Tests

Bedste Hårvitaminer TEST: Spis disse vitaminer til håret

Er dit hår glansløst? Tørt? Og trænger det bare virkelig til god pleje? Sundt og stærkt hår kommer indefra og ud. Med vitaminer til håret kan du hjælpe dine lokker godt på vej til et sundt og glansfuldt look.

skrevet af Julie M. Laursen

vitaminer til håret

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Shampoo, balsam og hårkur er alt sammen produkter, som hjælper til at bidrage til et sundt og stærkt hår. Men, det er ikke altid, at ydre pleje er nok til at give håret den glans og den styrke, som du godt kunne tænke dig. For får kroppen ikke de rette næringsstoffer, vil det straks kunne ses på håret.

Det er her, vitaminer til håret kommer ind i billedet. For med dem giver du din krop og dit hår et kosttilskud, som bidrager til at vedligeholde og pleje de enkelte hårstrå.

Husk også, at vitaminer til håret ikke kun er til kvinder med lange, gyldne lokker. Det er også for korthårede kvinder såvel som mænd, som går op i udseendet.

I testen her præsenterer vi dig således for de bedste kosttilskud til håret, så du inden længe kan vise dine lokker frem igen med stor glæde.

Vitaminer til håret (produkter)

Vitaminer til håret i vingummi- eller pilleform er relativt nyt. Ikke desto mindre er det rigtig godt, da det gør det nemmere for dig, der ikke er gode venner med dit hår i øjeblikket, at få et flot og glansfuldt hår.

Vi har gennemgået hele markedet for vitaminer til håret for at finde de absolut bedste produkter til dig. Det har resulteret i fire forskellige produkter fra forskellige producenter, som både klarer sig godt i uvildige tests samt får gode anmeldelser fra forbrugerne.

De bedste kosttilskud til hår er:

Fælles for dem alle sammen er, at det er vitaminer for håret lavet som vingummier. Det gør dem ikke kun nemmere at spise for dig, men er også langt mere velsmagende. Med vitaminer til hårvækst som vingummier er det ingen årsag at få den daglige ration af vitaminer.

Selvom vingummierne smager rigtig godt, er det vigtigt, at du holder dig til den anbefalede dosis. For dit hår bliver ikke hurtigere sundt eller glansfuldt af, at du spiser dobbelt så mange hårvitaminer, som er anbefalet på pakken – der er nemlig grænser for, hvor mange vitaminer og mineraler kroppen er i stand til at optage om dagen.

hairlust hårvitaminer

Hair Growth Formula Gummies

Med 14 forskellige vitaminer og mineraler får dit hår det boost, det har brug for med disse hårvitaminer. De smager fantastisk, er uden sukker og kan nemt implementeres i din hverdag.

Biotin, zink, C vitamin, A vitamin og E vitamin er blandt de vitaminer og mineraler, som vingummierne her består af. Formlen er meget nøje sammensat til at styrke håret indefra, så du fremover får glansfuldt og stærkt hår uanset årstid.

Da dette kosttilskud er lavet som vingummier, skal de tygges – helt som når du normalt spiser vingummier. De er blandt de bedste vitaminer til håret, fordi de er fri for sukker, gelatine, gluten og laktose og derfor er allergivenlige. Foruden at være veganske indeholder de også ganske naturlige farve- og smagsstoffer, så du på alle måder kan have god samvittighed, når du spiser dem.

Hver bøtte med hårvitaminer indeholder 90 vingummier. Det svarer til en måneds forbrug.

Gode egenskaber

 • Det er veganske hårvitaminer med højt indhold af biotin
 • De fås også som pilleudgave
 • De er fri for kemi
 • De har en god konsistens
hairlust hårvitaminer til mænd

Hair Growth Formula Gummies for Men

Hårvitaminer er ikke kun for kvinder, hvilket produktet her tager meget godt hånd om. Formlen består af en god kombination af næringsstoffer, der alle bidrager til et sundt og stærkt hår hos mænd.

Tiltaler de lyserøde hårvitaminer dig ikke, men ønsker du stadig et sundere hår? Så kan du roligt kaste dig over disse hårvitaminer fra Hair Growth, der har en fantastisk plejende formel til dit hår.

De grønlige vingummier med smag af hindbær og blåbær består af et næringsrigt tilskud af biotin, selen og zink samt vitaminer som A og B vitamin, der effektivt går ind og stimulerer væksten og fyldigheden på dine hårstrå.

Disse hårvitaminer er lavet med henblik på at kombinere dem med Hair Growth & Repair Shampoo for Men, der er baseret på Anagain, der øger hårets tæthed i løbet af bare tre måneder.

Hver bøtte indeholder 90 vingummier, hvilket er nok til en hel måned.

Gode egenskaber

 • Det er et kosttilskud egnet til alle hårtyper
 • Vingummierne er veganske
 • De indeholder naturlige ingredienser og er sukkerfrie
 • De kan styrke håret på bare tre måneder
 • Har et højt indhold af biotin
yuaia Hårvitaminer

Yuaia Gummi Hårvitaminer

Yuaia Gummi både rimer, smager skønt, og er med til at vedligeholde håret.

Vingummierne indeholder samtlige vitaminer og mineraler, som dit hår har brug for at vedligeholde sin normale pragt.

Biotin, Folsyre, Zink og vitamin C er bare nogle af de vitaminer til håret, som vingummierne indeholder. Udover disse indeholder de også naturlige smags- og farvestoffer og er altså på alle måder et naturligt supplement til din kost.

Flere studier viser, at biotin hjælper med at stimulere hårvækst [2].

Du får ikke tilføjet flere kalorier til din kost ved at spise vingummierne, da de er lavet på en sukkerfri formular. Samtidig er de også veganske samt frit for laktose og gluten.

Allerede efter tre måneders brug kan mange se og mærke en betydelig forskel på dit hår.

Hver bøtte indeholder vitaminer til håret til en måned. Der skal derfor blot tre bøtter til, før du med al sandsynlighed vil kunne se en mærkbar forskel.

Gode egenskaber

 • Det er allergivenlige vitaminer
 • Det er et sukkerfrit kosttilskud med et lavt indhold af kalorier
 • Vingummierne har et højt indhold af b vitamin, folsyre og biotin
 • De er veganske
Vita Yummmy Hair & Nails Vingummier

Vita Yummy Hair & Nails Vingummier

Vita kosttilskud og vingummier er godt for både hår og negle og har et højt indhold af biotin, der effektivt vedligeholder normalt hår.

Vitaminer til hår og negle i ét og samme produkt er, hvad du får med Vita Yummy vingummier. C vitamin, biotin, B og E vitamin er blandt de ingredienser, som aktivt går ind og stimulerer hårvæksten og styrker det. Du kan derfor også med fordel gøre brug af dem, hvis du søger vitaminer mod hårtab.

Har du negle med tendens til at flosse, kan du med fordel tage dette kosttilskud, da alle aktive ingredienser også effektivt forebygger triste negle.

Det er nok at indtage to vingummier på daglig basis. Hver bøtte indeholder 60 vingummier, hvormed der er til to måneders forbrug.

Gode egenskaber

 • Vitamin til håret uden sukker
 • De har en skøn smag af hindbær
 • Det er vitamin til hår egnet for vegetarer
 • Egnet til alle hårtyper
 • Har et højt indhold af biotin

Dette bør du vide om hårvitaminer

Er det første gang, du skal prøve vitaminer til håret? Så anbefaler vi, at du først sætter dig ind i, hvad du skal kigge efter, og hvad du sammen med et kosttilskud med fordel kan benytte for at få et stærkere og sundere hår.

Hårvitaminer er et rigtig godt supplement til den daglige kost. De må dog ikke erstatte sund og varieret kost, da du ellers ikke får den fulde virkning samt kan risikere at komme i underskud eller ubalance på andre punkter. Start eller slut derfor gerne dagen med hårvitaminer og spis godt med fuldkorn, frugt og grønt i løbet af dagen – så går der ikke længe, før du kan se og mærke det på dine lokker.

Vi uddyber herunder de ting, der er gode at vide om hårvitaminer, så du er fuldt klædt på, inden du lægger dem i kurven.

Hvilke vitaminer er godt for håret?

Der er en længere række af vitaminer og mineraler, som er gode for håret.

Af dem kan der blandt andet nævnes:

 • Biotin: Biotin er et B-vitamin, der findes naturligt i fødevarer som havregryn, frugt og æggeblommer. Det bidrager til et normalt hår.
 • Kobber: Kobber er et mineral, som du får ved at spise fuldkornsprodukter, nødder, skaldyr og lever. Det er rigtig godt at implementere som en del af kosten, da det blandt andet bidrager til hårets pigmentering [3].
 • A-vitamin: A-vitamin er vigtigt at få med som en del af kosten, da det bidrager til normal cellevækst – og dermed også til dit hårs vækst [4]. Du kan enten få det som kosttilskud til håret eller ved at spise orange og mørkegrønne frugter.
 • E-vitamin : E-vitamin er et af de vitaminer til hår, som er gode at få, da det beskytter cellerne mod oxidativ stress [5]. Det betyder, at det beskytter mod forurening og bilos blot for at nævne nogle eksempler. Den oxidative stress sætter gang i nedbrydning af cellerne, hvilket du kan opleve som spaltet eller knækket hår. Dette beskytter og forebygger E-vitamin mod, hvilket du både kan få som kosttilskud til hår eller ved at spise kornprodukter, æg og mejeriprodukter.

Dette er blot et udpluk af de mange mineraler og vitaminer, der i samspil med hinanden er godt for dit hår. Listen er meget længere, men det er særligt biotin og E-vitamin, som spiller en stor rolle i forhold til et sundt og stærkt hår. Se derfor gerne efter hårvitaminer med et højt indhold af biotin.

Når du opnår en god balance, vil du typisk også kunne se og mærke det på dine negle og din hud. Det er derfor ren win win at starte på hårvitaminer.

Hvorfor har håret brug for vitaminer og mineraler?

Undrer du dig over, hvorfor du bliver ved med at have tørt, kedeligt eller måske glansløst hår? Så kan grunden meget vel være, at kroppen er i underskud af nogle specifikke vitaminer eller mineraler.

Læs også: Tyndt hår – sådan bekæmper du det

Forebyggelse

Håret skal være stærkt allerede inden, det vokser ud af hårsækken og bliver til et synligt hår i din hovedbund. For at det kan være det, kræver det nogle vitaminer og mineraler. For inden håret vokser ud af hårsækken er det levende – vil du derfor gerne forebygge og være sikker på, at det kommer ud glansfuldt og flot, er du nødt til at komme det i forkøbet ved at indtage et godt miks af både vitaminer og mineraler som A, B og E-vitamin.

Du skal dog ikke holde dig udelukkende til dette, da kroppen også har brug for andre vitaminer for at fungere normalt og optimalt. Når kroppen er i balance, vil det også straks kunne ses på dit hår.

Så sæt i gang med vitaminer!

Styrkelse

Håret har også brug for vitaminer og mineraler for at blive og være stærkt. Du skal se på vitaminer og mineraler som byggesten. Mangler der en eller flere, bliver håret ikke så stærkt, fyldigt og flot, som det ellers er ment til at være. Mangler du derfor f.eks. E-vitamin, vil det kunne slå ud som spaltet hår eller hår, der nemt knækker.

Du vil derfor hurtigt kunne mærke det, når du sætter i gang med at indtage b vitamin, c vitamin og andre gode vitaminer og mineraler til håret.

Hvilke produkter indeholder vitaminer til håret?

Vil du gerne have flere vitaminer, men skal der mere til end bare kosten, er der også andet, du kan gøre. For det er muligt at tilføre vitaminer til håret gennem både kosttilskud og shampoo, hvilket vi uddyber herunder.

Kosttilskud (vingummier og tabletter)

Har du stadig kedeligt eller glansløst hår, selvom du spiser sundt og varieret, kan det give god mening at kombinere med vitaminer til håret. For her får du den rette sammensætning af vitaminer, som alle sammen gavner hårvækst samt bidrager til et hår, der ser og opfører sig meget sundere.

De kan både fås som vingummier såvel som tabletter alt efter, hvad du foretrækker.

Læs mere: Biotin Piller

Shampoo

Udover kosttilskud til håret indeholder flere og flere shampooer også vitaminer, der har til formål at give et sundere hår. Det er ikke alle shampooer, der gør det (særligt ikke de helt billige i supermarkedet). Men, du kan sagtens finde shampoo med vitaminer til håret til rigtig gode priser.

Det gør du ganske enkelt ved blot at lave en søgning på Google – her dukker der nemt og hurtigt mange forskellige shampooer op til forskellige hårtyper med både vitaminer og mineraler.

Det er en god ide at kombinere shampoo med vitaminer til håret med kosttilskud, da du dermed både styrker håret både ude- og indefra. Det vil du hurtigt kunne mærke i form af et mere glansfuldt hår.

Madvarer med naturligt indhold af vitaminer

Den absolut bedste vej til flere vitaminer og mineraler er gennem madvarer. For vitaminer optages bedst i kroppen, når det er i samspil med mineraler og fedtstoffer.

Af madvarer kan der blandt andet nævnes:

 • Havregryn
 • Mælk, ost og andre mejeriprodukter
 • Grøntsager i alle regnbuens farver
 • Forskellige frugter
 • Fuldkornsprodukter
 • Fisk

Det er helt almindelige madvarer, som du nemt og lækkert kan implementere i din daglige kost. Føler du dog, det kan være svært at nå at få frugt og grønt nok – eller er du i en periode, hvor mad bare ikke lige fungerer, kan det være en god ide at supplere med vitaminer til håret i form af kosttilskud.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad stimulerer hårvækst?

Den rette sammensætning af vitaminer og mineraler er, hvad der først og fremmest stimulerer en sund hårvækst. Det kan du blandt andet gøre ved at benytte kosttilskud til håret samt spise en sund og varieret kost med fokus på de vitaminer og mineraler, der styrker håret.

Men, du kan også stimulere hårvæksten ved at stimulere hovedbunden med hovedbundsmassage. Til det er der forskellige børster med silikonepigge, som effektivt går ind og øger blodcirkulationen i hårrødderne. Det kan med fordel kombineres, hvis du gerne vil have så sundt og fyldigt et hår som overhovedet muligt.

Hvilke vitaminer er gode for hår og negle?

A, B og E-vitamin er rigtig godt for både hår og negle. Men vitaminer kan ikke stå alene, da det også er rigtig godt for både hår og negle at få mineraler som magnesium, silicum, jern og zink. Disse mineraler har nemlig en stor indflydelse på, hvor sundt og stærkt håret er, samt hvordan neglene har det.

Sammen med vitaminer til hår kan det derfor være en god ide at supplere med silica som kosttilskud, da det især er målrettet neglene.

Hvad er det bedste kosttilskud til håret?

Kosttilskud til håret – eller hårvitaminer – er baseret på mere eller mindre den samme formel. Det er i hvert fald gældende for de vitaminer, vi har fundet frem til. Det er typisk kun smag og form samt enkelte ingredienser, der afskiller dem fra hinanden. For at vælge de bedste hårvitaminer kan du derfor med fordel se nærmere på ingredienslisten på det enkelte produkt. Så er det nemmere for dig at vælge de hårvitaminer, som effektivt hjælper dit hår dér, hvor det har allermest brug for det.

Fælles for alle kosttilskud er dog, at de effektivt bidrager til sundt hår. De kan også være et effektivt våben mod hårtab. Her kan det dog også anbefales at kombinere med shampoo og en børste, der stimulerer blodcirkulationen.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.