Guides

Balayage hår: Hvad er det og hvordan gør man?

Blond eller brunt hår med et naturligt look. Men vigtigst af alt: uden udgroninger! Det er kort og godt, hvad balayage hår er. Ved du lige så lidt om det, som hvordan det udtales korrekt? Så bliv her sammen med os og bliv klogere på den populære trend, der kun bliver mere og mere populær!

skrevet af Julie M. Laursen

Balayage haar

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Alle vil gerne have et flot hår. For mange piger og kvinder især er det af meget stor betydning, hvordan håret tager sig ud til hverdag.

Er det også sådan for dig? Og kunne du godt tænke dig at være blond eller at få mørkere hår? Men bare uden de grimme og meget markante udgroninger?

Så lad os sammen kaste os over balayage hår, som netop giver dig et naturligt look. Med det slipper du for at skulle gå til frisøren i tide og utide!

Hvad er balayage hår?

Balayage er en teknik inden for hårfarvning, der de seneste år har trendet rigtig meget. Det er blevet et go to for mange unge piger og kvinder, der gerne vil have blonde eller mørke lokker så naturligt som muligt.

Det smarte ved balayage farvning er, at det ikke giver udgroninger som ellers, når håret bliver farvet. Det skyldes balayage teknikken, hvis fremgangsmåde er at farve håret fra bunden i strøg.

Altså vil farven fade ud således, at man er mørk på toppen, hvorefter det stille og roligt fader ud og bliver lysere og lysere, jo længere ned mod spidserne man kommer.

Hvad betyder balayage?

For at finde ordets betydning skal vi en smule sydpå. Vi skal ned til champagneboblerne, de mange vinmarker og den sprøde croissant.

“Balayage” er et fransk ord, der på dansk betyder “strøg”. Det er meget sigende for balayage teknikken, der sker i frihånd. Frisøren deler således håret ind i sektioner under balayage farvning og maler på det direkte med bløde penselstrøg.

Det giver den meget naturlige hårfarve, som balayage er så populært for. For ved at farve på denne måde, opstår der ikke så store kontraster i håret.

Hvad er forskellen på balayage og reflekser?

Reflekser er en delvis helfarvning af håret, hvor man farver mange totter i håret for at give det striber. Det giver et andet spil i håret. Det bliver typisk lavet med en hætte og stanniol.

Balayage er i modsætning til reflekser en metode, hvor man helfarver håret således, at man er mørkere i bunden og lader farven fade ud og blive lysere, efterhånden som man kommer ned til spidserne. Det kræver mindre vedligehold end ved reflekser.

Hvad er forskellen på balayage og babylights?

Der er stor forskel. For babylights er i og for sig lyse striber. Det er dog striber, der er lavet på en raffineret måde med en meget fin teknik, hvis formål er at efterligne det spil, der er i hårets farve hos børn. Dent består nemlig typisk af flere forskellige nuancer. Det skaber et mere naturligt spil.

Balayage er i stedet helfarvning – altså farve af hele håret – som også sker med en metode, der giver så naturligt et look som muligt.

Hvad er fordelene ved balayage frem for andre teknikker?

Balayage farvning er meget populært valg af en grund. Det er det, fordi teknikken giver et meget naturligt resultat, der samtidig også kræver mindre vedligeholdelse til sammenligning med lyse striber eller highlights.

Du behøver derfor ikke gå til frisøren hver måned eller hver 6. uge for at få frisket farven op eller at få farvet udgroningerne.

Fordi der sker en meget bred udgroning, behøver du ikke lægge vejen forbi frisøren i 3-4 måneder (måske endda længere).

Det er ikke kun godt for din pengepung. Det er det også for dine lokker, da det er hård kost for håret at blive farvet om og om igen. Du gør derfor også dit hår en tjeneste ved at vælge balayage.

Læs også: Bedste hårfarve

Hvordan laver man balayage hår?

Drømmer du om at få farvede lokker med hjælp fra balayage, kan du få det ved at gå til din frisør. Spørg først og fremmest, om de gør sig i balayage, og hvad de kan anbefale i forhold til dit hår, så det bliver så naturligt som muligt.

Vi anbefaler som udgangspunkt at få det lavet ved frisøren, da det er en hårfarvningsteknik, der kræver erfaring og viden om hårfarve. Fordi det også skal pensles ud i håret, er det meget nemmere at få professionel hjælp til det. Især hvis du ønsker et flot resultat med hårfarven.

Kan man lave balayage hår selv?

Det er muligt at få balayage hårfarve til hjemmebrug. Men balayage hjemme kan på ingen måder anbefales, da det altid er bedst at få foretaget hårfarvning hos en professionel.

Én ting er, at teknikken er meget svær at udføre på egen hånd. Noget helt andet er, at det kræver handsker og andet udstyr for at beskytte din hud og hovedbund bedst muligt mod de skrappe kemikalier, som hårfarven nu og engang er.

Brug hellere de ekstra penge ved frisøren, da det giver et resultat, du med garanti bliver glad for, fordi det ser meget pænere ud.

Hvilke hårfarver kan få lavet balayage hår?

Mange tror fejlagtigt, at balayage kun benyttes til lysere spidser, lysere hår og generelt til dem, der gerne vil være blonde på en naturlig måde. Det bliver det i stor grad også brugt til. Men det er ikke kun for dig, der gerne vil være lysere i håret.

Kan man lave balayage i lyst hår?

blond balayage hår

Ja! Det kan du tro, at man kan. Balayage er fantastisk til at lave lyse striber med, give lysere spidser eller generelt lysne håret fuldstændigt. Balayage lyst hår er et meget populært valg for mange kvinder, hvilket der heller ikke er noget at sige til, da det i høj grad sættes sammen med et skandinavisk look.

Om du er til det meget lyse, det mørkeblonde eller måske endda i mere sølvgrå nuancer, kan du få det lavet med balayage.

Kan man lave balayage i mørkt hår?

mørkt balayage hår

Den smarte balayage teknik kan også anvendes til at lave mørk balayage. Altså kan du få det lavet, uanset om du naturligt har lyse lokker eller er født med mørkere lokker. Det vigtigste ved balayage mørkt hår er at ramme kontrasten mellem din egen farve og den mørkere farve.

Om du fra naturens side er brunette og gerne vil have mørkere toner, eller du er blondine og ønsker noget helt andet, kan du få lavet balayage med mørk farve.

Hvilke hårtyper kan få lavet balayage hår?

Har du før prøvet at få et nej hos frisøren ene og alene på grund af din hårtype? Det får du ikke denne gang, da balayage er for alle!

Baylage glat hår

Glat hår er måske nok den nemmeste hårtype at anvende balayage i. Glat hår er generelt meget ligetil at arbejde med, fordi det ikke krøller op undervejs. Det holder sin form. Mange med glat hår får lavet balayage. Så drømmer du også om at prøve det i stedet for den klassiske hårfarve, er det bare at kaste dig ud i en omgang balayage farvning!

Baylage krøllet hår

Dine smukke krøller har intet at sige for, om du kan farve hår med balayage teknikken. For til forskel fra mange andre hårfarvningsteknikker kan det sagtens laves i krøllet hår – uanset længde. Det rette spørgsmål er i stedet, om din frisør er erfaren med at lave det i krøller.

Balayage pris

“Hvad koster balayage” sidder du mon og tænker. Det er meget almindeligt, at det koster et sted mellem 1700-2000 kroner for balayage lavet i meget langt hår. Prisen afspejler mængden af tid, der skal bruges på at farve håret samt den farve og det udstyr, der skal benyttes. Har du mellemlangt hår eller kortere endnu, kan du slippe med 1.100-1.500 kroner.

Prisen er dog også afhængig af den enkelte frisørs prisniveau. Prisen kan derfor være en anden hos din lokale frisør.

Hvor lang tid tager balayage?

Det er meget almindeligt, at en balayage tager omkring 3-4 timer hos frisøren. Det kan virke som meget lang tid til sammenligning med andre typer af hårfarvning. Men det tager længere tid at udføre, fordi håret først skal indfarves, hvorefter det skal tones. Det gælder uanset, om du ønsker balayage brunt hår eller lyst hår. Hvor lang tid det tager, kommer også an på, hvor langt hår du har.

Så sæt god tid af til det, så du bare kan slappe af og nyde det.

Hvor ofte skal man have lavet balayage?

Det skønne ved balayage er netop, at du ikke behøver være lige så opmærksom på udgroninger og frisørtider. For udgroningerne udebliver eller bliver i hvert fald så naturlige, at du sagtens kan strække den lidt, når håret igen begynder at trænge til en saks og lidt kærlige hænder. Du kan sagtens gå i tre, fire eller fem måneder, inden det er ved at være tid til at besøge frisøren igen. Det gør det til en relativt billig behandling.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.