Tests

Bedste hårtrimmer (TEST) – Se de bedste hårtrimmere

Hvis du er på udkig efter en ny hårtrimmer, og vil vide hvilken hårtrimmer der er den bedste hårklipper på markedet, så er du kommet til det rette sted. I denne hårtrimmer test gennemgår vi de bedste modeller, så du kan finde en hårtrimmer, som passer til dig.

skrevet af Julie M. Laursen

hårtrimmer test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Hvis du er på udkig efter en ny hårtrimmer, og vil vide hvilken hårtrimmer der er den bedste hårklipper på markedet, så er du kommet til det rette sted. I denne hårtrimmer test gennemgår vi de bedste modeller, så du kan finde en hårtrimmer, som passer til dig.

Måske er lokkerne blevet lidt for lange og trænger til en tur?

Hvis ja, så finder du her en gennemgående guide til de bedste hårtrimmere på markedet, samt alt hvad du har brug for at vide om hårklippere, inden du skal udvælge, hvilken ny hårtrimmer, du skal have.

Udover en grundig gennemgang af de forskellige produkter, kan du blandt andet også læse om, hvilke forskellige typer af klippemaskiner, der findes på markedet, samt hvilke egenskaber du bør kigge efter, når du skal udvælge en ny hårtrimmer og hvordan du finder den bedste hårtrimmer.

Hårtrimmer test

Vi har testet en række forskellige hårtrimmere for at kunne opstille en guide til dig. På den måde behøver du ikke selv gennemlede internettet, for du finder de bedste hårtrimmere lige her.

I testen kan du læse om 10 produkter, som vi nøje har udvalgt. Disse produkter er udvalgt efter deres ydeevne, samt funktion. Du vil kunne finde hårklippere, som er specificeret indenfor f.eks. skæg eller som kan lidt af det hele. Desuden ligger hårklipperne indenfor forskellige prisleje, så der er lidt til enhver smag.

Her er de bedste håtrimmere:

 • Panasonic ER DGP72 Hårtrimmer
 • Wella Professional Contura HS 61 Trimmer
 • Wahl Hårtrimmer 79602-201 Elite Pro
 • PHILIPS Series 9000
 • Braun Hårtrimmer HC5010
 • Andis Slimline Pro Lithium T-Blade
 • Philips QC5580 Hårtrimmer
 • Philips OneBlade QP2520/20
 • Panasonic Professionel Hårtrimmer 1611
 • Gordon Cutting And Finishing Hårtrimmer

En god klippemaskine vil gøre klipningen eller trimningen nemmere for dig i hverdagen, og du er hverken afhængig af, hvornår der er tid i salonen, eller skal bruge penge på en klipning, som du snildt kan gøre selv.

Ansigtsbehåring er en stor del af ens samlede udtryk, og derfor bør du altid have adgang til et værktøj, der hjælper dig med at opnå dit ønskede look, hvornår end du har brug for det.

Panasonic ER DGP72 Hårtrimmer

Panasonic ER DGP72 Hårtrimmer

En hårtrimmer i professionel kvalitet, finder du her. Panasonic ER DGP72 er den opgraderede efterfølger af den populære Panasonic ER-1611 model.

Trimmeren er udstyret med en endnu bedre motor, skær og batteri end dens forgængere, og er brugt blandt professionelle frisører og barberer.

Her får du en hårtrimmer udstyret med professionel teknologi, som gør at hårtrimmningen derhjemme er nem og effektiv.

Med dens effektive motor og særlige bladteknologi, får du en upåklagelig velfungerende maskine, der tager alle hårene med i første omgang.

Denne trimmer er en opgraderet efterfølger af Panasonic ER-1611, hvor de gode ting fra ER-1611 er videreført, og hvor motor, batteri og skær er opgraderet. Trimmeren har en kraftig motor med 10 tusind omdrejninger i minuttet, som gør at trimmeren uden problemer kan klippe igennem tykt og kraftigt hår.

Desuden er hårtrimmeren udstyret med en helt særlig unik bladteknologi kaldet X-taper Blade 2.0. Denne bladteknologi, sikrer at hårtrimmeren har nogle af de mest skarpe og effektive blade på markedet.

Trimmeren er derudover udstyret med et titaniumbelagt skæreblad, der gør at skærene hele tiden sliber sig selv, og dermed ikke bliver sløve.

På den måde får du en hårtrimmer, som virker effektivt i lang tid uden, at du skal bekymre dig om sløve og dårlige skær, som ikke gør arbejdet ordentligt.

Når det efter nogle år er tid til at skifte skæret, kan du nemt gøre dette. Denne trimmer er blevet opgraderet på batterifunktion, og kan anvendes med og uden ledning.

Det tager kun 60 minutter at oplade trimmeren fuldt, og derefter har den en levetid uden ledning på 50 minutter. Det er super godt i forhold til andre trimmere på markedet.

For et perfekt resultat har denne trimmer 12 forskellige indstillinger, og kan klippe fra 0,8-2,0 mm uden afstandskamme, og fra 3,0-15 mm med afstandskamme.

På den måde kan du få lige præcis det udtryk du går efter.

Gode egenskaber

 • Anvendt af profesionelle
 • 10 tusind omdrejninger pr. minut
 • Ledningsfri
 • Hurtigt opladning
 • Unik X-taper Blade 2.0 bladteknologi
 • 12 forskellige længdeindstillinger
Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

Wellas Professional Contura HS 61 Trimmer er den perfekte trimmer til detalje-hårtrimning og til skægtrimmning. Denne hårtrimmer er til dig, som vil have professionel kvalitet og funktion, og som leder efter en trimmer, der er nem at trimme skæg med, samt små detaljer i håret, som f.eks. omkring ørene og i nakken, hvor linjerne skal være helt skarpe.

Denne hårtrimmer er let i hånden og ergonomisk udformet.

Hvis du er på udkig efter en lille professionel hårtrimmer, der kan trimme skæg og detaljer, så har du her et super bud på en god hårtrimmer, der klipper med et professionelt resultat. Denne hårtrimmer er letvægt, og vejer kun 110 gram, hvilket betyder at den er let i hånden og du kan arbejde længe med den uden at føle ubehag.

Desuden er den designet i et elegant og ergonomisk aluminiums design, der gør følelsen endnu bedre. Trimmeren har en støjsvag 60 dB motor, som er stille og samtidig næsten ikke vibrerer.

Dette gør, at du nemmere kan arbejde med detaljer, og i snævre områder med en skærpet præcision, for et skarp og rent slutresultat.

Denne hårtrimmer er således perfekt til skægtrimning, og til detalje-trimning, og gør det nemt for dig at skabe rene skarpe linjer i ansigtet eller i håret.

Trimmeren klipper utrolig tæt, og klipper hårene ultratæt helt ned til 0,1 mm. Desuden er trimmeren ledningsfri, som er med til at optimere fornemmelsen endnu mere.

På den måde kan du nemt arbejde med trimmeren, uden at der skal være en ledning i vejen, således at du kan nå alle de steder, hvor der er behov. En absolut bestseller, og en super løsning til både hår og skæg. Med trimmeren medfølger en opladningsstation, instruktionsmanual, olie, børste og 1 afstandskam.

Gode egenskaber

 • Klipper ultratæt
 • Letvægts
 • Anbefalet som detaljehårtrimmer eller skægtrimmer
 • Diskret motor
 • Ergonomisk design
 • Ledningsfri
Wahl Hårtrimmer 79602-201 Elite Pro

Wahl Hårtrimmer 79602-201 Elite Pro

Til dig som vil have en billig hårtrimmer, som er effektiv og giver et skarpt resultat, er Wahl Hårtrimmer 79602-201 Elite Pro et godt bud. Her får du en trimmer med en kraftig og langtidsholdbar motor, som giver dig et super resultatet.

Maskinen er ledningsbaseret og velegnet til dig som vil trimme håret derhjemme. Der medfølger en række forskellige afstandskamme, og maskinen kan også indstilles med det smarte kliksystem, således at du kan klippe i forskellige længder for et smart slutresultat.

Her får du en billig hårtrimmer med særdeles høj kvalitet. Denne er en effektiv hårtrimmer, som har en kraftig motor, der holder i lang tid og kan klare mosten selv hvis du har tykt hår.

Maskinen er ledningsbaseret, hvilke betyder at du ikke skal bekymre dig om batteritid og batteristand. Du kan blot klikke ledningen i stikkontakten og så er du good to go. Desuden er maskinen udstyret med specielle karbon præcisionsskær, som gør din klipning nem og effektiv, og skærene utrolig holdbare.

Skærene har en selvslibende funktion, således at du ikke skal bekymre dig om sløve og dårlige skær, men du er sikker på, at din maskine er velfungerende gang på gang.

Med Wahl’s smarte kliksystem er det nemt og hurtigt at indstille i længde på maskinen, og med det betjeningsvenlige kliksystem kan du klippe fra 1-3 mm.

Med de 10 yderligere medfølgende afstandskamme, kan du regulere længden fra 1,5 og helt opnå til 25 mm. Med denne trimmer kan du altså nemt og hurtigt trimme håret, hvis du ønsker et professionelt resultatet derhjemme, og til en yderst fordelagtig pris.

Desuden medfølger der med klipperen, saks, kam, klippekappe, skæreolie og andet du kunne få brug for, alt sammen samlet i en smart opbevaringskuffert, så du altid nemt kan tage dit hjemmeklipningssæt i brug.

Gode egenskaber

 • God pris
 • Ledningsbaseret
 • Langtidsholdbar og kraftig motor
 • Selvslibende skær
 • Karbon præcisionsskær
 • Nemt at indstille i længde
PHILIPS Series 9000

PHILIPS Series 9000

I blandt Phillips produkter finder du i 9000 serien en højteknologisk og forbedret hårtrimmer til mænd, men som også sagtens kan anvendes som en trimmer til kvinder.

Denne trimmer har et bredt udvalg af funktioner, og der er ingen tvivl om, at der her både er kælet for design, funktion og teknologi, og du vil uden tvivl være vild med denne trimmer, og så kommer den endda til en utrolig fordelagtig pris.

Phillips series 9000 er et udemærket bud på en god hårtrimmer til alsidig brug. Hårtrimmeren kommer med en lang række muligheder, og du kan på den højteknologiske touch skærm nemt indstille klipperen på op til 400 længder.

Dette gør klipperen egnet både som hårtrimmer, skægtrimmer og andre steder du eventuelt føler behov for at trimme. Touchskærmen gør det nemt at vælge i mellem de forskellige indstillinger, og den låser selv en indstilling, når du har valgt den, så du ikke skal bekymre dig om andet end blot at klippe.

Desuden er den i stand til at huske dine favorit indstillinger, således at du opnår en ensartet og jævn trimning hver gang.

Denne trimmer er udstyret med særlig udviklede titanium skær, der giver dig maksimal holdbarhed og øget præcision. Derudover er skærene arrangeret således, at der er minimal friktion i mellem skærenhederne, som giver en hurtigere og mere effektiv klipning.

Trimmeren er også udviklet med en AutoTurbo funktion, som helt automatisk slår til, når klipperen mærker modstand, f.eks. i tilfælde af tykt hår.

På den måde får du et mere jævnt resultat, uanset hvilken tykkelse dit hår er. Som noget helt særligt er denne trimmer udstyret med et lithium batteri, som giver dig op til 2 timers ledningsfri brug, og trimmeren er fuldt opladet efter kun 1 time.

Hvis du foretrækker en hårtrimmer med ledning, kan du også anvende trimmeren med ledning. Maskinen har 2 års garanti, og der medfølger yderligere afstandskramme.

Gode egenskaber

 • Touch display
 • 400 forskellige indstillinger
 • Titanium DualCut-skær
 • God pris
 • AutoTurbo funktion
 • 2 timers ledningsfri holdbarhed
 • Dobbeltskær og mindsket friktion
Braun Hårtrimmer HC5010

Braun Hårtrimmer HC5010

En hårtrimmer fra det anerkendte Braun, som er super til nybegynderen. Denne trimmer er super billig, og god til dig som vil prøve sig lidt frem uden, at det skal være den helt store investering.

Denne maskine gør sit arbejde, og virker upåklageligt. Den har dobbelt batteri, og et kraftigt DualBattery, som klipper selv kraftigt hår og giver en jævn klipning. Med skarpe knive og 9 længder at vælge mellem kan denne klipper lidt af det hele, og kan sagtens bruges både som hår- og skægtrimmer til dig, som vil have en billig trimmer.

Braun Hårtrimmer HC5010 er en god trimmer til dig, som vil have en billig og effektiv løsning. Her får du en effektiv trimmer, der gør arbejdet upåklageligt, og til en yderst fordelagtig billig pris.

Selvom at denne trimmer er en af de billigere på markedet, så går den absolut ikke på kompromis med kvaliteten. Hårtrimmeren er udstyret med 9 forskellige længder, og fungerer således med Memory SafeLock-systemet, der låser og gemmer din indstilling til næste gang.

Med de 9 længder kan du nemt skabe netop det look, du går efter, og maskinen kan både klippe tæt og langt. På den måde kan du anvende denne klipper alsidigt, og den er derfor en god løsning, hvis du vil have en trimmer, der har mange funktioner til en god pris.

HC5010 hårtrimmeren er nem at anvende i lang tid, og med dens dobbelt batteri holder den i lang tid. Den er ledningsfri, men kan anvendes både med og uden ledning, og er udstyret med et DualBatteri, som gør motoren kraftig, således at den giver dig en jævn og ensartet klipning.

Trimmeren har automatisk spændingsjustering, som gør at den tilpasser sig enhver spænding i mellem 100V til 240V, og gør den nem også at tage med på farten.

Der medfølger 2 smarte trimmetilbehør, samt opladerudstyr.

Gode egenskaber

 • Billig
 • Dobbelt batteri
 • DualBattery
 • Skarpe knive
 • Memory SafeLock-system
 • Nem at rengøre
 • 9 forskellige længder
Andis Slimline Pro Lithium T-Blade

Andis Slimline Pro Lithium T-Blade

Til dig som vil have knivskarpe linjer og som går op i at skægget skal se velplejet og stramt ud hver gang, kan du vælge Andis Slimline Pro Lithium T-Blade.

Slimline Pro Lithium T-Blade, fra Andis er en mindre trimmer til mænd, men kan også sagtens bruges til kvinder. Den har lang batterilevetid, og en kraftig motor, som sørger for at den klipper problemfrit i alle typer hår.

Andis Slimline Pro Lithium T-Blade er en mindre trimmer med et ergonomisk design, der er designet til at ligge godt i hånden, således at den er behagelig og funktionel at arbejde med.

Denne trimmer er velegnet både til skæg og hår. Den er altså multifunktionel, og fungerer til alle de steder, hvor du vil have præcision og detaljer, som sidder lige i skabet hver gang. Denne klipper har justerbare skær, som gør, at den nemt kan justeres.

Skæret kan justeres i “zero gabbe” indstillingen, der gør at maskinen kan klippe helt ned til 0,1 mm. Dette gør maskinen velegnet til detalje trimning og til skæg, således at du nemt kan lave pæne linjer og klippe tæt, blandt andet omkring øre, bakkenbarder, hals og nakke.

Desuden medfølger der 4 forskellige afstandskamme, som gør det muligt at klippe i længderne, 1,5 mm, 3 mm, 6 mm og 10 mm.

Hårtrimmerens lange batterilevetid skyldes dens lithiumionbatterier, som gør at trimmeren holder i op til 2 timer, når den er fuld opladet.

Trimmeren kræver en opladningstid på 2,5 time, og så er den klar igen. Der medfølger opladerstation og tilbehør, såvel som en lille olie og børste til at rengøre og smøre maskinen efter brug, som er vigtigt for at vedligeholde maskinen og dens effektivitet.

Desuden har maskinen skær i stål, som gør dem ekstra stærke, og øger holdbarheden. Derudover er trimmeren udstyret med en kraftig motor, som gør at den er i stand til at klippe igennem selv det kraftigste skæg, og sikrer dig et jævn og ensartet finish.

Gode egenskaber

 • Lithium-ion-batterier
 • Lang levetid
 • Kraftig motor
 • Justerbart skær
 • Skær i stål
 • Trådløs
Philips QC5580 Hårtrimmer

Philips QC5580 Hårtrimmer

QC5580 fra Philips er den perfekte hårtrimmer til dig, som vil barbere hele hovedet derhjemme selv. Hvis du rocker det skaldede, eller tættrimmede look, så er denne trimmer lige noget for dig.

Med den 180 grader roterende skær kan du nå hele vejen rundt, nemt og effektivt, uden at skulle bede om hjælp. Trimmeren er ergonomisk designet både i greb og skær, er nem at rengøre, og kan anvendes både uden og med ledning. Desuden har den hurtig opladning og en batterilevetid på 1 time.

For dig som nemt og hurtigt vil trimme hår derhjemme er denne trimmer, det oplagte valg. Den er særligt udviklet med fokus på, at det skal være nemt at nå hele vejen rundt, således at hårtrimningen i nakken er ligeså nem som foran.

Med det særligt udviklede roterende skær, som kan rotere 180 grader, har det aldrig været nemmere. Desuden er denne trimmer særligt udviklet til brugere, der ønsker det tæt trimmede look i og med, at den har afrundede skær.

De afrundede skær gør, at klipperen ikke irriterer og ridser hovedbunden, og giver en mere behagelig klipning. Der medfølger endda et ekstra barberingstilbehør til denne trimmer, der gør din barbering smertefri og uden rifter og blødninger. Det er nemt at klikke på og nemt at rengøre i og med at hele trimmeren er vandtæt.

Denne trimmer er udstyret med 14 forskellige indstillinger, som tillader at du kan vælge mellem 14 længder. Desuden er trimmeren ergonomisk designet med gummigreb, der gør den nem at håndtere.

Derudover har den selvslibende skær, som gør at klipperen bliver ved med at virke optimalt i lang tid. Med produkter fra Philips får du 2 års garanti på dit produkt.

Klipperen kan anvendes med og uden ledning, og har således en batterilevetid på 1 time. Der medfølger afstandskamme, børste, olie, forskelligt ekstra tilbehør samt rejseetui, så du altid kan tage din yndlingstrimmer med på farten.

Gode egenskaber

 • 14 længdeindstillinger
 • Rustfri stålskive
 • 180 grader roterende skær
 • Hurtig opladning
 • Rundede spidser
 • Selvslibende knive
 • Vandtæt
 • 2 års garanti
Philips OneBlade QP2520_20

Philips OneBlade QP2520/20

Philips OneBlade QP2520/20 er en fantastisk funktionel skægtrimmer til dig, som enten vil trimme, rette til eller barbere skægget. Denne hybrid styler kan alle tre ting på en gang, og med denne skægtrimmer behøver du ikke anvende forskellige værktøjer i din rutine. Her er de alle samlet i en smart enhed. Derudover kommer den til en helt fantastisk pris.

Til dig som enten barberer dig meget eller som elsker at kæle for skægget, så er denne trimmer helt genial. Den er multifunktionel, og her får du et alt i en værktøj, som kan gøre det hele for dig.

Anvend trimmefunktionen, hvor der medfølger 3 forskellige stubbekamme, således at du kan trimme skægget til netop den længde det bedst kan lide.

På den måde kan du hele tiden holde skægget ved lige i den størrelse, som du foretrækker uden, at det skal være enten for langt eller for kort.

Derudover kan du anvende det dobbeltsidede skær til at rette kanter til, og det effektive skær til at barbere skægget fuldstændig ned. Barberingsteknologien består af et hurtigkørende barberblad, som arbejder 200 gange i sekundet.

Desuden er bladet udviklet til at holde i lang tid, og skal kun udskiftes cirka hver 4 uge. Trimmeren er designet, så bladet følger ansigtets konturer. På den måde kan du nemt nå ind i alle afkroge, og bladet følger helt naturligt ansigtets kurver, så du undgår at skære dig.

Trimmeren kan nemt renses under vand efter brug, og du kan barbere både med og uden skum, og både vådt og tørt. Trimmeren skal oplades i op til 8 timer, og holder i 45 min ved konstant funktion.

Gode egenskaber

 • God pris
 • Multifunktionel hybrid styler
 • Både til våd og tør brug
 • Ledningsfri
 • Konturfølgende
 • Dobbeltsiddet skær
 • 3 stubbekamme
Panasonic Professionel Hårtrimmer 1611

Panasonic Professionel Hårtrimmer 1611

En hårtrimmer til dig, som vil have et professionelt resultat. Denne trimmer har en kraftig motor, der med et konstant omdrejningstal på 10.000 rpm, klarer arbejdet effektivt og præcist. Med en kraftig motor er du garanteret et mere jævn resultat, og at motoren fungerer optimalt selv ved lavt batteri og ved tykkere hår.

Trimmeren har en kort ladetid, kan anvendes med og uden ledning, og har specialudviklede blade.

Panasonic Professionel Hårtrimmer 1611 er til dig, som vil trimme håret hjemme, men stadig opnå et professionelt resultat. Her får du en trimmer, som er udviklet med fokus på et jævn og præcist resultat, såvel som en trimmer, der er nem og effektiv at arbejde med.

Hårtrimmeren er udviklet med en ekstra kraftig motor, der har et konstant omdrejningstal på 10.000 rpm. Det vil altså sige, at trimmerens kraftige motor gør, at klipningen bliver endnu mere effektiv og præcis, og at du er sikker på, at trimmeren klipper optimalt selv ved lavt batteri og ved tykkere hår.

Udover den særligt udviklede kraftige motor har denne trimmer specialudviklede blade, som sammen med motoren er udviklet til at klippe så effektivt som muligt.

Bladene er belagt med titanium, og er designet til at skære med en nøjagtig vinkel på 45 grader. Desuden har trimmeren en indbygget afstandsregulering, som kombineret med 3 afstandskamme gør, at trimmeren kan klippe fra 0,8 mm til 15 mm.

Med klipperen medfølger olie og en børste. Det er vigtigt for at vedligeholde optimalt, at smøre maskinen med olie før og efter brug på grund af de meget tætte skær.

Gode egenskaber

 • Slidstærk
 • Kraftig motor
 • Specialudviklede blade
 • Skær belagt med titanium
 • Bred afstandsregulering
 • Kort ladetid
 • Mange forskellige klippelængder
Gordon Cutting And Finishing Hårtrimmer

Gordon Cutting And Finishing Hårtrimmer

En stilfuld klipper, som er velegnet både til dig, som vil være i stand til at klippe hele håret derhjemme, men også til dig, som vil detaljetrimme, og som ønsker skarpe linjer og et professionelt finish.

Gordon Cutting And Finishing Hårtrimmer kommer desuden i et stilfuldt design, og med en kraftig men støjsvag motor.

Gordon Cutting And Finishing Hårtrimmer er en trimmer til dig som enten vil fuldklippe eller klippe detaljer eller som vil begge dele. Denne trimmer udstyret med en kraftig motor, som gør, at den er i stand til at klippe hele håret, hvis du ønsker det, men klipper samtidig og præcist således, at du kan klippe detaljer omkring ørene, nakken og halsen, hvor man ofte ønsker rene og skarpe linjer.

Trimmeren kommer i et stilrent Chrome design, og skårene er i stålfri stål, som gør at trimmeren holder sig pæn og effektiv i lang tid. Selvom denne trimmer har en kraftig motor, støjer den ikke, og du vil opleve at den er yderst støjsvag.

Denne trimmer kommer med en bred afstandsregulering, hvilket betyder at du nemt på håndtaget i siden kan regulere afstanden på trimmeren. Med trimmeren følger 4 forskellige afstandskamme, som samtidig øger mulighederne for alt regulere længden på klipningen yderligere.

Afstandskammene tillader klipning i 3, 6, 9 og 12 mm, så du altid kan opnå det look, som du går efter. Med denne trimmer slipper du for ubehag ved klipningen. Den er nemlig udviklet til ikke at rive i håret, og på den måde vil du opleve en stor komfort, når du anvender denne klipper. Trimmeren anvendes med ledning.

Gode egenskaber

 • Effektiv både til fuldklip og detaljer
 • Rustfri stål
 • Kraftig motor
 • Minimal støj
 • Bred afstandsregulering
 • River ikke i håret

Overvej dette før du køber en hårtrimmer

Når du skal købe en hårtrimmer er der en række faktorer, som du bør tage til overvejelse, inden du køber. Der kan være forskel på hvad de forskellige hårtrimmere kan, og også hvad de er udviklet specifikt til.

Vælg ud fra behov

En af de vigtigste faktorer som bør tages til overvejelse, når du skal anskaffe dig en hårtrimmer er hvilke behov du har. Tænk over hvilke behov du har, og hvad du gerne vil bruge hårtrimmeren til. Der er nemlig forskel på, hvad hårtrimmeren er udviklet til, og derfor bør du vælge den, som passer bedst til netop dine behov.

Har du brug for en ladyshaver? Så læs vores ladyshaver test.

Motoren på din hårklipper

Motoren på din hårklipper har en del at sige. For det første er det at foretrække, at motoren på din hårtrimmer er effektiv og kraftig. En for svag motor vil have svært ved at klippe ordentligt igennem håret, og så vil dit resultat blive uens og ujævnt. Desuden er det også vigtigt, at motoren er kraftig, hvis dit hår er til den tykke side, således at den har nok kraft til at skære igennem tykt og meget hår ad gangen.

Trimmerens blade

Trimmerens blade og skær er nok noget af det allervigtigste på hårtrimmeren. Det er nemlig dem som skærer igennem håret, og nogle dårlige blade og skær, gør både oplevelsen og resultatet utilstrækkelig. Det er vigtigt, at trimmerens blade og skær er skarpe, langtidsholdbare, af god kvalitet og funktionsdygtige.

Længdeindstillinger

Hvor mange længdeindstillinger en hårtrimmer har, har også stor betydning for brugen. Her bør du overveje, hvad du har behov for, og om du vil have mange eller få længdeindstillinger. Længdeindstillingerne gør blot, at du kan klippe en mere stilet frisure, og forme dit hår efter det look du ønsker. Det er en fordel at have mindst 4 forskellige indstillinger, hvis du har helt basale behov.

Pris

Pris er noget som er helt individuelt for person til person. I vores test finder du hårtrimmere indenfor forskellige prisklasser. Du kan sagtens vælge en mere simpel og billigere hårtrimmer, som stadig er god og effektiv. En højere pris betyder ofte, at der f.eks. er flere forskellige indstillinger, funktioner og mere ekstra udstyr.

Forskellige typer hårtrimmere

Der findes en række forskellige typer hårtrimmere, læs mere om dem nedenunder. Den type som du ser i testen er de elektriske hårtrimmere.

Manuelle

Manuelle hårtrimmere er der næsten ikke nogle, der bruger længere. De var de første hårtrimmere, som blev opfundet, og er meget mindre effektive end elektriske.

Elektriske

Elektriske hårtrimmere er dem, vi kender og ser i dag. De virker enten med batteri eller ledning, og klipper håret automatisk med små skær, som kører frem og tilbage på tværs af hinanden. Lidt ligesom en masse små sakse. De er nemme at bruge og meget effektive.

Bladtype

På hårtrimmere kan du ofte finde en række forskellige bladtyper. Som udgangspunkt er der stor forskel på om bladet er beregnet til at klippe store områder og meget hår ad gangen, eller om de er beregnet til mere præcisionsarbejde, hvor der skal laves rene linjer og skarpe kanter. Du finder begge typer i testen, og også nogle, som kan begge dele i et.

Forskellen på skæg- og hårtrimmer

Forskellen på bladet er også den primære forskel på en hårtrimmer og en skægtrimmer. Mange hårtrimmere kan klare begge dele, og er designet til at kunne trimme både hår og skæg. Nogle hårtrimmere er specifikt udviklet til det ene eller det andet. Det kan f.eks. være en fordel, hvis man har et stort skæg, som man går meget op i eller ikke har skæg, men klipper håret ofte.

Hvad kan man bruge en hårtrimmer til?

Som dens navn antyder, anvender man en hårtrimmer til at trimme hår. Det kan blandt andet være på hovedet, men kan også være sit skæg, eller andre steder på kroppen.

Hårtrimmer til hår

En hårtrimmer specifikt designet til at trimme hår, har ofte en del længdeindstillinger, og kan klare at klippe meget hår ad gangen. Den har ofte et lidt bredere hoved, så den kan dække større områder ad gangen, for at klipningen går hurtigere.

Hårtrimmer til ansigtet

En hårtrimmer til ansigtet, er ofte beregnet til skæg, og de fleste kan både trimme og barbere. En hårtrimmer til ansigtet er ofte lidt mindre, og er ofte udviklet således, at de er nænsomme, så du ikke skærer dig. Desuden er de ofte lavet til nemt at anvende i ansigtet, så det følger ansigtets konturer og er meget præcise.

Hårtrimmer til krop

En hårtrimmer til kroppen kan umiddelbart det samme som til hår og ansigt, og findes ofte som en hårtrimmer, der kan alle tre ting i en eller to ting i en.

Hold din hårtrimmer ren

For at mindske forekomsten af uønskede bakterier, er det vigtigt at holde sin hårtrimmer ren og tør. Mange hårtrimmere er vandtætte og kan holde til at blive vasket under vand. Derudover medfølger der ofte en børste, som kan bruges til at børste blade og skær fri for hår. Hvis der ophobes hår i masken kan dens funktion nemlig nedsættes.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken hårtrimmer er bedst i test?

Det er svært at sige præcist, hvilken hårtrimmer, der er bedst i test. Vi har udvalgt dem, som vi synes er nogle af de bedste hårtrimmere. Den bedste hårtrimmer er den hårtrimmer, som bedst opfylder alle dine behov.

Hvor mange forskellige længdeindstillinger skal man bruge?

Det er helt forskelligt fra person til person, hvor mange længdeindstillinger, der er behov for. Vi anbefaler, at man mindst har 4 længdeindstillinger at vælge i mellem.

Hvordan holder man trimmerens blade skarpe?

For at holde hårtrimmerens blade skarpe er det vigtigt at holde dem rene, fri for hår og at anvende olie før og efter brug. På den måde vil bladene være skarpe i længere tid.

Hvad koster en hårtrimmer?

En hårtrimmer varierer utrolig meget i pris. Dem i vores test koster fra 214 kroner til 1.250 kroner, og prisen afhænger af, hvor mange funktioner hårtrimmeren har. Både de billige og de lidt dyrere er gode, og du kan sagtens vælge en billig model og stadig få meget gavn af den.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.