optimalt resultat. Desuden får du her 100% tilfredshedsgaranti, hvis du ikke ser resultater ved brug af produkterne.

 • Modvirker skæl og irriteret og tør hud i hovedbunden
 • Fri for parabener og silikone
 • 100% tilfredshedsgaranti
 • Virker både behandlende og forebyggende
 • Effektiv mod hudlidelser i hår, hovedbund og skæg
 • Kan anvendes mod psoriasis og eksem
 • Indeholder aktive ingredienser blandt andet Tea Tree Oil
Davines ”Let it go Circle Hair Mask”

4. Davines ”Let it go Circle Hair Mask”

Davines “Let it go Circle Hair Mask” er til dig, som har brug for et afstressende afbræk i hverdagen, og som godt kan lide at forkæle dit hår med lidt ekstra, som en del af din afslapning.

Denne hårmaske virker blødgørende og fugtgivende for håret.

Hvis du er på udkig efter en hårmaske, som tilfører håret masser af fugt og bringer dine spidser i live igen, så er den her. Denne hårmaske virker afslappende og afstressende, både for dig og dit hår.

Den er perfekt til dig, som har brug for lidt wellness til dig selv i hverdagen, og som ønsker at booste dit hårs naturlige fugtbalance.

Dette er en blødgørende hårmaske, som opfrisker og styrker håret, så det ser sundt og frisk ud igen. Desuden indeholder den ingen parabener, og er fri for både silikone og sulfater.

Lindrer stress

Let it go Circle Hair Mask fra Davines indeholder aktive ingredienser, som virker aktivt i både hår og hovedbund. Disse er blandt andet Brahmi Olie, som lindrer stress.

Derudover indeholder hårkuren olier fra søde appelsiner, som også er med til at berolige og skabe balance i hårets struktur. Kuren anvendes i nyvasket og fugtigt hår.

Fordel en passende mængde produkt godt ud i hovedbund, spidser og længder, lad derefter virke i minimum 3 minutter og skyl efter, så restprodukter bliver renset ud. Afslut med din yndlingsbalsam, og tør håret.

 • Tilfører fugt
 • Virker blødgørende og afstressende
 • Indeholder aktive ingredienser der virker afstressende
 • Uden parabener, sulfater og silikone
 • Booster hårets fugtbalance
Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Leave-in Hårkur

5. Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Leave-in Hårkur

Matas Natur’s Aloe Vera & E vitamin Leave-in Hårkur er til dig, som vil give håret fugt og pleje nemt og hurtigt. Denne hårkur skal ikke skylles ud, og kan et krammes i håret og efterlades, således at den virker plejende til næste hårvask. Den er særligt god til personer med krøllet hår.

Denne leave-in hårkur er særligt god til dig, som har krøllet hår, og er velegnet som et produkt til Curly girl metoden, som er en metode udarbejdet til folk med krøllet hår, som skåner det porøse krøllede hår og skaber flottere resultater.

Desuden er den nem og hurtig at anvende, og du krammer den blot i håret og lader den sidde indtil næste hårvask.

Hårkuren er desuden produceret i Danmark og er både svanemærket og allergivenlig.

Derudover indeholder hårkuren aktive ingredienser der plejer håret. Disse er blandt andet E-vitamin, som er særligt godt til skadet hår og plejer håret.

Andre ingredienser som provitamin B5 og betaine er også med til at tilføre fugt til håret, og beskytter desuden skadet hår.

Forbedre elasticiteten

Særligt betaine tilfører håret glans og forbedre det enkelte hårstrås elasticitet, og på den måde mindsker du spaltede spidser og knækket hår.

Anvend 1-2 gange om ugen eller blot efter behov. Kram hårkuren i nyvasket hår og lad sidde.

 • Indeholder økologisk Aloe Vera
 • Vegansk
 • Aktive ingredienser blandt andet, E vitamin og provitamin B5
 • Astma og allergi venlig
 • Svanemærket
 • Velegnet til krøllet hår
 • Leave in hårkur
 • Produceret i Danmark
Redken All Soft Argan-6 Oil

6. Redken All Soft Argan-6 Oil

Redken All Soft Argan-6 Oil er til dig, som ønsker en multifunktionel hårkur og som er vild med oliehårkure. Denne hårkur er rig på omega 6 olier, og kan anvendes til flere forskellige funktioner for at få forskellige resultater.

Denne hårkur er primært en olie, som kan virke på 6 forskellige måder. Dens plejende, blødgørende og beskyttende egenskaber gør, at den kan anvendes til flere af de daglige gøremål og virker godt til ødelagt hår og hår som i det daglige udsættes for en del skade.

Hårkuren kan anvendes som en leave-in over natten, hvor den påføres i håndklædetørt hår og efterlades over natten til at virke. Kan skylles ud eller efterlades alt efter behov.

Hårkuren kan anvendes som en hårkur inden hårvask, og påføres til hår og hovedbund. Skal virke i 5-10 min og håret vaskes derefter.

Kan med fordel kombineres med andre Redken produkter for et smukt og glansfuldt resultat i håret. Denne olie hårkur kan desuden også anvendes som ekstra plejende boost sammen med Redken’s All Soft Heavy Cream hårkur.

Beskytter og giver glans

Olien beskytter håret mod varmelementer og kan bruges som varmebeskytter, hvis du f.eks. glatter, føntørrer eller krøller dit hår.

Derudover kan hårkuren anvendes som et ekstra glansgivende produkt og hjælpe imod kruset hår, som et anti-frizz produkt.

 • Rig på omega 6 olier
 • Mange forskellige funktioner
 • Oliebaseret hårkur
 • Virker beskyttende, plejende og blødgørende
 • Velegnet i din daglige pleje rutine
 • Indeholder E vitamin
Kérastase Nutritive Masque

7. Kérastase Nutritive Masque

Kérastase Nutritive Masque er en hårkur udviklet med fokus på tyndt, fint og tørt hår, da den virker som en fugtgivende og blødgørende hårkur, men uden at tynge håret, så det bliver fladt.

Med sine aktive ingredienser tilfører den fugt til håret, samtidig med at du beholder din naturlige volume.

Her får du en rigtig effektiv og god hårkur, som er udviklet med fokus på tyndt og fint hår, som ofte kendetegner den klassiske skandinaviske hårtype.

Er du træt af, at din hårkur tynger dit hår og gør det flat, så er denne hårkur lige noget for dig.

Hårkuren indeholder lipider, som virker ved at forbedre den naturlige olieproduktion i håret. Samt ekstrakt fra iris, der virker både nærende og beskyttende for håret, så det ikke udtørrer.

Er du træt af fladt og glansløst hår, så er Kérastase Nutritive Masque hårkuren til dig, som ønsker en nærende kur, der plejer både hår og hovedbund uden, at dit hår mister sit fylde.

Få silkeblødt hår

Du vil opleve at denne kur efterlader dit hår silkeblødt, smidigt og glansfuldt. Påføres i håndklædetørt hår og påføres jævnt i spidser og længder.

Lad virke i 5-10 min og skyldes derefter ud med vand, så restprodukter fjernes.

 • Velegnet særligt til tyndt hår og tørt hår
 • Indeholder lipider
 • Indeholder iris ekstrakt
 • Virker ikke tyngende
 • Høj koncentration af næringstoffer
 • Giver glansfyldt og blødt hår
MAUI Coconut Oil Curl Smoothie

8. MAUI Coconut Oil Curl Smoothie

MAUI Coconut Oil Curl Smoothie er en hårkur med kokosolie, som er effektiv til tykt og krøllet hår. Her får du en hårkur, som giver velplejet hår, samtidig med at den hjælper til at definere og de-frizz’e dine krøller eller bølger.

MAUI Coconut Oil Curl Smoothie er hårkuren til dig, der har tykt, bølget eller krøllet hår, og som har hår, der trænger til intensiv fugtgivende pleje, og som har brug for at hjælpe dine krøller eller bølger lidt på vej.

Denne hårkur egner sig godt, som et trin i curly girl metoden, og er en super måde at tilføre den ekstra fugt til håret, som særligt krøllet og bølget hår ofte har brug for.

Med denne kur vil du opleve, at dine krøller bliver mere definerede og ensartede, samtidig med at de kruser mindre.

På den måde kan du bruge kuren til at fremhæve de allerede smukke krøller i dit naturlige hår, samtidig med at du plejer dit hår, så det er sundt og stærkt.

Denne hårkur er blandt andet et godt valg til dig, som ønsker en hårkur, som indeholder naturlige ingredienser og som ikke indeholder ingredienser, der kan være skadelige for dig og dit hår.

Rig på naturlige ingredienser

Hårkuren er nemlig både silikonefri, fri for sulfater, uden parabener og uden mineralolie, men derimod rig på naturlige ingredienser så som aloe vera, kokosvand, samt plumeria og papaya ekstrakt, der alt sammen er ingredienser, der er med til at give den mest optimale hårpleje for dig og dit hår.

Påfør en lille mængde af produktet i tørt eller håndklædetørt hår, og lad kuren side. Denne hårkur skal ikke skylles ud og virker helt indtil næste hårvask.

 • Uden silikone, sulfater, parabener og mineralolie
 • Vegansk
 • Rent kokoksvand
 • Rent aloe vera
 • Velegnet til kraftigt og krøllet hår
 • Anti-frizz
 • Indeholder plumeria og papaya ekstrakt
AUSSIE Hydrate Hårkur

9. AUSSIE Hydrate Hårkur

Er du den, som ikke gider bruge lang tid på kure og hårpleje, men som stadigvæk har brug for et produkt, som kan give dine tørre lokker et nyt opfrisket udseende, så er denne hårkur til dig.

AUSSIE hydrate hårkur virker på blot 3 min, og kan bruges som et step i din ugentlige vaskerutine for glansfulde og velplejede lokker.

AUSSIE Hydrate Hårkur er til dig, der vil have hurtige og effektive resultater. Hårkuren er særligt velegnet til tørt hår, og virker på blot 3 minutter.

AUSSIE er et australsk mærke, der er særlig kendt for sit indhold af australsk macadamianøddeolie, som virker utrolig effektivt mod tørt og skadet hår.

Hårkuren plejer tørt hår i dybden, og forvandler ekstremt tørt hår til glasfuldt og sundt hår.

Derfor er hårkuren særligt velegnet til dine nordiske og sarte lokker, som trænger til en kærlig hånd, og til dig som ikke vil bruge alverdens tid på diverse kure.

Nem at anvende

Denne hårkur er nem at anvende, og kan med fordel anvendes som et fast trin i din hverdagsrutine, hver gang du vasker hår.

Med den unikke formel, der giver hurtige og smukke resulater, vil du hurtigt se, at dit før tørre og trætte hår, nu er sundt og silkeblødt. Med dens dybdegående egenskaber går den i dybden af hver enkelt hårstrå, og giver fugt helt ind for den mest optimale effekt.

Hårkuren påføres i vasket og vådt hår. Lad hårkuren virke i cirka 3 minutter, og skyl derefter ud. Du vil hurtigt opleve resultater med denne hårkur.

 • Velegnet til ekstremt udtørret hår
 • Tilfører intens fugt
 • Virker på 3 minutter
 • Dybdegående pleje
 • Giver håret glans og nyt forfrisket udseende
 • Indeholder macadamianøddeolie

Find den rette hårkur til dit hår

Når du skal vælge en hårkur, som passer bedst til dig, er der en række ting, som kan være en fordel at forholde sig til. Den bedste hårkur for dig er nemlig ikke nødvendigvis den, som passer bedst på din veninde eller ekspedienten i butikken.

Årsagen til dette er, at alle har forskelligt hår, og der findes mange forskellige hårtyper, som hver har forskellige behov. Den bedste hårkur til ødelagt hår er nemlig ikke nødvendigvis den hårkur, som giver dit hår mest fylde og omvendt.

Identificer din hårtype

Det er vigtigt, at identificere hvilken hårtype du har, og hvilke kvaliteter du gerne vil forbedre i dit hår.

I vores test har vi udvalgt en række gode kure, som vi mener kan noget forskelligt hverisær. På den måde slipper du for selv at lede igennem et hav af kure, og du kan nemt udvælge netop den hårkur, som passer bedst til dine behov blandt de udvalgte produkter i vores test.

I sidste ende er det vigtigt blot at prøve sig frem for at finde de bedste kure, som passer allerbedst til netop dit hår, din rutine, din hovedbund og din daglige styling.

Vælg en hårkur der passer til dit hår

Når du udvælger en hårkur til dit hår, bør du tage højde for hvilken hårtype du har og hvordan dit hår generelt opfører sig.

Der er nemlig stor forskel på, hvad det enkelte hår har brug for. Desuden er det også relevant for din hårplejerutine at tage for højde i hvilken grad du styler og behandler dit hår.

Det betyder nemlig en hel del om du farver dit hår, eller om du f.eks. varmebehandler dit hår hver dag med en føntørrer, et glattejern eller et krøllejern.

Hårkur til kruset hår

Hvis du har meget kruset hår, så kigger du helt sikkert langt efter det glatte og blanke look, mens du kæmper med dine strithår i alle retninger.

Kruset hår kommer ofte af en hårstruktur der er meget fin og som nemt bliver tør. For at mindske kruset hår bør man kigge efter produkter, der har anti-frizz egenskaber.

Her kan et oplagt valg blandt andet være Yuaia Haircare Intensive Repair and Growth Hair, som særligt er velegnet til dig med kruset hår. Desuden kan kruset hår også modvirkes ved at holde håret sundt og fugtet, da det vil synes endnu mere kruset, hvis håret samtidig er tørt. Her kan man med fordel bruge en olie som Redken All Soft Argan-6 Oil, der har mange forskellige funktioner og kan bruges i mange forskellige situationer.

Hårkur til krøllet hår

Er du en af dem med krøllet hår, så har du helt sikkert et love-hate forhold til dine krøller. Krøller er en svær hårtype at holde, og ligeså smukke som krøller kan være, ligeså vilde og ustyrlige kan de også være.

Hvis du ikke kender til curly girl metoden, så bør du kende til den. Denne metode går ud på at vaske håret så lidt som muligt, og undgå skrappe sæbemidler som f.eks. sulfat, der ødelægger krøllernes naturlige struktur. Med krøller er det også særligt vigtigt at bibeholde hårets fugt, da tørre krøller har en tendens til at kruse og blive udefinerede. Her er en god leave-in hårkur eller hårmaske f.eks. Matas Natur Aloe Vera & E-vitamin Leave-in hårkur eller MAUI Coconut Oil Curl Smoothie.

Du vil opleve at leave-in kuren som et step i din hårpleje rutine vil give dine krøller mere definition, og gøre dem mere ensartede.

Hårkur til farvet hår

Er du en af dem som er vilde med at farve hår, og som sjældent afslører dit hårs naturlige farve, så har dit hår helt sikkert brug for et ekstra boost.

At farve hår er nemlig ofte hårdt for håret, og kan skabe slid, som ikke er pænt. For at sikre at dit hår hele tiden er sundt og klar til at tage ny farve kan en hårkur virkelig gøre underværker.

Desuden vil farve i håret altid se pænere ud på et sundt og styrket hår. Har du farvet hår er et oplagt valg HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask, som både beskytter og stimulerer dit hår til en sund hårvækst. Desuden er det vigtigt med en hårmaske, der bevarer din farve samtidig med, at den plejer.

Hvad er formålet med hårkuren?

Formålet med en hårkur bør altid være at optimere din hårkvalitet og dit hårs udseende. Hvis du ikke føler, at din hårkur gør noget godt for dit hårs udseende og fornemmelse, bør du skifte til en anden der virker bedre for dig.

Hårkuren er til for at give dit hår det boost den mangler, og som kan give dig et endnu smukkere look. Uanset om dit hår er tørt, skadet, kruset, krøllet eller glat bør du i vores test kunne finde en hårkur, som passer til netop dit behov.

Hårkur til skadet hår

Hvis du døjer med hår, som er meget skadet er det relevant at kigge efter en hårkur, som har opbyggende effekter, og som stimulerer hårets vækst således, at der hurtigt kan vokse nyt sundt hår ud.

Hår regenerer nemlig ikke sine spidser, men kan kun opbygges naturligt gennem ny hårvækst. Med en hårkur er det muligt at hjælpe håret på vej ved at pleje hårets strukturer selv ud til spidserne, så det skadede hår ser smukt og sundt ud imens der vokser nyt sundt hår ud.

Her er en kreatin hårkur god eller en kur, som går ind og beskytter håret super godt. Kérastase Nutritive Masque er f.eks. et godt bud til dig med skadet hår.

Hårkur til tørt hår

Hvis du døjer med tørt hår, bør du kigge efter en hårkur, der er særligt specificeret til tørt hår. De fleste hårkure er velegnede til tørt hår og giver fugt, men hvis du lider af ekstremt tørt hår, bør du bruge en hårkur, der fugter helt i dybden og som virker intenst.

AUSSIE Hydrate Hårkur er en super hårkur til dig, som virkelig trænger til fugt, og som vil have en effektiv effekt. Med tørt hår er det vigtigt med en hårkur, der tilfører fugt til håret, og som sørger for at fugten indkapsles dybt i hårstrukturen.

På den måde hjælper hårkuren til at holde på fugten i håret, og du vil opleve at dit hår føles fugtigt i længere tid. Desuden kan tørt hår mindskes ved at gå mindre i bad, da vand udtørrer håret.

Læs også: Hårkur til tørt hår

Hårkur mod skæl

Hvis du oplever meget skæl i hovedbunden, så er du helt sikkert også bekendt med den irriterende følelse, som skæl medfølger.

Skæl i hovedbunden er ofte et tegn på ubalance i hovedbundens fugt, og bunder egentlig i hovedbundens hudceller og hårfollikler, som er de små ‘poser’ som hårstrå vokser i.

Øget skæl kan både være genetisk bestemt, men kommer også som en irritation i hovedbunden fordi mange har tendens til at vaske deres hår for skrapt og for ofte.

Når man vasker med vand og sæbe, fjerner man nemlig hovedbundens naturlige fedtstoffer, og hvis denne balance ødelægges, kan der opstå skæl og irritationer.

En rigtig god hårmaske mod skæl er Australian Bodycare Scalp Serum Treatment mask, der modvirker irriteret og skællende hovedbund.

Hvilke ingredienser skal man kigge efter?

Når man er på udkig efter kure, kan man nemt blive overvældet over de mange beskrivelser, som oplister ingrediens efter ingrediens uden, at du egentlig ved, hvad de gør.

Derfor kan du nemt i vores test orientere dig i, hvilke ingredienser produkterne indeholder, og hvad de netop gør i hårkuren, når du anvender dem. Nogle ingredienser er super populære at anvende i hårkure, og dem får du lige kort en forklaring på.

Kokosolie hårkur

Kokosolie er generelt blevet utrolig populært i beauty-produkter og som plejemiddel. Kokosolie er rig på fedtstof og er en rigtig god fedt/olie kilde, som også er vegansk.

Derfor er kokosolie en populær ingrediens til at tilføre fugt og pleje. Måske har du set nogle, der bruger ren kokosolie som hårkur, hvilket som udgangspunkt ikke giver de største effekter. Derfor er det bedre at anvende en hårkur der indeholder kokosolie. De har nemlig forarbejdet ingrediensen, således at den virker korrekt på dit hår.

Argan olie

Argan olie har du helt sikkert hørt om før også. Argan olie er endnu en kilde til fedtstof, der altså giver fugt. Argan olie er super godt i rigtig mange produkter og har typisk en lidt lettere og mindre fedtet konsistens end andre fedtstofkilder, hvilket gør den super lækker at arbejde med i håret.

Avocadoolie

Avokado er kendt for sit rige indhold på omega-3 olier, og er derfor endnu en kilde til fedtstof.

Avokado indeholder desuden en del vitaminer, og virker ofte både fugtgivende og nærende. Desuden er avokado kendt for sin cremede og lette konsistens og vil ofte også give en let og ikke fedtet fornemmelse, når man vælger produkter med avokadoolie.

Aloe vera

Ingrediensen som kan klare de fleste ting, må være aloe vera. Aloe vera er et ekstrakt fra aloe vera planten, og har i mange tusinde år været kendt for sine helende og lindrende egenskaber.

Aloe Vera ekstraktet er yderst vandholdigt, men ofte uden at være fedtet og olieret på samme måde som olier. Desuden er aloe vera kendt for at være lindrende samtidig med plejende, og bruges ofte i produkter, som også skal lindre irritationer og hudlidelser.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en hårkur?

En hårkur minder som udgangspunkt om en balsam, men er beregnet til at give dit hår et ekstra boost og virker mere intenst end en balsam. Hårkuren påføres i vådt, håndklæde vådt eller tørt hår alt efter type, og nogle vaskes ud andre efterlades i håret. En hårkur er således et plejemiddel til dit hår.

Hvilken hårkur er bedst?

Der findes mange forskellige hårkure på markedet og derfor er det svært at bestemme en som er bedst. Vi har udvalgt de hårkure som vi mener er bedst, og derfra er det individuelt fra person til person hvilken hårkur som fungere på den bedste måde for den enkelte hårtype.

Hvordan fungerer en hårkur?

En hårkur fungerer således at den plejer dit hår både de hårstrå som allerede er vokset ud, men de fleste hårkure stimulerer også en ny og synd hårvækst. Desuden arbejder hårkuren sig ind i hårstrukturen og forbedre strukturen således at du får smukkere, sundere og stærkere hår.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.