Guides

Polygel negle GUIDE: Sådan gør du (samt de bedste startsæt)

Vil du gerne prøve noget andet end almindeligt neglelak? Måske du gerne vil gøre det nemmere at lave smuk nail art? Så giv dig i kast med polygel, der er nemt at arbejde med, og som du kan få lange negle med uden brug af kunstige negle. Vil du gerne vide, hvordan du laver det? Så dyk ned i vores guide.

skrevet af Julie M. Laursen

polygel negle

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Flotte negle er fantastiske! De får dig til at se mere feminine ud, og så kan de være med til at understrege din stil eller personlighed. Der er mange måder at lave negle på selv.

Polygel negle er én af dem.

Med det kan du forme dine negle helt, som du gerne selv vil det, uden du behøver lægge kunstige negle på først.

Alt nail art og arbejde med negle kræver øvelse og tålmodighed. Men når først du er i gang – og har det rette kit til det – går der ikke længe, før du selv kan forvandle dine negle til de flotteste i hele nabolaget.

Er du klar til at blive klædt på til at lave negle? Så læs med videre herunder.

Hvad er Polygel negle?

Der er så mange forskellige produkter, at det er lige til at blive forvirret af. Er det også sådan for dig?

Polygel er en mellemting af gele og akryl. Det betyder, at man har taget de bedste egenskaber fra begge produkter og kombineret dem. Det er der kommet polygel ud af.

Det er et produkt, der kommer i en tube, og som mest af alt godt kan minde lidt om tandpasta, da produktet er akkurat flydende nok til, at det er muligt at arbejde med.

Polygel er især godt at arbejde med, hvis du gerne vil forlænge dine negle.

Hvad er forskellen på Polygel og almindelige Gele negle?

Der er stor forskel på, hvordan produkterne er. Almindelige gelenegle kan ikke formes på samme måde som polygel negle. Og hvad mener vi lige med det?

Gele er en lak, du lægger oven på din negl eller en negletipper, hvis du ønsker længere negle. Det er derfor meget mere flydende og minder lidt mere om neglelak. Det er bare langt mere modstandsdygtigt og holdbart.

Polygel negle er en gele, du kan forme. Det betyder, at du fylder en speciel type af negletipper med polygel, som du lægger ovenpå din negl. Når det er hærdet, tager du negletippen af igen og kan således forme det efter, hvordan du gerne vil have det.

Altså kan du få lange negle uden at skulle have kunstige negle på.

Hvad skal man bruge til Polygel negle?

Når du gerne vil lave negle med polygel, har du brug for følgende:

 • Farver
 • Pensel
 • Fil
 • Base coat
 • Topcoat
 • Skabeloner
 • Neglesæt
 • UV/LED lampe

Det er mange ting at skulle skaffe. Har du ikke noget af det – og vil du gerne have forskellige gel – kan du med fordel overveje at få et startsæt. Her får du alt det, der er brug for til at kunne lave flotte negle med gel.

Bedste Polygel negle startsæt

Vil du gerne i gang med at prøve lykken med polygel? Men har du ikke noget af det, der er nødvendigt for at kunne lave det?

Så prøv dig frem med et godt startsæt.

Dem er der mange forskellige af. Vi har fundet frem til de bedste, så du kommer godt fra start med gel.

Læs også: Bedste Gele Neglesæt

Premium Polygel Starterkit

Premium polygel startkit fra Nailster

Premium polygel startsæt er perfekt til dig, der prøver at lave negle med polygel for første gang. For du får alt med, der er brug for.

Har du ikke nogen lampe? Har du heller noget gel? Det behøver du slet ikke at bekymre dig om, da du med premium polygel startsæt fra Nailster fra alt, du har brug for til at kunne lave flotte negle. Foruden lampe, buffer, cleanser, polygel, basecoat og mange andre ting, får du også et katalog med, der guider dig til at lave negle.

Du bliver bestemt ikke skuffet med Premium Polygel startsæt – og så får du det endda til en rigtig god pris.

Basic Polygel Starterkit

Basic polygel startkit fra Nailster

Har du allerede en lampe og flere af de ting, der skal bruges? Så passer Basic polygel startsæt godt til dig.

Dette startsæt forudsætter, at du allerede har en LED lampe, og at du godt kan lid farven pink, da det er, hvad der følger med. Dette sæt er noget billigere end ovenstående, men indeholder også færre gel og andre produkter.

Du kan se, hvad der er af produkter og hjælpemidler med i dette sæt, når du klikker dig videre. Her finder du en liste over, hvad du får med.

Kan man lave polygel negle selv?

Ja, du kan sagtens lave polygel negle derhjemme. Det kræver blot lidt øvelse præcis som almindelig neglelak og andre former for lak gør det.

De første gange bliver nok ikke særligt pæne. Men fordi polygel er så nemt at arbejde med, lærer du det meget nemt. Der findes mange videoer på nettet, der guider dig igennem det.

Sådan laver du polygel negle

Negle lavet med polygel er meget ligetil, når først du kender fremgangsmåden, og hvordan produktet opfører sig.

 1. Klargøre dine negle: Fjern død hud og skidt langs med neglene og fil let overfladen af neglene med en neglefil. Du må ikke presse.
 2. Kom neglebåndsolie på dine negle: Med neglebåndsolie får dine negle god neglepleje, inden der kommes gel på.
 3. Brug en cleanser til at rense neglene med: Efter en cleaner er de klar til at få basis coat på.
 4. Påfør basis coat: Når de er renset og er tørre, påfører du basis coat, som du tørrer med en LED lampe.
 5. Find dual forms frem og sørg for, at de passer til din negl: De behøver ikke passe helt perfekt, da der også skal være plads til at kunne lægge polygel.
 6. Fyld formen med polygel: Fyld formen op i forhold til, hvilken længde du gerne vil have neglen.
 7. Glat gelet ud, inden du lægger det på neglen.
 8. Gentag det for de øvrige negle og hærd neglene med din LED lampe.
 9. Når polygel er hærdet, kan du forsigtigt tage dine dual forms af.
 10. Ret neglene til med en neglefil: Fil neglene afhængigt af hvor lange du ønsker dem, og hvilken form du gerne vil have.
 11. Slut af med topcoat for at beskytte den hærdede gel.

Det er meget nemt at arbejde med, da det er en tyk masse. Øv dig eventuelt først på en enkelt negl og se, hvordan resultatet bliver. Er du tilfreds, kan du fortsætte med de øvrige negle.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan man købe Polygel negle?

Du kan købe et startsæt til polygel på flere beauty hjemmesider. Der er et stort udvalg af produkter og farver.

Hvor lang tid holder Polygel?

Bruger du god tid på at forberede neglene og at påføre det, kan det holde i helt op til en måned. Det kommer naturligvis også an på, hvordan du behandler og bruger dine negle i hverdagen.

Hvordan fjerner man Polygel negle?

Start med at klippe så meget af polygelen af som muligt. Fil herefter det øverste lag af, så der kun er et tyndt lag tilbage på neglen. Dyp dem herefter ned i ren acetone eller brug en polygel fjerner sammen med vatrondeller, som du folder rundt om neglene og lader sidde i 10-15 minutter. Så opløses polygel.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.