Tests

Bedste Øjenbrynsfarve TEST: Sådan kan du farve brynene derhjemme

Kunne du godt tænke dig lidt mere markante øjenbryn? Eller er du lidt træt af at tegne dem op hver morgen? Så lad øjenbrynsfarve hjælpe dig! Vi har fundet de 5 bedste øjenbrynsfarver, der kan hjælpe dig med at få dine øjenbryn til at synes fyldigere og tættere.

skrevet af Julie M. Laursen

bedste øjenbrynsfarve

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Dine øjenbryn er et vigtigt og markant træk i dit ansigt. Uden dem ville du se helt anderledes ud i din mimik og karaktertræk.

Der er noget fantastisk flot over et par velplejede og flotte farvede øjenbryn, da det rammer dit ansigt rigtig pænt ind.

Selvom det ville være ønskescenariet, er det ikke alle, der fra naturen side har kraftige eller mørke øjenbryn. Det har du måske heller ikke?

Det kan du nemt og enkelt rette op på eller gøre noget ved med en øjenbrynsfarve.

Dine bryn er naturligvis, som de er i størrelsen. Det ændrer selv den bedste øjenbrynsfarve ikke på. Men fordi farve giver mere dybde, kommer de derfor helt automatisk også til at synes meget fyldigere.

Når du vælger en god øjenbrynsfarve, sparer du dig selv for meget tid foran spejlet. Fordi du netop ikke behøver stå og farve dem op hver morgen.

Er du overbevist om, at det er vejen at gå med dine øjenbryn? Og vil du nu gerne finde en god farve? Så dyk ned i de bedste øjenbrynsfarver sammen med os.

Bedste øjenbrynsfarve

Er du klar til at få farvet dine øjenbryn? Og vil du gerne gøre det med en farve, som du er sikker på er i god kvalitet? Så er det godt, du er landet her, da vi har screenet markedet for de bedste øjenbrynsfarver. Du og dine bryn fortjener det bedste.

Vi kommer omkring følgende bedste øjenbrynsfarver:

 • Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve
 • Hanne Bang Brynfarve Brunsort
 • Refectocil Nr. 1 Sort øjenbrynsfarve
 • Hanne Bang Brynfarve Brun
 • Maybelline Tattoo Brow Peel Off Tint Medium Brown øjenbrynsfarve

Vi uddyber deres egenskaber herunder, så du får et godt indblik i de forskellige farver og forhåbentligt bliver klædt på til at vælge det bedste mulige ud fra det.

Lad os komme i gang, så du kan få farvet dine øjenbryn!

Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve

Refectocil Nr. 3 Brun øjenbrynsfarve

Går du efter det brune look? Med Refectoil får du en professionel farve, som du kan bruge til både øjenvipper og bryn.

Denne øjenbrynsfarve er en af de mest populære på markedet. Den er lavet på en professionel formel, der får dine vipper og bryn til at syne fyldigere og større. Du behøver derfor ikke længere tegne brynene op, da farven vil give brynene et mere markant udtryk.

Farven holder i cirka 6 uger alt efter, hvor længe du lader den sidde og farve.

Gode egenskaber

 • Den er nem i brug.
 • Den har en flot brun farve.
 • Den er billig.
Hanne Bang Brynfarve Brunsort Øjenbrynsfarve

Hanne Bang Brynfarve Brunsort

Bang øjenbrynsfarve giver dig smukke indrammede bryn med fokus på pleje.

Vil du gerne have brunsorte øjenbryn, er Bang øjenbrynsfarve et godt valg. Sættet består af en sampak, der indeholder det, du har brug for, når du gerne vil farve dine øjenbryn. Det er derfor meget nemt at benytte denne farve.

Pakken indeholder applikator, brynbørste, farve, oixper, balsam og en bakke med en blandingsskål. Altså behøver du kun sættet, da det indeholder alt, der skal bruges.

Læg mærke til, at der også følger en balsam med. Den er meget nærende og bruges til pleje af brynene efter farvning.

Gode egenskaber

 • Indeholder ALT hvad du skal bruge
 • God og effektiv farve
 • Indeholder balsam til efterfølgende pleje
Refectocil Nr. 1 Sort øjenbrynsfarve

Refectocil Nr. 1 Sort øjenbrynsfarve

Drømmer du om sorte bryn? Så benyt den populære farve fra Refectocil, der holder i op til 6 uger.

En dyb og sort farve er, hvad du får med denne øjenbrynsfarve. Det er for dig, der i forvejen har en gylden glød og mørkt hår. Det er en meget holdbar farve, der kan holde i helt op til seks uger. Den tager kun ganske få øjeblikke at påføre og skal ikke sidde længere end 5-10 minutter for at give et flot resultat.

Farven er meget intens. Vær opmærksom på, at oxidant skal købes separat.

Gode egenskaber

 • Det er en intens farve
 • Den holder længe
 • Den gør din bryn mere markante
Hanne Bang Brynfarve Brun

Hanne Bang Brynfarve Brun

Vil du gerne gå med Hanne Bang men i en lysere brunlig nuance? Så prøv denne, hvor der også følger balsam med.

Er du født med gyldenbrunt eller brunt hår som din naturlige hårfarve, er denne øjenbrynsfarve et perfekt match til dine bryn. Det er en flot og dyb brun farve, som du kun behøver vente fem minutter på. For længere er det ikke nødvendigt at lade farven sidde.

Hanne Bang brynfarve kommer med alt det, der er nødvendigt til farvning. Det gælder alt lige fra oxidant og brynbørste til en skål, som du kan blande farven i.

Når du er færdig med farvning, kan du påføre balsam på dine bryn, som også følger med i pakken.

Gode egenskaber

 • Bang øjenbrynsfarve indeholder alt, der skal bruges
 • Farven giver effektivt dine bryn en mørkere nuance
 • Der følger en balsam med til pleje af dine bryn
Maybelline Tattoo Brow Peel Off Tint Medium Brown øjenbrynsfarve

Maybelline Tattoo Brow Peel Off Tint Medium Brown øjenbrynsfarve

Vil du gerne prøve med en semi-permanent farve først? Så prøv denne fra Maybelline.

Vil du gerne være helt sikker, inden du farver dine øjenbryn med permanent farve? Så kan du prøve denne Brow Tattoo gel, der er en semi-permanent bryntoning. Den er semi-permanent, fordi den kun holder i 3 dage. Det er en formel, der skal tørre helt, inden den tages af. Når den er tør, kan den tørre gel nænsomt hives af.

Gode egenskaber

 • Den er semi-permanent og derfor godt til at prøve farve af med
 • Den er nem at påføre
 • Den er lys i farven
 • Den kan nemt tages af, når den er tør

Derfor det en god idé at farve øjenbryn

Selvom du måske ikke lægger mærke til det i hverdagen, så er øjenbryn en markant del af dit ansigt. Det er, hvad der giver dit ansigt et særligt karaktertræk. Uden dem ville du se helt mærkelig og nøgen ud. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvordan de ser ud.

Når du går i gang med at farve øjenbryn, vil du få følgende fordele ud af det:

 • Dine øjenbryn synes mere fyldige og tætte
 • Det giver dit ansigt et flot træk, selv når du ikke bruger makeup
 • Du sparer tid om morgenen ved ikke at skulle tegne brynene
 • Når du træner eller sveder, behøver du ikke bekymre dig om dine bryn

Det er vigtigt, at du går efter et naturligt look, så dine øjenbryn falder godt i sammen med dit hår og hudtone. E du derfor meget lys i huden, skal du gerne undgå for mørk en farve, da det kommer til at se meget markant ud.

Sådan finder du den bedste øjenbrynsfarve til dig

Det skal selvfølgelig ikke være helt nemt at finde den bedste øjenbrynsfarve. Derfor har vi lavet en lille guide med nogle tips herunder, så du nemt og hurtigt kan finde frem til det bedste for dine øjenbryn.

Det er som sagt en stor del af dit ansigt – og derfor er det også vigtigt, at du går korrekt til værks, så du ender med nogle flotte bryn, som du meget gerne vil vise frem.

Ansigtsfarve og øjenbrynsfarve

Når du vælger farve til dine øjenbryn, er det bedst, at du vælger en farve, som matcher din hudtone og din hårfarve.

Har du en hårfarve i en lys og kølig tone, kan du med fordel også vælge en øjenbrynsfarve med kølige undertoner. Har du omvendt hår, der er gyldent eller i en varm rødbrun nuance, kan du med fordel vælge øjenbrynsfarve i varme toner.

Når du farver dine øjenbryn, er det generelt vigtigt, at du ikke vælger en farve, der er for mørk. For helt mørke eller helt sorte øjenbryn er sjældent naturlige og klæder de færreste. Brug derfor gerne god tid på at finde den bedste øjenfarve til dine bryn, så du får så naturligt et look som overhovedet muligt. Så bliver du også langt mere glad for dine øjenbryn.

Brug ikke hårfarve

Det kan være fristende bare at vælge en hårfarve fra skabet. Men det vil vi gerne fraråde at bruge til dine øjenbryn, da det er meget hårdt for huden. Øjenbrynsfarve er i højere grad baseret på en formel, der er nænsom for huden.

Anvender du derfor en hårfarve til dine bryn, risikerer du faktisk, at du får allergiske reaktioner og får en slem fejlfarve af huden. Sådan skal det ikke gerne være.

Brug derfor meget hellere pengene på en god øjenbrynsfarve, som både passer til hud og hårfarve. Det kan godt betale sig at være lidt tålmodig. For allergiske reaktioner er på ingen måder sjovt.

Din hud er det største organ på kroppen – og det skal passes på. Vælg derfor gerne en farve herfra testen, så du kan være sikker på, at dine øjenbryn og huden under og omkring også har det godt efterfølgende.

Følg instruktionerne

Uanset om du har prøvet at farve brynene derhjemme før eller ej, er det vigtigt, at du følger instruktionerne. For der er nemlig forskellige blandingsforhold fra mærke til mærke. Derfor er det også vigtigt, at du som udgangspunkt altid læser brugsanvisningen nøje og holder dig til de mængder, der er angivet.

Når du følger instruktionerne, kan du også være sikker på, at du får det mest optimale resultat.

Overhold den angivne tid

Det er forskelligt fra mærke til mærke og fra farve til farve, hvor længe farven skal sidde. Overhold gerne den tid, der står i instruktionerne.

Har du før prøvet at farve bryn, men prøver du et nyt mærke, er det en god ide kun at lade det sidde i halvdelen af den tid, der står. For det giver dig mulighed for at finde ud af, hvor godt farven er i stand til at binde sig til de enkelte hårstrå.

Du undgår dermed at få et chok over en alt for dyb eller stærk farve. Ønsker du mere farve til dine bryn, kan du efterfølgende smøre noget på igen og lade det sidde lige så længe, som den første omgang. Det er nemlig altid muligt at genfarve dine bryn, hvis ikke du synes, at farven er mørk nok. Men kommer du i en situation, hvor du har ladet det sidde for længe, og brynene er blevet for mørke, er der ikke andet for end at vente på, at farven falmer over tid.

Brug vaseline rundt om øjenbrynene

Vaseline er en del af mange husmoderråd. Det er der også en rigtig god grund til. For det er med til at beskytte din hud der, hvor der ikke skal være farve. Men vaseline har også den fordel, at du kan skabe helt præcise kanter med det, hvis du smører det ud med en vatpind. Altså kan du bruge det til at definere dine øjenbryn med.

Vær gerne meget omhyggelig med at smøre huden omkring øjenbrynene ind, så du er sikker på, at du ikke får misfarvet din hud, og det ikke ser helt forkert ud efterfølgende.

Det er vigtigt, at du IKKE smører vaseline på dine øjenbryn – altså på hårene – da de så ikke tager imod farven under farvning.

Hvorfor farve sine øjenbryn?

Vil du gerne have et look, der synes af tættere øjenbryn?

Så er alene det en god grund til, hvorfor du skal farve dine øjenbryn. For når du farver dem, får de en anden dybde og dermed en illusion om tætte øjenbryn.

Men det er også oplagt for dig, der måske gennem længere tid har stået og tegnet dine bryn op hver morgen. Det er noget, der tager tid. Det er noget, der skal friskes op i løbet af dagen. Vil du gerne være fri for det, kan du med fordel farve dine bryn.

Men det er også rigtig godt til dig, som måske lige nu har nogle ret neutrale øjenbryn. Altså nogle bryn som måske er meget lyse, eller som ikke tilføjer ekstra kant til dit ansigt. Med lidt farve kan du gøre en kæmpe forskel i forhold til, hvordan dit ansigt tager sig ud.

Alle kan farve bryn og alle har fordel af at få dem farvet en lille smule. For det gør en kæmpe forskel og kan være det, der får dig til at se lidt ekstra frisk og fyrig ud, når du står og op skal ud af døren til en lang dag.

Læs også: Bedste Øjenbrynsserym

Hvordan virker øjenbrynsfarve?

Har du fundet den øjenbrynsfarve, du gerne vil bruge? Og som passer til din hud og hårfarve? Så mangler der ikke meget mere i din drøm om flotte øjenbryn. For resten er meget nemt og ligetil.

Når du åbner for pakken med øjenbrynsfarve, er der selve farven og en væske. De skal blandes sammen, da øjenbrynsfarven ellers ikke er aktiv. Bland kun den mængde, du har brug for, så du har til at friske brynene op med, når den første farve begynder at falme. Når du ikke forurener produkterne eller blander hele molevitten, bevarer du en lang holdbarhed. Følger væsken (oxidanten) ikke med, skal du købe den ved siden af.

Altså er det meget ligetil at have med det at gøre derhjemme. Det kræver ikke en masse udstyr for at komme i gang med at farve øjenbryn.

Hvordan farver jeg mine øjenbryn?

Er det første gang, du kaster dig ud i farvning af øjenbrynene? Det er heldigvis ikke særligt svært og noget, du sagtens kan gøre på egen hånd uden hjælp fra en frisør. Så længe du blot er godt forberedt og har sat dig ind i, hvordan du bruger produkterne, så skal det nok gå rigtig fint.

Først og fremmest skal du vælge en farve til øjenbrynene, der komplimenterer din hudtone og hårfarve. Husk ikke at vælge en, der er for mørk.

Herefter skal du gå i gang med følgende:

 1. Rens dit ansigt godt. Der må ikke være rester af makeup eller skidt. Jo mere rent dit ansigt og din hud er, jo nemmere har farven ved at hæfte til dine bryn. Når ansigt og bryn er renset, skal de have lov til at tørre.
 2. Når brynene er tørre, skal du smøre huden omkring brynene ind i vaseline. Har du ikke vaseline, kan du bruge en fed creme. Husk ikke at ramme hårene på brynene. Find vatpinde frem.
 3. Bland farven og væsken efter de anvisninger, der er på pakken eller i brugsvejledningen. Rør det godt sammen og kun i den mængde, du skal bruge.
 4. Påfør farven, når du har blandet den godt. Det skal ske i retning med hårstråene. Medfølger der ikke en pensel, kan du bruge en gammel tandbørste eller en vatpind.
 5. Fjern overskydende farve med en vatpind.
 6. Sæt en timer. Lad farven sidde så længe, som det står på pakken. Er det første gang, kan du med fordel tage det af, når halvdelen af tiden er gået for at se, hvor mørkt resultatet bliver.
 7. Rens brynene med en toner og lad dem tørre.
 8. Nu har du flotte og farvede øjenbryn, som er klar til at blive vist frem for alt og alle!

Det er derfor ikke særligt svært. Er du lidt usikker, kan du altid gå til frisøren første gang. Her kan du finde den rette nuance og få nogle tips til, hvordan du selv kan gøre det derhjemme.

Farve brynene derhjemme eller få lavet bryn?

Vi kan nok hurtigt blive enige om, at det er en dejlig luksus at kunne få farvet brynene. Men er du i tvivl om, hvorvidt du skal gøre det derhjemme eller få frisøren til at gøre det? Der er både fordele og ulemper ved at få gjort det derhjemme eller hos frisøren.

Vi forsøger at gøre dig lidt klogere på overvejelserne, så du nemmere kan tage en beslutning om, hvad der føles rigtigt for dig.

Pris

Farvning af bryn derhjemme er meget billigere end hos frisøren. For her har du kun udgifterne til farven. Det er derfor minimalt, hvad det vil koste dig selv at farve din bryn. Vil du derfor gerne spare penge på at få farvet øjenbryn, er det en fordel at gøre derhjemme.

Tid

Det tager kortere tid at få farvet øjenbryn derhjemme end hos frisøren. For her kan du gøre det, når det passer dig, og du er hjemme. Altså behøver du ikke skulle finde tid til at komme ned til frisøren for at få det ordnet. Spiller tid en rolle for dig i din hverdag? Så lad det spille ind på overvejelserne omkring at få farvet øjenbryn.

Resultat

Hos frisøren kan du mere eller mindre være sikker på, at resultatet bliver rigtig flot og rigtig godt. Vil du gerne have øjenbryn til at syne fyldigere, skal frisøren med sin erfaring også nok sørge for, at det er, hvad der kommer til at ske. Har du ikke prøvet det før, ved du reelt ikke, hvordan resultat bliver, når eller hvis du giver dig i kast med det derhjemme. Du kan dog se en masse videoer om det, så du er helt sikker på at gøre det korrekt med et pænt og naturligt look til følge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken øjenbrynsfarve er bedst i test?

Refectocil eller Hanne Bang er nogle af de mest populære mærker på markedet. Vil du gerne gå efter god kvalitet og effektivitet, kan vi anbefale farver fra disse mærker.

Hvilken øjenbrynsfarve skal jeg vælge?

Du skal vælge en øjenbrynsfarve, der passer bedst til dine øjenbryn. Det er vigtigt, at du er omhyggelig i valget af øjenbrynsfarve, så det giver dig et naturligt look. Det skal gerne være dig, der kommer med øjenbrynene og ikke omvendt.

Hvordan bruges refectocil?

Farven skal blandes med oxidant for at virke (den væske der følger med). Når det er blandet, påfører du det på dine øjenbryn uden at ramme den omgivende hud. Du lader det sidde så længe, som det er angivet i anvisningen. Herefter fjerner du det med toner og lader brynene tørre.

Hvor længe holder farve af vipper og bryn?

Uanset om du farver dine bryn derhjemme, eller får det gjort hos frisøren, holder det i op til 6 uger. Det er meget naturligt, at det ikke holder længere, da hårene vokser, og fordi du løbende taber dem. De kan derfor med fordel blive frisket op hver 6. uge.

Kan mænd bruge øjenbrynsfarve?

Ja, naturligvis kan de det! Øjenbrynsfarve er for alle køn og personligheder. Er du mand og født med øjenbryn, der ikke er markante eller særligt synlige, kan du sagtens farve dem op. Det er der intet galt i. Det giver dig i stedet et mere markeret ansigt.

Er det farligt at farve øjenbryn med brynfarve?

Nej. Øjenbrynsfarve er ikke farligt. Du skal dog være opmærksom på ikke at lade det ramme huden. For farve til øjenbryn og hår generelt består altid af skrappe kemikalier. Vær opmærksom på det, så du ikke kommer til at fremkalde en allergisk reaktion på huden.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.