Tests

Bedste hårkur til tørt hår (TEST): Her er vores favoritter

Døjer du ofte med tørt hår? Og kan du ikke rigtig komme det til livs? Så tag et kig her i vores test, hvor vi har fundet frem til de 7 bedste hårkure til tørt hår.

skrevet af Julie M. Laursen

hårmaske til tørt hår

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Håret er en meget stor del af vores identitet. Det er det, der er med til at skabe vores udseende og vise, hvem vi er, og hvad vi står for.

Derfor er det også vigtigt at passe godt på det.

En god shampoo og en balsam ikke altid nok. Når håret især er blevet tørt, kræver det ofte ekstra behandling.

Det er her, hårkur kommer ind i billedet. Det er en supplerende pleje, der går ind og giver dit hår den næring og fugt, som det har brug for.

Men der er enormt mange forskellige hårkure at vælge mellem på hylderne. Så hvilken skal du vælge til dit hår? Og hvilken hårkur er bedst til at pleje de skadede og tørre lokker med? Det er her, vores test kommer ind i billedet. For vi har researchet og gennemgået diverse test for at finde frem til de absolut bedste hårkure til tørt hår.

Vi er lykkes med at finde frem til 7 produkter, som vi mener, du med fordel kan anvende til at få dine tørre lokker til at blive bløde og glansfulde igen.

Bedste hårkur til tørt hår

Vil du gerne gøre det bedste mulige for dit hår? Det har du mulighed for med en eller flere af de hårkure, som vi har med i testen her. Vi har nemlig gransket hele markedet for at finde frem til de absolut bedste hårkure til tørt hår, så du inden længe kan vinke farvel til tørre spidser og sige hej til flot og glansfuldt hår igen.

Vi har udvalgt produkterne efter, hvad vi ved, at frisører og andre professionelle anbefaler. Derudover har vi naturligvis også taget højde for forbrugeranmeldelser, da de giver et reelt billede af det enkelte produkts effekt.

Vi håber, det gør det søgningen efter en hårkur til dit hår meget nemmere.

Her er de bedste hårkure til tørt hår:

 1. Intensive Repair and Growth Hårmaske
 2. Hair Growth & Protection Mask
 3. Kérastase Nutritive Masque Magistral
 4. Olaplex No.3 Hair Perfector
 5. Christophe Robin Regenerating Mask
 6. Biolage ColorLast Deep Treatment Pack Hair Mas
 7. Sebastian Professional Hydre Treatment

Hvordan skal du så finde ud af, hvilken hårkur der er det bedste til netop dine tørre lokker? Jo, det finder du ud af, da vi herunder fremhæver egenskaberne ved de enkelte produkter. Det skulle gerne gøre dig i stand til at finde en hårkur, som matcher netop din type af hår.

yummi haircare hårkur/hårmaske

Intensive Repair and Growth Hårmaske

Med produktet her får du både hårmaske og en børste, der fordeler den plejende maske i hele håret

Vil du gerne finde en hårmaske til tørt og kruset hår? Det er netop, hvad du får med denne hårmaske og børste, som effektivt fordeler hele masken og samtidig reder håret meget nænsomt.

Formlen er beriget med det såkaldte INCA INCHI Olie, der effektivt plejer i dybden og efterlader håret både blødt og velplejet. Derudover indeholder olien vitamin-E, som hjælper med at genopbygge håret og øge dets elasticitet.

Men, håret bliver også forkælet med Mango Butter, der går ind og aktiverer hårvæksten og ikke mindst fremmer et sundt hår. Har du tilmed krus og spaltede spidser, går ingrediensen også ind og giver en masse fugt og pleje.

Den er god mod alle hårtyper men egner sig især rigtig godt som en hårkur til tørt og kruset hår grundet dets ingredienser.

Gode egenskaber

 • Sulfat og silikonefri
 • Reducerer kruset hår
 • Plejer hårstrået i dybden
 • Indeholder INCA INCHI olie
Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Giv dit skadede og tørre hår et godt fugtighedsboost med 98,9% naturlige ingredienser og en formel, der er fri for silikone.

Vil du gerne det bedste for dit hår samtidig med, at du bliver fri for et tørt og elektrisk hår? Så kan du med fordel overveje Hair Growth & Protection Mask, der består af 98,9% naturlige ingredienser. Som om det ikke er nok og en ren forkælelse af dig og dit hår i sig selv, er den også fri for silikone, mineralske olier og ikke mindst udtørrende alkohol.

Med ingredienser som sheasmør, aloe vera, kaffebønneolie og abrikoskerneolie, kan du være helt sikker på, at dit hår hurtigt kommer stærkt og glansfuldt tilbage.

Gode egenskaber

 • Er fri for silikone og parabener
 • Hårkuren er økologisk og vegansk
 • Den virker reparerende
 • Den virker fugtgivende
Kérastase Nutritive Masque Magistral

Kérastase Nutritive Masque Magistral

Har du meget tørt hår? Så prøv denne hårkur, der tilfører dybdegående næring i håret.

Kérastase har med dette produkt lavet en hårkur til meget tørt hår. Dens ingredienser går intensivt ind og nærer de tørre lokker. Den er udviklet til meget kraftigt udtørret hår og kan med fordel anvendes et par gange om ugen, hvis du gerne vil give håret et boost.

Hårkuren indeholder blandt andet solsikkeolie, som effektivt går ind og giver et fugtighedsboost. Derudover indeholder den lipider, der er med til at forbedre din naturlige olieproduktion i håret. Dertil er den beriget med iris ekstrakt, som beskytter håret mod udtørring.

Den er særligt god som hårkur til tørt krøllet hår, da den gør håret ekstra medgørligt og fuldstændigt krusfrit.

Gode egenskaber

 • Dygdegående næring
 • Mange gode anmeldelser
Olaplex No.3 Hair Perfector

Olaplex No.3 Hair Perfector

Med Olaplex bliver selv meget skadet hår genopbygget takket være en særlig formel.

Drømmer du om et glansfuldt hår? Det hjælper Olaplex hårkur dig til, da det er en lækker og genopbyggende formel, der med et særligt molekyle reparerer skader på det enkelte hårstrå. Sammen med nærende og fugtgivende ingredienser får du efter blot få ganges brug et helt andet og mere sundere hår.

Den er især god at bruge sammen med NO 1. og NO. 2 i samme serie, som du får hos frisøren. No. 3 er en hjemmebehandling, som fortsætter på den behandling, du får med de to øvrige produkter. Dette sikrer, at du får et meget sundt hår.

Bruger du ikke de øvrige produkter, kan du stadig få stor gavn af hårkuren her, da den sagtens kan stå alene i din kamp mod et tørt hår og hovedbund. Den er rigtig god i brug for dig, der har skadet og slidt hår, da den virker meget reparerende.

Gode egenskaber

 • Reparerer skadet hår
 • Styrker skadet og tørt hår
 • Giver masser af fugt
Christophe Robin Regenerating Mask

Christophe Robin Regenerating Mask

Med 97% naturlige ingredienser og den særlige Pricky Pear Seed Oil er det slut med tørt og kedeligt hår.

Vil du gerne af med det tørre hår så naturligt som muligt, kan du med fordel overveje Christophe Robin Regenerating Mask. Den reparerer og beskytter dit hår med den sjældne og meget særlige ingrediens, Prickly Pear Seed Oil. Faktisk er det en helt igennem fantastisk ingrediens, da olien går ind og regenererer hårrødderne, forsegler spaltede spidser og fremhæver din hårfarve – uanset om den er naturlig eller kunstig.

Inden for ganske få ganges brug vil du få et hår, der er langt mere fugtet og som virker stærkere.

Gode egenskaber

 • Hårkur med mange naturlige ingredienser
 • Virker styrkende og regenererende
 • Lavet uden animalske produkter
 • God for alle hårtyper
Biolage ColorLast Deep Treatment Pack Hair Mas

Biolage ColorLast Deep Treatment Pack Hair Mas

Biolage er en hårkur, der effektivt beskytter din hårfarve og får dit hår til at se mere blankt og sundt ud.

Har du farvet dit hår meget? Og kan det mærkes i form af tørre lokker? Så prøv denne gode og reparerende hårmaske, der ikke bare beskytter din hårfarve og fremhæver den, men også får håret til at se dejligt blankt ud. Det er dog ikke kun på udseendet, at du kan mærke forskellen. For den går naturligvis ind og arbejder i dybden, hvilket tydeligt vil kunne mærkes i form af mere bløde lokker.

Med ekstrakter fra orkidé og abrikos arbejder hårkuren sig i dybden og giver dine hårstrå den pleje og fugt, som de har brug for. Brug den gerne et par gange om ugen og lad den sidde 10 minutter ad gangen. Så vil du hurtigt kunne mærke en positiv og lækker effekt i dit hår.

Gode egenskaber

 • God til farvet hår
 • Virker reparerende
 • Fugter og beskytter
Sebastian Professional Hydre Treatment

Sebastian Professional Hydre Treatment

Med hårkuren fra Sebastian er det slut med selv det mest krusede og uregerlige hår.

Er du træt af tørt eller kruset hår? Så prøv at bruge Sebastian Professional Hydre Treatment, der består af en fugtgivende og genopbyggende formel. Takket være effektive ingredienser går den ind og gennemfugter tørt, kruset og ikke mindst farvet hår. Så har du tilmed også krøller, og bliver de ved med at være tørre og genstridige, kan du med fordel overveje hårkuren her.

Hårkuren kan med fordel bruges sammen med shampoo og balsam i samme serie for at opnå en fuld genopbyggende og fugtende effekt.

Gode egenskaber

 • Virker plejende og fugtgivende
 • God til farvet hår
 • Modvirker krus

Før du køber en hårkur til tørt og skadet hår

Er du usikker på, hvilken type af hårkur du har brug for til dit hår? Eller hvad du skal tænke på i forbindelse med købet af den? Det forsøger vi alt sammen at gøre dig klogere på herunder, så du forhåbentligt får valgt og købt den rette hårkur til dig og dit tørre eller skadede hår!

Læs også: Bedste hårkur

Hvad skal du bruge hårkuren til?

Når du køber en hårkur, er det naturligvis vigtigt, at du vælger en, der matcher årsagen til brugen af den. Er det derfor på grund af tørt hår, bør du vælge en hårmaske til netop dette – og ikke en til normalt hår f.eks. For så får du ikke den effekt ud af det, som du gerne vil.

Tørt hår

Har du tørt hår? Så skal du selvfølgelig vælge en hårkur, der er henvendt til dig med tørt hår. Det er en god ide, at du gør dette, da hårkuren dermed har et højt indhold af fugtgivende ingredienser. Fugt er, hvad dit hår har brug for, så derfor er det selvfølgelig også, hvad du skal gå efter.

Skadet hår

Er dit hår i stedet skadet efter mange behandlinger, krøllejern, glattejern eller noget helt fjerde, bør du finde en hårkur med reparerende egenskaber. Denne type af hårkur vil typisk være spækket med masser af vitaminer og fugtgivende ingredienser, som effektivt kan gå ind og reparere de skader, der er på det enkelte hårstrå.

Farvet hår

Det er hårdt for håret at blive farvet. Derfor kan det være en rigtig god ide at anvende en hårkur et par gange om ugen til farvet hår. Sådan en hårkur vil typisk både indeholde fugtgivende ingredienser, vitaminer og ikke mindst ingredienser, der hjælper til at fremhæve farven. Det kan gøre en stor forskel for, hvor længe farven i dit hår holder.

Hvilke ingredienser er gode i en hårkur?

Når håret er tørt, skriger det efter mere fugt og reparerende ingredienser. Derfor er det også helt naturligt, at nogle ingredienser er bedre end andre at anvende i en hårkur.

Her kan vi især fremhæve:

 • Avocado
 • Argan
 • Keratin
 • Kokosolie
 • Koffein

Går du derfor efter hårkure med en eller flere af disse ingredienser, kan du være sikker på, at dit hår vil elske dig for det. Du kan også selv vælge at lave en hjemmelavet hårkur med ovenstående ingredienser. Her kan især og olivenolie, æg og honning være gode ingredienser at benytte, hvis du døjer med tørt hår.

Hvilke ingredienser skal man undgå i en hårmaske?

Der er heldigvis ikke så mange ingredienser, du skal undgå i en hårmaske. Dog anbefaler vi, at du undgår sulfater og silikoner. Særligt sulfaterne SLES og SLS kan være hårde for din hovedbund – især hvis den er sart. Produkter med silikone kan desuden også få håret til at se mere glansfuldt ud. Men, det er ikke nødvendigvis det rette billede på, hvordan dit hår har det, da silikone lægger sig som en hinde og dermed kan forhindre fugt og plejende ingredienser i at trænge ind i hårstråene.

Mange producenter er opmærksomme på disse ingredienser og laver derfor ikke plejeserier eller hårkure med det.

Har du meget tørt hår, er det også en god ide at gå udenom produkter med alkohol. Det virker udtørrende i hår og vil derfor have den modsatte effekt end ønsket på dine tørre lokker. Sådan skal det bestemt ikke være!

Ellers skal du blot sørge for at kigge efter fugtgivende ingredienser.

Hvordan bruger man en hårkur til tørt og skadet hår?

Når du køber en hårkur, er det vigtigt, at du bruger den korrekt, hvis du gerne vil have det meste ud af dens egenskaber. En hårkur er ment til at give håret ekstra godt med fugt men bør ikke bruges hver dag som en balsam. Brug gerne en hårkur 1-2 gange om ugen.

Du kan med fordel bruge den på følgende måde:

 • Vask håret rent med en shampoo til tørt hår. Masser det godt ind i lokkerne, så der ikke er nogle stylingprodukter eller snavs tilbage i håret.
 • Når shampooen er skyllet helt ud, kan du komme hårkur i håret. Læs på brugsanvisningen hvor længe det bør sidde.
 • Skyl håret fri for hårkur igen.
 • Brug balsam til at lukke hårstråene med.

En hårkur skal som regel sidde omkring 10 minutter i håret. Du kan dog også vælge at sove med den med en plastikpose om håret eller sætte dig ind i sofaen en times tid for at lade den virke ekstra godt. Det er især godt for dit hår, hvis du har tendens til meget tørt hår, og det virkelig har brug for et boost.

Hjemmelavet hårkur til tørt hår

Har du det bedst med at bruge naturlige ingredienser til dit hår? Eller har du bare ikke lyst til at bruge en masse penge på en hårkur fra frisøren? Det er der ikke noget at sige til. For det kan være rigtig godt og ekstra fugtgivende for dine lokker, hvis du benytter dig af en hjemmelavet hårkur. Dertil kan det også være et godt supplement til den, som du netop har købt her eller hos frisøren.

Men ved du ikke, hvad der skal i af ingredienser i en hjemmelavet hårkur til tørt hår? Det guider vi dig til, så du kan få bløde og flotte lokker lige om lidt igen.

Til en hjemmelavet og god hårkur til tørt hår skal du bruge:

 • Honning
 • Olivenolie

Ingredienserne skal blandes 1:1 og røres godt sammen. Når massen er homogen kommer du blot hårkuren i dit vaskede hår. Du bestemmer selv, hvor længe du gerne vil, at den skal sidde. 10 minutter kan være nok – men trænger håret til et godt boost, har hårkuren størst effekt af at sidde en time eller mere (gerne hele natten).

Fedter håret meget efterfølgende på grund af sukker- og olielaget, kan du vaske håret med en skånsom og fugtgivende shampoo efterfølgende.

Men mere end de to ingredienser behøver du ikke at bruge for at lave en god og effektiv hårkur til tørt hår. Det er billigt, nemt og enkelt! Du kan også altid prøve at benytte æg. Det lyder måske ikke så lækkert, men det er en næringsrig ingrediens, der er meget rig på vitaminer og ikke mindst essentielle fedtsyrer. Resultatet er et fugtigt, blødt og naturligt skinnende hår.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad gør man hvis man hår tørt hår?

Det bedste du kan gøre ved tørt hår er at give det en masse fugt. For det er, hvad det skriger efter at få. Køb en god serie bestående af shampoo, balsam og hårkur til tørt hår. For det vil gøre en kæmpe forskel. Derudover kan du også med fordel tage en dag i ugen, hvor du masserer en god olivenolie ind i håret og lader det sidde hele aftenen eller endda natten over – gerne med en pose og et håndklæde viklet om håret.

Olivenolie har nemlig den fantastiske egenskab, at det både fugter og styrker dit hår. Har du derfor tendens til meget tørt hår, kan du med fordel lade det sidde så længe som muligt. Du vil opleve en meget stor forskel på, hvordan dit hår opfører sig efterfølgende.

Kan man bruge hårkur i tørt hår?

Det kan du tro, at man kan! Selvom en hårkur normalt bliver anvendt i fugtigt og nyvasket hår, er det faktisk også muligt at få nogle hårkure, der kan anvendes direkte i tørt hår. Det fungerer lidt på samme måde som en tørshampoo eller andre leave-in produkter. Har du derfor tendens til meget tørt hår, og er det ikke nok med en hårkur efter vask to gange om ugen, kan du med fordel supplere med en, der anvendes mellem dine hårvask.

Husk dog at være opmærksom på, at den ikke må have en alt for fedtende effekt, da dit hår ellers bare kommer til at blive tynget. Dette er heller ikke tilfredsstillende, når du bare gerne vil have glansfulde og flagrende lokker.

Hvilken hårkur er bedst til tørt hår?

Olaplex er klart en af de mest populære hårkure i øjeblikket – også blandt frisører. Grunden til det er, at produktet i øjeblikket er det eneste, der kan genopbygge ødelagte svovl- og saltforbindelser i håret med brugen af et særligt molekyle. Det er derfor klart en af de hårkure, som vi gerne vil anbefale dig, der har skadet og tørt hår.

Ellers er der også mange andre produkter på markedet, som du kan prøve at benytte. Se bare de 6 øvrige hårkure her i vores test, som alle er anerkendte på grund af deres fantastiske egenskaber.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.