Tests

Biotin Piller Test: Virker de, og hvilke skal du købe?

Mistænker du at have mangel på biotin? Vil du gerne booste din hårvækst? Eller kan du bare godt lide at være dækket ind på samtlige vitaminer? Så kan du overveje at begynde på biotin piller, der hjælper dig til et flot hår og hud.

skrevet af Julie M. Laursen

biotin piller

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Overvejer du at begynde at tage biotin som kosttilskud? Men vil du gerne vide lidt mere om det, inden du går i gang med det? Måske du har hørt, at det kunne være godt for dit hår?

Der kan være mange årsager til at begynde på biotin piller.

Uanset hvad din er, har det aldrig skadet at hjælpe optagelsen af vigtige vitaminer på vej i form af kosttilskud.

Vi dykker ned i de bedste biotin piller og ikke mindst, hvad du kan forvente dig af biotin som kosttilskud.

Bedste biotin piller

Vil du gerne i gang med at tage flere vitaminer? Og er turen kommet til biotin? Og skal det i den forbindelse helst også gerne være de bedste piller?

Så er det godt, du er landet her, da det netop er, hvad vi har fundet frem til dig herunder.

Vi har fundet frem til følgende biotin piller:

Hvad du kan forvente dig af de enkelte piller, og hvad forskellen er, sætter vi dig ind i herunder. Vi fremhæver desuden også egenskaberne ved de enkelte produkter, så du har det bedste mulige udgangspunkt for at vælge det tilskud af biotin, der passer bedst til dine behov.

Hair Formula Tablets biotin

Hair Growth Formula biotin tabletter

Vil du gerne gøre noget godt for hud og hår? Så prøv biotin tabletterne fra HairLust.

Med Hair Growth Formula Tablets kan du hjælpe hår og hud godt på vej. Tabletterne har et højt indhold af biotin, silica, selen og zink, der alle er vitaminer og mineraler, der er gode hår væksten for hår, hud og negle.

Går du tilmed også op i at være vegansk, kan vi glæde dig med, at de er fremstillet af veganske ingredienser. I hver bøtte er der 60 tabletter, hvilket svarer til en måneds forbrug.

Gode egenskaber

 • De er fremstillet af veganske produkter
 • De har et højt indhold af biotin
 • De er smagsneutrale
Hair Formula Tablets for Men

Hair Growth Formula biotin tabletter til mænd

Vokser håret ikke længere, som det skal? Så prøv Hair Growth Formula biotin tabletter til mænd.

Søger du efter et specifikt kosttilskud til håret for mænd, er løsningen lige her. Tabletterne indeholder blandt andet biotin, zink og selen, der hjælper til at vedligeholde et normalt hår. Derudover indeholder tabletter kobber, der bidrager til normal pigmentering.

Tag gerne tabletterne i 3 måneder for at se resultater.

Gode egenskaber

 • Har et højt indehold af biotin
 • Er god til alle hårtyper
 • Det indeholder økologiske ingredienser
yuaia Hårvitaminer

Yuaia Gummi Hårvitaminer

Er du klar på at give dit hår et boost? Det kan du sammen med Yuaia Gummi.

Vil du gerne i gang med at tage biotin for at hjælpe dit hår på vej med et boost? Så overvej gerne vingummierne fra Yuaia.

Disse hårvitaminer indeholder mineraler og vitaminer, som håret naturligt bruger til at vedligeholde sin pragt.

Det indeholder blandt andet biotin, vitamin B6, vitamin B12, vitamin A og vitamin D. Pillerne kan tygges som normale vingummier og har smag af jordbær. Det gør det nemt at indtage dem.

Gode egenskaber

 • Har et højt indhold af biotin
 • Har naturlige smagsstoffer
 • Giver dit hår næring indefra
Biotin Strong piller

Biotin Strong piller

Vil du gerne styrke hår og negle udelukkende med biotin? Så er det, hvad du kan med pillerne her.

Er du begyndt at have udfordringer med hårpagten? Eller vil du gerne booste dit indtag af biotin? Det er, hvad du kan med pillerne her, der indeholder biotin og zink. Begge er godt for hårets vækst og kan hjælpe dig til en fyldigere hårpragt.

Gode egenskaber

 • Hjælper til vækst af hår og negle
 • Har et højt indhold af biotin

Hvad er biotin?

Biotin er ét af mange B-vitaminer. Det er et vandopløseligt vitamin, der er vigtigt for flere funktioner i kroppen. Blandt andet indgår det i flere forskellige stofskifte reaktioner samt i reguleringen af sukkeromsætningen i kroppen.

Men ikke nok med det bruger kroppen også biotin til at omsætte aminosyre, modvirke oxidativt stress, kulhydrater og fedt, som vores celler har brug for i forhold til at kunne fungere helt optimalt. Det hjælper desuden også til at nedbryde proteinerne.

Mange forbinder desuden også biotin med håret. For det er en vigtig byggesten. Mangler det i kroppen, vil det blandt andet kunne resultere i uønsket hårtab. Derfor bliver det ofte også sat i forbindelse med kosttilskud.

Biotin kan indtages på mange forskellige måder. Bland andet som kosttilskud og piller. Men mange fødevarer har også et højt indhold af biotin. Det gælder for eksempel kornprodukter, animalske fødevarer og frugter. Er du derfor i mangel på vitamin, vil det som regel også skyldes, at du ikke spiser en varieret kost. For gør du det, vil du som udgangspunkt være dækket ind med biotin.

Hvilken virkning har biotin kosttilskud?

Tabletter, piller eller vingummier med biotin har den virkning, at det går ind og hjælper kroppen med at få den mængde af biotin, der er nødvendig. Mennesket kan ikke selv danne biotin og skal derfor indtage det gennem kosten.

Det er som regel også nok til at dække behovet. Men det kræver, at man spiser sundt og varieret. Gør du ikke altid det? Så kan det være en fordel at give biotin som tilskud til kosten en overvejelse. Særligt hvis hårtab er begyndt at være en udfordring, eller du kan se, at dit hår er begyndt at se kedeligt og glansløst ud.

Det er vigtigt at nævne, at det ikke må træde ind som en erstatning for sund og varieret kost. For der er også mange andre vitaminer og mineraler gennem kosten, som du har brug for – og som optages bedst sammen.

Vil du derfor gerne gøre noget ved grålig hud og måske tørt hår, kan du med fordel også have fokus på, hvad det egentligt er, du spiser.

Hvilke bivirkninger er der ved biotin piller?

Biotin kosttilskud er meget harmløst. Det har som udgangspunkt ikke nogen kendte bivirkninger. Når det er sagt, er det vigtigt at fremhæve, at du naturligvis skal holde dig til den daglige dosis. Kroppen kan kun optage en vis mængde af biotin og vitaminer hver dag. Det har derfor ikke en ekstra effekt at indtage mere, end hvad der bliver anbefalet for at booste kroppens funktioner yderligere.

Biotin bivirkninger vil derfor kun fremgå, hvis du har et overdrevent brug af dem. Så længe du holder dig til anbefalede dosis, er der ikke noget at være bekymret for, da det er et naturligt vitamin.

Virker biotin kosttilskud?

Biotin vitamin hjælper kroppen med at optage næringsstoffer fra maden. Derfor er det også afgørende ikke at være i mangel på biotin for optimalt at kunne optage næringsstoffer og andre vitaminer fra maden. Som med mange andre kosttilskud er det ikke en mirakelkur men snarere en hjælp til at sikre, at din krop har den fornødne mængde af biotin til rådighed. Du må derfor ikke forvente, at dit hår kommer til at skinne eller pludseligt vokser ud igen der, hvor du har mistet det.

Til gengæld kan det være med til at sørge for, at du ikke mister yderligere hår, eller at processen i hvert fald sættes ned i tempo. For det er med til at give sunde hårsække, som igen er med til at sikre, at dit hår ser flot og glansfuldt ud.

Det er vigtigt, at du tager vitaminet biotin som kosttilskud i forbindelse med et måltid. For langt de fleste vitaminer skal gerne indtages sammen med fedtstoffer og andre næringsstoffer for at kunne blive optaget optimalt i kroppen – og for ikke mindst at have en effekt.

Typer af biotin kosttilskud

Har du ikke det fulde overblik over, hvilke muligheder der er, når det kommer til biotin kosttilskud? Så er det godt, at vi kan hjælpe dig på vej! Da det er et meget populært vitamin til hårtab især, findes der forskellige typer af kosttilskud, som vi dykker ned i herunder.

Piller og tabletter

Først og fremmest er der piller og tabletter. Altså et kosttilskud i helt traditionel forstand. Hvor store eller små disse er, kommer helt an på producenten og den mængde, der anbefales et måltid. De er som regel meget nemme at sluge og ligner mange andre tilskud i farve og form.

Det er meget forskelligt, hvor mange piller og tabletter, der er til i hver beholder. Nogle er til en måneds brug, mens andre beholdere indeholder tabletter helt op til 3 måneders forbrug. Dette er også den tid, du som minimum gerne skal sætte af til at kunne se resultater. Både når det kommer til din hud og hår. Om det hjælper på hårtab, kommer helt an på, i hvor udtalt grad det er.

Læs mere: Piller mod hårtab

Vingummier

Har du hørt om vingummier?

Det lyder måske lidt for godt til at være sandt. Men det er faktisk muligt at tage biotin som andet end piller. Du spiser blot vingummierne helt som du ellers ville gøre det. Typisk vil det være omkring to om dagen.

Vingummierne indeholder den mængde af biotin, der er anbefalet dosis. Typisk vil de også smage af jordbær, appelsin eller hvad du nu foretrækker af smag.

Det er en god måde at tage vitaminer på, hvis ikke du bryder dig om at tage piller i traditionel forstand. For du behøver ikke sluge dem. Du kan tygge på dem lige så tosset, som du gerne vil. Det gør det nemt at indtage vitaminet biotin på.

Vil du gerne prøve det, kan du se nærmere ovenfor. Her har vi udvalgt de bedste vingummier med biotin (B7 vitamin). Du behøver ikke spise dem sammen med et hovedmåltid for at optage biotin – men det kan være en fordel. Det er helt op til dig, og hvad du har lyst til.

Læs mere: Bedste Hårvitaminer

Hvordan optages biotin bedst?

Vil du gerne være sikker på at optage dine vitaminer ordentligt i kroppen, anbefaler vi, at du tager biotin sammen med et måltid. Det må meget gerne være i forbindelse med et hovedmåltid, så der er så meget fedt og andre næringsstoffer til at hjælpe optagelsen på vej. Skyl det meget gerne ned med vand. Da biotin også findes naturligt i meget af det mad, vi indtager, er der god chance for, at du optager den mængde, der er nødvendig i forbindelse med et hovedmåltid.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.