Tests

Bedste hårfarve (TEST): Guide til at finde din farve

Trænger der til at ske noget nyt med hår? Eller længes du efter at komme væk fra det grå hår? Og vil du gerne prøve at undgå frisøren? I så fald kommer der her en guide til, hvordan du finder den bedste hårfarve. Ikke kun produktmæssigt men også i forhold til dine øjne og hudtone, så du får succes med at farve dit hår.

skrevet af Julie M. Laursen

hårfarve

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Farvet hår har altid været populært og bliver nok også ved med at være det. Vil du gerne prøve at kaste dig ud i det, men ved du ikke lige, hvor du skal starte?

Så er det godt, du er landet her i vores hårfarve guide. Vi guider dig nemlig ikke kun til, hvordan du får det bedste resultat med farvet hår. Vi guider dig også til, hvilken hårfarve du kan gå efter.

Så lad os komme i gang med at farve hår!

Bedste Hårfarve

Første trin er at finde ud af, hvilken hårfarve du gerne vil have, og fra hvilket mærke det skal være. Vi har fundet frem til de bedste hårfarver, der er på markedet lige nu. Nogle af dem kender du måske, da det er fra populære mærker.

Vi har så vidt muligt forsøgt at finde den bedste hårfarve i så mange forskellige nuancer som muligt, så det er nemt for dig at købe den bedste til dit hår og at komme i gang.

Det drejer sig om følgende produkter:

Vi dykker ned i de enkelte produkter herunder, så du kan få et indblik i, hvad forskellen er, og hvad der vil være den bedste hårfarve at vælge til dig og dit hår.

Garnier Nutrisse Cream 4,0 Brun hårfarve

Garnier Nutrisse Cream 4,0 Brun hårfarve

Vil du gerne finde en god hårfarve til mørkt hår? Eller som kan give dig mørkere hår i stedet for grå hår? Så giv denne fra Garnier et skud.

Garnier Nutrisse 4 er en permanent hårfarve, der er udviklet til at give næring til håret og at dække grå hår fuldstændigt. Leder du derfor efter den bedste hårfarve til gråt hår, bliver du ikke skuffet.

Farven indeholder naturlige frugtolier og aktive ingredienser, der er ment til at give intensiv pleje, mens hårfarvningen står på. Der er også en efterbehandlingscreme, der indeholder 4 plejende olier, som gør håret blankt og modvirker tørt hår.

Gode egenskaber

 • Den er en permanent hårfarve
 • Den giver masser af fugt
 • Den dækker grå hår 100%
Garnier OLIA 6.6 Ekstra Dyb Rød hårfarve

Garnier OLIA 6.6 Ekstra Dyb Rød hårfarve

Vil du gerne have rødt hår? Så prøv det med Garnier, der giver giver en intens og strålende farve.

Den røde farve er sensuel og flot. Især med en permanent hårfarve som denne fra Garnier, der er ekstra dyb. Det er en oliebaseret hårfarve, der giver en strålende og intens hårfarve og ikke mindst et sundere hår. Den indeholder blomsterolie, der går ind og styrker hårstrået og ikke mindst beskytter huden mod farven.

Gode egenskaber

 • Permanent hårfarve uden ammoniak
 • Indeholder 60% olie
 • Dækker grå hår 100%
Wella Color Touch - 5_0 Light Brown hårfarve

Wella Color Touch – 5/0 Light Brown hårfarve

Med Wella får du en flot brun toningsfarve helt uden ammoniak. Perfekt til dig, der gerne vil prøve farvet hår for første gang.

Med Wella får du her en toningsfarve i en flot og lys brun. Det får du helt uden ammoniak og med brug af naturlige voks- og fiberproteiner. Den er meget velegnet til naturligt eller mørktfarvet hår. Da det er en tone-i-tone farve, får du det bedste resultat ved ikke at springe mere end 1-3 toner.

Gode egenskaber

 • Hårfarve med hårtoning
 • Uden ammoniak
 • Holder i 4-6 uger
Garnier Nutrisse Cream 3.0 Mørkebrun

Garnier Nutrisse Cream 3.0 Mørkebrun

Drømmer du om brunt hår? Det kan du få med Garnier – og så endda i en flot permanent farve.

Kunne du godt tænke dig mørkebrunt hår, kan du med fordel få det med Garnier Nutisse 3, da det er en hårfarve, der er udviklet til at give en fuldstændig dækning af grå hår samtidig med, at den giver masser af næring. Det er desuden en permanent hårfarve med naturlige olier og aktive ingredienser, der er ment til at give intensiv pleje. Altså kan du regne med et hår, der stråler efterfølgende.

Gode egenskaber

 • Indeholder 4 naturlige olier
 • Permanent hårfarve, der holder længe
 • Giver intensiv pleje
L'Oréal Paris Préférence Vivid Colors Silver Grey hårfarve

L’Oréal Paris Préférence Vivid Colors Silver Grey hårfarve

Har du grå hår? Platinblondt hår? Eller måske meget lys blondt hår? Så er Silver Grey fra LÓréal det perfekte valg til dig.

Har du brug for at lysne håret eller at farve det i en mere grå tone, kan du med fordel prøve denne lækre hårfarve. Den er lavet til at farve hår derhjemme og udviklet med klare pigmenter for at give en intens og glansfuld farve. Der følger desuden også hårmaske med, så du får et blødt og lækkert hår efterfølgende.

Det er en permanent hårfarve.

Gode egenskaber

 • Der følger en god hårmaske med
 • Den holder i op til 8 uger
 • Den giver ekstra meget glans
Sibel Diamond Blond Bleaching Powder afblegning

Sibel Diamond Blond Bleaching Powder afblegning

Vil du gerne kaste dig ud i en afblegning? Så prøv med det dette effektive pulver.

Afblegning behøver ikke være forbeholdt frisøren. Vil du gerne kaste dig ud i det her, kan du gøre det med dette bleaching powder fra Sibel. Det blandes sammen med en bieze og kan lysne håret i op til 8 toner.

Gode egenskaber

 • Afblegning til hjemmebrug
 • Kan afblege i op til 8 toner
Osmo Color Psycho The Wild One Starter Kit hårfarve

Osmo Color Psycho The Wild One Starter Kit hårfarve

Vil du gerne gå amok på hårfarve? Det får du mulighed for her med Osmo!

Som navnet indikerer, får du med Osmo mulighed for at dykke ned i de vildeste hårfarver. Er du lidt træt af en normal hårfarve, kan du gøre noget ved det med bravour. For det er en æske, der er fyldt med farvecremer, der med det samme giver glans, intensitet og vild farve.

Æsken indeholder 7 x semi-permanent hårfarve, en color tamer, en guide og et farveskema. Farverne er cerise, cobalt, violet, rouge, purple, fuschia og blue.

Gode egenskaber

 • Indeholder solsikkeolie
 • Er fri for parabener
 • Indeholder en guide og flere farver
Garnier Olia Hårfarve 8.0 Blond

Garnier Olia Hårfarve 8.0 Blond

Drømmer du om lyst hår? Så prøv denne fra Garnier, der er en permanent farve baseret på olie.

Faktisk er det den første permanente hårfarve fra Garnier, der virker ved kraften fra olie. Den er desuden fri for ammoniak. Olien sørger for at få farven dybt ned i hårets fibre og er en mindre skadelig måde at farve håret på. Det bevarer nemlig sin glans efterfølgende.

Gode egenskaber

 • Det er en god hårfarve til gråt hår
 • Den er med maksimal farvepræstation
 • Den er fri for ammoniak
milk_shake skyllefarve

Milk_shake Skyllefarve

Den er ikke en hårfarve testvinder, men det er tæt på, da du her får en naturlig mørkebrun farve!

Hårfarven fra Milk-Shake er en favorit blandt mange forbrugere og frisører. Det er en god farve for dig, der gerne vil friske farven på dit hår op, uden at gøre det med permanent farve. Den er rig på pigmenter og giver dig mulighed for både at indfarve i en koldere og varmere nuance. Du kan derfor være kreativ!

Farven holder i op til 8 hårvaske. Hvis du gerne vil tone farven, skal den blandes med Whipped Cream.

Gode egenskaber

 • Du kan bruge den som toningsfarve
 • Du kan bruge den til intens farve
 • Det er en skyllefarve

Guide til at farve hår

Har du gentagende gange spurgt dig selv, “hvilken hårfarve passer til mig?”. Så er det netop, hvad vi dykker ned i her. For det er bestemt ikke nemt at finde ud af, hvilke type hårfarve der er bedst.

Når det er sagt, giver vi dig herunder en hårfarve guide, som forhåbentligt gør det lidt nemmere for dig at finde ud af, hvad der er den bedste hårfarve til dig.

Hvilken hårfarve passer til dig?

Når du skal vælge en hårfarve, er det vigtigt, at du vælger den efter din hudtype og ikke mindst din hudtone. Denne er nemlig afgørende for, hvordan en hårfarve vil komme til at se ud til dig. For at finde ud af hvilken hudtone du har, skal du være omgivet af naturligt lys helt uden makeup.

Det unaturlige lys kan forandre udseendet på din hudfarves naturlige undertoner. For nemt at kunne se hudtonen, skal du bare vende håndfladerne opad og kigge på dine blodårer. Er blålige eller lilla, har du kolde undertoner, mens du har varme undertoner, hvis de har et grønligt skær.

Har de hverken blålige eller grønlige toner, har du det, der kaldes for en neutral hudtone. Ja, det findes faktisk! Det er en gave, da det betyder, at du kan vælge den farve, du gerne vil.

Blond hårfarve

En blond hårfarve er fantastisk til dig, der har en lys hud. Den er især også god for dig, hvis du i forvejen har lyse nuancer såsom leverpostejfarvet hår eller lignende. Det vil heller ikke være så markant et skifte, fordi det så blot vil være at farve dit hår lysere, end hvad det er i forvejen.

Du kan blandt andet overveje en askeblond eller en gylden blond. Den første er især god, hvis du også har en smule rødlige nuancer i din hudtone.

Med den gyldne skal du dog være opmærksom på at finde en hårfarve, der ikke bliver for gul. For så ender det blot med at se helt forkert ud.

Brun hårfarve

Har du brune øjne? Så har du sikkert også en varm hudtone. I så fald vil en brun hårfarve være et rigtig godt match til dig. Der findes naturligvis forskellige nuancer inden for brun hårfarve. Her er det lidt efter smag og behag.

Jo lysere hud, du dog har, jo lysere en brun farve, bør du vælge. Har du omvendt tendens til en gylden hudfarve, er det bare at give den gas med de lidt mørkere nuancer. For det vil du sagtens kunne bære.

Rød hårfarve

En rød hårfarve er rigtig god til dig, der har lyse hudtoner. Den er især også god til dig, hvis du har blå øjne og en lille smule tendenser til fregner. Det er ikke et must.

Pas dog på med at vælge en postkasserød, men gå i stedet efter en blød og varm rød, så det virker mere naturligt. Det er ikke mange mennesker, der kan bære den røde hårfarve, medmindre de er født med den. Det er en meget vovet farve.

Vil du gerne gå forsigtigt til værks, kan du også vælge en kastanjebrun og så overveje at få lavet røde reflekser ved frisøren efterfølgende. Så får du stadig et rødligt skær, uden det bliver vildt og voldsomt. Det skal gerne være dig, der kommer med håret og ikke omvendt.

Sort hårfarve

Den sorte hårfarve er lige så markant en hårfarve som den røde. Det er også en, du skal være påpasselig med. Du kan både vælge en kold sort, som er den mest markante og mørke. Den er bedst til dig, der har varme undertoner og som har let ved at få farve i huden. Den sorte farve gør dig nemlig mere bleg – men har du let ved at få en gylden farve, vil det blot fremhæve din flotte hud og dens hudtoner!

Du kan gå efter den varme sorte, hvis du er lidt lys i huden og også har en kold hudtone (den blålige). Den er nemlig mindre markant og mere brunlig, hvilket vil gøre din hud knapt så bleg.

Pangfarver

Vil du gerne prøve noget andet end bare at farve dit hår lysere eller gå fra lyst til mørkt hår? Af og til skal der også noget vildt til. Her er pangfarver gode at gå efter. Farver som pink, orange og gul passer til dig, der har kolde undertoner, mens farver som lilla og blå er rigtig gode for dig, der har varme undertoner.

Det kan sagtens komme til at se rigtig flot ud med en hjemmefarvning. Du skal dog være opmærksom på, at de kradse farver falmer hurtigere. Vil du derfor gerne sikre dig, at din hårfarve forbliver pæn, skal du opfriske den hyppigere end andre hårfarver.

Hvilken farve hår går du efter?

Vil du gerne farve mørkt hår lysere? Have en mørkebrun hårfarve? Eller måske prøve det trendy grå hår, der lige nu er så populært?

Hvad du skal gå efter, kommer helt an på, hvordan din hårfarve er lige nu, og hvad der passer til dine øjne og hudtone. Dette er du nødt til at tage udgangspunkt i for at få det bedste mulige resultat – og ikke mindst det mest naturlige.

Det farvede hår skal gerne se godt ud. Det gør det, hvis det passer til dig.

Hvilken farve hår har du nu?

Når du skal finde ud af, hvilken hårfarve du gerne vil have, er det en god ide at tage afsæt i din nuværende hårfarve. Det gør det ikke kun nemmere at vælge noget, der vil passe til dig – det indskrænker også til dels mulighederne.

Det vil f.eks. være svært at få et flot resultat, hvis du har meget mørkt, brunt hår og gerne vil farve det lyst. Det kan godt lade sig gøre, men det farvede hår kan få tendens til at komme til at se tisgult ud. Især hvis du bruger en hjemmefarve. Her vil det være bedre at gå efter at få et lysnet hår frem for et blondt hår.

Det vil også være meget voldsomt at gå efter en sort hårfarve eller mørkebrun hårfarve, hvis din nuværende hårfarve er en flot og skandinavisk rød farve. Det vil se forkert ud i forhold til din hud og dine øjenbryn.

Gå derfor gerne efter en hårfarve, der vil være naturligt at skifte til i forhold til, hvad din nuværende hårfarve er. Du kan altid løbende lysne eller mørkne det mere alt efter, hvordan dit hår tager imod det.

Læs også: Bedste øjenbrynfarve

Hvilken type farvet hår skal du have?

Permanent farve? Skyllefarve? Toningsfarve?

Der er så mange forskellige hårfarver at vælge mellem, at det kan være en jungle at finde ud af, hvad der er det rette at gøre, når du gerne vil prøve hjemmefarvning af hår eller afsted til frisøren.

Vi kan selvfølgelig ikke beslutte, hvilken hår farve, der vil være bedst for dig at gå med – men vi kan guide dig videre ved at uddybe, hvad forskellen er.

Så det er, hvad vi lige straks gør herunder!

Permanent hårfarve

I modsætning til en semi-permanent hårfarve forbliver en permanent hårfarve i håret. Det gør den, indtil dit hår gror ud igen. Det er derfor en hårfarve, der ikke kan vaskes ud.

Det er den mest velkendte og anvendte form for hårfarve og også den, som mange vælger at bruge. Det er især også god hårfarve til gråt hår, da det dækker, indtil der kommer udgroninger.

Toningsfarve

En toningsfarve er rigtig god til dig, der ikke har behov for at vælge en permanent hårfarve. For det er en type af farve, der gradvist vaskes ud af håret og ikke efterlader farverester. Derudover giver den dig mulighed for at kunne tone dit hår 1 til 3 nuancer.

Den holder længere end en skyllefarve, men kortere end semi permanente hårfarver. Du kan regne med, at det holder 4-8 uger alt efter, hvor meget du vasker dit hår.

Skyllefarve

Vil du gerne prøve en anden farve til hår, uden den nødvendigvis er permanent? Men bare for at se, om det passer til dig? Det kan også være, du bare gerne vil troppe op til festen med lyserødt hår. Her kan du gå efter en skyllefarve.

Det er meget populært inden for hårfarvning i øjeblikket, da det er farver, der nemme at arbejde med, og som kun holder et par vaske. Altså er det hårfarve, der kan vaskes ud. Du behøver derfor ikke være bange for at kaste dig ud i noget vildt eller anderledes, end hvad du plejer, når du bruger en skyllefarve.

Afblegning

En afblegning af håret er en proces, der er kemisk. En afblegning vil gå ind og lysne håret ved at fjerne pigmentet fra hårstråene. Jo længere det sidder i håret, jo lysere vil håret også blive.

Udfordringen med afbleget hår er, at det er ekstremt hårdt for håret og kan ende i et slidt hår uden glans samt med en gullig eller et rødligt skær alt efter, hvad din naturlige hårfarve er. Bliver det gulligt eller rødligt, vil du skulle igennem endnu en afblegning – og så vil det være svært at have et sundt hår efterfølgende.

Vil du gerne lysne håret, kan du derfor med fordel vælge af gå efter lyse striber eller en hårfarve, der er et par toner lysere, end hvad det er nu. Det vil være sundere for håret og med al sandsynlighed også give dig et flottere resultat.

Dette skal du kigge efter

Er det første gang, du skal farve hår? Eller købe en hårfarve til hjemmebrug? Så er der nogle ting, du gerne skal kigge efter, så du er sikker på at få den helt rette farve.

Tonehøjde

Når du vælger en hårfarve, skal du være opmærksom på at kigge efter tonehøjde. Denne bestemmer, hvor lyst eller mørkt toningen bliver i håret. Den er angivet i en skala fra 1-10, hvor 1 er sort og 10 er meget blond

Refleks

Du skal også kigge efter refleks. Dette fortæller noget om hårfarvens primære og sekundære refleks, som bestemmer om farven er varm eller kold. Det kan være en god ide at læse lidt om farveteori, hvis du gerne vil være sikker på, at den hårfarve bedst i test, du går efter, nu også er en rette for dig.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket hårfarve mærke er bedst?

Det er typisk meget smag og behag. Garnier og L’Oréal er meget populære mærker og også hårfarver, der holder rigtig godt og er i en god kvalitet. Det vigtigste er ikke at vælge en hårfarve, der er for billig, da det kan gå ud over resultatet.

Hvilken hårfarve skal jeg vælge?

Du skal vælge en hårfarve efter, hvilken farve øjne du har, samt hvilken hudtone du har. Det er sjældent, at alle hårfarver passer perfekt. Du kan læse mere om her på siden, hvilken hårfarve du bør vælge. Vær gerne omhyggelig og tænk dig gerne om en dag eller to, så du er helt sikker i dit valg.

Kan man farve slidt hår med hårfarve?

Du kan godt farve slidt hår med hårfarve. Men så bør du overveje, om ikke du samtidig skal give det en professionel behandling ved frisøren med Olaplex. Dit hår bliver ikke mindre slidt af, at du farver det. Det bedste vil naturligvis være, at du lader være og i stedet fokuserer på at pleje dit hår.

Kan hårfarve blive for gammelt?

Det sker sjældent, at hårfarve bliver for gammelt, da langt størstedelen af det består af kemi. Benyt dog ikke en pakke, der har stået åbnet i flere måneder. Det er altid bedst at gå efter en ubrudt pakke, hvis du gerne vil være helt sikker.

Skal jeg vaske håret inden jeg farver det?

Selvom det virker meget naturligt at vaske håret grundigt, inden du farver det, bør du ikke være det. For når du vasker håret inden, du farver det, vasker du også olien ud af hårfarven – og den er med til at beskytte huden. Ikke helt rent hår tager faktisk også bedre imod farve.

Hvilken hårfarve passer til grønne øjne?

Grønne øjne er meget dragende. Her er det især en god ide at overveje hårfarver med orange toner eller lette brunlige toner, da det vil stå rigtig godt til de varme, grønne øjne. Det vil være en god kontrast. Samme er gældende med ferskenfarvet eller blommefarvet. Overordnet set er det godt at gå efter de varme toner.

Hvilken hårfarve passer til blå øjne?

De blå øjne går rigtig godt i spændt med lyse hårfarver. Altså blonde hårfarver eller lysebrun. Det kunne være platinblond som et godt eksempel. Du kan også gå efter lidt svagt rødlige nuancer, hvis du samtidig har en meget lys hud og lidt fregner.

Hvilken hårfarve passer til brune øjne?

Har du brune øjne, bør du går efter farver som rød, gyldenbrunt eller kobbernuancer. Kastanjebrun er også en rigtig flot farve og nuance at gå efter, hvis du har brune øjne, da der typisk følger en varm hudtone med de flotte og varme øjne.

Hvad er toningsfarve?

En toningsfarve er en type hårfarve, der lægger sig under hårstrået. Den holder meget bedre end skyllefarve, men vaskes gradvist ud af håret. Der kommer derfor ikke nogen udgroninger ved brugen af toningsfarve. Det gode ved farvning af hår med toningsfarve er, at det er godt til at friske grå hår op med eller en hårfarve, der er falmet en smule. Det kan også være et godt valg til dig, som måske for første gang skal have farvet håret og ikke ved, hvordan det vil se ud, eller hvordan dit hår vil reagere. Det holder i 4-8 uger.

Kan man farve hår to dage i træk?

Er du ikke tilfreds med dit farvede hår? Og er du derfor fristet til at farve det to dage i træk? Fristelsen er stor, hvis ikke resultatet er blevet, som du havde regnet med. Men vi kan ikke anbefale dig at farve hår to dage i træk. Simpelthen fordi der er stor risiko for, at du får meget skadet hår. Det er hårdt for det i forvejen at blive farvet – og gør du det lige efter hinanden, kan det gå hen og blive noget værre noget. Kontakt eventuelt din frisør først, inden du foretager dig noget.

Hvor ofte må man farve hår?

Når du har farvet hår, skal det gerne opfriskes hver 10. eller 12. uge, hvis du gerne vil undgå de helt store udvoksninger og ikke mindst farveforskelle. Det er dog ikke sundt, at du farver hår hver anden eller tredje måned i en længere periode. For hver gang du farver hår, tager det skade. Du kan derfor med fordel give det en pause, når du har farvet det nogle gange. Det vil dit hår takke dig for, da det får ro til at vokse ud og vokse sig stærkt igen.

Hvor ofte du bør gøre det, kommer også an på, om du vil farve håret permanent, eller om du godt kan nøjes med en semi permanent hårfarve eller toningsfarve. For det slider ikke lige så hårdt.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.