Tests

BB-Cream & CC-Cream Test: Her er de bedste BB- & CC-cremer

Vil du gerne give din hud de bedste betingelser? Have en mere ensfarvet hudtone? Eller bare opnå en rigtig god og naturlig farve? BB og CC-cremer er en helt verden for sig. Vi guider dig her i testen, så du kan finde frem til de bedste cremer til netop din hud. Uanset formål.

skrevet af Julie M. Laursen

bb-cream test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Hvis du gerne vil være fri for at benytte dig af foundation og et hav af andre skønhedsprodukter og makeup for at opnå en flot teint, kan du med fordel overveje at benytte BB-cream og CC-cream.

For selvom de ikke er lige så dækkende som en foundation, beriger de din hud med fugt og en mere ensfarvet teint.

Hvilken BB-cream eller CC-cream der er bedst for dig, forsøger vi så vidt muligt at guide dig til her i vores test.

Her fremhæver vi både de bedste cremer, der er på markedet lige nu, samt deler ud af vores viden omkring cremerne. Forhåbentligt leder det til, at du finder en BB-cream eller CC-cream, der dækker eller plejer ansigtet, som du ønsker det og har behov for.

BB/CC-cream test

Der er rigtig mange BB-cremer og CC-cremer at finde på markedet, som hver især præsterer forskelligt, når det kommer til dækkeevne, urenheder og meget andet. For at gøre valget lidt nemmere for dig, har vi støvsuget markedet for BB-creams og CC-creams og fundet frem til de absolut bedste af de bedste.

Her er de udvalgte BB- og CC-cremer:

 1. Klairs Illuminating Supple BB Cream
 2. Lumene CC Color Correcting Cream
 3. Maybelline Dream Fresh 8-in-1 BB Cream
 4. Estée Lauder DayWear Sheer Tint Release SPF 15
 5. IT Cosmetics Your Skin But Better CC+

Det er ikke tilfældigt, hvilke produkter vi er kommet frem til. For vi har brugt en masse tid på at støvsuge markedet for uvildige tests og forbrugeranmeldelser. Det store arbejde har resulteret i fem forskellige produkter.

Nedenfor forklarer vi nærmere om de enkelte produkter, og hvad de hver især er gode til eller gode for. Det håber vi, hjælper dig til at finde den eller de bedste cremer, som du kan benytte dig af i din dagligdag.

Produkterne er en god blanding af BB-cream og CC-cream, så du kan vælge netop den type af produkt, som passer bedst til dig.

Klairs Illuminating Supple BB Cream

Klairs Illuminating Supple BB Cream

Denne koreanske BB-cream er dagcreme og foundation i ét. Selvom den er af koreansk oprindelse, passer dens farvesystem perfekt overens med den lyse, skandinaviske hud.

Porer, rødme og uren hud er, hvad denne BB-cream er helt eminent til. Derudover indeholder den også en masse fugt, anti-aging og solbeskyttelse. Cremen kan derfor meget vel blive din nye bedste ven om morgenen, når det skal gå lidt stærkt.

Det unikke farvesystem i den koreansk udviklede BB-cream, gør den særdeles velegnet til lyse hudtoner som de skandinaviske. For at beskytte huden bedst muligt, har cremen SPF 40 samt hyaluronsyre, der hæmmer hudens tegn på ældning.

Går du desuden også op i, hvorvidt din BB-cream er vegansk, kan vi glæde dig med, at cremen er 100% vegansk.

Gode egenskaber

 • Passer til alle hudtyper inkl. uren hud og følsom hud
 • Indeholder naturlige ingredienser
 • Cremen er vegansk
 • Har en let dækkeevne
 • BB-cream bedst i test
Lumene CC Color Correcting Cream

Lumene CC Color Correcting Cream

Cremen her er en CC-cream, der giver let til middel dækning. Den reducerer også rødme samt udjævner huden, så den får et naturligt, strålende look.

Vil du gerne have lidt mere dækning i dit ansigt, kan du benytte denne fantastiske CC Color Correcting Cream fra Lumene. Dens formel går ind og reducerer rødme og udjævner huden. Derudover giver cremen op til middel dækning.

Cremen er af nordisk produktion og indeholder tyttebær samt nordisk kildevand. Formlen får den til at fordele sig jævnt og reducerer misfarvninger. I forhold til fugten holder denne i 8 timer – altså perfekt til en arbejdsdag.

Cremen har SPF 20 og beskytter derfor effektivt mod UVA og UVB-stråling.

Gode egenskaber

 • Fugter i op til 8 timer
 • Fungerer perfekt som en dækkende dagcreme
 • Den dækker urenheder og rødme
 • Den har en let konsistens
Maybelline Dream Fresh 8-in-1 BB Cream

Maybelline Dream Fresh 8-in-1 BB Cream

Maybelline kan det med cremer og gør det også glimrende med cremen her, som giver hele 8 effekter i én. Cremen giver blandt andet huden glød, udglatter den og fugter den til perfektion.

Mangler du en farvet dagcreme, som blot fremhæver det bedste ved din teint og ellers plejer huden godt, kan du med fordel gå efter denne BB-cream. For cremen går effektivt ind og tilfører fugt og nedtoner ujævnheder. Dertil giver den glød og beskytter mod solen med sin SPF 30.

Har du endda tendens til fedtet hud, er denne også rigtig god. For den er baseret på en formel helt uden brug af olie. Den fedter derfor ikke og bidrager heller ikke til øget glans.

Den er med andre ord et rigtig godt valg om morgenen.

Gode egenskaber

 • Den har en god og let dækning
 • Den fugter godt
 • Den beskytter mod solens stråler
 • Den fedter ikke
Estée Lauder DayWear Sheer Tint Release SPF 15

Estée Lauder DayWear Sheer Tint Release SPF 15

Som det antydes i navnet har Estée Lauder her udviklet en fantastisk farvet dagcreme, der med lethed forøger hudtonen med en jævn glød. Derudover bekæmper den tegn på ældning.

En let konsistens, en naturlig dækning, en fugtet hud og solbeskyttelse er blandt det, du får med denne fantastiske dagcreme med farve fra Estée Lauder. Den er god til alle hudtyper, men egner sig rigtig godt til hud med tegn på ældning, da den indeholder kraftige antioxidanter, som effektivt går ind og bremser ældningsprocessen i huden.

Med en SPF-faktor på 15 kan du også roligt bevæge dig udenfor uden at frygte UVA og UVB-strålerne. Du gør derfor med andre ord din hud og dit ansigt en meget stor tjeneste ved at benytte dig af denne lette og fantastiske cream foundation.

Har du urenheder eller tendens til tør hud er denne BB-cream også et rigtig godt valg.

Gode egenskaber

 • Har god dækning ved uren hud og rødme
 • Virker fugtende på huden
 • God til tør hud
 • Har en let konsistent, der nemt absorberes
 • Giver naturlig glød i ansigtet
IT Cosmetics Your Skin But Better CC+

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+

I modsætning til de øvrige BB og CC-creams her i vores test, virker denne cream som en fuldt dækkende foundation, der både korrigerer hudtonen og mindsker synligheden af fine linjer.

Kan du ikke helt slippe din foundation? Men vil du samtidig gerne have en cream, der virker ekstra effektiv, når det kommer til at dække urenheder, rødme, fine linjer og andet? Så prøv denne gode farvede dagcreme fra IT Cosmetics, der er kategoriseret som en CC-cream.

Den er en af de absolut mest populære creams på markedet og fortjener på alle måder at være med i vores test. Simpelthen fordi den dækker så godt, skaber et glat look, mindsker synligheden af porer samt de små rynker, som kommer krybende med alderen.

Det er en CC cream foundation, der er udviklet i samarbejde med dygtige plastikkirurger. Du kan derfor godt regne med et rigtig flot look ved brugen af denne cream.

Gode egenskaber

 • Virker farvekorrigerende uanset hudtone
 • Minimerer synlighed af porer, linjer og rynker
 • Fungerer som dagcreme, serum og primer
 • God til tør hud
 • Har SPF 50

Før du køber BB creams – dette skal du vide

Inden du køber din BB-cream er det en god ide lige at sætte dig ind i, hvad det egentligt er. For der kan være stor forskel på cremerne. Dertil må de ikke forveksles med en foundation, hvis dækkeevne er meget bedre end en BB-creme.

Så tænker du: “Hvad er BB cream”, eller vil du gerne være mere sikker, inden du giver dig i kast med et køb, kan du med fordel læse med videre herunder.

Hvad er en BB creme?

En BB creme er oprindeligt en “Blemish Balm” udviklet i Asien. Formålet med denne creme var at være en tyk og dækkende creme med lysende ingredienser. Altså er en BB creme i virkeligheden et resultat af tendensen til, at asiatere gerne vil være lysere i huden.

En BB creme bliver dog i Danmark og andre europæiske lande omtalt som en Beauty Balm, der fungerer som fugtighedscreme med solbeskyttelse og en let dækkende effekt. Vil du derfor gerne have en creme, der dækker, men som ikke er en foundation, er en BB creme et rigtig godt valg.

Hvad er en CC creme?

En CC creme er en Color Corrector. Der er derfor ikke den store forskel fra denne type af creme og en BB-cream. Der er dog forskel. For denne type af creme fås i forskellige undertone-nuancer og dækker derfor bedre end en BB-cream.

Den er derfor lidt en efterfølger eller storesøster til en BB creme. Flere af cremerne har også solbeskyttelse samt anti-aging.

Hvad er forskellen på BB Cream og CC cream?

Som nævnt ovenfor ligger forskellen på en BB og en CC-cream i, at der er forskel på, hvor meget de dækker. Begge typer kan kategoriseres som en farvet dagcreme – men CC dækker bedre end BB og fugter som regel også mere.

Hvilken type af dagcreme du derfor godt kunne tænke dig afhænger af, hvor meget du godt kunne tænke dig, at den dækker.

Sådan bruger du en BB/CC cream

Det er cremer, der er meget nemme at benytte. For egentligt skal du blot benytte dem på samme måde som din almindelige dagcreme. Smør et tilpas lag ud i ansigtet samt på hals og brystet, så du får en ensartet farve og ingen kant. Der skal ikke særligt meget creme til for, at det dækker eller fugter tilpas.

Det er derfor meget nemt at gå til brugen af CC eller BB-creams. Husk dog at være opmærksom på nuancen i en CC-cream, så den matcher din hudtone og ikke kommer til at virke alt for mørk i forhold til resten af din krop.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken BB Cream er bedst?

Den bedste BB-cream er den, som fugter din hud rigtig godt og giver en dækning, som matcher din hudtone og hudtype. Altså er det den BB-cream, som giver den bedste glød til dit ansigt. Hvilken af ovenstående BB-creams, det er, kan vi af gode grunde ikke udpege. Til gengæld kan vi godt garantere, at du får en BB-cream, som er rigtig god og holdbar, hvis du finder det rette match i en af ovenstående produkter.

Hvilken CC cream er bedst?

Den bedste CC cream til dig er den, som passer perfekt til din hudtype og hudtone. Vælg derfor en i en nuance, der matcher din hud bedst muligt – for det giver det mest naturlige look og den mest naturlige dækning. Vi vil meget gerne kunne udpege den bedste CC-cream til dig – men det kommer helt og holdent an på din hud.

Hvad står BB cream for?

BB Cream står for “Beauty Balm” – i hvert fald i Europa – og er en creme, der fremhæver det bedste i din hud. Samtidig har den også en smule dækkeevne og giver dig derfor en glød, som er lige så god som den, solen kan give dig. En BB-cream har desuden også solbeskyttelse i mange tilfælde.

Hvad bruges BB cream til?

En BB-cream bruges som et alternativ til en foundation. Det kan være til dig, som ikke synes, det klæder dig og dit ansigt med foundation, eller hvor du synes, det bliver for omklamrende at have smurt på. En BB-cream giver med andre ord ikke samme dækning, men tilføjer i stedet lidt ekstra glød sammen med en masse fugt. Den har desuden også en lettere og mere lækker konsistens, som absorberes af huden uden at fedte.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.