Tests

Shampoo mod hårtab test: Her er de bedste produkter

Oplever du at have uønsket hårtab? Og vil du gerne gøre noget ved det? Så læs med her i vores shampoo mod hårtab test, hvor vi tester de 6 bedste shampoer mod hårtab.

skrevet af Julie M. Laursen

shampoo-mod-haartab

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Håret er en stor del af vores identitet. Derfor er der ikke noget at sige til, at du gerne vil forsøge at gøre noget effektivt ved hårtabsprocessen. For det er på ingen måder fedt, hvis du holder meget af at have en flot hårpragt – uanset om du er mand eller kvinde.

Heldigvis er der noget, du godt kan gøre for at begrænse det eller give mere fylde til det hår, som nu og engang er tilbage. Det er blandt andet at benytte en shampoo mod hårtab. Den er ikke en mirakelkur, men sammen med andre tiltag kan du opleve en klar forbedring inden for ganske få måneder.

Hvilken shampoo til hårtab skal du så vælge? Jo, det guider vi dig til herunder, hvor vi både præsenterer de bedste shampooer samt kommer med vores bedste råd.

Bedste shampoo mod hårtab

Er du meget glad for dine lokker? Og er det for tidligt at skulle af med håret? Så kan du med fordel læse med videre herunder, hvor vi har fundet de 6 bedste shampooer mod hårtab.

Vi har udelukkende fundet frem til de bedste af de bedste shampooer, da intet mindre kan gøre det. For det er ikke sjovt at miste håret ufrivilligt – og det skal der gode produkter til for at forhindre eller bremse op for.

Vi har gennemsøgt nettet for uvildige tests og forbrugeranmeldelser, så du udelukkende bliver præsenteret for de bedste produkter her på siden. Tag dig gerne god tid til at læse om hvert enkelt produkt, så du får valgt det helt rette til håret.

Det drejer sig om følgende shampooer:

Hvad forskellen er på de enkelte shampooer mod hårtab, og hvem de er særligt gode for, kommer vi nærmere ind på. Håbet er, at du hurtigt og nemt finder den helt rette shampoo mod hårtab, så du igen kan smile, når du studerer din hårpragt.

Yuaia Grow & Glow Shampoo og Balsam

Grow and Glow Shampoo og Balsam

Med Grow and Glow Shampoo og Balsam får du stimuleret din hårvækst og øget tykkelsen på dine hårstrå. Resultatet er et mere fyldigt hår og mindre hårtab.

Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo og balsam er specialprodukter, hvis formler går ind og stimulerer hårvæksten samt effektivt øger tykkelsen af hårstråene. Formlen trænger ned i hårrødderne og styrker det enkelte hårstrå samt sætter gang i hårets regenerering, som er med til at øge hårvækst.

Når du har brugt shampooen, går balsam ind og balancerer hovedbundens mikroflora og afhjælper derfor også en skælende hovedbund, hvis du også døjer med dette. Det er en shampoo, der er god for både mænd og kvinder.

Gode egenskaber

 • Mindsker hårtab
 • Stimulerer hårvækst
 • Silikone- og sulfatfri
 • Glansgivende
hairlust split fix shampoo (1)

Hair Growth & Repair Shampoo

Mere modstandsdygtige hårstrå er, hvad du kan se frem til, når benytter Hair Growth & Repair shampoo, som desuden er fri for parabener, silikone og sulfater.

Et fint, tyndt og beskadiget hår er, hvad denne shampoo er eminent til. Har du derfor udfordringer med hårtab og hår, der måske også knækker nemt, kan du med fordel benytte denne shampoo. Dens formel er udviklet til at imødekomme de udfordringer, fint hår har. For den går skånsomt ind og vasker håret, samtidig med at den genopbygger håret – strå for strå.

Shampooen er uden sulfater og er med ingredienser, der virker fugtende på hovedbunden og håret. I løbet af nogle måneder vil du kunne mærke, hvordan dine lokker bliver mere og mere modstandsdygtige og er i stand til at vokse sig lange uden at knække.

Gode egenskaber

 • Den er vegansk
 • Den er økologisk
 • Den er fri for parabener, silikone og sulfater
Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Vil du gerne komme hårtab til livs, kan du med Hair Growth & Repair Shampoo for Men give lokkerne et boost og gøre dem mere modstandsdygtige.

Er du mand og døjer med hårtab? Det er ikke nogen skam, men med Hair Growth & Repair Shampoo for Men kan du give dine fine lokker et godt boost. Shampooen er nemlig rettet mod mænd, der lider af hårtab. Formlen går ind og bidrager til en sund hårvækst samt en hovedbund, der er i balance helt uden irritation.

I løbet af ganske få måneder vil du opleve at få en øget tæthed i håret samt en øget hårvækst. Dog går rosmarinolie og aloe vera også ind og virker plejende, så håret fremstår mere levende.

Gode egenskaber

 • Den er vegansk
 • Den er fri for parabener, silikone og sulfater
 • Den er økologisk
Hair Growth Serum

Hair Growth Serum

Vil du hårtab til livs med naturlige produkter? Så prøv Hair Growth Serum, der er en koncentreret shampoo, der med naturens egne ingredienser sætter ind mod hårtab.

Med Hair Growth Serum er det slut med at irritere dig over håret. For med det i hånden har du et meget stærkt redskab, der med naturens egne ingredienser går ind og stimulerer hårvækst, reducerer hårtab og forbedrer sundheden i hårbunden.

Med naturlige ingredienser såsom Redensyl, apixyl og Anagain bliver separate receptorer påvirket og hårfollikler stimuleret. Det fremmer væksten af nyt hår og giver dig over tid et mere fyldigt hår.

Gode egenskaber

 • Baseret på naturlige ingredienser
 • God mod hårtab hos kvinder og mænd
 • Den er vegansk
 • Den er økologisk
System 4 Bio Botanical Shampoo

System 4 Bio Botanical Shampoo

Shampooen her er et effektivt middel mod for tidligt hårtab hos både mænd og kvinder, da den effektivt genopbygger og holder hår og hovedbund frisk og ren.

Mand som kvinde. For tidligt hårtab er ærgerligt. Særligt hvis du er glad for dit hår. Med System 4 Bio Botanical Shampoo kan du sætte hårtabet lidt på pause, da formlen er udviklet til at forhindre tidligt hårtab. Det gør den ved at genopbygge hovedbundens naturlige fugtbalance.

Men den er ikke kun god mod hårtab, da den også sætter ind mod en reduktion af talgproduktionen, fjerner skæl og beroliger en irriteret hovedbunden. Altså kan dit hår koncentrere sig om at vokse sig stærkt.

Gode egenskaber

 • Sætter ind mod tidligt hårtab
 • Kan bruges af mænd og kvinder
 • Beroliger hovedbunden
Kérastase Densifique Density Cure Femme Treatment

Kérastase Densifique Density Cure Femme Treatment

Med effektive og aktive ingredienser går shampooen mod hårtab fra Kérastase ind og øger tætheden i håret ved at hydrere og styrke det enkelte hårstrå.

Kérastase Densifique er for mænd og kvinder, der gerne vil hårtab til livs. For den er et effektivt middel mod hårtab, da den inkluderer teknologier, som hurtigt øger tætheden i håret. Hyaluronsyre går blandt andet ind og hydrerer det enkelte hårstrå, så det føles og ser meget mere fyldigt ud.

Det er en dyr behandling, som dog efter 3 måneder kan give helt op til 1000 nye hår samt en øget diameter på hårstråene. Altså vil du kunne se en tydelig forskel, fra du starter behandlingen, til de første måneder er gået.

Gode egenskaber

 • Skaber mere fylde i håret
 • Stimulerer dannelsen af nye hårstrå
 • For mænd og kvinder

Dette bør du vide om shampoo mod hårtab og tyndt hår

Vil du gerne vide mere om, hvorfor netop du lider af hårtab? Eller hvad der specifikt kan være grunden til det? Hårtab er ikke altid noget, du selv kan gøre for eller noget ved – dog er der mange årsager til hårtab, hvorfor der er en god chance for, at du kan rette op på det og få din fyldige manke tilbage.

Vi uddyber således de mest almindelige årsager til hårtab herunder.

De hyppigste årsager til hårtab hos mænd og kvinder

Genetik

Hårtab kan desværre nogle gange være genetisk betinget og dermed arveligt. Det er især gældende hos mænd, hvor fædre eller bedsteforældre har haft tendens til hårtab. Med det sagt er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan gøre noget ved, at du taber hår. For ved at sætte ind med hårtab vitaminer, shampoo mod hårtab, kur mod hårtab og andre effektive midler mod hårtab, kan du begrænse det eller i hvert fald forsinke processen og dermed have større glæde af dit hår i længere tid.

Hormonelle ubalancer (fx stress)

Hormonelle ubalancer sætter sig med det samme i kroppen. Dette kan skyldes stress (især hvis kroppen har været udsat for det gennem en længere periode), overgangsalder, pludseligt dødsfald i familien, sygdom, en svær skilsmisse og ikke mindst graviditet. De hormonelle ubalancer ses ofte hos kvinder og kan være grunden til, hvorfor håret bliver finere og tyndere [1]. Behandling af stress og tiden efter fx graviditeten vil typisk rette op på det.

Så er du hormonelt ude af balance i øjeblikket, kan du med fordel arbejde med det for at få hårvæksten tilbage. Det kan være en længere kamp, da kroppen har brug for tid til at komme tilbage i balance, når først du gør noget ved det. Men sammen med en shampoo, gode vitaminer og mineraler, afslapning og varieret kost, kommer du hurtigt meget langt.

Autoimmun lidelse

Er du uheldig at have en autoimmun lidelse såsom alopecia areata, kan det bevirke, at du taber håret. Faktisk rammes cirka 2% af den samlede befolkning på et eller andet tidspunkt i deres liv af pletvis hårtab, som lidelsen også kaldes. Her kan det være svært at gøre noget andet end at få håret til at fylde mere.

Skulle du lide af pletskaldethed, skal du vide, du langt fra er den eneste. Der er heldigvis også mange produkter og metoder, der kan afhjælpe det en smule – så prøv endeligt også en af de shampooer, vi har listet her i teksten.

Du styler dit hår for meget

Det er hårdt for håret, hvis du styler det alt for meget. Især hvis du gør det med glattejern eller en glattebørste. For det slider meget på håret – og over tid vil du kunne se og mærke, at det knækker meget nemmere.

Der er dog ikke kun i form af varme stylingprodukter, at hårtab kan opstå. Det kan det også som følge af stram opsætning af håret. Sæt derfor gerne hestehalen så løs som muligt og brug hårvenlige elastikker, så du ikke fremprovokerer et hårtab.

Hår er meget følsomt. Der skal derfor ikke meget til for, at det kommer ud af balance eller på anden vis bliver irriteret og dermed ikke opfører sig, som det plejer. Hav det med in mente, når du hver dag sætter håret.

Skru derfor gerne ned for glattejern og glattebørster samt andre remedier, der slider meget hårdt på håret, når du styler det. Du vil hurtigt kunne se en klar forbedring.

Brug af de forkerte produkter

Shampoo kan ikke give hårtab. Til gengæld kan det tørre håret så meget ud ved forkert brug, at det medvirker til hårtab. Brug derfor gerne lidt ekstra penge på dine shampooer, balsam og hårkur, da det gør en kæmpe forskel for de enkelte hårstrå og i længden giver dig et sundt hår, der er stærkt og glansfuldt. Har du ikke tendens til fedtet hår, kan du med fordel benytte en shampoo og balsam, der er fugtgivende, så håret bliver styrket.

Er du i tvivl om, hvilken shampoo der er den bedste til dit hår, kan du med fordel spørge hos din lokale frisør. Hun eller han vil hurtigt kunne fortælle dig, hvilken hårtype du har og dermed også, hvilken shampoo der er den bedste at bruge for dig. Det kan godt betale sig – og du behøver ikke købe den dyre shampoo hos frisøren, da du helt sikkert vil kunne finde en, der er lige så god i en af vores tests af shampooer.

Hårtab og tyndt hår fra mangel på vitaminer

Kroppen har brug for en vis mængde af næringsstoffer for at kunne fungere optimalt. Mangler der derfor nogle vitaminer og mineraler, vil det hurtigt kunne ses i blandt andet håret i form af hårtab eller kedeligt og glansløst hår. Det er derfor meget vigtigt, at du spiser sundt og varieret og får de vitaminer, du skal have.

Vil du gerne gøre det nemt for dig selv, kan du få nogle hår piller og hår vitaminer som et supplement til din shampoo til hårtab. Så styrker du håret både indefra og udefra samtidig med, at du er sikker på, at du ikke mangler nogle essentielle vitaminer, som er gavnlige for dit hår.

Vitaminer i form af piller eller vingummier bør ikke træde i kraft for en god og sund kost, da du dermed kan risikere at komme til at mangle vigtige mineraler og andre næringsstoffer, som er vigtige brikker i forhold til at optage vitaminerne.

Ingredienser mod hårtab og tyndt hår

Er du nysgerrig på, hvilke ingredienser der er geniale til hårpleje ved hårtab? Eller hvad du måske skal kigge efter ved en shampoo mod hårtab for at vide, at den er god? Det vil vi i hvert fald gerne gøre dig klogere på, da naturlige ingredienser kan gøre rigtig meget i retningen af et sundere hår med mindre hårtab.

AnaGain

AnaGain er måske ikke en ingrediens, du før har hørt om. Men det er et meget effektivt stof, når der bliver mindre og mindre af håret. Stoffet vækker de hvilende papil-celler til live og får håret til at gro, reducere tab og fremmer endda også sundheden [2]. Er din hårvækst derfor ikke, hvad den har været på grund af graviditet eller andet, går det ind og styrker håret.

Flere af produkterne her i vores test indeholder også Anagain. Vil du derfor gerne se, om det kan have en effekt på dit hår, er du velkommen til at klikke dig videre til den forhandler, vi linker til.

Multivitamin til tyndt hår

Vitaminer er altid et rigtig godt middel mod hårtab [3]. For i mange tilfælde vil det være grunden til, hvorfor du fælder mere, og håret bare ikke har en samme glans og fylde, som det plejer. Der findes deciderede hårvitaminer til hårpleje og hårtab hos kvinder og mænd. Vil du derfor gerne være fri for at skulle sluge en masse piller hver dag, kan du med fordel gøre brug af dem.

Dem har vi også testet her.

Du får dog også mange vitaminer ved at spise 600 gram frugt og grønt hver dag, fuldkorn, fisk og (måske) kød eller fisk, hvis du også spiser dette. Det er også langt bedre end en multivitaminpille, da du samtidig får aminosyrer og andre vigtige byggesten ind med maden.

Biotin

Biotin er et vitamin, der hjælper kroppen med at optage næringsstoffer fra maden. Det kaldes også for vitamin B7 eller hårets vitamin, fordi det meget effektivt er i stand til at øge hårvæksten. Det er blandt andet også grunden til, at det ofte benyttes i shampoo mod hårtab eller vitaminer til hår.

Et højt niveau af vitaminet hver dag (inden for det anbefalede) kan derfor effektivt hjælpe dig med at få gang i din hårvækst. Mange vingummier med vitaminer til håret indeholder et højt og anbefalet niveau af biotin, hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv at optage gennem den daglige kost.

Rosmarinolie

Det er meget almindeligt at benytte rosmarinolie i shampoo mod hårtab eller andre produkter til håret i den forbindelse. Olien har nemlig den fantastiske evne, at det går ind og stimulerer blodcirkulationen og virker rensende. Særligt det første er nødvendigt for at sætte gang i hårvæksten. Flere af shampooerne her i vores test indeholder også rosmarinolie. Det er et ganske naturligt produkt – bedst som vi kan lide det.

Protein mod tyndt hår

Det lyder måske ikke helt logisk, men protein er faktisk et rigtig god middel i shampoo mod hårtab, da det forstærker hårets sundhed. Du kan derfor med fordel enten spise en masse proteiner i din mad (enten i form af kød eller plantebaserede proteiner) samt/eller finde og bruge en shampoo, der er baseret på et højt indhold af proteiner.

Mangler du proteiner, kan du risikere, at det viser sig som hårtab. Så det er bare i gang med at smøre hårstråene både indefra og ud med protein, så det ikke går negativt udover din hårvækst.

Aloe Vera

Aloe Vera er og bliver et vidundermiddel. Det er det også, når det kommer til uønsket hårtab. For det trænger effektivt ind i hovedbunden, hvor det heler og reparer samt stimulerer hårvækst. Aloe Vera er nemlig det rene guf for hårsækkene. Du kan både gå efter en shampoo mod hårtab med aloe vera for at drage nytte af det eller simpelthen købe en ren gel, som du kommer i håret og lader sidde. Det fungerer lige så effektivt.

Er du til en shampoo med Aloe Vera, finder du det også her i testen. Suppler gerne med en hårkur med Ale Vera, så du får mest muligt ud af plantens helende og plejende egenskaber.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad virker bedst mod hårtab?

Først og fremmest skal du finde frem til, hvad der skyldes hårtabet. Herefter kan du finde ud af, hvad der virker bedst. For de fleste vil det være en shampoo mod hårtab i kombination med andre produkter mod hårtab. Men har du stress eller er du meget presset i øjeblikket, kan fokus på dette også være med til helt at stoppe hårtabet.

Du kan med fordel supplere med Priorin, der indeholder biotin. Det bidrager nemlig til at bevare den normale hårvækst. Det er dog en behandling, du skal være på i minimum 90 dage for at se en forandring og forbedring.

Er der noget, der kan stoppe hårtab?

Det er svært at gå ind og decideret stoppe hårtab. Dog kan du effektivt sætte ind med shampoo mod hårtab for at begrænse udviklingen og stimulere til dannelsen af nye hårstrå. Er dit hårtab genetisk betinget, er det meget svært at stoppe hårtabet.

Er det til gengæld på grund af hormonelle årsager grundet graviditet eller stress, kan hårtabet godt stoppes. Det kræver også en ihærdig indsats og gode produkter.

Kan shampoo give hårtab?

Shampoo i sig selv kan som udgangspunkt ikke give hårtab. Da skal den indeholde nogle kemiske stoffer, som giver hormonel ubalance eller som på anden måde påvirker dit hår negativt. Grunden til dit hårtab skal derfor måske snarere ses genetisk eller grundet hormonelle forandringer forårsaget af stress, graviditet eller overgangsalder.

Har du derfor en ganske almindelig shampoo, behøver du ikke være nervøs for at benytte den. Du kan dog med fordel skifte over til en shampoo mod hårtab, så du fremover får et begrænset hårtab. Jo bedre shampooen passer til dit hår, jo bedre resultater får du også. Så vælg en der passer nøjagtigt til din hårtype, så den hjælper håret i stedet for at give det flere udfordringer.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.