Tests

Skintonic TEST: Her er vores bud på de bedste skintonics

Vil du gerne forkæle din hud? Og rense den mere i dybden? Så kan du med fordel købe dig en skintonic. Vil du samtidig gerne pleje huden med den bedste skintonic på markedet, er du kommet til det rette sted. For vi kommer her med vores bud på de 7 bedste skintonics for dig og din hud.

skrevet af Julie M. Laursen

skintonic

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Går du meget op i dit udseende? Eller kunne du godt tænke dig at give huden et boost?

Så er en skintonic et rigtig godt udgangspunkt. For sammen med en god og dybderensende ansigtsrens kan du komme meget skidt, snavs og døde hudceller til livs. Det giver en hud med meget mere glød og udstråling.

Der findes imidlertid mange forskellige produkter på markedet.

For at undgå forvirring guider vi dig her til, hvad vi mener er de 7 bedste skintonics på markedet lige nu. Der er med andre ord lagt op til fuld forkælelse af din hud. Intet mindre kan gøre det.

Skintonic test

Vil du gerne det bedste for din hud?

Det er også, hvad du får muligheden for herunder, hvor vi præsenterer dig for de bedste skintonics:

 1. Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner skintonic
 2. Ecooking Ansigtsmist Parfumefri skintonic
 3. Pixi Glow Tonic
 4. Rønsbøl Skin Tonic
 5. Sanzi Beauty Gentle Face Tonic
 6. Dermalogica Multi-Active Toner skintonic
 7. Raunsborg skin tonic all skin types

Det er ikke alene de bedste skintonics, fordi det er produkter i høj kvalitet. Det er det også, fordi forbrugerne har vurderet dem til at virke efter hensigten og give de lovede resultater.

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner skintonic

Ole Henriksen Balancing Force Oil Control Toner skintonic

Har du fedtet eller uren hud? Så forkæl huden med denne friske og lækre skintonic fra Ole Henriksen.

Balancing Force Oil Control Toner er i sandhed en skin tonic, der formår at bringe balance tilbage i huden.

Takket være ingredienser som neemfrøolie, salicylsyre, glykolsyre og mælkesyre fjerner den overskydende talg og olie, åbner porerne og gør dem mindre synlige. Den virker opstrammende og frisk og efterlader huden ren og lækker.

Gode egenskaber

 • God mod uren hud
 • Virker opstrammende
 • Renser i dybden
Ecooking Ansigtsmist Parfumefri skintonic

Ecooking Ansigtsmist Parfumefri skintonic

Har du tendens til tør hud, kan du med fordel overveje den lette og parfumefri skintonic fra Ecooking.

Forfriskende og opstrammende er, hvad denne skintonic er. Den er et fornuftigt valg til din hudpleje, hvis du har tendens til lidt tør hud. Den er udviklet med et højt indhold af vitamin E, der virker plejende på huden.

Den kan ikke kun bruges som en rensende skintonic, men er også en god og fugtgivende mist på en varm dag eller i tør luft på kontoret.

Gode egenskaber

 • Kan bruges som mist og skin tonic
 • God for tør hud
 • Indeholder ikke parfume
Pixi Glow Tonic

Pixi Glow Tonic

Med Pixi Glow Tonic giver du din hud fuld forkælelse samtidig med, du får den renset i bund.

Denne lækre skin tonic fra Poxi er god for alle hudtyper. Den renser porerne i dybden og fjerner både overskydende olier og urenheder. Derudover lysner og udglatter den huden, mens den har en eksfolierende effekt.

Den indeholder glykolsyre, der virker udglattende på rynker samt har en fantastisk evne til at korrigere små ujævnheder. Med lindrende ingredienser såsom Aloe Vera efterlader du samtidig også huden helt i ro og med den fugt, den har brug for.

Gode egenskaber

 • God for alle hudtyper
 • Indeholder Aloe Vera og ginseng
 • Renser og eksfolierer i dybden
 • Det er en parfumefri skintonic
Rønsbøl Skin Tonic

Rønsbøl Skin Tonic

Denne skintonic fra Rønsbøl er god både som skintonic, makeupfjerner og fugtgiver.

Har huden brug for ekstra fugt og pleje, er Rønsbøl et rigtig godt bud. Den er en let spray, der forbedrer optagelsen af fugt, inden der påføres creme. Den virker let rensende og kan med fordel også bruges som en makeupfjerner.

Når du har anvendt denne skin tonic på huden, vil den være dejlig frisk og gennemfugtet.

Gode egenskaber

 • Den forbedrer fugtoptagelsen i huden
 • Er god for alle hudtyper
 • Er uden parfume og parabener
Sanzi Beauty Gentle Face Tonic

Sanzi Beauty Gentle Face Tonic

Sanzi er ren forkælelse for huden. Brug den dag og aften og få en frisk og gennemfugtet hud.

Mild og skånsom er, hvad du kan forvente dig af Sanzi Beauty Gentle Face Tonic. Den er fremstillet uden alkohol og fjerner derfor skånsomt skidt og snavs fra huden. Den er desuden pH-neutraliserende og både plejer og nærer huden.

Endeligt indeholder den panthenol, der giver både beroligende og helende på huden.

Gode egenskaber

 • Den virker beroligende
 • Den renser skånsomt
 • Den har en helende effekt
Dermalogica Multi-Active Toner skintonic

Dermalogica Multi-Active Toner skintonic

Har du tør hud? Så er denne plejende skintonic måske din redning, da den opfrisker huden!

Når huden føles stram og tør, kan du med fordel gøre brug af denne lækre skin tonic. Med en blanding af fugtgivende Alow Vera og beroligende lavendel, vil din hud føles meget mere behagelig, gennemfugtet og frisk.

Du kan både bruge den som en rens samt som en mist, når du har brug for at opfriske huden.

Gode egenskaber

 • Indeholder citronmelisse og Aloe Vera, der virker kølende
 • Indeholder fugtgivende ekstrakt af agurk
 • Virker opstrammende
 • Booster hudens fugtniveau
 • Renser huden i dybden
Raunsborg skin tonic all skin types

Raunsborg skin tonic all skin types

Raunsborg skin tonic er rensende og skånsom kærlighed til alle hudtyper.

En skintonic med frisk og lækker duft er, hvad der møder dig og huden. Den er alkoholfri og har en frisk duft af birk, som effektivt renser huden og hudens porer for urenheder og makeuprester. Den er tilført hyldeblomst og birkebark, der beroliger og plejer huden.

Foruden disse ingredienser indeholder den også ekstrakter af troldhassel og tranebær, der har en antibakteriel virkning. Den er udviklet med inspiration fra den nordiske natur.

Gode egenskaber

 • Den indeholder naturlige ingredienser
 • Den renser effektivt hudens porer
 • Den er god og mild for alle hudtyper

Før du køber en skin tonic

Har du ikke haft en skin tonic før? Så sætter vi dig yderligere ind i, hvad du kan forvente dig af produktet, og hvorfor det bør være en fast del af din hudpleje. For en god skintonic kan gøre en verden til forskel for din hud og få den til at skinne meget mere, end hvad den måske allerede gør.

En skin tonic er et meget populært valg rundt om i de danske badeværelser og kan med fordel benyttes af både mænd og kvinder, der gerne vil give huden de bedste forudsætninger.

Hvad er skintonic?

Skintonic er ikke længere, hvad det har været. Fra at have været noget krads og sprittet væske, der skulle affedte huden fuldstændigt for at fjerne resterne af sæbe og skibe, er det nu en meget mere skånsom måde at rense huden på. For mange er skintonic blevet en fast del af deres hudpleje – og det bruges nu ikke længere kun til at fjerne skidt og snavs, men til at tilføre mere fugt til huden.

En skintonic er en meget tynd væske, som på mange måder virker vandig. Den bruges lige efter din ansigtsrens og indeholder alt lige fra antioxidanter til beroligende ingredienser. Foruden det er det godt til at fjerne døde hudceller og andet, der generer huden.

Med andre ord sørger en skintonic effektivt for at rense og lukke porerne, så snavs ikke trænger ind i de nyrensede porer. Derfor er det også særligt godt for dig, der måske døjer med uren hud eller akne.

Hvad gør skintonic?

Skintonic skal gerne bruges lige efter, at du har renset dit ansigt og meget gerne inden, du påfører fugtighedscreme eller olier. Skintonic har nemlig en fantastisk evne til at fjerne døde hudceller og formår at balancere hudens pH-værdi, så den er sund.

Molekylerne i en skintonic trænger bedst ind, når huden er våd. Dertil får den også mulighed for at indkapsle mere fugt, så huden kommer til at se gennemfugtet og sund ud. Brug det derfor gerne lige efter rens med en vatrondel, som du blidt fører rundt i ansigtet. Brug det ikke i området omkring øjnene.

Hvordan bruger man skintonic?

Det er meget simpelt og enkelt at bruge skintonic som en del af din daglige hudplejerutine. Hæld en smule skintonic ud på en vatrondel og før den rundt i ansigtet startende fra næsen og ud. Får du meget snavs på vatrondellen, kan du med fordel gentage med en ny, så du er sikker på, at huden er helt ren. Du kan også med fordel bruge det i panden og på hagen, hvor skidt og snavs også har det med at være og ophobe sig.

Når du er færdig med at bruge skintonic, afslutter du med en fugtende creme.

Skal skintonic vaskes af?

Nej, skintonic skal ikke vaskes af. Det er meningen, at det skal have lov til at sidde og virke beroligende og beskyttende på huden. Hvis du skyller skintonic af efter at have brugt det, får du ikke på samme vis glæde af dets fugtende egenskaber og dets evne til at forebygge urenheder.

Lad det derfor sidde, når du har brugt det og afslut med en god creme, der beroliger huden og tilfører en masse fugt.

Skintonic til alle hudtyper

Er du i tvivl om, hvad du skal gå efter til din hud? Så læs med videre her, hvor vi dykker ned i skintonics til forskellige hudtyper.

Skintonic til sensitiv hud og sart hud

Har du en sart eller sensitiv hud, bør du går efter en mild skintonic med beroligende indholdsstoffer. Dette kan være Aloe Vera eller kamille. Men det kan også være alger, der grundet deres høje indhold af aminosyrer også er gode til at fjerne toksiner fra huden. Jo mere mild jo bedre, så du hud ikke bliver irriteret eller slår ud.

Der fås mange forskellige skin tonic til sart hud – og generelt er det også et produkt, der renser skånsomt.

Skintonic til fedtet hud

Har du tendens til fedtet hud, kan du med fordel vælge en skin tonic, der effektivt absorberer overskydende talg og som ikke mindst virker sammentrækkende på porerne i huden. For det minimerer grove porer og sørger også for, at de er mindre modtagelige for snavs.

Kig gerne efter en skintonic med let fugtgivende ingredienser dog uden brug af alkohol, da det forværrer den fedtede hud.

Skintonic til uren hud

Har du uren hud? Så kan du heldigvis komme noget af det til livs ved at bruge en god og rensende skin tonic.

Det vigtigste er, at du finder en, der renser ekstra meget i dybden og er i stand til at hive skidt med op fra porerne. For de skal gerne renses helt i bund, så der ikke bliver produceret yderligere hudorme eller bumser.

Dine porer er stoppede, når du har uren hud – og de skal åbnes op og renses, så yderligere urenheder ikke opstår.

Skintonic med salicylsyre

Døjer du desværre med uren hud? Det er du ikke ene om at gøre. Heldigvis er det også nemt at gøre noget ved, da der er udviklet skintonics særligt til uren hud. Disse er baseret på salicylsyre.

Det lyder farligt, men er det på ingen måder, da det skånsomt men effektivt trænger ned i porerne og renser dem. For at rense helt i dybden og komme bakterier til livs, kan du med fordel påføre en creme, der er god for uren hud. Dette kan være en creme med Tea Tree Olie.

Hvad er forskellen på skintonic og toner?

Der hersker lidt forvirring omkring, hvad en skin tonic er versus en toner. Det er helt enkelt det samme. For en skin tonic bliver af nogle kaldt for en toner.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste skintonic?

Den bedste skintonic er en skintonic, der passer til din hudtype. Det får du de bedste resultater ud af. Vil du gerne gå efter en skintonic, der er god for alle hudtyper, er Raunsborg Skin Tonic et rigtig godt bud på en skintonic bedst i test.

Hvilken skin tonic skal man købe?

Du skal købe den skin tonic, der passer til din hudtype. Det er vigtigt for at opnå den rette balance i huden. Har du derfor tendens til fedtet hud, bør du går efter en skin tonic, der effektivt kan afhjælpe fedtet hud. Har du i stedet tendens til uren hud, bør du finde en skin tonic, der indeholder ekstra rensende ingredienser.

Du bør derfor ikke alene gå efter den bedste skin tonic – men den bedste skin tonic for netop din hudtype.

Hvordan virker skin tonic?

Skin tonic virker ved at fjerne skidt og snavs, der har ophobet sig i porerne. Det benyttes lige efter, du har renset ansigtet med en ansigtsrens, så porerne er åbne og modtagelige for dybderensende ingredienser. Derudover virker det fugtgivende og er derfor også et rigtig godt valg til dig, som har tendens til en tør hud.

Skin tonic bør generelt være en del af din hudpleje, da det frisker huden op, beskytter huden og og virker beroligende. Det giver dig en god start eller afslutning på dagen!

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.