Tests

Kollagen creme TEST: Her er de bedste af slagsen

Drømmer du om en smuk og ungdommelig hud? Så kan du komme rigtig langt med en kollagen creme, da den effektivt og helt naturligt går ind og bidrager til en elastisk og fyldig hud. For at være helt sikker på at du får den mængde kollagen, som huden har brug for, har vi fundet de 5 bedste cremer, som kan hjælpe dig til det bedste resultat.

skrevet af Julie M. Laursen

kollagencreme

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Vi er mange, der gerne vil bevare vores vores ungdommelige udseende og passe rigtig godt på vores hud. Det kan kollagen creme hjælpe rigtig godt med, da det går ind og udfylder de fine linjer og hjælper med at holde rynker på afstand eller at reducere dem, hvis de allerede er begyndt at dukke op.

Vi har herunder samlet de fem bedste produkter, så du nemt og hurtigt kan finde den helt rette creme til dig. Dertil giver vi dig også et indblik i, hvordan du udover creme kan få den mængde kollagen, som kroppen har brug for.

Er du klar til at give huden et boost? Så læs med herunder.

Bedste kollagen creme

 1. Elemis Pro Collagen Marine Creme
 2. Olay Collagen Peptide 24
 3. Peter Thomas Roth FIRMx Collagen Moisturizer 50ml
 4. Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream 50ml
 5. XYZ Smart Collagen

Der er mange cremer på markedet, der indeholder kollagen og andre anti-rynkemidler. Derfor kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilket produkt der er det bedste. Ikke kun kvalitetsmæssigt men også for din hud.

Vi har researchet markedet og fundet frem til de cremer, som forbrugere og eksperter mener, er de bedste cremer med kollagen i øjeblikket. Husk på, at kollagen creme både er for yngre og ældre, der gerne vil gøre noget godt for huden og dens udseende, da det aldrig er for tidligt at komme rynker og andre aldringstegn i forkøbet.

Elemis Pro Collagen Marine Creme

Elemis Pro Collagen Marine Creme

Reducering af rynker og en mere fast hud er, hvad du forvente med Elemis Pro Collagen Creme, der er klinisk testet og bevist til at have synlige resultater.

Pro-Collagen Marine Creme indeholder flere aktive ingredienser, der effektivt går ind og reducerer forekomsten af rynker samt øger både fugtniveau og hudens fasthed. Som om det ikke er nok, bliver du også forkælet med ginkgo biloba, der indeholder mange antioxidanter.

Chlorella og en ekstrakt af roser er også, hvad du kan finde på ingredienslisten, som har gode og positive effekter på både yngre og ældre hud.

Cremen virker bedst, når huden er blevet vasket.

Gode egenskaber

 • Indeholder mange antioxidanter
 • Har anti-age effekt
 • Virker fugtgivende
Olay Collagen Peptide 24

Olay Collagen Peptide 24

Med vitamin B3 og et stort indhold af kollagen og fugtgivende ingredienser, går cremen effektivt ind og efterlader en finere og mere fyldigere hud på bare 14 dage.

Mere end små to uger skal der ikke til for, at din hud bliver mere fyldig, elastisk og yngre at se på. Formlen er nemlig mættet med kollagenpeptider, der formår at gå under hudens overflade og give helt op til 24 timers hydrering af huden.

Formlen er desuden rig på vitamin B3, hvis egenskaber kan hjælpe med at glatte teksturen i huden og beskytte mod forurening og andre udfordringer for huden i hverdagen.

Påfør den gerne hver morgen og aften for det mest optimale resultat.

Gode egenskaber

 • Virker fugtende på huden
 • Har et højt indhold af kollagen
 • Udfylder rynker og fine linjer på bare 14 dage
Peter Thomas Roth FIRMx Collagen Moisturizer 50ml

Peter Thomas Roth FIRMx Collagen Moisturizer 50ml

Syv forskellige slags kollagen og en dokumenteret effekt er, hvad du får med collagen moisturizer fra Thomas Roth.

Har du synlige tegn på aldring af huden? Eller vil du gerne komme det i forkøbet? Med kollagen cremen fra Thomas Roth kan du gendanne og bevare hudens ungdommelighed. Formlen indeholder hele syv forskellige slags kollagen, der understøtter hinanden og giver en styrkende effekt.

Resultatet af brugen af cremen er en mere udfyldt og opstrammet hud med en skøn og naturlig glød, hvor rynker og de fine linjer holdes på afstand.

Gode egenskaber

 • Øger dannelse af kollagen
 • Huden boostes med hyaluronsyre
 • Indeholder hele 7 forskellige slags collagen
Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream 50ml

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream 50ml

Med hjælp fra Vichy Collagen Day Cream kan du straks bekæmpe tegn på aldring takket være en formel, der er beriget med CG-vitamin og kollagen-beskyttende biopeptider.

Aldring behøver ikke længere være et issue for dig, da Vichy har skabt en formel, der effektivt går ind og forbedrer produktionen af kollagen og dermed nedsætter aldringsprocessen i huden. Den er beriget med anti-age og energigivende ingredienser, så aldring ikke længere er en udfordring.

Med CG-vitamin og beskyttende biopeptider, der smelter ind i huden og omdefinerer konturerne i ansigtet, vil du efter kort tids brug tydeligt kunne se en stor forskel i huden.

Collagen dagcremen kan med fordel benyttes både morgen og aften.

Gode egenskaber

 • Virker fugtgivende
 • Tilføjer energi til huden
 • Forbedrer dannelse af kollagen
 • Giver god hudpleje
 • Indeholder CG-vitamin
XYZ Smart Collagen

XYZ Smart Collagen

XYZ kollagen creme er god for dig, der gerne vil reducere fine linjer og rynker samt få en fast og flot udseende hud.

Kollagen cremen fra XYZ er udviklet med naturlige og aktive ingredienser af blandt andet bladsaften fra den sydafrikanske plante, Bulbine frutescens. Det er ingen tilfældighed, da saften indeholder to forbindelser, der bremser nedbrydningen af kollagen samt øger produktionen af den. Det sker på en naturlig og balanceret måde, som sikrer, at hudens naturlige inflammatoriske reaktion ikke forstyrres.

Formlen er udviklet til at være let og drøj i brug, så du kan have glæde af cremen over længere tid. Den fedter ikke og absorberes hurtigt af huden. Den kan med fordel benyttes både morgen og aften efter vask af ansigtet.

Gode egenskaber

 • Reducerer rynker
 • Forbedrer hudelasticiteten
 • Giver en mere fast hud

Før du køber en collagen creme

Det er ingen hemmelighed, at kollagen produktionen falder med alderen. Derfor kan vi også godt forstå, at du gerne vil komme det i forkøbet eller gøre noget effektivt ved det i form af en god creme med c vitamin og andre aldringsreducerende ingredienser.

Vi uddyber herunder, hvad kollagen er, samt hvordan du kan hjælpe kroppen med dannelsen af kollagen, så led og sener samt huden får de byggesten, der er brug for.

Hvad er kollagen?

Kollagen lyder fancy, men er et protein, som kroppen ikke kan undvære. For kollagen benyttes af kroppen til byggesten til brusk og knogler. Men, det er også et protein, som bliver dannet i hudcellerne i det, der kaldes for læderhuden. Her er det også uundværligt – især hvis du gerne vil holde din hud fast, ungdommelig og elastisk.

Kroppen danner selv kollagen. Men denne produktionen bliver svækket, efterhånden som vi bliver ældre. Det er blandt andet med til at give rynker og fine linjer i huden.

Har din hud derfor brug for et boost, eller begynder den at vise aldringstegn, kan det være en fordel med en creme med kollagen.

Kollagen fås ikke kun i cremer og andre kosttilskud, men findes også helt naturligt i kød, fisk og visse grøntsager.

Forskellige typer kollagen tilskud

Kollagen er et protein, som kroppen kan få på mange måder gennem forskellige typer af kosttilskud. Det er derfor ikke kun muligt at booste huden ved at komme creme på kinderne og panden.

Creme

Som du nok ved, er det muligt for huden at optage kollagen gennem cremer. Dette er en god og effektiv mulighed for for reducere linjer og rynker i huden og holde den mere frisk og elastisk. Det bidrager til dannelse af kollagen, uanset hvor gammel du er. Du kan med fordel lade den indgå som en del af din daglige hudpleje.

Vælg dog gerne en kollagen creme med så aktive og naturlige ingredienser som muligt, da det er bedst for produktionen af kollagen. Vælg især gerne en creme med vitamin c, da det også har en gavnlig effekt på huden.

Pulver

Har du svært ved at spise kost, der indeholder nok kollagen? Så er det også muligt at spise kollagenpulver som et kosttilskud. Det er ganske harmløst (inden for de anbefalede mængder), da det blot er et proteinpulver, som du kan tilsætte yoghurten om morgenen eller smoothien om aftenen. Det kan købes mange steder og er en nem måde at få nok kollagen på. Hvor stor en effekt, pulver som kosttilskud har på huden, er dog usikkert.

Piller

Er du ikke så meget til pulver eller creme, har du også mulighed for at indtage kollagen med piller som kosttilskud. Disse er typisk også beriget med vitaminer såsom E-vitamin og vitamin C, der har en fordelagtig effekt på huden og dens elasticitet eller udseende. 1 pille om dagen som kosttilskud er som regel nok til at dække behovet.

Shots

En fjerde og mindre populær eller velkendt mulighed for at komme aldringstegn i forkøbet er shots med kollagen. Det er et kosttilskud til dig, som hverken er til creme, piller eller pulver, og som har det fint med en lille sjus, der er tilsat kollagen. Det er typisk små flasker med smag og vitamin c samt andre vitaminer med tilsat kollagen.

De smager ganske udmærket og kan fås med forskellige slags smag.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.