Behandlinger

Microblading Bryn: Alt du bør vide om permanente bryn

Drømmer du om perfekte bryn? Hele tiden? Vil du gerne kunne stå op og bare se frisk og dejlig ud? Microblading er en af de helt store trends, når det kommer til bryn og skønhedsbehandlinger generelt. Men ved du ikke helt, om det bliver for meget af det gode? Eller hvad du kan forvente dig? Vi sætter dig ind i alt, der er at vide om microblading her.

skrevet af Julie M. Laursen

microblading bryn

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

De perfekte bryn. Går du også med en drøm om sådan nogen?

Det kan vi sådan set godt forstå, for det er meget oppe i tiden og noget, som er svært at komme udenom, når det drejer sig om skønhedsbehandlinger.

Vores øjenbryn er, hvad der rammer vores ansigt ind og giver os ansigtsmimik. Det er derfor ikke noget under, hvis du i øjeblikket bruger en del tid foran spejlet hver dag eller hver uge for at få øjenbrynene til at få den rigtige farve og form.

Til det formål kan du bruge alt lige fra en mascara til øjenbryn, blyanter til øjenbryn eller farve, som du kan få ved frisøren. Det kræver dog øvelse at tegne øjenbrynene godt op – og ellers koster det jævnligt en tur til frisøren.

Det er her, microblading kommer ind i billedet.

Med microblading kan du vågne med et naturligt look hver eneste morgen. Du behøver ikke tænke på at skulle stå og ordne brynene. Det gælder også, selvom du har svedt, været aktiv eller ude i regnvejr. Dine bryn ser fantastiske ud uanset, hvad du foretager dig.

Hvad er microblading? (Permanent makeup)

Permanent makeup som microblading er noget af det mest populære, der er inden for skønhedsbehandlinger. Det er semi-permanent makeup, hvor du får tatoveret de små hårstrå de steder, hvor der mangler hår og form i dit bryn.

Der er også nogle, der kalder behandlingen for hairstroke. Selvom der er tale om tatoverede øjenbryn, er det ikke den samme form for tatovering, som man gør det andre steder på kroppen. Det er det ikke, fordi farven kun bliver lagt i det yderste lag af huden. Derfor vil det også fade med tiden.

Med microblading er det muligt at forbedre form, fylde og bredde på din øjenbryn med et naturligt resultat. Behandlingen kan endda også være med til at give et løft af ansigtet, fordi brynene bliver tegnet flot op. Det er især en god behandling for dig, der kæmper med bryn, der ikke rigtig vil vokse.

Er microblading tatovering?

Det er en form for tatovering. Det er dog kun semi permanent, da farven bliver lagt i det yderste hudlag. Altså vil det ikke være helt permanent. Farven vil med tiden fade ud, hvorfor du vil være nødt til at få frisket det op løbende, hvis du gerne vil beholde looket.

Fortryder du derfor de permanente øjenbryn på et senere tidspunkt, kan du blot lade være med at friske dem op med en ny behandling. Så vil det med tiden være så utydeligt, at du får dine normale øjenbryn igen.

Hvem har gavn af microblading øjenbryn?

Det er ikke mange mennesker, der er født med naturlige øjenbryn. I hvert fald ikke hvis man skal se på det efter modens tendenser. Den skifter hele tiden. For nogle år siden var trenden, at øjenbryn helst skulle være så tynde som muligt. Nu er det lige omvendt: de skal helst være brede og buskede. Derfor kan det være meget svært at få følelsen af, at man har de flotteste og pæneste øjenbryn.

Var du måske en af dem, der plukkede og plukkede for at gøre dine bryn smalle? Og oplever du nu, at mange af hårene ikke rigtigt vokser ud igen? Så giver det rigtig god mening at overveje tatovering af øjenbryn, da det vil kunne hjælpe dig med at få dine bryn tilbage uden at skulle stå og tegne dem op hver eneste dag.

Microblading er derfor til dig, der har sparsomme bryn og gerne vil have dem mere fyldige og farvede, så de ikke går så meget i ét med dit ansigt.

Læs også: Øjenbrynsserum til fyldigere bryn

Microblading er også til dig, der måske igennem en længere periode har været syg og mistet dine bryn. Med bryn behandling kan du få et resultat, der til forveksling ligner dine egne bryn, og som giver dig et pænt ansigt og naturlig mimik igen.

Microblading er også oplagt for dig, som går meget op i dine bryn og godt kunne tænke dig at være fri for at skulle stå foran spejlet hver eneste dag. Med øjenbryn tatovering vil du kunne spare en del tid på dine morgenrutiner og samtidig være fri for at bekymre dig om, hvorvidt brynene er pæne, uanset om du arbejder eller er aktiv hele dagen.

Virker microblading for alle hudtyper?

Vælger du en ordentligt klinik, vil du inden behandlingen komme til en konsultation. Her bliver dine nuværende bryn tjekket efter.

Alle kan som udgangspunkt få lavet microblading. Men har du nogle tørre områder eller er der andet, der kan give nogle udfordringer, vil det være noget, som behandleren kan se og gøre dig opmærksom på, hvis det bliver nødvendigt.

Læs også: Brow Lift

Fordele ved microblading bryn

Skal du lige overbevises af nogle fordele, inden du booker en tid til øjenbryn microblading? Det forstår vi godt, da det trods alt er noget helt andet end dine nuværende bryn.

Her er fordelene ved microblading:

  • Du behøver ikke tegne dine bryn op med makeup hele tiden.
  • Du får naturligt formede bryn.
  • Dine bryn og dit ansigt får et løft.
  • Du har altid flotte øjenbryn.
  • Formen på dine bryn er naturlige og perfekte. Hele tiden.

Lyder det som musik i dine ører? Så er det værd at overveje, om ikke du skal få booket en tid til at få tatoveret øjenbryn.

Ulemper ved microblading bryn

Ulemperne ved øejnbryn microblading er naturligvis, at det er semipermanent. Når du derfor har fået det lavet, går der noget tid, før det fader og helt er væk igen – medmindre du får det fjernet med laser.

Derudover er det en dyr behandling, som også kræver efterbehandlinger for at holde sig pænt. Men kan du leve med dette, er det en god behandling for dig, der gerne vil spare tid om morgenen.

Hvordan fungerer microblading behandlingen?

microblading process

Den første behandling tager omkring to timer at udføre. Meget af tiden går med at måle, tegne og formgive brynene. Du skal derfor ikke være under nålen i to timer, når du får tatoveret øjenbryn.

Der bliver kigget meget på ansigtsform og opmåling, så resultatet bliver så naturligt at se på som muligt. Det bliver naturligvis gjort i samarbejde med dig, så de bliver, som du ønsker det.

Det kan godt se lidt voldsomt ud, lige når optegningen er færdig. Det er meget normalt, da farven er helt frisk og huden er hævet. Derudover fungerer de tykke streger også som en ramme, som skal gøre det nemmere at tegne de små hårstrå.

Når stregerne er sat, er det tid til den smertefulde del af behandlingen, da de mange små hår skal optegnes. Du får dog bedøvende creme på brynene. Behandlingen vil derfor ikke føles særlig voldsom.

Gør microblading ondt?

Det er ikke til at undgå, at det gør en lille smule ondt, når du får lavet permanent øjenbryn. For øjenbryn microblading foregår netop ved, at det bliver tatoveret. Dog gør det ikke lige så ondt som ved almindelige tatoveringer, da du får smurt noget bedøvende creme på området.

Når du får smurt den bedøvende creme på din bryn, er det meget begrænset, hvad du mærker. Nogle vil slet ikke kunne mærke det, mens andre synes, at det niver en smule. Der er dog ikke tale om en behandling, hvor det gør meget ondt.

Du behøver derfor ikke være bange for at skulle udsættes for en masse smerte i jagten på de perfekte bryn.

Hvor mange behandlinger skal man have?

Det er en behandling, der strækker sig over en længere periode. Du skal derfor have en lille smule tålmodighed, når det gælder jagten på de perfekt formede bryn. Ved første behandling får du tatoveret dine bryn. Herefter går der 4 til 6 uger, inden du igen skal forbi og have fyldt dem op til en genopfyldningsbehandling. Denne er som regel en del af den samlede pris for at få lavet permanente bryn.

Der skal som regel to behandlinger til ved permanent makeup, da der altid vil være områder, der har tabt noget farve i helingsprocessen, eller som er blevet overset af teknikeren og derfor lige skal rettes til.

Altså skal der to omgange microblading til for at få perfekt tatoverede øjenbryn.

Vedligeholdelse af microblading bryn efter behandlingen (opfyldning)

Når du har fået lavet dine bryn, skal de have lov at hele. Herefter skal du ind til en opfyldningsaftale, som bliver aftalt, inden du forlader klinikken. Det sker 4-6 uger efter, at du har fået lavet behandlingen.

Her bliver de tjekket efter for, hvor det er nødvendigt at fylde op for at gøre brynene helt perfekte. Der vil blive tatoveret fine linjer der, hvor der mangler. Herefter er brynene helt perfekte. De skal dog plejes og hele igen, inden du kan begynde at bruge makeup.

Ønsker du at holde udseendet på brynene, kan du med fordel tage en snak med behandleren om, hvornår du skal ind til en genopfriskning af brynene.

Hvor kan man få en microblading behandling?

Det er muligt at få lavet permanent makeup med microblading på mange skønhedsklinikker. Det er vigtigt, at du vælger et ordentligt sted, der er godkendt til det, hvis du gerne vil være sikker på, at du får et flot resultat efter endt behandling.

Der er mange klinikker med speciale i skønhed, der tilbyder at lave tatoverede bryn. Ved en søgning på nettet vil du derfor hurtigt kunne spore dig ind på, hvor der er en klinik i dit område, der laver tatoverede bryn.

Når du har udset dig nogle klinikker, hvor du kan få lavet øjenbryn, anbefaler vi, at du tjekker anmeldelser. Det giver dig et indblik i, hvordan det professionelle niveau er, hvordan hygiejnen er og ikke mindst om de tilbyder en fair og fornuftig microblading bryn pris. Det er altid en god ide at være omhyggelig med research, når det gælder permanent makeup bryn, da det trods alt er en stor del af dit ansigt, det kommer til at få betydning for.

Ofte stillede spørgsmål

Kan microblading give fyldige bryn?

Ja, behandlingen kan give dig mere fyldige bryn. Det kan den, fordi du får tegnet små og tynde hårstrå, der falder i ét med dine naturlige bryn. Brynene vil derfor synes langt mere fyldige, når behandlingen er færdig.

Hvor længe holder microblading bryn?

Ønsker du at få lavet bryn med microblading, kan du regne med, at det holder omkring et år, hvis ikke du får lavet genbehandlinger. Alt efter hvordan du plejer dine øjenbryn, og om du opholder dig meget i solen, vil det godt kunne holde lidt længere.

Kan man fjerne microblading?

Ja, det er muligt at fjerne microblading. Fortryder du det, kan du få det fjernet med laser. Dette kræver et par behandlinger, men er meget nemmere end almindelige tatoveringer, da der kun er tatoveret i det yderste hudlag. Det er derfor nemmere at fjerne semi permanent makeup sammenlignet med tatoveringer.

Hvad koster microblading bryn?

Det er meget almindeligt at skulle give en microblading pris på omkring 3.000-4.500 kroner. Det bliver billigere, når du efterfølgende skal have opfriskende behandlinger.

Hvornår må man bruge makeup efter microblading?

Det må du først, når dine bryn er helet. Dette tager 1-2 uger alt efter, hvor god du er til at pleje dem og smøre med helende creme. Det er vigtigt, at du holder området rent og ikke gnider i det eller påfører makeup, da det gør det sværere for brynene at hele.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.