Tests

Bedste foundation (TEST) – Se de bedste foundations

Nogle vil måske mene at foundations er en videnskab i sig selv. Der findes utallige typer og variatoner på nettet, og teknologien udvikles hele tiden til det bedre. Der udgives flere og flere forskellige varianter og farver, og formlerne forbedres hele tiden. Hvis du ikke føler at du lige er up to date, på hele makeup industrien, så frygt ej, vi tager dig hele vejen igennem alt hvad du skal vide om foundations.

skrevet af Julie M. Laursen

bedste foundation

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

En god foundation er en absolut must have i din makeup-samling. Foundation kan både være for dig, som ønsker en mild dækning og blot ønsker at udglatte huden på en helt naturlig måde eller for dig som er vild med mere kraftig dækkeevne, og er glad for det fejlfrie og glatte udtryk. Mange sværger til en bestemt foundation, og mange mener at en god foundation er byggestenene til det perfekte look.

Foundation er desuden det engelske ord for fundament, netop fordi det danner grundlag for alle dine andre produkter, der skal fuldende dit look.

Uanset om du går efter et full face look eller et helt naturligt look, så er foundation for alle, og der findes en foundation derude som er perfekt netop til dig og din hud. Når først du har fundet den rette, vil du ikke kunne leve uden.

Foundation test

Vi har undersøgt og testet foundations i alle typer og prisleje og derefter udvalgt 10, som vi synes er værd at nævne.

Her kan du læse om de 10, og alt hvad du har brug for at vide om foundation, hvordan du opnår det smukkeste resultat, hvad der er godt at vide, inden du vælger, samt alt om hvordan du udvælger en foundation, som passer perfekt til din hudtone.

Her er de 10 bedste foundations:

 • MAC Face and body foundation
 • MAYBELLINE Fit Me Luminous & Smooth Fdt. 115
 • LANCÔME Teint Idole Ultra Cushion Refill foundation
 • Smashbox Studio Skin 24Hour Wear Hydrating Foundation
 • GIORGIO ARMANI BEAUTY Maestro fusion
 • CLINIQUE Even Better Makeup SPF 15
 • NILENS JORD Foundation Stick
 • NYX Born to glow naturally radiant foundation
 • Youngblood Loose Mineral Foundation
 • Nilens Jord Silky Skin Foundation
MAC Face and Body Foundation

1. MAC Face and Body Foundation

MAC Face and body foundation er til dig, der ønsker en let foundation, som stadig dækker og ser smuk ud på huden. Her får du en fugtgivende foundation, der passer til alle hudtyper, og holder i op til 8 timer. MAC’s Face and body foundation er til dig, der elsker din hud.

Hvis du ikke allerede kender til produkterne fra MAC, så går du absolut glip af noget. MAC er et utrolig populært og anerkendt makeup brand, som har et bredt udvalg af farver og produkter. Særlig er MAC’s foundations populære, og mange mener, at de har nogle af de bedste foundations på markedet. Denne foundation har en let dækkeevne, men er opbyggelig således, at du kan regulere dækkeevnen alt efter, hvor meget af produktet, du påfører.

Med MAC’s produkter får du kvalitet for pengene. Denne foundation er for dig, som elsker din hud, og samtidig med en ensartet hud gerne vil give den pleje og fugt. Denne foundation indeholder blødgørende midler, som gør, at den blender fantastisk med din hud, og ikke føles tør og klam.

Den er langtidsholdbar og er nem at arbejde med grundet dens unikke formel. Anbefales at påføre i midten af ansigtet og derefter arbejdes udad. Påføres med fingerne eller en fast makeuppensel. Kan med fordel blandes med MAC Cosmetics Strobe Cream for maksimal glød.

Egenskaber

 • Langtidsholdbar i op til 8 timer
 • Vandfast foundation
 • Fugtgivende
 • Dermalogisk testet
 • Kan benyttes af alle hudtyper, inkl sensitiv hud
 • Testet af øjenlæger
MAYBELLINE Fit Me Luminous & Smooth Fdt. 115

2. MAYBELLINE Fit Me Luminous & Smooth Fdt. 115

MAYBELLINE Fit Me Luminous & Smooth Fdt. 115 er til dig med lys smuk nordisk hud, som ønsker en flydende foundation med god og naturlig dækning.

Denne foundation er ideel, hvis du har lys hud og er på udkig efter en foundation, der matcher din hud perfekt samtidig med, at den fugter.

Her får du en fantastisk, udglattende og fugtgivende foundation til en fordelagtig pris. Maybelline er kendt for deres produkter, som til gode priser, lever op til en høj kvalitet.

Måske er du allerede fan, og hvis ikke bliver du det hurtigt. Samtidig med at farvepigmenterne perfekt matcher tonen i din hud, er den fugtgivende og efterlader dig med en fantastisk udglattende og flot finish.

Denne foundation er med en let konsistens, der ikke føles tung på huden. På den måde bliver den nem for dig at arbejde med, og blender smukt på huden, så du oplever et strålende resultat. Påfør med rene fingre eller en pensel og blend godt ud, for det bedste resultat. Kan med fordel benyttes i kombination med Maybelline’s andre produkter i Fit Me-serien, der også er super populære, nemlig Fit Me pudder og Fit Me concealer.

Egenskaber

 • Budget venlig
 • Udglattende og fugtgivende
 • Flot finish
 • Let konsistens
Lancôme Teint Idole Ultra Cushion Foundation

3. LANCÔME Teint Idole Ultra Cushion Refill foundation

Hvis du ikke er vild med de fedtede og flydende foundations, så er denne foundation lige noget for dig. LANCÔME Teint Idole Ultra Cushion Refill foundation er til dig, som vil have nem påføring og samtidig med høj dækning. Denne foundation er med den innovative pudefrigivelsesteknologi.

Vil du have et lysende, fløjsblødt og heldækkende finish, så skal du vælge denne miljøvenlige og innovative foundation. Her får du nemlig et etui inkluderet, som tillader, at du kan genopfylde din yndlingsfoundation gang på gang. Det er både miljøvenligt og super smart.

Desuden dækker denne foundation alle uligheder i huden og fremmer den mere ensartede og strålende hud.

Med den innovative pudeteknologi er du sikret en nem og let påføring uden griseri. Ved anvendelse aktiveres produktet, når du kommer i kontakt med det. Dup forsigtigt på huden og mærk, at produktet nemt blendes ind med huden.

Der medfølger en svamp til påføring, som hjælper med at udligne produktet for et perfekt fejlfrit slutresultat. Nem at tage med sig overalt, og et velegnet produkt til hverdagsrutinen.

Egenskaber

 • Genopfyldeligt etui
 • Innovativ pudefrigivelsesteknologi
 • Let forfriskende fornemmelse
 • Let at påføre
 • Fuld dækning
Smashbox Studio Skin 24Hour Wear Hydrating Foundation

4. Smashbox Studio Skin 24Hour Wear Hydrating Foundation

Smashbox Studio Skin 24Hour Wear Hydrating Foundation er en langtidsholdbar foundation, som er velegnet til dig, der vil have en dækkende foundation, der stadig giver fugt og lægger sig pænt på huden.

Denne oliefri foundation er til dig, som vil have en foundation, der holder lang tid uden at fedte huden.

Smashbox’s Studio Skin foundation er et super produkt til personer med fedtet hud, og kan betegnes som én af de bedste foundation til fedtet hud, med dens fugtgivende indhold og fugt/svedresistente ingredienser. Desuden er den fri for olie, hvilket giver din hud en lækker naturlig glød, uden at huden ser unaturligt skinnende og fedtet ud. Indeholder hyaluronsyre, som er et naturligt stof, der findes i kroppen, og hjælper din hud med at være sund og frisk.

Denne foundation praler af at kunne holde i 25 timer, og er udviklet med særligt fokus på en illuminerende effekt, således at din hud ser perfekt ud i alle former for lys. Den har en medium til høj dækning, og denne flydende foundation indeholder fleksible og åndbare polymere, som bevæger sig med huden og gør den utrolig behagelig at arbejde med.

Det anbefales at benytte Smashbox’s Photo Finish Foundation primer, inden du påfører din foundation for en fejlfrit og glat finish.

Egenskaber

 • Langtidsholdbar
 • Fugtgivende
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Lysreflekterende partikler
 • Medium til fuld dækning
 • Indeholder hyaluronsyre
 • Vegansk og oliefri
GIORGIO ARMANI BEAUTY Maestro fusion

5. GIORGIO ARMANI BEAUTY Maestro fusion

Giorgio Armani er ikke kun et geni indenfor mode. Maestro fusion foundation er nemlig en prisvindende foundation, som revolutionerede makeup-industrien med den helt unikke og innovative fusionteknologi. Du vil ikke opleve nogen formel, som minder om denne.

Denne foundation vandt i 2013 Prix d’Excellence de la Beauté Marie Claire skønhedsprisen, som har fokus på nye makeup-artikler, der udvikler nye innovative løsninger til makeup-industrien. Desuden er den baseret på den særlige fusion teknologi, der giver fundationen en helt unik cremet konsistents og som tilpasser sig din hudfarve helt perfekt.

Derudover består den af 11% pigmenter og ingen pudder, der gør, at fundationen ikke skaber en maske effekt, og du vil opleve, at den ligger sig som en tynd korrigerende hinde, der gør, at du slet ikke kan mærke, at du har makeup på.

Maestro fusion er inspireret af de tyndeste stof i verden, og vil føles fuldstændig revolutionerende på din hud. Udover den unikke formel har denne foundation solfaktor 15, som sørger for, at du altid er beskyttet imod solens stråler. Selvom at denne foundation ligger i den lidt dyre ende, så får du her virkelig meget for pengene.

Egenskaber

 • Prisbelønnet af 19 internationale skønhedsredaktører
 • Revolutionerende ny makeup formel
 • SPF 15
 • Blødgørende ingredienser
 • Fusion technology
 • Ingen pudder
 • 11% pigmenter
CLINIQUE Even Better Makeup SPF 15

6. CLINIQUE Even Better Makeup SPF 15

Clinique Even Better Makeup er til alle hudtyper, og er velegnet både til dig med kombineret eller fedtet hud og til dig med tør og sensitiv hud. Clinique’s produkter er utrolig gode til sensitiv hud, og er testet både for allergi og testet af øjenlæger. Desuden er den med solfaktor.

Clinique er kendt for deres utrolig skånsomme og kvalitetsbevidste produkter. Her får du både en velegnet foundation til tør og uren hud, men også en foundation velegnet til fedtet og uren hud. Med sit rige indhold af vitamin C og antioxidanter reduceres urenheder og ar fra akne. Desuden er den langtidsholdbar, og menes at holde i op til 24 timer.

Denne flydende foundation er til dig, som vil have en foundation, der er modstandsdygtig overfor både sved, fugt og vand, beskytter din hud mod solen, og samtidig plejer huden og mindsker urenheder. Her får du en oliefri og parfumefri foundation, som giver et perfekt fejlfrit resultat, og hverken klumper eller lægger sig i de fine linjer.

Clinique Even Better Makeup kan opbygges på dækning, således at du opnår præcis den dækning, som er påkrævet. Desuden findes den i utrolig mange forskellige varianter af farve og undetoner, så du er sikker på at finde dit rette match.

Egenskaber

 • Velegnet til alle hudtyper
 • Medium dækning
 • langtidsholdbar
 • Indeholder vitamin C og antioxidanter
 • Spf 15
 • Sved, fugt og vand resistent
 • Allergitestet og testet af øjenlæger
 • Perfume og oliefri
NILENS JORD Foundation Stick

7. NILENS JORD Foundation Stick

Nilens jord foundation stick er en foundation med fuld dækning, som er nem og let at anvende, og som du altid kan have med dig, hvorhen du går. Denne dækkende foundation skaber et let og blødt resultat, uden at føles tung samtidig med, at den fugter huden.

Nilens Jord er et brand indenfor makeup, der ligger sig i midten rent prismæssigt, og som særlig er kendt for deres pudder, børster og foundations. Denne foundation stick er en anderledes måde at påføre din foundation på, og kan bruges i hele ansigtet, eller blot til spotdækning. Med stiftfunktionen er den nem at påføre og har en høj dækkeevne.

Den er let at have med på farten, og er altid tilgængelig ,når du har allermest brug for den. Formlen er blød og cremet, og du vil opleve, at formlen ikke føles tung på huden. Indholdet af hyaluronsyre hjælper din hud til bedre at optage og holde på fugten, således at din hud er frisk og smidig.

Desuden er den parfumefri og fri for animalske produkter, så du samtidig med at skåne din egen hud for skadelige parfumestoffer, også støtter en dyrefri makeup-industri.

Egenskaber

 • Dækstift foundation
 • Indeholder hyaluronsyre
 • Fri for animalske stoffer
 • Parfumefri
 • Nem at have med på farten
NYX Born to glow naturally radiant foundation

8. NYX Born to glow naturally radiant foundation

Hvis du elsker NYX produkter, så vil du også elske denne foundation, som er en del af born to flow serien. Denne foundation er foruden vegansk, medium dækning og gengiver den naturlige glød. Du vil elske den bløde konsistents.

NYX er endnu et brand, som er meget populært indenfor makeup-industrien lige for tiden. Interessen for NYX produkter steg kraftigt for nogle år siden, og det kan vi godt forstå. Deres produkter ligger i den prisvenlige ende og lever uden tvivl op til omtalen.

Denne flydende foundation giver et strålende og naturligt finish, og går ind og arbejder sammen med din hud, for et fantastisk slutresultat.

Her får du medium dækning, som kan oplagres for mere dækning, og et bredt udvalg af farver, en tendens, som går igen hos NYX produkter. Denne foundation er nem at blende og skaber et glødende, jævnt og ensartet look.

Kombiner NYX’ Born to glow naturally radialt foundation med NYX’s andre born to glow produkter og mærk, hvordan de ubesværet arbejder sammen. For ekstra glød til huden kan du med fordel tilføje et par dråber Born to Glow Liquid Illuminator til din foundation.

Egenskaber

 • Vegansk
 • Arbejder sammen med din hud for et fejlfrit udtryk
 • Medium opbyggelig dækning
 • Bredt udvalg af farver
 • Naturlig glød
 • Nem at blende
Youngblood Loose Mineral Foundation

9. Youngblood Loose Mineral Foundation

Er du vild med alt-i-en produkter, så vil du elske denne Mineral Foundation fra mærket Youngblood. Her får du et puddermineral produkt, der både kan fungere som foundation, concealer og pudder alt sammen i ét produkt. Bliver det mon meget bedre?

Hvis du ikke er fan af flydende foundation, og foretrækker en oliefri foundation, så bør du vælge denne Mineral Foundation fra Youngblood. Et anderledes og innovativt produkt, der kombinerer forskellige funktioner i et produkt.

Denne foundation kan nemlig både fungere, som din concealer, foundation og pudder. Dette produkt er for dig, der sætter pris på nem, enkel og effektiv makeup, og som elsker alt-i-en produkter.

Her får du vores bud på den bedste mineral foundation, som findes på markedet, og vi er sikre på, at du ikke vil blive skuffet. Udover at produktet er super multifunktionelt, er det også skånsomt for din hud, da det hverken indeholder olier, parabener, parfume eller talkum. Denne foundation er nem at påføre og anbefales at benyttes med en børste.

Egenskaber

 • Letvægts pudder foundation
 • Oliefri
 • Let at påføre
 • Parabene -, parfume- og talkumfri
 • Naturlig og smuk glød
 • Multifunktionel
Nilens Jord Silky Skin Foundation 30 ml

10. Nilens Jord Silky Skin Foundation

Silky skin er endnu et produkt fra det populære Nilens jord. Denne foundation er en flydende foundation, og har en medium dækning. Den er velegnet til dig uanset, hvilken hudtype du har, og indeholder fugtgivende og nærende ingredienser.

Hvis du døjer med rødme og pigmentforandringer er denne foundation et godt produkt til dig. Dens indhold af vitamin B3 mindsker rødme, hæmmer pigmentforandringer og reducerer uren hud.

Desuden er den fugtgivende og føles let og luftig på huden. Denne foundation har en medium dækkeevne, og har en let konsistents, der lægger sig silkeblødt på huden.

Denne foundation er derudover fri for parfume, olier og parabener, så du er sikker på, at det produkt du anvender på din hud, er af bedste kvalitet. Den er foruden også allergitestet og derfor yderst velegnet til dig, som har sensitiv hud.

Produktet anvendes på ren og tør hud, og kan blendes med rene fingre, børste eller svamp. Kan med fordel anvendes sammen med Nilens Jord’s primer og pudderprodukter.

Egenskaber

 • Medium dækning
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Indeholder vitamin B3
 • Fugtgivende
 • Parfume- , olie- og parabenefri
 • Allergitestet

Sådan finder du den bedste foundation til dig

Når man skal ud og lede efter en foundation, kan det til tider være overvældende at skulle sortere i mellem alle de endeløse muligheder, der er at vælge i mellem. Her får du hjælp til at navigere i,,, hvordan du kan finde den foundation, der er bedst til dig.

Desuden finder du i beskrivelsen af de 10 produkter, vi har udvalgt, et bredt udvalg af foundations i forskellige prisleje og med forskellige egenskaber.

Læs også: BB-cream & CC-cream test.

Købsguide

Når du skal vælge din foundation er der nogle ting, som du kan overveje, der øger din chance for at komme hjem med et produkt, som du bliver rigtig glad for. Der findes mange forskellige varianter, og det er op til dig at prøve dig frem i forhold til, hvilken form for foundation, du synes fungerer bedst for dig og din hud.

Når du skal finde den helt rigtige foundation, bør du først overveje, hvilke krav du gerne vil have den opfylder. Overvej f.eks. hvor dyr du synes den må være, hvor høj en dækkeevne, du forventer, den skal have, og hvilken type du ønsker. Læs mere om dækkeevne og type længere nede.

Hvor kan jeg finde en foundation?

Man kan købe foundations i mange af de klassiske kosmetikbutikker som f.eks. Matas. De lidt dyrere mærker af højere kvalitet, kan du ofte finde enten i Matas, Magasin eller i Sephora.

De mere billige mærker, kan du ofte finde i Normal, Føtex, Kvickly eller Bilka, som også har en kosmetikafdeling. Husk at fordi et produkt er billigt, så betyder det ikke altid, at det er dårligt. Det er meget individuelt fra person til person.

Mange foundations kan du også finde på nettet. Hvis du er i tvivl om farve har de ofte en farveguide. Et lille tip er, at nogle gange kan det betale sig at afprøve en foundation i en butik, og derefter bestille den på nettet, hvor der tit er tilbud og gode priser.

Hvad er en god foundation?

Den bedste foundation er uden tvivl den bedste foundation for din hud og dig selv. Den bedste foundation er den foundation, som opfylder alle dine kriterier, har en god effekt på din hud, giver et pænt resultat, som er god at arbejde med, passer perfekt til din farve, holder i så lang tid, som det er påkrævet og som ligger indenfor et prisleje, hvor du kan være med.

Hudtype

Det er en rigtig god idé at udvælge en foundation, så den passer til din hudtype. Din hudtype stiller nemlig krav til din foundations egenskaber og dens indhold. Ofte vurderes ens hudtype ud fra, hvor stort behovet for fugt er.

En tør hudtype har behov for utrolig meget fugt, og gerne en lidt mere fed foundation med olie. Den bedste foundation til tør hud må derfor rigtig gerne indeholde olier, hyaluronsyre og særlige fugtgivende ingredienser.

Har du en mere fedtet hud er den bedste foundation til fedtet hud, ofte en foundation med mindre fedt og uden olier. Det er vigtigt, at en fedtet hud stadig får tilført fugt, men af den mere milde form.

Dækkeevne

Når du læser på en foundation, vil du ofte se, at der er angivet, hvor høj dens dækkeevne er. En foundations dækkeevne er, hvor intens pigmenteringen og dækning er. Det vil sige, hvor meget produkt, der skal til for, at din hud er fuldt dækket.

Mange af de foundations med lettere dækkeevne, kan opbygges, så der fåes mere dækning, hvis man ligger lidt mere produkt på huden og omvendt. Der findes som udgangspunkt let, medium og fuld dækkeevne.

Foundation med let dækkeevne

En foundation med let dækkeevne er en foundation, som dækker en smule af din hud, og udglatter de fleste irregulariteter, men du vil stadig have fornemmelsen af din egen hud under fundationen. Den lette dækkeevne giver det mest naturlige og rene look for dem, som kun ønsker let dækning.

Foundation med medium dækkeevne

Foundation med medium dækkeevne er nok den mest populære variation, fordi den passer godt til rigtig mange mennesker. Her er det nemt at justere, om man vil have mere eller mindre ved at mindske eller øge mængden af produkt. Den dækker lidt mere end den lette, men giver stadig en fornemmelse af huden indenunder.

Foundation med fuld dækkeevne

En foundation med fuld dækning er den kraftigste form for variation. Her får man maksimal dække med en lille mængde produkt, og huden vil syne helt glat og uden irregulariteter.

Denne giver et super flot full face makeup look, og det meget fine porcelænhuds udtryk. En foundation med høj dækkeevne er ofte den bedste foundation til at dække store pigmentforandringer eller voldsom akne.

Find din hudtone

Når du udvælger din foundation er det vigtig at tage stilling til om farven passer til din hudtone. En foundation som ikke matcher din hudtone kan nemlig ende med at se meget unaturlig og forkert ud.

På mange hjemmesider kan du finde en guide til, hvordan du bedst udvælger foundation i forhold til de farver, som er tilgængelige. Du har nok allerede en idé om, hvor du lys eller mørk din hudtone er.

Undertoner

Vidste du, at din hudtone faktisk også har en undertone. Nogle vil måske sige, at hudtone og undertone er det samme, og det kan man på nogle punkter godt argumentere for.

Der findes overordnet set 3 forskellige undertoner. Det er kold, varm og neutral.

Har man en kold undertone, skal man lede efter en foundation, som er lavet til den kolde undertone. Denne foundation vil nemlig indeholde kolde rosa og lilla toner, som matcher din hud. Du kan se, om du har en kold undertone ved at tjekke om dine blodårer syner meget blå, og hvis du nemt bliver rød og solskoldet.

Den varme kan du nok regne ud, er omvendt. Her vil blodårerne syne mere grønlige, og du vil opleve, at du nemt bliver brun og sjældent skoldet. En foundation med varme undertoner har mere gullige og orange undertoner, som matcher den varme glød din hud har.

Midt i mellem findes den neutrale undertone, som er et miks imellem den varme og den kolde. Du er neutral, hvis dine blodårer syner grøn-blå, og du vil opleve, at du ofte bliver rød og derefter brun, når du har været i solen.

Foundation farve

Når du har fundet frem til din hudtone og din undertone, er du klar til at udvælge farve på baggrund af din nyerfarede viden. Husk at teste farver direkte på dit ansigt og ikke på din hånd. Farven skal nemlig passe til dit ansigt, hvor huden er lysere end den vil være på din hånd.

Hvilken type foundation skal du bruge?

Det er meget individuelt fra person til person, hvilken type foundation de kan lide at bruge. Derfor bør man altid prøve sig frem og mærke efter på egen hud. Der findes gode foundations indenfor alle typer. Det er blot med at prøve sig frem. Ofte vil din foretrukne foundation type passe med din foretrukne konsistens af dagcreme og andre kosmetikprodukter.

Flydende foundation

Flydende foundation er en populær type, som mange er rigtig glade for. Den føles ofte meget let på huden og kan være en god foundation til rynket hud, og hvis man godt kan lide en tyndere creme, som er nem at smøre ud. Til gengæld er det ofte en foundation med mindre pigmentering. Men findes til alle hudtyper og alle dækningsvariationer.

Kompakt foundation med cremet konsistens

Den kompakte foundation med cremet konsistens giver ofte de samme egenskaber, som ved en flydende foundation, men bare i en kompakt version. Ofte medfølger en lille svamp, og produktet vil ‘smelte’ når det kommer i kontakt med hud. Nogle elsker den, nogle elsker den ikke.

Mineral foundation

Mineral foundation er også det man ofte kalder for pudder foundation. Den giver ofte en let fornemmelse, og er god til folk, som ikke kan lide fornemmelsen af en våd creme på deres hud, men ønsker en mere tør fornemmelse. Den dækker ofte lidt mindre end de andre, men kan opbygges. Ofte nem at tage med sig på farten, og fungerer samtidig som pudder.

Stick foundation

Stick foundation er lidt som den cremede, men på stiftform. Den er super smart og nem at påføre. Folk med tør hud vil ofte kunne lide den cremede fornemmelse, den giver. De er gode til spotdækning og fantastiske til at tage med på farten. Også blandt den bedste foundation til moden hud, hvis man gerne vil dække nogle områder, men ikke hele ansigtet.

Sådan påfører du foundation

Når du påfører foundation er der nogle grundlæggende do’s and dont’s. Brug for det første de rigtige redskaber. Det anbefales med pudder foundation, at anvende en pensel beregnet til formålet. Til flydende, cremet og stick kan man anvende en svamp, pensel eller fingerne. Husk at rense redskaber ofte og vaske hænder inden for at mindske tilførslen af bakterier til din i forvejen porøse hud.

Forbered huden

Du får uden tvivl det pæneste resultat med din foundation, hvis din hud indenunder er sund og rask. Forbered din hud ved at rense ansigtet og eksfoliere regelmæssigt, så der ikke sidder døde hudceller og klumper under din makeup. En glat og korrekt fugtet hud giver et fejlfrit, glat og silkeblødt resultat med din foundation.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste foundation?

Den bedste og rigtige foundation til dig, er en foundation som passer perfekt til din hud, matcher din farve og tone, er velegnet til din hudtype og som giver dig det smukkede resultat når du anvender den derhjemme sammen med resten af din daglige makeup. Desuden skal den føles behagelig og komfortabel, fra start til slut.

Hvad er foundation?

Foundation er egentlig en creme med pigmentering. Den anvendes som makeup i ansigtet, for at dække eventelle irregulariteter, som forstyrrer. Man bruger foundation for at opnå et mere ensartet og fejlfrit udtryk.

Hvilken farve skal en foundation have?

En foundation skal have præcis den farve som din hud har. Det er vigtigt at teste farven på din hud og sikre sig at den matcher. Vælg hellere en for lys farve end en for mørk.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.