Tests

Mascara Test: Vores bud på de bedste mascaraer

Mascara er for mange et produkt, som spiller en fast og elementær rolle i makeuppungen, makeup-rutinen og i dagligdagen. Måske kan man gå så langt at sige, at mascara er et af de makeupprodukter, som er mest populære og anvendte.

skrevet af Julie M. Laursen

mascara test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

For mange er mascara i hvert fald noget, som flittigt bruges og som ikke kan undværes. En god mascara er derfor helt essentiel at have i sin makeup samling, og man kan sagtens have mere end en.

Noget som mange ikke ved, er, at din mascara hurtigt udløber på dato, og at det ikke er sundt at anvende en mascara, som er for gammel. Derfor kan du med fordel anskaffe dig en ny mascara med regelmæssige mellemrum, og du kan finde din nye mascara lige her.

Hvis du ikke allerede har en mascara, som du sværger til, så vil du med garanti kunne finde mindst en blandt dette udvalg, som du vil være ellevild med. Alle produkterne kan hver især noget forskelligt, og derfor har vi udvalgt netop disse.

Du finder den bedste mascara for dig og dine vipper ved at prøve dig frem, så derfor er det bare at hoppe ud i det. Heldigvis kommer mange af disse mascaraer til en fordelagtig pris, og hvem kan nogensinde få for mange mascaraer?

Mascara test

For at du ikke selv skal ud og gennemsøge internettet og forsøge at udvælge, hvilke der er gode mascara og hvilke der ikke er, så har vi gjort det for dig. Vi har testet en række mascara og udvalgt de 9 bedste.

Herunder kan du se de bedste mascaraer:

 1. L’Oréal Paris Unlimited Mascara
 2. Maybelline Volume Express Extra Sensational
 3. L’Oréal Paris Paradise Mascara
 4. Lancôme Grandiose Extreme mascara
 5. Nilens Jord: Waterproof Mascara
 6. Clinique Lash Power
 7. KVD Vegan Beauty Go Big Or Go Home Mascara
 8. Clinique High Impact Mascara
 9. Max Factor Rise & Shine Mascara

I testen kan du også læse om, hvad der adskiller de forskellige mascara fra hinanden, og som gør dem særlige. På den måde kan du nemmere danne dig et overblik over, hvilke mascara der opfylder de ønsker, du måtte have til mascara, og hvad du egentlig får for dine penge.

I testen finder du et blandet udvalg af vandfaste, almindelige og andre mascara, som desuden alle ligger i forskellige prislejde således, at du kan udvælge den mascara, der passer bedst til dig.

L'Oréal Paris Unlimited Mascara

1. L’Oréal Paris Unlimited Mascara

Fra L’Oréal Paris præsenteres den sensationelle og innovative Unlimited Mascara, der med sin unikke bøje funktion er innovativ, unik og nytænkende.

Denne mascara er til dig, der er træt af traditionelle mascara børster, og som har svært ved at nå de mindre hår helt inde i øjenkrogen.

Her får du en mascara, som er udviklet særligt til det formål. Med dens unikke bøjefunktion, får du 2 forskellige børstefunktioner, så du altid vil opnå det mest optimale resultatet med smukke fyldige vipper.

De 2 børstefunktioner, tillader dig at bukke børstehovedet, således at du kan skabe en bedre vinkel på din børste. På den måde kan du nemmere nå ind i de svære vinkler, hvor der sidder små fine øjenvipper.

Desuden kan børsten justeres, så den blot er et almindelig lige børstehoved for de områder, hvor du foretrækker denne funktion.

Har du sensitive øjne er denne mascara et super valg. Den er dermatologisk testet, testet af øjenlæger og er allergivenlig. Det gør, at den er særligt egnet til dig, som har følsomme og sensitive øjne. Derudover skal du absolut ikke gå på kompromis med effektiviteten.

Denne mascara er en fibermascara, hvilket betyder, at den indeholder små fibre, som automatisk virker vippeforlængende, når du anvender den. Dette vil give dine vipper en masse længde og volume på alle øjets øjenvipper.

Du vil opleve en øjeblikkelig løftende effekt, som holder i lang tid. Derudover er denne mascara altid nem at tage med på farten, så du altid kan have dit yndlings makeupprodukt på dig, uanset hvor du skal hen.

Denne mascara stræber efter at give dig en oplevelse, som er ubegrænset og er udviklet med det formål, at du nemt skal kunne nå alle afkroge af øjet.

Gode egenskaber

 • Vippeforlængende
 • Allergivenlig
 • Dermatologisk testet
 • Testet af øjenlæger
 • Egnet til sensitive øjne
 • Unik bøje funktion
Maybelline Volume Express Extra Sensational

2. Maybelline Volume Express Extra Sensational

For dig som elsker lange og fyldige vipper, er denne mascara et super godt valg. Denne mascara er særligt udviklet med henblik på en maksimal volumen, og du vil opleve et øjeblikkeligt boost, og en iøjefaldende volumen og længde allerede fra første lag.

Maybelline er faktisk kendt for deres Mascara, og har udviklet nogle af de mest populære mascaraer på markedet. Hvis du ikke allerede har afprøvet Maybellines mascaraer, så mener vi i hvert fald, at det er et forsøg værd.

Til dig som vil have ekstrem volumen, og et smukt look, så giver Maybelline dig her Volume Express Extra Sensational, som giver dig op til 3 gange mere volume end med dine naturlige vipper.

Denne mascara giver dig fylde og længde til vipperne, men uden at klistre og klumpe. Den giver et glat og smukt resultatet. Desuden får du her en ekstra sort mascara til dig, som vil have vipper, der er synlige, og giver udtryk.

Denne mascaras formel er udviklet således, at du nemt kan opbygge volumen. Du kan med fordel påføre flere lag efter hinanden for at opbygge formlen, og dermed opnår en kraftig volume og effekt uden, at vipperne klumper.

Hvis du har kontaktlinser eller af andre grunde har følsomme øjne kan du anvende denne mascara uden at være bekymret, og uden at opleve gener.

Den er nemlig testet af øjenlæger, hvilket betyder, at den specielt er udviklet med fokus på, at du skal kunne anvende mascaraen uden at opleve gener og ubehag.

Med henblik på samme fokus, er denne mascara nem at fjerne, og du behøver ikke gnide unødvendigt i hverken øjne eller vipper for, at mascaraen er renset væk.

Desuden er denne mascara designet med en fyldig børste, som gør det nemt for dig at påføre den voluminøse formel, men som samtidig adskiller vipperne, så dine vipper kommer til sin ret og indrammer dine øjne.

Gode egenskaber

 • Ekstrem volumen
 • Nem at fjerne
 • Testet af øjenlæger
 • Velegnet til følsomme øjne
 • Ekstra sort
 • Fyldig børste
L'Oréal Paris Paradise Mascara

3. L’Oréal Paris Paradise Mascara

L’Oréal Paris’ giver dig deres fantastiske Paradise Mascara, der er en god mascara til dig med ødelagte eller slidte vipper.

Dens unikke formel er rig på plejende olier og ingredienser, som vil hjælpe dig med at opbygge dine vipper for et naturligt, silkeblødt og fyldigt look.

Hvis du ikke allerede er bekendt med L’Oréal Paris’ produkter, så går du glip af noget. L’Oréal Paris er et mærke, som er kendt for deres veludviklede produkter, men også en rigtig fair pris.

Vi er vilde med L’Oréal, og derfor har vi inkluderet ikke kun et men to produkter fra deres mærke i vores mascara test. Hvis du er træt af slidte og korte vipper, kan denne mascara hjælpe dig lidt på vej.

Den er særligt god til sarte øjne, og virker både opbyggende, nærende og plejende for dine vipper. Denne mascara har en helt særlig unik formel, som er rig på olier, blandt andet jojoba olie og Ricin olie.

Med det rige indhold af nærende og plejende olier, kan du både gøre noget godt for dine vipper samtidig med, at du ser fantastisk ud. Mascaraen er desuden helt uden parabener.

L’Oréal Paris Paradise Mascara er udover en plejende og nærende mascara også udviklet til at give dig et smukt resultat med volumen og længde. Med den bløde børste får du en præcis applikation, som separerer vipperne, således at du får et fjeragtigt smidigt look.

Formelen er udviklet med fokus på at dine vipper skal føles bløde og smidige, og samtidig give dig et forlængende og fyldigt look. Formlen er rig på farvepigmenter, og du kan endda vælge i mellem sort eller intenssort, hvis du er på jagt efter endnu mere definition og farveintensitet.

Gode egenskaber

 • Uden parabener
 • Opbyggende
 • Tilføjer pleje og næring
 • Rig på farvepigmenter
 • Giver blødt fleksibelt resultat
 • Præcis applikation
Lancôme Grandiose Extreme mascara

4. Lancôme Grandiose Extreme mascara

Lancôme Grandiose Extreme mascara kommer med deres bud på en alternativ løsning til det traditionelle børstehoved, og har udviklet et innovativt og nytænkende produkt. Denne mascara gør sig helt unik med det særlige svalehalsformede hoved, der gør påføringen nemmere end nogensinde før.

For dig som vil have en nemmere påføring, og som ikke er vild med de klassiske lige børstehoveder, præsenterer vi her den perfekte mascara til dig.

Lancôme Grandiose Extreme mascara er desuden smukt designet og udviklet netop med det formål, at give dig en så nem og perfekt påføring som muligt.

Det innovative og banebrydende design, som forestiller et svalehalsformet gummibørstehoved, giver dig den perfekte anatomiske udformning så det er nemt at nå ud i alle afkroge og nå alle små fine øjenvipper, samt helt ind til roden for maksimal fylde. På den måde kan du nemt følge øjets kontur, når du lægger mascara uden at skulle dreje arm, håndled og ansigt i unaturlige positioner.

Udover den særlige udformning på mascaraens børstehoved, vil du også opleve, at denne mascara har en super lækker og effektiv formel.

Fra det allerførste børstestrøg vil du opleve at din vippekant defineres helt fra rod og ud til spidsen. Her får du iøjefaldende lange vipper, med massere af fylde. Desuden vil du opleve, at denne mascara effektivt gør, at vippernes form bliver mere kurvede, og du efterlades med et smukt vifte-lignende udtryk.

Denne mascara er altså velegnet både til dig med små vipper og til dig med i forvejen lange øjenvipper, som vil tilføje lige det ekstra. Denne mascara indeholder rose-celleekstrakt, der er med til at genopbygge, beskytte og pleje dine vipper.

Gode egenskaber

 • Svalehalsformet hoved
 • Børstehoved i gummi
 • Definition, længde og fylde
 • Nem applikation
 • Genopbygger og beskytter
 • Indeholder rose-celleeskrakt
Nilens Jord-Waterproof Mascara

5. Nilens Jord: Waterproof Mascara

Til dig som vil have en god og effektiv vandfast mascara, præsenterer vi fra Nilens Jord: Waterproof Mascara. Denne mascara er både vandfast, allergivenlig og indeholder plantebaseret carnaubavoks. Til dig som vil have smukke vipper selvom det regner, eller ved vandet.

For dig som allerede kender og esker Nilens Jord, ved du hvor fantastiske deres produkter er. Nilens jord er et yderst anerkendt mærke, der er kendt for deres makeup. Nilens jord er særligt gode til pudder og børster, men har nu udviklet denne mascara, som topper alle vores forventninger.

Det har lykkedes dem efter 10 år at levere en mascara, som både er vandfast, og som opfylder de meget skrappe kritterier, der er, hvis man vil godkendes af AllergyCertified.

Med denne anerkendte certificering er du sikret, at produktet er dermatologisk testet, og ikke er skadeligt for dig. Desuden er du garanteret, at det kan bruges uden at opleve allergiske reaktioner, og personer der normalt har tendens til allergi, kan med fordel anvende produktet.

Denne mascara er som nævn vandfast, og giver dig muligheden for at have smukke fyldige vipper, uanset hvor du skal hen ligemeget om, det er til stranden, i naturen eller begivenheder hvor der måtte fældes en tåre eller to. Mascaraen indeholder carnaubavoks, der giver dine vipper fylde og volumen.

Formlen omslutter hvert hårstrå og forlænger samtidig med, at den skaber definition og volume. Med børsten som er lavet af små syntetiske hår, bliver påføringen nem, og giver dig et resultatet med smukke, fyldige og separerede vipper. Dette er vores bud på den bedste vandfaste mascara.

Gode egenskaber

 • Vandfast
 • Indeholder plantebaseret carnaubavoks
 • Allergi certificeret
 • Børste af syntetiske hår
 • Fylde, længde og definition
Clinique Lash Power

6. Clinique Lash Power

Lash Power fra det anerkendte og populære Clinigue er som størstedelen af Clinique’s andre produkter særligt skånsomme. Her får du en allergivenlig mascara, der desuden er testet hos øjenlæger og er parfumefri. Den holder i lang tid og giver lange smukke vipper.

Clinique er kendt for deres yderst skånsomme produkter, og er anerkendt blandt mange. Hvis du ikke kender til deres produkter, så bør du helt sikkert stifte bekendskab med dem.

Clinique er særligt kendt for deres hudpleje produkter, men har også udviklet nogle rigtig gode mascara, hvoraf vi har udvalgt ikke en men hele to styks i vores test.

Det Clinique kan som er særligt eftertragtet er, at deres produkter er skånsomme og kan anvendes selvom man måske er sensitiv eller overfølsom.

Denne mascara er altså testet af øjenlæger, parfumefri og allergitestet, hvilket gør den særligt velegnet til personer som f.eks. bruger kontaktlinser og kan have tendens til ubehag og gener eller andre personer, som blot er følsomme med allergi eller lignende.

Desuden er mascaraen udviklet til at holde i op til 24 timer på grund af en innovativ termalteknologi, men kan med vand nemt fjernes igen uden, at du skal gøre skade på vipper og øjne.

Denne mascara er en delvist vandfast mascara, og kan defineres som tårefast, og kan altså modstå sved, tårer og fugt, men er ikke fuldstændig vandfast, fordi den kan fjernes med varmt vand.

Mascaraen giver dig lange, smukke og fyldige vipper med den unikke børste, og du vil kunne se at selv de mindste hår forlænges og kommer til sin ret. Kan med fordel påføres i flere lag, lad tørre i mellem for at få det mest glatte resultat.

Gode egenskaber

 • 24 timers holdbarhed
 • Parfumefri
 • Testet af øjenlæger
 • Delvist vandfast
 • Velegnet i brug med kontaktlinser og sarte øjne
 • Fjernes nemt med vand
 • Allergitestet
KVD Vegan Beauty Go Big Or Go Home Mascara

7. KVD Vegan Beauty Go Big Or Go Home Mascara

Til dig som vil have smukke vipper og samtidig går op i miljø og dyrevelfærd. Denne mascara fra KVD er vegansk, og er udelukkende baseret på plantebaserede ingredienser. KVD har udskiftet det traditionelle bivoks med oliven-og solsikkeolie, der samtidig plejer dine vipper.

KVD Vegan Beauty Go Big Or Go Home Mascara leverer den veganske mascara kombineret med en fantastisk formel, som vi alle har ledt efter. Hvis du sætter pris på veganske produkter vil du elske denne mascara.

KVD er et vegansk makeup brand, som særligt specialiserer sig indenfor makeup som er uden animalske produkter. Udover deres veganske koncept, er makeuppen udviklet med inspiration fra tatovering, og de stræber efter at deres produkter er så højt pigmenterede som muligt, fuldstændig som en tatovering.

KVD har gjort det fantastiske og udviklet en vegansk mascara, der ikke går på kompromis med kvaliteten og resultatet.

I denne mascara har KVD udskiftet den klassiske bivoks, som normalt er et traditionelt produkt i mascara med oliven- og solsikkeolie, der giver formlen den lækre smidige og bløde konsistent.

Du vil opleve, at produktet nemt og fejlfrit glider over dine vipper og giver et smukt resultat. Desuden gør olien, at dine vipper er velplejede. Mascaraen er langtidsholdbar, og drysser ikke så du er sikret smukke vipper hele dagen.

Gode egenskaber

 • Drysser ikke
 • Langtidsholdbar
 • Vegansk
 • Højt pigmenteringsindhold
 • Fiberbørste
 • Baseret på oliven- og solsikkeolie
Clinique High Impact Mascara

8. Clinique High Impact Mascara

Endnu en fantastisk mascara fra Clinique til dig, som vil have endnu mere fylde, længde og volumen. Som alle Cliniques andre produkter er denne mascara testet af øjenlæger, allergivenlig og parfumefri. Den forstærker dine vipper, og giver dig intens defenation.

Vi har allerede omtalt og rost Clinique for deres anerkendte og populære produkter, og vi er ikke blege for at gøre det igen. Denne mascara fra Clinique lever op til alle vores forventninger, vi har til produkter fra Clinique og er uden tvivl et godt valg.

Som vi har sagt før, så er Clinique et forsøg værd, hvis man ikke i forvejen kender eller har prøvet deres produkter. Denne mascara er parfumefri, allergivenlig og testet af øjenlæger. Dette betyder altså, at du som bruger, er garanteret et produkt, som er skånsomt og mildt for din hud, øjne og vipper.

Du kan med fordel anvende denne mascara, hvis du bruger kontaktlinser, og ofte oplever ubehag i sammenhæng med disse, eller hvis du blot har tendens til at være overfølsom eller allergisk overfor kosmetikprodukter.

Med Clinique High Impact mascara får du en formel som omhyggeligt omslutter dine vipper fra rod til spids, uden at klumpe. Den er perfekt både som din hverdagsmascara og også til lejligheder, hvor du har behov for mere intensitet.

Mascaraen gør vipperne stærkere og definerer dem. Med dens intense og højtmættede farve får du et dramatisk resultat, og betydelig mere volumen og længde. Den separerer vipperne og omslutter dem alle med farve, således at du får et smukt indrammet fjeragtigt resultat. Du kan påføre flere lag for endnu mere effekt.

Gode egenskaber

 • Oliefri
 • Testet af øjenlæger
 • Parfumefri
 • Allergitestet
 • Længde og fylde
 • Forstærker
Max Factor Rise & Shine Mascara

9. Max Factor Rise & Shine Mascara

Max Factor har udviklet en mascara til dig, som vil have ekslusiv løft lige fra første børstestrøg. Rise & Shine Mascaraen er for dig som elsker øjenåbnende mascaraer, og som vil have længde, volumen og løft alt sammen i et produkt.

Max factor er kendt for deres super gode mascara til en god pris, og leverer kvalitet med i prisen. Hvis du elsker store dramatiske vipper, så er denne mascara noget for dig. Her får du fantastisk løftende effekt lige fra første børstestrøg.

Med det store børstehoved, er påførelsen nem og effektiv. Du vil opleve, at det er nemt at påføre formlen i en passende mængde, og over et større areal af gangen. På den måde får du lækker volume, længde og løft alt sammen i en formel.

Udover formlen som giver dig volume, længde og løft, der skaber et smukt viftelook, så er den udviklet således, at den ikke drysser. Med denne mascara undgår du, at produktet drysser af i løbet af dagen, og du har friske lækre vipper hele dagen lang.

Derudover er formlen i kombination med børstet udviklet således, at den ikke klumper, hvilket giver den det mest smidige og glatte look. Desuden indeholder denne Mascara E-vitamin og protein, som plejer og nærer vipperne.

Gode egenskaber

 • Lash-løftende børste
 • Klumper ikke
 • Stort børstehoved
 • Indeholder E-vitamin og protein
 • Drysser ikke

Sådan finder du den bedste mascara til dig

Der er ingen tvivl om, at der findes utrolig mange forskellige mascara på markedet, og derfor kan vi godt forstå, hvis du går død i processen, når du skal vælge, hvilken mascara du skal have med hjem.

Som et grundlæggende element, er det godt at afgøre med sig selv, hvilken type mascara man gerne vil have. Du er helt sikkert klar over, at der findes vandfast mascara og ikke-vandfast mascara.

Det er altid en god idé at have god vandfast mascara i sit sortiment. Men var du klar over, at der findes fibermascara, der med små fibre forlænger dine vipper.

Der findes den klassiske mascara som er en ‘creme’, og tubemascara der ligger sig som et rør omkring hvert hårstrå. De fleste mascara er et mix mellem dem alle, dog oftests et mix mellem creme og fibre, som giver et super godt resultat.

Børsten og børstetype

Børsten er nok en af de vigtigste faktorer ved din mascara, udover selve formlen (altså cremen). Børsten har nemlig betydning for påføringen af mascaraen, som er alfa omega for at få det bedste resultat.

Det er individuelt, hvordan man foretrækker sin børste. Typisk består børsten enten af gummi eller af små kunstige fibre. Nogle kan godt lide fornemmelsen af gummi, og andre synes gummi kan være for hårdt og foretrækker fibre.

Det er alt sammen en smagssag, sammen med formen på børsten. Nogle kan lide, at børsten er stor og dækker et stort område af gangen, og andre kan bedre lide at manøvre rundt med en mindre mere slank børste.

Husk pleje af vipperne

Det er vigtigt at pleje sine vipper for at få det smukkeste og bedste resultat. For at pleje dine vipper er det vigtigt, altid du altid renser din mascara af inden du går i seng, og det er vigtigt at du renser blidt. Hvis du er for skrap med dine vipper kan du knække hårene og ødelægge væksten.

Derudover kan du med fordel fugte dine vipper med vippeserum, primer eller olie, så hårene hele tiden er sunde og fugtede. Kig desuden efter mascara uden kemi, eller f.eks. en økologisk mascara, som er ekstra skånsomme for dine vipper.

Volumen eller længde?

Du har nok opdaget, at mascaraerne ofte reklamere med, at de giver volume og længde. Du kan vælge en mascara, der giver en af delene, eller du kan vælge en, der giver begge dele. Det kommer helt an på hvordan dine vipper naturligt er, og hvilket look du går efter.

Længde giver dig noget mere længde, og er den bedste mascara til dig med korte vipper. Volume er godt, hvis du allerede har længde på dine vipper, men gerne vil have mere fylde.

Hvordan lægger man mascara?

Det er super enkelt og lige til at lægge mascara. Alle finder hver deres teknik og rytme. Man kan påføre mascara på vippeenderne evt. med en brun mascara for et helt naturligt look.

Eller man kan påføre mascaraen helt ned til roden for et mere voluminøst look. Du kan tilføre i zigzag bevægelser og flere lag for ekstra fylde.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste mascara?

Den bedste mascara er en mascara, som giver et pænt resultat, som er nemt at arbejde med og som holder i lang tid. Nogle foretrækker en mascara uden olie, og nogle foretækker med, det er meget forskelligt.

Hvad er mascara?

Mascara er et makeupprodukt, som du anvender på dine øjenvipper. Det er en ‘creme’ med farvepigmenter, som giver dig mere længde, volume og farve. Med en mascara vil dine øjne se mere åbne og friske ud.

Hvordan undgår man er vipperne klumper sammen?

Hvis man vil undgå, at vipperne klistre sammen, skal man først og fremmest vælge en god mascara. Derudover bør man have rene vipper inden påkørsel, og derudover kan det hjælpe at påføre en lille mængde produkt af gangen og derefter rede vipperne efter med en lille kam.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.