Guides

13 tips til flotte negle: Sådan holder du dine negle sunde og pæne

Har du lidt for tit flossede negle? Vil du gerne have mere stærke negle? Eller vil du gerne spare nogle penge og undgå neglesalonen? Så tager vi gerne dine negle i hånden og giver dig nogle effektive tips til, hvordan du kan pleje dem, så de kommer til at se ud, som du godt kunne tænke dig.

skrevet af Julie M. Laursen

flotte negle

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Negle fylder ikke meget på fingeren. Men alligevel er de en stor del af, hvordan fingrene og hænderne ser ud. Det gør derfor en stor forskel for dit udseende og fremtoning, hvordan de ser ud. De siger rigtig meget om dig, og hvad du går op i.

Går du blandt andet op i at have smukke negle? Eller vil du gerne komme dertil, hvor du har det hver dag? Så er det godt, du slet ikke behøver meget mere end lidt tips og din egen vilje til at få de flotte negle frem.

Hvordan du får flotte negle, giver vi dig vores bedste tips til herunder.

Hvordan får man flotte negle?

God pleje er den direkte vej til lækre og smukke negle. For det er gennem fugt og gode behandlinger, at du får forvandlet dine slidte og flossede negle til nogle flotte og velplejede negle, der skriger efter at komme ud og blive set.

Ved du ikke, hvor du skal starte? Eller hvordan du bedst får flotte negle uden at gå til en neglesalon? Så læs med herunder hvor vi giver dig hele 13 tips til, hvordan du selv kan sørge for smukke negle.

13 tips til flotte negle

Er du klar til at få smukke negle lige om lidt? Så gå i dybden med vores tips herunder, der hjælper dig til at få en flot neglelak, flotte neglebånd og generelt sundere negle.

Læs også: Bedste neglepleje produkter

1. Giv neglene fugt

Oplever du, at dine negle flækker? Eller måske at de flosser og knækker efterfølgende? Så er det et tegn på, at de mangler fugt. Endda rigtig meget af det.

Neglene har brug for fugt, fordi de hver dag bliver udsat for omgivelser og vaner, der tørrer neglene ud. Det kan være, når du vasker hænder, når du bruger neglelakfjerner, eller når du gør rent. Det er hårdt for dine hænder og negle. Det resulterer desværre i tørre negle.

Men det kan du nemt gøre noget ved. Det kan du ved at smøre hænderne og neglene ind i håndcreme. Vil du gerne være rigtig god, bruger du en negleolie, som du masserer ind flere gange om dagen. Dine negle vil elske dig for det!

Et ekstratip er at bruge handsker under rengøring. Det gør en verden til forskel for neglene.

2. Hold neglene rene

rene negle

Rene negle er de flotteste negle. Der kommer meget nemt skidt og snavs under neglene. Det kommer der, når du klør dig på ryggen, når du laver mad, når du tager makeup på, eller når du er udenfor.

Gør det gerne til en vane at rense neglene, når du har været i gang med noget. For så er du sikker på, at de er rene og pæne. Det har også den fordel, at der ikke gemmer sig en masse bakterier under dine negle.

3. Brug en base inden du lægger lak på

Det er altid en god ide at lægge en base, inden du lægger lak på. Det sikrer, at dine negle ikke tager farve fra den lak, du lægger på. Den skal først hærdes for at have en effekt. Men gør du det hver gang, holder du misfarvede negle fra døren.

4. Brug en top coat

En topcoat forstærker din lak. Det får lakken til at holde meget længere, fordi den hærder meget hårdt op og dermed virker beskyttende. Du vil også få en følelse af, at dine negle er noget mere stærke.

Vil du gerne bruge topcoat, kræver det en særlig maskine, der sørger for at hærde lakken. Er du meget glad for shellac, er maskinen en rigtig god investering.

5. Lad lakken tørre, før du påfører mere

tørre negle

Om du bruger en almindelig lak, lægger manicure eller gerne vil have shellac på i forskellige farver, er det vigtigt, at du lader lakken tørre, inden du påfører næste lag.

Det giver et knapt så flot resultat, hvis du påfører endnu et lag, før det første er tørt. Det giver anledning til ujævnheder i lakken – og det er jo ikke derfor, du tager det på! Så vær tålmodig. For det lønner sig, når de er tørre.

6. Brug en neglefil

neglefil

En neglefil er en god metode til at undgå riller og ujævnheder i overfladen. Med neglefilen kan du slibe det væk, så neglene ser flotte og pæne ud, inden du påfører lakken. Brug først en fil med grove korn og finpuds det herefter med en fil med finere korn.

Du kan også bruge en neglefil til at forme neglene med, når du har klippet dem.

7. Plej dine neglebånd med negleolie

Du får meget stærkere negle af at pleje dem godt med fugt fra negleolie. Ligesom dine hænder har dine negle brug for en masse fugt for at holde sig pæne. De mest velplejede negle er dem, der er fugtede.

Du kan med fordel bruge negleolie 2-3 gange om dagen. Har du meget tørre og flossede negle lige nu og her, kan du sagtens massere olien ind i neglene oftere. Gør det gerne, når du har vasket hænder, gjort rent og andre gøremål, der er hårde for dine negle.

Der går ikke længe, før du vil opleve, at de ikke i samme grad knækker eller ser mere sunde ud.

8. Skub neglebåndende på plads

Neglebåndene kan nogle gange være en udfordring. Du må dog helst ikke lade dig friste til at rive små stykker af de enkelte neglebånd, da det åbner for direkte passage for bakterier og snavs. Der går ikke længe, før det resulterer i sviende neglebånd på grund af betændelse.

Skub derfor hellere dine neglebånd på plads. Det gør mindre ondt og ser også meget pænere ud.

9. Pas på gult skær med en base

Vil du gerne undgå, at dine negle bliver misfarvede? Det kan du ved at lægge en base med klar lak først. Det sikrer, at farven fra farvet lak ikke trænger ind i overfladen på neglen og misfarver den.

Det er også mindre hårdt og skadende for neglen, hvis der først bliver lagt en beskyttende base. Lakken skal være helt tør, inden du påfører ny neglelak.

10. Få blanke negle med en poleringsfil

Er du ikke så meget til neglelak? Men kunne du stadig godt tænke dig et flot og skinnende udseende?

Du behøver slet ikke at bruge en masse neglelak for at få blanke og smukke negle. Du kan i stedet polere dem og efterfølgende bruge en eftershine (lak). Det giver dig nogle meget blanke og skinnende negle.

Du bør først polere med en grov fil for at komme ujævnheder til livs. Herefter finpudser du overfladen med en fil med finere korn. Tør herefter neglene af og påfør eftershine. Når det er tørt, har du blanke negle.

11. Undgå acetone i neglelakfjerneren

Er der noget, der er skidt for dine negle, så er det at bruge neglelak med acetone. Neglelakfjerner er i forvejen meget hårdt for neglene, da det udtørrer dem og lettere får dem til at knække og flække.

Brug det ikke mere end højst nødvendigt og gå gerne udenom produkter, der indeholder acetone. Det er muligt at fjerne din manicure eller gelenegle med produkter, der er mildere.

Når du har fjernet neglelakken, er det også vigtigt, at du sørger for at give neglene godt med fugt. Det har de brug for og higer efter efterfølgende.

12. Klip dine negle korrekt

Det er godt at klippe dine negle. Det gælder også, selvom du gerne vil have lange negle. For de bliver pænere, når de bliver klippet af og til. Men det er ikke kun vigtigt, at du klipper dem i en passende længde. Det er også vigtigt, hvordan du gør det.

For dine negle bliver pænere, hvis du klipper dem i små bidder fra side til side. Det svækker dine negle af klippe dem i én stor bid. Det vil sikkert også gøre ondt på dig. Derudover er det ikke så pænt at klippe dem i ét, da det ikke giver dig mulighed for at forme neglene.

Vil du gerne undgå, at de flosser eller kommer til at få en ru kant, kan du med fordel give dem en omgang med en neglefil bagefter. Det er især en gode ide, hvis du gerne vil lægge en manicure eller andet lak lige efter.

13. Pas på kosten (eller spis kosttilskud)

Huden, håret og neglene ser ud alt efter, hvordan du spiser. Den er god nok. For du er bogstaveligt talt, hvad du spiser. Får du ikke sunde madvarer med de rette vitaminer og mineraler, går der ikke længe, før det vil begynde at kunne ses på neglene. De vil især have tendens til at flosse og blive ujævne, hvis ikke du får en sund kost.

Silica kosttilskud er værd at overveje for dig, der har tendens til svage og flossede negle. For det betyder, at der mangler nogle næringsstoffer. Da især silica har indflydelse på dette, giver det god mening at tage som kosttilskud.

Det er dog altid bedst at gå efter en sund og varieret kost frem for kosttilskud, da det giver dig et bredere spektrum af vitaminer og mineraler, der også gavner andre steder i kroppen.

Læs også: Bedste Neglesæt

Teknikker til flotte negle

Selvom det måske virker svært at ordne negle, er det meget ligetil, når først du går i gang. Faktisk skal der ikke mange teknikker til, før du får pæne og flotte negle. Vi guider dig til nogle af teknikkerne herunder.

Hvad er forstærkning af egne negle?

Forstærkning af egne negle betyder, at du får lagt et forstærkende produkt på neglene. Dette er en lak, som gør dine negle mere modstandsdygtige. Du kan med fordel få det gjort hver 3.-4. uge, så dine negle forbliver stærke. Det er især godt at få lavet for dig, der har svage negle med tendens til, at de flosser. Det kan du komme udenom ved at forstærke dem.

Hvordan ordner man sine neglebånd?

Brug noget så enkelt som en neglebåndsskubber. Den skubber nemlig effektivt neglebåndene væk fra neglene. Det får dine negle til at se længere ud med det samme. Du skal ikke gøre andet end at bruge den spidse ende til at skubbe neglebåndene ned med.

Hvordan polerer man negle?

Det er meget enkelt. Du skal blot bruge en poleringsfil. Først polerer du med den grove side, hvorefter du polerer med siden med finere korn. Har du flere forskellige, er det en fordel at slibe med finere og finere korn. For det efterlader neglene med en flot overflade uden riller eller ujævnheder.

Hvordan bruger man negleolie?

Når du har negleolie, skal det smøres på og masseres ind i hele neglen. Det gælder også for neglebåndet. Få det gerne smurt ind alle steder, da den enkelte negl er meget udsat hver eneste dag. Du kan med fordel bruge det 2-3 gange om dagen.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.