Tests

Bedste kollagenpulver, kapsler og shot (TEST)

Kollagen er en af kroppens naturlige byggesten – desværre falder produktionen af collagen, efterhånden som vi bliver ældre. Bør du indtage ekstra kollagen gennem tilskud? Og hvad er det bedste? Få svar her.

skrevet af Julie M. Laursen

kollagenpulver (collagen)

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Vi hælder kollagen i alt fra kaffen til den friskpressede juice.

Men hvorfor gør vi det? Hvad går denne nye trend egentlig ud på? Hvad er kollagen? Hvad bidrager det med, hvad betyder det for os – og for vores velbefindende?

I denne artikel vil vi gennemgå, hvilken form for kollagen til huden man skal indtage, for at opnå de bedste resultater, og hvilke fordele man vil opnå ved indtagelse af kollagen som kosttilskud.

Bedste Kollagenpulver

Lad os guide dig gennem junglen af collagen pulver, collagen kapsler, og collagen piller, der et af nyere tids hotteste kosttilskud. Find ud af om du skal indtage det som pulver, kapsler, tabletter eller kosttilskud – eller måske smøre det direkte på huden i en af de mange lækre cremer, der er i dag indeholder kollagen for en smuk og spændstig hud.

Find samtidig ud af, hvad der måtte være det bedste kollagen tilskud for dig. Med denne test kan du hurtigt danne dig et overblik over det rette kollagen tilskud, der er bedst i test.

De bedste kollagenpulvere er:

 • Oslo Skin Labs The Solution Beauty Collagen
 • Marine Kollagen+
 • Nutrinic Kollagen Pure
 • Marine Kollagen med Hyaluronsyre
 • YouTonics Kollagen Drik
 • Puori Collagen
oslo skin labs kollagen

The Solution Beauty Collagen fra Oslo Skin Labs

 • Op til 49,9% reduktion af rynkedybde
 • Gennemsnitlig reduktion på 20,1%
 • Mere elasticitet i huden
 • Mindre appelsinhud

Vores første-valg når det komme til collagen pulver er Oslo Skin Lab’s “The Solution Beauty Collagen”.

Det er ikke en tilfældighed at de vælger sådan et prangende navn. Deres studier og tests har nemlig bevist, at de kan leve op til det.

Man kan købe det som en enkelt pakke, eller man kan vælge at gå på abonnement – så får man 30% rabat, allerede fra første køb.

kollagen-plus-dba

Marine Collagen+

Kollagenpulver udvundet fra havet selv. Studier viser følgende resultater:

 • 33% færre rynker omkring munden efter kun 12 uger5
 • 22% færre fine linjer omkring næse og mund efter kun 12 uger5
 • 20% strammere hud efter kun 12 uger

Kollagen er vigtigt for din krop, men det kan være svært at få det i de rette mængder. Her kan det være fordelagtigt at supplere den daglige kost med et kollagen tilskud. Typisk er disse kosttilskud udvundet af enten fiskeskæl eller kohuder. Når det kommer til Marine Collagen er kollagenet fra havet.

Effekten er ikke til at tage fejl af. En række studier af brugen af denne type kosttilskud (højt indhold af kollagen) viser, at der i en periode på 12 uger opnås 33% færre rynker om munden, 22% færre fine linjer og op til 20% opstramning af huden. Så hvad venter du på?

Skal du bruge et tilskud af kollagen, er denne pulverløsning helt klart en af de muligheder, der er bedst i test.

kollagne-pure-haeldes-i-kaffekop

Kollagen Pure

Marine collagen pulver. Klinisk dokumenteret (studie) med følgende resultater:

 • 15% reduktion af rynkedybde
 • 22% mere elasticitet i huden
 • 23% mere glød i huden
 • 26% fastere hud

Kollagen Pure fra Nutrinic er et kollagenpulver, der består af 100% ren hydrolyseret mikro granuleret pulver fra fisk. Kollagentilskud fra fisk (marine) optages op til 1,5x bedre i kroppen end kollagen fra kvæg (bovine). Derudover er det en af de første danske miljøcertificerede kollagenpulvere.

Netop dette kollagenpulver indeholder en særlig form for collagen, hvor proteinet er fremstillet i mindre peptider med en molekylestørrelse på under 1 Dalton, som gør det muligt for kroppen at absorbere tilskuddet enormt effektivt.

Produktet kan med fordel blandes i vand, juice, kaffe eller grød.

weightworld marine kollagen

Marine Kollagen Med Hyaluronsyre

Kollagen kapsler udvundet fra havet selv. Studier viser følgende resultater:

 • 33% færre rynker omkring munden efter kun 12 uger
 • 22% færre fine linjer omkring næse og mund efter kun 12 uger
 • 20% strammere hud efter kun 12 uger

Kollagen er vigtigt for din krop, men det kan være svært at få det i de rette mængder. Her kan det være fordelagtigt at supplere den daglige kost med et kollagen tilskud. Typisk er disse kosttilskud udvundet af enten fiskeskæl eller kohuder, men i tilfældet WeightWorld Marine Collagen kommer kollagenet fra havet.

Effekten er ikke til at tage fejl af. En række studier af brugen af denne type kosttilskud (højt indhold af kollagen) viser, at der i en periode på 12 uger opnås 33% færre rynker om munden, 22% færre fine linjer og op til 20% opstramning af huden.

Så hvad venter du på?

YouTonics Collagen

YouTonics Kollagen Drik

Gider du ikke at købe kollagenpulver? Så kan du købe en drikkeklar version i stedet!

Bauer Nutrition sælger drikkeklar kollagen til hele verden (derfor er deres hjemmeside på engelsk).

Det er ikke alle, der har tid eller overskud til at blande deres kollagen op hver dag. Derfor kan det være nemt at købe kollagen shots i stedet.

Bauer Nutritions, et engelsk brand, sælger deres drikkeklar version af kollagen tilskuddet til hele verdenen. YouTonics er lavet med hydrolyseret kollagen protein, og med 30 mL af deres drik får du 10 gram kollagen protein. Dette vil hjælpe dig med at opnå en sund og ungdommelig hud, sundere hår og endda også sundere tænder.

Derudover indeholder deres drik også Vitamin A, Vitamin E og aminosyrer for at opnå en endnu bedre effekt.

puori collagen

Puori Collagen

 • 10g rene hydroliserede kollagenpeptider
 • Kun 1 ingrediens
 • Neutral smag

CP1 fra Puori er et rent, hydrolyseret kollagen pulver af høj kvalitet. Det består udelukkende af rene kollagen peptider.

Med dette produkt får du hele 10 gram rene hydrolyserede kollagen peptider pr. portion, hvilket er med til at sikre dig både en optimal absorbering og en optimal funktion i kroppen. Smagen er neutral og det er derfor muligt at opløse produktet i såvel kolde som varme drikke.

PEPTID-KOLLAGEN

Kollagenpulveret fra Healthwell indeholder marint kollagen, som også kaldes peptid-kollagen eller hydrolyseret kollagen. Biotilgængeligheden af peptid-kollagen anses for at være meget høj, og som følge af sammensætningen optages det mere effektivt af kroppen.

Dette kollagenpulver er et hydrolyseret protein, hvilket betyder, at det er spaltet og dermed nemmere at optage for kroppen. Kollagen i pulverform er også nemt at dosere, nemt at blande med andre pulvertilskud og let at opløse i væske for dig, der har svært ved at sluge kapsler.

Hvis du foretrækker kapsler, hvilket er fleksibelt på rejser, så fås Collagen Plus også som kapsler.

Hvad er kollagenpulver?

Kollagen er en af de vigtigste byggesten i vores krop. Og kollagenpulver er et særligt kosttilskud, som du med fordel kan tage, hvis du ønsker at få et dagligt tilskud af kollagen. Det kan være nødvendigt som vi kommer op i alderen, da kroppens egen kollagenproduktion reduceres med alderen.

Kollagenpulver giver dig et vigtigt protein, som hjælper med at holde vores hud smidig og fast.

Når kollagenproduktionen falder, betyder det også, at vores hud bliver mindre elastisk, og det er i den forbindelse, at vi pludselig får mormorarme med hængende hud, og at huden får fine linjer og rynker på steder, som vi slet ikke vidste det kunne lade sig gøre.

Kollagenpulver er altså en enestående måde, at hjælpe med til at bevare og genoprette hudens elasticitet og dermed gøre den både stærkere og mere modstandsdygtig.

Kollagenpulver er som udgangspunkt et pulver, men kollagen findes også som tilskud i tablet. Kollagen i kapselform kan i nogle tilfælde være at foretrække, men effekten af både pulver og kapsler er den samme.

Et studie om kollagen udvundet fra havet selv viste følgende resultater:

 • 33% færre rynker omkring munden efter kun 12 uger
 • 22% færre fine linjer omkring næse og mund efter kun 12 uger
 • 20% strammere hud efter kun 12 uger

C-vitamin og kollagen tilskud

Stort set alt kollagenpulver der er på det danske – og det udenlandske – markede er tilsat vitamin c.

Det skyldes, at vitamin c er en utrolig vigtig hjælper, og frem for alt er netop dette vitamin nødvendigt for vores produktion af kollagen. Derfor finder man det ikke kun i kollagenpulver og kollagen kapsler, men det indgår ofte også i diverse anti-age cremer sammen med blandt andet retinol. Dette gøres for at skabe det perfekte grundlag for en sund og spændstig hud.

Virker kollagenpulver?

Der er ingen tvivl om, at kollagen er en af de vigtigste byggesten, når det gælder om at holde vores hud, brusk og ikke mindst skelet sundt og rørigt, men der er stor forskel på den kollagen, som vores krop producerer af sign selv, og det tilskud vi får gennem pulver, kaspler eller kollagen creme.

Der er flere studier der viser, at kollagenpulver har en gavnlig effekt. Både for huden og for din generelle sundhed. Dog skal det siges, at nogle oplever resultater, mens andre ikke gør.

Uanset hvad, så skader det ikke hverken at indtage eller smøre på huden, og det kan om ikke andet give en følelse af, at man gør noget godt for sig selv – og det er bestemt også værd at have med i sine overvejelser.

Kollagenpulver til huden

Kollagen har ikke alene en vigtig betydning for vores brusk og vores skelet. Det er også en vigtig byggesten i forhold til at opretholde en normal og spændstig hud.

Kollagenpulver tilfører huden de gavnlige og uundværlige kollagenpeptider, der kan være med til at sikre dig en smuk og fast hud. Undersøgelser (1) har desuden påvist, at en daglig indtagelse af kollagen pulver som kosttilskud kan være med til at hæmme visse aldringstegn som fine linjer og rynker. Det betyder dog ikke, at kollagen kan fjerne rynker helt, men i stedet kan det være medvirkende til at mindske dannelsen af nye linjer og rynker i ansigtet.

Et kollagentilskud kan med andre ord være med til at øge densiteten af din huds egen naturlige kollagenproduktion og hudens fugtbalance, og indtagelse af kollagenpeptider i kollagen kosttilskud kan hjælpe med at øge celledelingen og dermed danne nye celler, der igen kan give en mere fast og stram hud med færre rynker.

Kollagenpulver til håret

Langt de fleste former for kollagenpulver har en positiv indvirkning på en række processer i vores krop. Lige fra knogler, brusk og sener til hud og hår. Netop effekten på vores hår er der dog ingen endegyldige undersøgelser af, men forsøg med mus har vist, at et tilskud af kollagen har kunne nedbringe hårtabet i forbindelse med alder, og andre undersøgelser har vist, at kollagen kan give en øget hårvækst.

Selv om der ikke foreligger videnskabelige undersøgelser af kollagenpulvers effekt på vores hår og hårvækst som sådan, så er der heller ikke noget der indikerer, at det er skadeligt for hverken hud eller hår.

Kollagenpulver til knogler, brusk og tænder

Den naturlige kollagenproduktion reduceres kraftigt med alderen. Jo ældre vi bliver, jo mindre kollagen producerer vi. Det kan derfor være nødvendigt at indtage collagen for fortsat at være sikker på at have stærke knogler, brusk og tænder. Collagen har også en gavnlig effekt på sunde og stærke tænder og et sundt tandkød, hvilket ikke bliver mindre vigtigt, når man kommer lidt op i alderen.

Kollagen tilskud i kosten

Hører du til dem, der helst undgår enhver form for tabletter, og hellere spiser dig til den samme effekt, er dette bestemt også en mulighed. Der er forskning der tyder på, at du kan øge din naturlige kollagenproduktion via kosten, i kampen for en glattere og synligt stærkere hud, ved at sikre at du får rigeligt kollagen i mad.

Et af de steder, hvor der for alvor er smæk på indholdet af kollagen er i kød og fisk – og her taler vi om hele dyret med hud og hår. Således er en god oksekødssuppe eller en bouillabaisse, hvor det hele har fået lov til at simre med i gryden, en enestående måde at booste sin kollagenindtag.

Derudover er der en række andre fødevarer, der kan være med til at sætte turbo på processerne og tilføre ekstra kollagen til din krop:

 • Kød: Alle former for kød, både okse, kylling og gris, er en vigtig kilde til kollagen
 • Fede fisk: Selv om fisk ikke indeholder voldsomme mængder af kollagen, så indeholder de lysin, der er med til at fremme produktionen af kollagen
 • Bær: Spis dig gerne mæt i brombær, jordbær og kirsebær der indeholder gode mængder af lycopen, som er et vigtigt stof, når det gælder kollagenproduktion
 • Grøntsager: Særligt de røde grøntsager som rød peberfrugt og rødbeder er gavnlige, hvis du vil spise dig til ekstra kollagen.
 • Svovlholdige fødevarer: Frugt og grønt som for eksempel løg, selleri, hvidløg, agurk og bananer har et højt indhold af svovl, der kan være med til at stimulere produktionen af kollagen.
 • Lysinholdige fødevarer: Lysin er enestående til at fremme den naturlige produktion af kollagen. Spis derfor gerne rigelige mængder af æg, ost, kartofler og nødder.

Ved at spise dig til ekstra kollagen, får du ikke alene et solidt tilskud til kroppens byggeprocesser. Ud over vitamin c, får du også en række andre vigtige vitaminer, mineraler, omega 3 og antioxidanter samtidig, som du ikke ville få ved at tage kollagen som kosttilskud eller smøre det på kinderne. Til gavn for hele kroppen, huden og hudens elasticitet, og som bidrager til en bedre balance.

For meget eller for lidt kollagen

Hvor meget kollagen skal du egentlig indtage, smøre på eller spise gennem kosten, for at det har en reel effekt? Og kan du både indtage for meget? Og for lidt? Som med mange andre former for tilskud kan både for meget og for lidt være lidt skidt. Nogle studier har peget på, at jo mere kollagen du har mistet – typisk fordi du bliver ældre – jo større gavn vil du have af den kollagen du efterfølgende indtager. Det er med andre ord aldrig for sent at gøre en aktiv indsats for at bevare en sund hud og et stærkt skelet.

Men hvor meget skal du så have? De generelle anbefalinger siger, at et indtag på 10 gram kollagen om dagen kan give en både hurtig og god effekt. Vælger du at indtage det som kosttilskud skal du blot følge vejledningen på emballagen. Hvor hurtigt du vil opleve en effekt af dit indtag, er naturligivs meget individuelt. Men som udgangspunkt går der ofte mellem 6 og 8 uger.

Da kollagen er et yderst vigtigt stof, kan det være alvorligt at lide af kollagen mangel. Det kan medføre led smerter, muskelsvind, feber og ekstrem træthed. Derfor kan det være en fordel at tilføre collagen til huden og kroppen, da du derved også er sikret de rette vitaminer, som vitamin c samt de vigtige omega 3 – så tag gerne et ekstra kig på vores kollagen tilskud test.

Ofte stillede spørgsmål

Er kollagenpulver fup?

Nej, kollagenpulver som kosttilskud er som udgangspunkt ikke fup. Flere studier, som beskrevet af Harvard, beviser at indtagelse af kollagenpulver eller piller, altså kollagen udover kroppens egen produktion, kan hjælpe med hudens elasticitet, led, og mere. Du kan læse mere her.

Er det sundt at tage kollagenpulver?

Studier peger på, at det er sundt at indtage kollagenpulver, hvis man er i underskud. Kollagen hjælper med at styrke, hår, hud, brusk og knogler. Kroppen begynder at nedsætte kollagenproduktionen som man ældes, hvorfor det er kan være en god ide som man bliver ældre.

Hvad er kollagen pulver godt for?

Kollagen er godt for hud, hår, brusk, og knogler. Det er en af kroppen vigtigste byggesten når det kommer til at holde kroppen funktionsdygtig. Det dannes også i hudcellerne, hvilket hjælper med at holde huden fast, elastisk og ungdommelig.

Hvilken type kollagen er bedst?

Kroppen producerer 29 forskellige typer kollagen, hvor type-1 kollagen er den mest udbredte (80-90%). Derfor skal du bruge mest type-1 kollagen. Når det kommer til indtagelse, så er hydrolyzeret kollagen mest anbefales som kosttilskud, da det er nemmest for kroppen at optage (al kollagen i denne artikel er hydrolyzeret).

Hvor længe må man tage kollagen?

Du kan indtage kollagen i mange måneder, så længe du ikke indtager mere end 10 gram om dagen. Du skal dog forvente at det tager 6–12 uger før du ser en effekt. Nogle kilder siger at man sikkert kan indtage 10 gram kollagen om dagen i 5 måneder. Der nævnes ingen information omkring længere brug.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.