Tests

Bedste ansigtsmaske (TEST): Se de bedste ansigtsmasker

Vil du til bunds i dine hudproblemer, og er du træt af at døje med urenheder, udspilede og tilstoppede porer. Eller måske døjer du med enten tør eller fedtet hud? Så læs med i denne test om de bedste ansigtsmasker.

skrevet af Julie M. Laursen

bedste ansigtsmaske

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Huden er kroppens største organ, og den har mange fantastiske egenskaber. Desværre kan huden i ansigtet være svær at arbejde med, og mange plages af problemer med deres hud.

Den såkaldte T-zone i panden, mellem øjne, langs næsen og på hagen, er ofte der, det volder problemer, fordi huden her er særlig aktiv og særlig sensitiv i dette område.

Der findes utrolig mange forskellige hudplejeprodukter og masker på markedet, og det kan være svært at finde rundt i, hvad forskellen er på de forskellige masker.

Vi har testet 8 forskellige ansigtsmasker, så du kan hjælpe din hud godt på vej.

Her finder du en detaljeret beskrivelse af alle 8 produkter, samt en guide til hvordan du udvælger den maske, som passer bedst til netop din hud.

Desuden kan du finde information om de forskellige typer af ansigtsmasker, og hvad de hver især kan hjælpe dig og din hud med.

Ansigtsmaske test

Sådan har vi udvalgt ansigtmaskerne

Vi har udført tests af forskellige ansigts masker og udvalgt 8 masker, som vi vurderer er de bedste ansigtmasker indenfor de forskellige typer.

Hver ansigtsmaske kan noget forskelligt, og derfor har vi udvalgt netop disse 8, så du har lidt at vælge i mellem. Det er nemlig forskelligt fra hud til hud, hvilke behov og problematikker, som der er brug for at masken opfylder.

Du finder også masker i forskellige prislejde, da vi er klar over, at der er forskel på, hvor meget man er interesseret i at betale for sin ansigtspleje. En lav pris er nemlig overhovedet ikke ensbetydende med, at kvaliteten også er lav.

Læs om alle 8 ansigtsmasker lige her:

 1. Australian Bodycare Face Mask
 2. Dermalogica Charcoal Rescue Masque
 3. Clinique Moisture Surge Overnight Mask
 4. Ecooking Fugtmaske
 5. Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask
 6. Ecooking Peel Mask
 7. Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask
 8. Rønsbøl Aqua Mask
Australian Bodycare Face Mask

Australian Bodycare Face Mask

Australian Bodycare Face Mask er til dig som ønsker en maske, der renser i dybden, men samtidig er skånsom ved din hud. Australian Bodycare’s produkter indeholder det omtale Tea Tree Oil, som er kendt for sine helbredende og plejende egenskaber.

Denne maske er lerbaseret og passer til næsten alle hudtyper. Her får du en dybderensende maske, som mindsker urenheder og plejer din hud. Den indeholder Tea Tree Oil, som er et naturligt middel, ekstraheret fra det australske te træ. Olien er kendt for sine heldbredende, antibakterielle og plejende evner, som blev udnyttet af australske indfødte før i tiden.

Produktet er dermalogisk testet, og er mild ved huden, hvilket betyder, at produktet også er velegnet til sart hud. Hvis du ikke oplever en tilfredstillende effekt med dette produkt, tilbyder Australian Bodycare 100% tilfredshedsgaranti, således at du kan få dine penge tilbage, hvis du ikke oplever en positiv effekt ved brug af produktet.

 • Dermalogisk testet
 • Velegnet til alle hudtyper
 • 100% tilfredshedsgaranti
 • Indeholder naturlig Australsk Tea Tree Oil
 • Mindsker urenheder
_DERMALOGICA Charcoal Rescue Masque

Dermalogica Charcoal Rescue Masque

Dermalogica Charcoal Rescue Masque indeholder charcoal, som en meget populær aktiv ingrediens. Trækul i hudprodukter er kendt for sine rensende og lindrende evner.

Denne maske mindsker effektivt dannelsen af overskydende talg og reducerer urenheder.

Dermalogica Charcoal Rescue Masque anbefales til normal og kombineret hud, men kan bruges til alle typer hud.

Masken er særlig effektiv mod dannelsen af urenheder, som forårsages af overproduktion af talg og ophobning af døde hudceller, der ses hos mange, som døjer med hudorme og urenheder.

Med sit indhold af bambus – ekstrakt, svovl, mynte og binchotan – trækul, virker masken eksfolierende for din hud, fjerner gamle hudceller, overskydende talg og snavs, samt fremmer dannelsen af nye raske celler.

Desuden virker masken lindrende for stresset og irriteret hud, og forebygger samtidig tegn på aldring og dannelsen af urenheder. Denne skånsomme maske som både er fugtgivende og eksfolierende, er til dig, som er miljøbevidst og samtidig ønsker glat, smuk og ensartet hud. Velegnet som et produkt i din faste hudpleje rutine.

 • Indeholder bambus – ekstrakt, svovl, mynte og binchotan – trækul
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Vegansk, glutenfri og ikke testet på dyr
 • Uden parabener, parfumer, farvestoffer, alkohol, sæbe, mineralsk olie
 • Dermalogisk testet
 • Stimulerer ny cellevækst
CLINIQUE-Moisture-Surge

Clinique Moisture Surge Overnight Mask

Clinique Moisture Surge Overnight Mask er til dig med tør hud, som ønsker en fugtgivende maske, der kan give rigeligt med fugt til dit ansigt. Den er nem og lækker at anvende, og virker over natten, så du vågner op med en blød og gennemfugtet hud.

Hvis du elsker Clinique’s produkter, vil du også elske denne maske. Clinique er et mærke, som er velkendt indenfor kosmetikbranchen, og er kendt for deres høje kvalitet og milde produkter.

Hvis du ikke kender til Clinique’s produkter i forvejen, så er det helt klart en anbefaling. Clinique anbefaler, at bruge denne overnight maske, der er en fugtgivende maske, som sidste step i deres 3-trinssystem, der er baseret på et renseprodukt, et eksfolierende produkt og til slut et fugtgivende produkt.

Masken kan med fordel anvendes hver aften, som en del af dine faste hudplejerutine, men også efter behov, hvis du blot trænger til et fugtgivende boost. Påfør i et jævnt lag over ansigt og hals, og massér produktet ind til det er absorberet. Efterlad til at virke natten over og oplev maskens effekt, når du vågner om morgenen.

 • Fugtgivende ansigtsmaske
 • Natmaske
 • Skal ikke vaskes af
 • Allergitestet
 • Parfumefri
 • Velegnet til alle hudtyper, særligt anbefalet til tør hud
ECOOKING Moisturizing Mask

Ecooking Fugtmaske

Ecooking fugtmaske er en ansigtsmaske fra det danske hudpleje mærke Ecooking. Ecookings fugtmaske er til dig, der ønsker en lækker smidig og blød hud.

Ecooking fugtmaske er til dig, der sætter pris på økologiske produkter, og er på udkig efter en ansigtsmaske, som med naturlige ingredienser lindrer og plejer din hud.

Med dens indhold af naturlige ingredienser tilføjer den utrolig meget fugt til din hud, og virker samtidig udglattende med en anti-age effekt.

Masken egner sig særligt til sensitiv og tør hud med dens fugtgivende ingredienser, der genopretter din huds naturlige fugtbalance. Desuden medvirker maskens indhold af hyaluronsyre, antioxidanter, mineraler og vitaminer til, at din hud føles sund og vital.

Særligt hyaluronsyre er en af de bedste ingredienser, som du kan kigge efter, hvis du ønsker anti-age effekten. Hyaluronsyre er nemlig et stof, som kroppen selv indeholder, men som med tiden mistes. Ved at tilføje det via din ansigtsmaske, vil du opleve en opfriskende og ny ungdommelig hud. Påfør i et tyndt lag over hele ansigtet. Lad virke i 10 minutter, og skyld derefter ansigtet.

 • Økologisk og vegansk
 • Dermalogisk testet
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Indeholder antioxidanter, mineraler og vitaminer
 • Indeholder ekstrakt af agurk, aloe vera, mandelolie, hyaluronsyre og glycerin
 • Tilføjer fugt
Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask

Hvis du er vild med de såkaldte sheet mask, så vil du også elske denne her. Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask er nem og hurtig at anvende, og efterlader dig med en mere ren, ensartet, lysere og opstrammet hud.

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Maske passer til de fleste almindelige hudtyper, men egner sig dog ikke til hud i den meget tørre ende.

De aktive ingredienser i masken tilføjer din hud fugt, og genopretter dens naturlige balancer. Således vil du opleve at din huds struktur er mere glat, og at masken både renser urenheder og mindsker dine porer.

Masken, som du lægger på dit ansigt, er væddet i en serum, der indeholder alle de ingredienser, som virkelig gør underværker for din hud.

Særligt maskens indhold af bambuskul gør, at urenheder og talg trækkes ud af dine porer. Desuden er bambuskul yderst miljøvenligt og har en naturlig antibakteriel virkning.

Sheet masken er nem at anvende, og lægges blot over dit ansigt i 15-20 minutter.

Når masken er fjernet masseres det overskydende serum ind i huden. Du behøver ikke vaske efter, men det anbefales at tilføje Acasia Skincares 24H Repair Creme, som sidste step i rutinen.

 • Indeholder aktivt bambuskul
 • Rensende og opstrammende effekt
 • Velegnet til de fleste hudtyper
 • Indeholder retinol
 • Mindsker urenheder
 • Mindsker udvidede og tilstoppede porer
ecooking Fragrance Free Peeling Mask

Ecooking Peel Mask

Ecooking Peel Mask er til dig, som ønsker en effektiv maske med peeling effekt. Med denne maske fjernes døde hudceller og din hud efterlades ny, frisk og ren.

Maskens indhold af forskellige aktive økologiske ingredienser reducerer urenheder og får din hud til at se yngre ud.

Denne peel maske er til dig, som sætter pris på danskproducerede, økologiske og veganske produkter. Her skåner du samtidig miljøet, støtter en dansk virksomhed og oplever en forfriskende lækker peeling.

Denne peel maske har et højt indhold af aktive ingredienser, som virker eksfolierende, porerminimerende og fugtgivende. Masken fjerner døde hudceller, og øger hudens egen regenerering af nye celler.

På den måde vil du opleve, at dine porer mindskes og din hud i ansigtet vil syne mere ensartet, frisk og smidig.

Masken indeholder desuden salicylsyre, som særligt anbefales til personer med uren hud. Salicylsyre virker nemlig som en kemisk peeling, der mindsker uren hud ved at fjerne gamle hudceller og rense porerne i dybden.

Masken er altså et oplagt valg, hvis du ønsker en ansigtsmaske mod hudorme og uren hud.

Påfør masken på huden og lad virke i 10 minutter. Skyl efter og smør med en god creme. Anbefales som en del af hudplejerutinen en gang om ugen.

 • Indeholder E-vitamin, salicylsyre, mælkesyre og AHA-syre
 • Økologisk, vegansk og uden parfume
 • Peeling effekt
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Dermatologisk testet
 • Eksfolierer og øger celleproduktionen
Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask

Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask

Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask er en fugtgivende ansigtsmaske, som særligt egner sig til personer, der kæmper med tør og træt hud. Fugtmasken kan både anvendes som en fugtighedsmaske i din daglige hudplejerutine, men også som natmaske.

Beauté Pacifique er et anderkendt og meget populært mærke indenfor kosmetik og dermatologi produkter. Hvis du allerede elsker Beauté Pacifique’s andre produkter vil du også elske denne ansigtsmaske. Denne fugtmaske er masken til dig, der døjer med tør hud.

Denne ansigtsmaske genopretter hudens naturlige fugtbalance, hvoraf masken genopretter samt løfter hudens fugtniveau.

Udover maskens utrolig fugtgivende egenskaber indeholder den squalane, som er en naturligt stof, der findes i huden. Stoffet fungerer som transportør for vitaminer og fugt, og tilføjelsen af squalane i din fugtmaske gør huden mere elastisk og mindsker uønsket struktur i huden.

Derudover bidrager både vitamin A og collagen som anti-age ingredienser, der efterlader din hud lækker og sund. Påfør masken 2-3 gange om ugen, og tør overskydende creme af ansigtet efter behov. Efterfølg med Beauté Pacifique Enriched Toner Dry Skin og Moisturizing Creme Dry Skin, for det optimale udbytte. Kan også benyttes som natcreme og i kombination med dine daglige hudplejeprodukter.

 • Tilføjer fugt
 • Anti-age effekt
 • Indeholder vitamin a
 • Indeholder squalane, collagen og glycerin
 • Velegnet til alle hudtyper, særligt tør hud
Rønsbøl Aqua Mask

Rønsbøl Aqua Mask

Rønsbøl Aqua Mask er en god ansigtsmaske til dig, som ikke er vild med tunge og fede ansigtsmasker, men som stadig ønsker effektiv pleje og fugt.

Denne ansigtsmaske kan både bruges som ansigtsmaske og som serum under dine andre hudpleje produkter.

Rønsbøl Aqua Mask har et højt indhold af naturlige ekstrakter fra blandt andet appelsin, citron og vindrue. Disse ekstrakter er rige på mineraler og sporstoffer, som plejer og fugter huden. Masken har et indhold af ingredienser, der samtidig med at tilføre din hud fugt med en ultralet fornemmelse, genopretter og bevarer hudens naturlige barriere.

Det vil sige, at masken ikke ødelægger hudens naturlige struktur, men opretholder hudens egen sunde tilstand, samtidig med at den styrker og plejer.

Derfor er masken særligt velegnet til hud som er tør, stresset og træt, fordi den renser og plejer mildt, uden at være hård for huden.

Ansigtsmasken kan anvendes bede som ansigtsmaske, men også som serum på grund af den lette og behagelige formel.

Anvendes ansigtsmasken som ansigtsmaske, påføres den over ansigtet i et jævnt lag på tør hud. Ansigtsmasken masseres let ind i huden, og lades derefter virke i 5-10 minutter. Vaskes af med vand og kan bruges 2-3 gange om ugen.

Anvendes ansigtmasken som serum påføres masken blot i et tynd lag over huden og masseres ind indtil den er absorberet. Du kan derefter anvende din foretrukken natcreme over, og lade masken virke over natten.

 • Bevarer hudens naturlige barriere
 • Virker kølende og lindrende
 • Uden parabener, parfumer og farvestoffer
 • Kan anvendes som ansigtsmaske og serum
 • Velegnet til alle hudtyper, men særligt til tør, stresset og træt hud
 • Indeholder ekstrakter fra appelsin, citron og vindrue

Sådan kan du finde den bedste ansigtsmaske

Er du interesseret i ansigtsmasker, men ikke helt ved, hvor du skal starte – så frygt ej. Heldigvis findes der rigtig mange gode produkter på markedet, og mange af dem tilpasser sig nogle forskellige problematikker.

Sådan vælger du

Først og fremmest er det en god idé at overveje, hvilken problematik du gerne vil angribe med din ansigtsmaske. Der findes nemlig en række forskellige typer.

Du kan blandt andet finde en ansigtsmaske mod bumser, en ansigtsmaske mod uren hud, en maske til hudorme eller en række forskellige typer af fugtgivende ansigtmasker som f.eks. en kokosolie ansigtsmaske.

Den bedste løsning er at prøve dig frem og mærk, hvilke ansigtsmasker, der fungerer bedst til din hud. De bedste ansigtsmasker er nemlig dem, som virker bedst på dig.

Hvor finder jeg en ansigtsmaske ?

Du kan finde masken i de fleste af dine foretrukne kosmetikforretninger. Alle de gode ansigtsmasker, som vi skriver om i vores test, kan du købe gennem os og få leveret lige til døren. Nogle kan findes i din lokale Matas eller på dit lokale apotek, men nu til dags kan du også finde dem på internettet, som leveres direkte til dig.

Hvad koster en ansigtsmaske?

Som med mange andre ting varierer ansigtsmasker i pris lige fra de helt billige til meget dyre. Som udgangspunkt vil man sige, at de dyreste er dem, hvor du får flest aktive ingredienser med i, og hvor der er brugt meget tid på at udvikle en lækker formel. Men det er ikke ensbetydende med, at de billigere ansigtsmasker ikke er gode. I sidste ende er det meget individuelt, hvilke mærke, som fungerer godt for den ene og skidt for den anden, så det er bedst at prøve sig frem indenfor det budget, man har.

Kend din hudtype

Når du skal udvælge ansigtsmasker og generelt produkter til din hud, er det vigtigt at kende sin hudtype, så man kan give huden den bedst mulige hjælp. I vores test kan du finde ansigtsmasker til de fleste hudtyper. Overordnet set skal man se hudtyper som et spektre af tørhedsgrad.

Tør

I den ene ende er den hud, som er meget tør, og som har behov for at få tilført en stor mængde fedtstof og væske, der fugter huden.

Fedtet

I den anden ende ligger den hud, som er meget fedtet og nemt bliver olieret. Denne hud har en overproduktion af fedtstof (talg), og har derfor brug for at få udrenset unødvendig talg og genopbygget en korrekt fugtbalance.

Kombineret

I midten ligger den hudtype, som er kombineret/blandet. Her vil man opleve nogle steder at have tør hud, og nogle steder en mere fedtet hud. Desuden kan man have uren hud uanset, hvor på man er på spekteret, men personer med fedtet hud vil ofte have tendens til store bumser, og dem i den anden ende har oftere mindre tilstoppede porer eller indtørrede hudorme.

Sart hud kan forekomme uanset, hvor du ligger på spektrummet. Det afhænger nemlig af, hvor overfølsom huden er.

Forskellige typer ansigtsmasker

Der findes utrolig mange forskellige ansigtsmasker. Det er forskelligt fra person til person, hvilke der antages at være de bedste.

Derfor har vi udført en test af 8 forskellige. De fleste former for ansigtsmasker finder du i vores test. Nedenunder får du en kort forklaring af, hvad forskellen er på de forskellige ansigtsmasker.

Sheet mask

En sheet mask er en type ansigtsmaske, som indenfor de seneste par år er blevet utrolig populære. Konceptet går ud på, at masken er indpakket i en lille pakke, hvor der er et serum og et lille sheet i. Sheet’et er formet som ansigtet, og har huller til øjne, mund og næse. Sheet’et, som er væddet i serummet, lægges på huden og efterlades til at virke i noget tid.

Sheet masks er utrolig nemme og populære at benytte, og du kan også få sheet masks til øjne, læber, fødder, hænder og alle mulige andre sjove former.

Peel off maske

Peel off masken er også en ansigtsmaske, som er blevet meget populær indenfor de seneste par år. Måske kender du til den populære black mask, der er en peel off maske. De fleste peel off mask’s tørrer ind på huden og skal som navnet lyder – trækkes af – peeling. Dette kan godt være lidt hårdt for huden. Nogle peel off mask’s er mere skånsomme og skal blot vaskes af. Men princippet med dem er som udgangspunkt, at de fjerner døde hudceller og eksfolierer.

Charcoal mask

En charcoal ansigtsmaske er en maske der, som navnet hentyder indeholder aktivt kul – charcoal. Tendensen med at bruge aktivt kul som udrensningsstof er en gammel kunst, men er blevet meget populær efter, at den kendte black mask hittede.

Aktivt kul har den egenskab, at den udtrækker snavs og talg fra huden, og virker effektivt i en dybderensende ansigtsmaske. Hvis du derfor leder efter en hudorme maske til at fjerne hudorme, er en ansigtsmaske med aktivt kul en af de bedste løsninger.

Fugtgivende ansigtsmaske

En fugtgivende maske, gør som udgangspunkt det som navnet antyder. Nemlig at forbedre fugtbalancen i huden. Mange ansigtsmasker af denne type kan det samme, men har så forskellige egenskaber ved siden af.

Desuden er det også forskelligt, hvilke ingredienser de indeholder for at opnå denne effekt, så derfor er ansigtsmasken med de rette ingredienser, som virker bedst på din hud, det bedste for dig.

Eksfolierende ansigtsmaske

En eksfolierende ansigtsmaske går også ofte under navnet scrub mask. Masken er ikke nødvendigvis bedre eller dårligere, fordi den hedder det ene eller det andet.

Denne type af ansigtsmaske har til formål at eksfoliere din hud, således at man fjerner de døde og gamle hudceller og fremmer produktionen af nye. På den måde kan man mindske ophobningen af snavs og døde hudceller i porerne.

Der findes to former for eksfoliering:

 • Kemisk eksfoliering, hvor man med kemiske stoffer i ansigtsmasken eksfolierer.
 • Fysisk eksfoliering, hvor du skrubber din hud ren og pæn. Deraf navnet scrub mask.

Ansigtsmaske til uren hud

En ansigtsmaske til uren hud kan være mange forskellige typer. De bedste ansigtsmasker er faktisk masken, som renser din hud på den bedste måde. Dette kan afhænge fra person til person, og alt efter hvilken type af urenhed, du har. Lokaliser først din hudtype, og undersøg derefter hvilken form for urenhed, du har mest af, og derefter burde du være i stand til at udvælge en ansigtsmaske, som er den bedste til din hud.

Sådan bruger du en ansigtsmaske

Det er meget forskelligt, hvordan du skal anvende en ansigtsmaske, alt efter hvilken type du vælger. De fleste ansigtsmasker skal smøres på renset hud, og derefter have lov til at virke i lidt tid før de skylles eller tørres af.

Nogle fungerer som natmasker og kan virke over natten, og nogle kan også fungere som serum under din natcreme.

Under hver beskrivelse af de ansigtmasker, vi har udført test af, kan du læse, hvordan masken skal anvendes.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en ansigtsmaske?

En maske er som udgangspunkt enten en creme, der giver dig et ekstra boost af det som din daglige creme gør. En ansigtsmaske er ofte kraftigere end en dagcreme og bruges derfor færre gange på ugen, men virker derfor også mere intenst. Ansigtsmasken fungerer som en redning, tilføjelse eller blot en forkælelse og luksus for din hud. Du kan anvende masken som en tilføjelse til din faste hudplejerutine, eller blot tage masken i brug, når du føler, at din hud har brug for det sidste løft eller lidt ekstra hjælp.

Hvilke typer ansigtsmasker er der?

Der findes mange forskellige typer af ansigtsmasker, og det kan godt nogle gange være svært at finde hoved og hale i dem allesammen. Længere oppe i artiklen, får du en fin kort beskrivelse af alle de forskellige typer, og hvordan de virker på dig. Overordnet set findes der, sheet mask’s, peel off mask’s, charcoal maks’s, fugtgivende maske, eksfolierende maske, ansigtmasker til uren hud og masken, der genopfrisker din hud.

Hvilken ansigtsmaske er bedst?

De bedste ansigtsmasker er altid og uden tvivl dem, som passer bedst til dig og din hud. Derfor er det ikke det nemmeste at vurdere, hvilke der er de bedste ansigtsmasker, og hvilken en der er den bedste. Masken som du vælger skal opfylde dine krav, og masken skal virke effektivt på din hud. På den måde er masken, som er bedst til dig altså masken, du opnår det bedste resultat ved, når du anvender den.

Vi mener, at de 8 forskellige ansigtsmasker, som er testet og nævnt i denne artikel, er nogle rigtig gode bud på gode ansigtmasker, og du kan blandt dette udvalg finde en ansigtmaske indenfor de forskellige typer af hud og behov.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.