Guides

Akryl negle GUIDE: Sådan laver du flotte akryl negle

Kan du godt lide at have pæne negle? Og er du lidt nysgerrig på, om du mon selv kan fremtrylle nogle flotte akryl negle og gele negle derhjemme? Hvis ikke almindeligt neglelak er tilfredsstillende for dig, er du velkommen til at læse med videre, da vi giver dig de bedste tips til at lave negle hjemme.

skrevet af Julie M. Laursen

akryl negle

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Negle er ikke kun et praktisk middel til at holde ved og åbne ting. De er også et feminint touch på hænderne.

Man kan nå langt med almindeligt neglelak. Men er du træt af, at det krakelerer efter ingen tid, eller at det hurtigt falder af?

Så er det godt, du er landet her, for akryl negle er i så fald vejen frem – og du behøver ikke til en negletekniker for at få det.

Vi dykker ned i alt, der er at vide om akryl negle og gele negle (som ikke er det samme), så du bliver godt klædt på til at gøre det derhjemme.

Hvad er akryl negle?

Akryl negle er oplagt til dig, der godt kan lide at have flotte negle – men som også har udfordringer med, at neglene knækker. Akrylnegle er nemlig hele otte gange stærkere end dine egne negle.

For at få akrylnegle bliver der blandet et pulver med en væske på en pensel, som bliver smurt ud på neglen. Det er, hvad der danner formen. Det betyder også, at du med akryl negle sagtens kan få lidt længere negle, hvis du godt kunne tænke dig dette.

De er dog også nemme at forme til firkantede negle, mandelformede negle eller helt spidse negle, hvis det er, hvad du er til.

Hvad er forskellen på gellak og akryl?

Materialet er den største forskel på gellak (gele negle) og akryl. Akryl tørrer af sig selv, hvorimod gele negle først tørrer, når de kommer under UV- eller LED-lys.

Det er smag og behag, hvad man er mest til. Dog er det nemmest at lave mønstre og nail art i gele negle, fordi de ikke tørrer og hærder med det samme.

Hvad skal man bruge til akryl negle?

Er det første gang, du kaster dig ud i akryl negle? Og ved du ikke, hvad du skal bruge?

Bare rolig, det finder du naturligvis en guide til her, så du allerede i dag kan finde og anskaffe dig de produkter, du har brug for. Det er mange produkter på én gang. Men de kan bruges om og om igen.

Akryl negle sæt

Vil du gerne prøve kræfter med akryl negle derhjemme, kræver det ikke, at du har en UV-lampe til at hærde produkterne med.

Akryl begynder nemlig at hærde med det samme, men har dog brug for 24 timer til at hærde i, inden du går i gang med opvask, havearbejde eller andre gøremål, der er hårde for neglene.

En UV-lampe er nødvendig, hvis du vælger gel. Du kan dog også vælge at benytte en UV-lampe ved akryl negle farver, hvis du gerne vil have dem til at hærde hurtigere.

Derudover skal du bruge følgende negleprodukter (eller et startsæt):

 • Neglefil
 • Neglelim
 • Negle tipper
 • Akryl-primer
 • Akryl-væske
 • Akryl-pulver
 • Skål til akryl-væske
 • Negleklipper
 • Buffer
 • Pensel
 • Penselrens

Det kan virke som mange produkter at skulle ud at finde til dine negle. Men, det er muligt at få såkaldte startersæt mange steder. Sådan et finder du blandt andet os Nailster.

Husk at lægge mærke til, om det er et startersæt med akryl eller gel. For der er forskel på, hvordan det hærder. Sidstnævnte skal bruge en UV-lampe. Har du ikke det, hærder det ikke.

Læs også: Bedste Neglesæt

Akryl negle hjemme vs. hos professionel

Du kan lave negle selv, men der er ingen garanti for resultatet. Det kræver en del øvelse for at få et flot og professionelt resultat. Det er ikke nemt at forme neglene eller at få akrylen til at lægge sig pænt. Skal du derfor til et bryllup, en fest eller en anden begivenhed, er det godt givet ud at gå til en professionel.

Når du går til en professionel negletekniker, sørger vedkommende også for at rengøre neglene pænt, at klippe dem og få neglebåndene til at se pæne og flotte ud. Du får en god all round behandling, som du ikke nødvendigvis vil give dig selv derhjemme.

Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du godt kunne tænke dig, når det kommer til udseendet og behandlingen af dine negle.

Du kan med fordel kombinere den professionelle behandling med lav selv akryl negle i hverdagen for at øve dig. Når du skal noget særligt, kan du forkæle dig selv med en professionel behandling.

Hvordan laver man akryl negle?

For at lave akryl negle, kræver det, at du har nogle særlige og specifikke produkter, der er lavet til at lave akryl negle. Du skal bruge et særligt akryl pulver, som du blander med en væske på en pensel. Denne bruger du til at smøre akryl ud på neglen med i den form, du ønsker det. Du kan få nogle særlige akryl negle forme til det som en hjælp.

Når det tørrer, bliver det som regel mat. Du kan dog også få et skinnende look ved brug af nogle bestemte produkter.

Alt i alt er det meget nemt og ligetil at lave dine akryl negle. Så længe du giver akrylen god tid til at tørre, giver du det de bedste muligheder for at hærde.

Hvordan fjerner man akryl negle?

Ideen med akryl er, at det har en bedre holdbarhed og dermed giver flotte negle i længere tid uden overdreven neglepleje. Det giver dog også den udfordring, at det er sværere at få det af neglene igen.

For at få akryl af dine negle, er du nødt til at komme dem i acetone. Det er et stærkt kemikalie, men når de kommer i det, bliver akrylen opløst. Det er langt bedre for dine negle, end at du forsøger at pille det af. I stedet kan du skrælle det stille og roligt, uden din negl kommer til at tage skade.

For at gøre det nemt, kan du gøre følgende:

 • Koge noget vand og komme i en skål.
 • Hælde acetone i en anden skål og sætte den i skålen med varmt vand for herefter at stikke fingrene i det. Så opløses det hurtigere i acetone grundet varmen.

Hvor lang tid holder akryl negle?

Det fantastiske ved akryl negle er, at det giver meget holdbare negle. Det holder typisk i 2-3 uger, før du er nødt til at friske det op eller lægge noget helt nyt. Du kan dog også nøjes med at fylde det op efter 2 uger og så først fjerne det efter 6 uger, da det sagtens kan holde så længe på neglene.

Behandler du dine negle pænt, kan de sagtens holde helt op til 8 uger, inden du er nødt til at fjerne det.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man lave akryl negle hjemme?

Ja, det kan du sagtens. Det kræver blot nogle særlige produkter (blandt andet akryl pulver), som du kan købe som startersæt.

Kan man fjerne akryl negle hjemme?

Ja, det kan du med acetone. Du skal sætte fingrene i en skål med acetone og væbne dig med tålmodighed. Det vil langsomt opløses, hvorefter du kan fjerne det fra neglene. Fjern akryl negle hjemme med acetone, da det er det bedste middel til at få det af uden at skade neglene.

Hvad er akryl negle pulver?

Akryl negle pulver er polymer, der blandes med flydende monomer for at få en akrylmasse, som du kan lægge på dine negle. Det hærder, så snart det bliver udsat for luft.

Er akryl negle giftige?

Når du anvender akryl pulver og får lavet akrylnegle generelt, skal du være opmærksom på, at det er kemikalier. Det kræver altid forsigtighed og omtanke. Det kan på ingen måder spises og bør ikke indtages på nogen måder.

Skal man bruge UV lampe til akryl negle?

Dine akryl negle behøver ikke en UV lampe for at hærdes. Det er gel negle, der kræver dette. Du kan derfor nemt komme i gang med det.

Kan man fjerne akryl negle med neglelakfjerner?

Det kan du i princippet godt, da meget neglelakfjerner indeholder acetone. Det er dog bedst for dine negle at bruge ren acetone, da det opløser det helt. Dine akryl negle er meget hærdede og stærke, hvorfor det er meget svært at fjerne med neglelakfjerner.

Hvor lang tid tager det at få lavet akryl negle?

Hos en professionel er det meget almindeligt, at det tager 70-90 minutter at få lavet dine akryl negle. Her bliver neglene grundigt rengjort og klargjort, inden de får akryl på. Er du god til at lægge neglelak og akryl, kan du gøre det inden for en times tid alt efter, hvor grundig du er.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.