Guides

Gele negle GUIDE: Sådan laver du flotte gele negle

Drømmer du om flottere negle? Og har du overvejet, om du selv skal lave gele negle hjemme? Det kan du sagtens. Vejen til flotte og pæne negle er ikke lang. Vi guider dig, så du bliver helt klar til at få og lave de negle, du godt kunne tænke dig.

skrevet af Julie M. Laursen

gele negle

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Negle er en større del af vores udseende og fremtoning, end hvad vi pålægger det i hverdagen. Det er, hvad du præsenterer dig med som noget af det første, når du hilser på andre mennesker.

De siger noget om, hvem du er.

Vil du gerne være fri for at gå til negleteknikeren, er det godt, du er landet her. For vi sætter dig ind i alt, der er nødvendigt at vide om gele negle.

Hvad er gele negle?

Gele negle er negle, der består af gele, der lægges ovenpå din negl. Det er med til at forstærke din negl, da hærdningen gør, at neglen kan holde mere til slag, uden den knækker.

Gele negle bliver ofte forvekslet med akryl negle. Det laves dog på forskellige måder.

Man laver gele negle med en gele, der skal tørre under en UV-lampe. Dette får det til at hærde inden for ganske kort tid. Det består af flere lag, som er til for at give en lang holdbarhed.

Hvad er gele negle tipper?

Gele negle design er en verden for sig. Med en negletipper kan du forlænge dine negle. Du kan blandt andet få dem som mandelformede, firkantede eller helt spidse. Det er måske også, hvad du selv vil kalde for kunstige negle, da de skal sættes på og derefter slibes i den form og længde, du gerne vil have.

Forstærkning af egne negle med gele

Har du negle, der meget nemt knækker eller flosser, kan det være en god ide med gelenegle. For da det er en meget stærk gele, der ligger i flere lag, vil det helt naturligt forstærke dine negle. Det gælder uanset, hvilke gele negle farver du vælger, eller om du gør det derhjemme eller hos en professionel.

Få lavet gele negle, hvis du gerne vil have flotte negle over længere tid, samtidig med at du gør dine egne negle ekstra holdbare. Det er vi sikre på, at du vil blive glad for!

Hvad er forskellen på akryl og gele negle?

Der er ikke meget forskel på akryl negle og gele negle, da begge typer er meget holdbare. Der er dog en forskel i, hvordan de laves. For akryl negle bliver lavet med akrylpulver, mens gele negle bliver lavet med en bestemt gel. A

kryl kan sagtens lufttørre og hærde præcis, som almindeligt neglelak gør det. Gel har brug for en UV-lampe eller LED-lampe for at kunne hærde.

Gele negle er derfor ofte også det, der bliver brugt, når der skal laves mønstre og andet avanceret neglearbejde, da det er længere om at begynde at tørre.

Hvad holder bedst akryl eller gele negle?

Akryl og gele holder stort set lige længe. Det holder gerne 2-3 uger, inden det har brug for en opfyldning, fordi neglene vokser. Er du god mod dine negle, kan du være heldig, at det først er nødvendigt med nyt akryl eller gele efter 6 uger. Så er det holdbarheden, du går efter, er der ikke den store forskel på gele og akryl.

Hvad skal man bruge til gele negle?

Kan du ikke vente med at komme i gang? Lær at lave gele negle med et startsæt, som du finder herunder. Med sådan et får du alle de produkter, du har brug for til at lave lange og korte gele negle af forskelligt udseende.

Gele Negle Startsæt

Når du køber et startsæt som dette fra Naillak.dk, får du følgende med:

 • 1 x Naillak 48W UV/LED Lampe
 • 1 x Naillak Base Coat Flexible
 • 1 x Naillak Top Coat Shine
 • 1 x Naillak Neglelakfjerner
 • 1 x Naillak Cleanser
 • 1 x Naillak Neglefil – 180 Edge
 • 1 x Naillak Neglefil – 100/180 Flex
 • 1 x Naillak Neglebåndsklipper
 • 1 x Naillak Neglebåndsskubber sæt
 • 1 x Naillak Buffer
 • 1 x Naillak Neglebåndsolie pen
 • 1 x Naillak Negleseperator
 • 10 x Remover Wipes
 • 10 x Cleanser Wipes
 • 10 x Nail Foil Soak-Off

Det er utroligt mange produkter. Men det er produkter, du kan bruge flere gange. Ofte følger der ikke gel med i et startsæt for at give dig mulighed for at vælge den farve, der passer bedst til dig og din garderobe.

Husk at holde øje med om der følger en UV-lampe med. Har du brug for negletipper, skal du også købe dette ved siden af.

naillak-neglesæt

Naillak Like me

Fantastisk startsæt til begyndere og øvede. Med dette sæt kan du helt selv lave flotte gellack negle.

Sættet indeholder alt du skal bruge, fra neglefil til lampe.

Hvordan laver man gele negle?

Negle med gele består af flere lag af gele og lak. Først skal der lægges en klar lak, som skal tørre. Herefter skal der lægges den farve, du ønsker. Den skal typisk lægges af to omgange for at være helt dækkende. Endeligt skal der afsluttes med forstærkende lak, så gelen holder længe.

Det lyder måske meget simpelt. Men i det at lave negle med gele ligger også, at neglene files inden gel, at der måske også skal lægges negletipper på samt ordnes neglebånd. Neglene tager derfor en god rum tid at lave.

Der er mange trin i det at lave negle, som er bedst at udføre, mens du ser en video, der nøje tager dig gennem processen.

Men det er til gengæld hyggeligt, fordi det er et pusse- og nussearbejde.

Hvordan laver man gele negle med tipper?

Først og fremmest skal du fjerne alt lak og gel. Skub herefter blidt neglebånd tilbage og fjern gammel hud. Fil gerne lidt ovenpå neglen, da geleen ikke binder optimalt, hvis ikke neglen er skrabet eller slebet.

Herefter skal du rense neglene med en cleaner, hvorefter du limer tippen på og holder den, indtil den er tør. Klip den herefter i den ønskede længde og fil den, til du har den form, du godt kunne tænke dig.

Herefter kommer du primer eller gel på, alt efter hvordan du ønsker udseendet. Det gør du i et tyndt lag, som du lader tørre i en UV-lampe i 2 minutter. Påfør igen den farve du ønsker og lad det tørre under lampen.

Spørg gerne en professionel eller brug god tid på at se videoer på YouTube. Der er mange gode og brugbare guides, som du kan benytte dig af, mens du selv gør det trin for trin.

Gele negle hjemme vs. Professionel

Vil du gerne have smukke negle? Men er du ikke helt sikker på, om det er bedst at gøre hjemme eller hos en professionel? Flotte negle er ikke langt væk med gele. Heller ikke når du laver det derhjemme.

For at lave det derhjemme kræver det dog en god portion øvelse. For det er en svær disciplin at at få et flot resultat ud af, da den flydende gel kan være lidt svær at arbejde med. Men som med alt andet kræver det blot lidt øvelse – og så sidder den der som regel ret hurtigt efter.

Du kan sagtens kaste dig ud i kunstige negle med gele hjemme i hverdagen, når resultatet ikke behøver være lige i skabet.

Ønsker du et helt igennem professionelt look (hvor neglebånd med mere også er blevet behandlet), er det godt givet du at gå til en professionel. Her vil du også kunne få nogle gode tips og råd, som du kan bruge til selv at blive bedre til at lægge gele på neglene.

Hvordan fjerner man gele negle?

Om du bruger builder gele, gellak, shellac eller gelpolish, gælder der det fælles for dem, at de kan opløses med acetone. Det er meget hårdt for huden med acetone, da det virker udtørrende.

For at få det mest effektive resultat ud af det, bør du gøre følgende:

 • Fylde en skål med acetone.
 • Koge vand og komme det i en skål med plads til, at du kan sætte skålen med acetone oveni.
 • Komme fingrene i den lune acetone og vente tålmodigt.

Det er den mest skånsomme måde at fjerne gele til negle på. Det sidder meget godt fast. Derfor er det også vigtigt, at du på ingen måder forsøger at hive det af. Det gælder uanset, om det er lav selv gele negle eller professionelt lavede negle, der er tale om.

Ofte stillede spørgsmål

Er der forskel på akryl og gele negle?

Ja, det er der. Forskellen ligger i det produkt, der bruges til at lave neglene med. Akryl hærder, når det bliver udsat for luft. Gele negle hærder først, når det kommer ind i en UV-lampe.

Hvad er forskellen på gellak og gele negle?

Det er forvirrende med de forskellige produkter og navne. Men gellak og gele er ét og samme produkt. Det er bare forskellige navne for det samme. Når du derfor gerne vil have negle gele, kan du godt støde på, at det hedder gellak.

Måske du også er stødt på shellac? Denne er ikke en gele. Den er en blanding af holdbarheden fra gele negle og almindelig neglelak. Det er et beskyttet varemærke, der tilhører firmaet, CND. Det minder dog meget om gele – blot for at gøre forvirringen en smule større.

Kan man fjerne gele negle hjemme?

Ja, det kan du i princippet godt gøre. Det er dog vigtigt, at du ved aftagning af gele negle sørger for, at du udelukkende bruger acetone og på ingen måder begynder at hive i lakken. For det kommer til at skade dine negle, fordi det sidder så godt fast. Om du er gele negle nybegynder eller ej, er det vigtigt, at du bruger ren acetone, som du lader lakken opløse i. Det tager lidt tid, men det er meget bedre for dine negle, end at du begynder at tage det af på andre måder.

Det kan være nødvendigt at sidde med fingrene i en skål med acetone over flere gange for at få fjernet alle lag.

Brug gerne negleolie og håndcreme bagefter, da acetone er meget udtørrende for negle og hænder.

Er gele negle kunstige negle?

Det kommer helt an på, hvad du ser som værende kunstige negle. Det er ikke traditionelle kunstige negle, der bliver sat ovenpå neglene. Det er en gele, der bliver penslet på neglene, som hærder. Dette kan formes sammen med dine naturlige negle, så de får en flot form.

Det er derfor som sådan ikke kunstige negle. Dog er det negle, der ikke er naturlige, fordi det er lak.

Om de er kunstige eller ej, så er naturlige gele negle og gele negle generelt flotte at se på!

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.