Tests

Bedste Skyllefarve: Her er de bedste til håret (og guide til brug)

Kunne du godt tænke dig at give dig i kast med at farve dit hår? Men er du ikke helt sikker på, om farven er dig? Så er en skyllefarve det helt optimale valg! Hvorfor, hvad det er, og hvordan det virker, guider vi dig til i teksten her.

skrevet af Julie M. Laursen

skyllefarve

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

En ny hårfarve er en oplagt måde at få en makeover på – at gøre noget godt og nyt for dig selv. Du har måske også allerede fundet ud af, hvilken hårfarve du godt kunne tænke dig. Men du er måske ikke helt sikker på, om den passer helt perfekt til dig?

Så er det meget fornuftigt at starte med en skyllefarve (også kaldet semi permanent hårfarve) frem for en permanent farve. For den kan du fortryde, da den stille og roligt bliver vasket ud.

Skyllefarve er desuden også oplagt, hvis du går med tanker om at ændre din naturlige hårfarve til lilla, rød eller orange. Bare for at prøve det.

Bliv klog på alt der er at vide om skyllefarve herunder, så du kan komme i gang med den makeover, du går og drømmer om!

Bedste skyllefarve

Er kun den bedste skyllefarve god nok til dig? Det er det i hvert fald for os, da det sikrer det bedste mulige resultat i dit hår. For selvom det er hårfarve, der ikke holder længe, er det vigtigt, at det ser pænt ud, så længe det varer.

Vi har fundet frem til de fem bedste skyllefarver, som er:

Hvad du kan forvente dig af de forskellige skyllefarver, sætter vi dig ind i herunder. Så lad os sammen gå på opdagelse i hårfarve!

milk_shake skyllefarve

milk_shake skyllefarve

Er du på udkig efter en brun skyllefarve? Så er det, hvad du får med milk_shake skyllefarve.

Går du efter et brunt look er denne den bedste skyllefarve til formålet. For med den får du en naturlig og mørkebrun farve med et koldt skær. Den bliver også benyttet af mange frisører og er derfor et sikkert og trygt valg, når du går efter en brun skyllefarve.

Den opfrisker farvens intensitet, hvis du allerede har farvet dit hår og virker samtidig plejende. Farven holder i op til 8-10 hårvaske og dermed i et par uger alt efter, hvor ofte du vasker hår, og hvor tykt det er.

Gode egenskaber

 • Det er en plejende skyllefarve
 • Den er rig på pigmenter
 • Den opfrisker farvens intensitet
 • Den giver en naturlig indfarvning
Wella Color Fresh Lightest Pearl Ash Blonde skyllefarve

Wella Color Fresh Lightest Pearl Ash Blonde skyllefarve

Drømmer du om at prøve en askeblond skyllefarve? Med skyllefarven her fra Wella kan du afprøve det blonde look på bedste vis.

Har du i forvejen lyst hår eller tendens til blondt hår, er denne blond skyllefarve et rigtig godt valg til dig. Det er nemlig en skyllefarve til lyst hår, der giver en ekstra lys blond farve, fordi den ophæver de orange toner.

Den er helt uden ammoniak og er velegnet til dig, der gerne vil have flot og lyst hår uden at skade det med permanent hårfarve.

Gode egenskaber

 • God til dig der ikke før har farvet hår
 • Holder til cirka 10 hårvaske
 • Giver intensiv glans
Goldwell Soft Color Foam Tint 6RB Red Beech skumtoning

Goldwell Soft Color Foam Tint 6RB Red Beech skumtoning

Goldwell er den måske bedste skyllefarve til dig, der gerne vil have en brun hårfarve uden at gå på kompromis med glansen og intensiteten.

Til forskel fra andre skyllefarver er Goldwell Soft Color Skumtoning en skum, som du kommer i håret, når du ønsker toning. Skummen virker farveopfriskende på hår, der allerede er farvet. Den er dog også rigtig god, hvis du gerne vil eksperimentere med toning eller finde en skyllefarve til gråt hår, der kan minimere synligheden af dem.

Der er til 5-6 behandlinger.

Gode egenskaber

 • Virker efter allerede 5 minutter
 • Tilfører pleje til håret
 • Opfrisker farvens intensitet
 • Bedste skyllefarve til brunt hår
Wella Color Fresh Violet_Lilla skyllefarve

Wella Color Fresh Violet/Lilla skyllefarve

Er du klar på at give den fuld gas med hårets farve? Det får du lov til med Wella Lilla hårfarve skyllefarve!

Drømmer du om at prøve noget helt andet med dit hår? At få det i en violet eller lilla farve? Bare lige for at prøve? Det kan du gøre med Wella, der har lavet den bedste skyllefarve til hår i lilla. Det giver ikke bare en toning men en komplet hårfarvning i hele håret, som ikke er til at tage fejl af.

Vil du gerne eksperimentere lidt med hårets farve, er den derfor oplagt til det. Den er bedst at komme i blond eller lyst hår, hvis du gerne vil have så lilla en farve som muligt. Brunlige toner kan godt gøre farven noget mørkere og mere neutral.

Gode egenskaber

 • Hårfarven holder til cirka 10 hårvaske
 • Kan bruges uanset hårtype
 • Kommes i håndklæde tørt hår
 • Der er til 1-2 behandlinger
Goldwell Elumen Serie

Goldwell Elumen Serie

Goldwell Elumen Serie er semi permanent hårfarve i en pastel mint til dig, der gerne vil prøve noget helt anderledes.

Produktet her fra Goldwell er en semi permanent hårfarve (skyllefarve) i farven pastel mint. Den er oplagt til dig, der har lyst eller blond hår og gerne vil prøve at eksperimentere lidt med farve, uden det bliver for voldsom en ændring. Den har en god dækning (perfekt til grå hår) og kan bruges uanset hårtype.

Det fede ved denne serie af farver, som produktet hører til, er, at du kan blande de mange farver i serien og få netop den farve eller toning, som du godt kunne tænke dig.

Den er en af de bedste semi permanente hårfarver, hvis du godt kan lide at gøre noget nyt og anderledes ved dit hår.

Gode egenskaber

 • Kan blandes med andre farver
 • Farven holder i op til 15 hårvaske
 • Den er semi permanent og kan nemt vaskes ud

Før du køber en skyllefarve

Det er altid spændende at prøve noget andet med håret end det, man har i forvejen. Er det også sådan du har det? Og derfor du overvejer en skyllefarve? I så fald vil vi gerne lige sætte dig ind i, hvad det er, hvordan det virker, og hvad du kan forvente dig af det, så du er helt med på, hvad forskellen er fra skyllefarver, semi permanent hårfarver og permanente hårfarver.

Det skal gerne være en god oplevelse at farve håret! Uanset om det er første gang, eller du bare gerne vil opfriske den farve, du har på nuværende tidspunkt.

Hvad er skyllefarve?

Skyllefarve er en hårfarve, som ikke er permanent. Det betyder, at farver du håret med skyllefarve, kan du i løbet af nogle ganske få uger have vasket farven ud igen. Det er rigtig godt for dig, der måske gerne vil prøve en lyserød skyllefarve eller en hidsig rød skyllefarve til håret bare for at se, hvordan det ser ud og for at prøve noget andet.

Skyllefarve er ikke permanent, fordi farvepigmenterne sætter sig fast på ydersiden af hårstråene. Altså kan de blot skylles væk. Det skader derfor også håret mindre end en permanent hårfarve – og så slipper du for grimme udgroninger og dermed også at skulle friske farven op i bunden hele tiden. Det vil din hovedbund og dit hår også takke dig meget for.

Hvordan virker skyllefarve?

Skyllefarve er en type af farvemiddel til håret, hvor farvepigmenterne sætter sig fast på ydersiden af hårstråene. Det har den effekt, at du langsomt kan skylle farven ud. Det er også derfor, det giver mening at kalde farven for “skyllefarve”. Det er en rigtig god hårfarve, hvis du gerne vil prøve at give dig i kast med at farve håret for første gang eller gerne vil skifte til en mere markant og eksperimenterende farve.

Hvordan fjerner man skyllefarve?

Har du fortrudt at farve håret? Den bedste og mindst skadelige måde at fjerne skyllefarve på, er ved at vaske håret om og om igen. Det får hårfarven til at falme og stille og roligt blive vasket ud. Der findes dog også nogle produkter, som er ment til at få farvepigmenterne til at falme og dermed bringe dig tættere tilbage på din naturlige hårfarve.

Det gode ved skyllefarve er netop, at det vaskes væk over nogle uger alt efter, hvor ofte du vasker hår.

Hvor længe holder skyllefarve?

Skyllefarve til hår er fantastisk for dig, der gerne vil eksperimentere lidt med farve i håret. For det holder nemlig ikke mere end 8-15 hårvaske. Så er din naturlige hårfarve tilbage igen i hele håret. Fortryder du derfor, er det ikke længe, du behøver se på farven.

Kan du godt lide den skyllefarve til håret, som du har valgt, kan du med fordel lade være med at vaske håret hver dag. For så holder farven længere i dit hår.

Skyllefarve eller permanent hårfarve?

Er du ikke helt sikker på, om du skal vælge en skyllefarve til håret, eller om du bare skal gå all in på en permanent hårfarve? Allerede det, at du er i tvivl om, hvad det skal være, gør skyllefarven til det bedste valg i første omgang. For her kan du fortryde, hvis ikke farven klæder dig alligevel, eller du finder ud af, at din naturlige hårfarve i grunden er meget pæn.

Du kan altid starte med en skyllefarve. Finder du ud af, at farven er rigtig fin, kan du gå til frisøren og købe en permanent hårfarve eller finde en på nettet, der matcher den nuance, du har brugt som skyllefarve. Så er du i hvert fald sikker på, at du ikke kommer til at farve dit hår unødigt.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.