Dermarolleren er et relativt nyt bekendtskab på skønhedsscenen. Den kan vel bedst sammenlignes med 70’ernes hamphandske, der dog imidlertid fortrinsvis fandt anvendelse på kroppen, hvor dermarolleren også kan anvendes i ansigtet.
Men hvad er det egentlig for en størrelse? Hvad kan den bruges til – og hvordan virker den? Kan man gøre det godt nok selv, eller skal man søge professionel hjælp? Og gør det egentlig ondt at bruge en af disse dermarollere? Det prøver vi at komme rundt om i denne artikel.
Vi anbefaler
Swiss Clinic Skin Roller 3-in-1
Swiss Clinic Skin Roller 3 in 1 er et godt bud på en dermaroller. Indeholder 3 rullere:
- 0,2 mm til ansigtet, der er særligt velegnede til sart og tynd hud som under øjnene
- 0,5 mm ligeledes til ansigtet, hvor man kan tåle lidt mere
- 0,5 mm som du kan bruge til kroppen som lår eller mave.
Hvad er en dermaroller?
En dermaroller er lidt frisk oversat ”en rulle til huden”, da derma betyder hud på latin. Det er altså et redskab der anvendes ved at rulle det hen oven på huden.
Det forunderlige ved netop dermarolleren – og som har gjort den så populær både herhjemme og i resten af verden – er de hundredevis af små nåle, der er fastgjort hele vejen rundt på den.
Når man ruller hen over huden prikker disse tynde nåle bittesmå huller i huden undervejs. Og denne behandling får kroppen til at reagere, da den registrerer at der er sket en form for skade på huden.
Således sættes der er en helingsproces i gang, hvor huden forsøger af hele. Det gør den ved at danne nye hudceller, der skal erstatte dem, der så at sige er prikket hul i. På den måde fonyer huden sig og bliver dermed både friskere og mere spændstig.
Netop derfor har dermarolleren en stor fanskare. For der er meget der tyder på, at man ved regelmæssig brug af dermaroller kan mindske fine linjer og rynker samt minimering af strækmærker og behandling af ar, ligesom den også har en gavnlig effekt på blandt andet appelsinhud.
Det er ikke alene forholdsvis nemt at bruge den – det er også et væsentligt billigere og mere enkelt alternativ til for eksempel laserbehandling, som ellers anvendes til en række af disse gener.
Find den bedste dermaroller
Dermarolleren er kommet for at blive, men det kan være lidt af en jungle at finde frem til den bedste dermaroller til hjemmebrug. Men uanset om du er på jagt efter din allerførste af slagsen – eller ønsker dig en mere – så er der hjælp at hente til at finde frem til den helt rigtige for dig i vores lille miniguide herunder.
Swiss Clinic Skin Roller 3-in-1
Swiss Clinic Skin Roller 3 in 1 er et godt bud på en dermaroller. Løsningen indeholder en Skin Roller og tre udskiftelige nålehoveder:
- 0,2 mm til ansigtet, der er særligt velegnede til sart og tynd hud som under øjnene
- 0,5 mm ligeledes til ansigtet, hvor man kan tåle lidt mere
- 0,5 mm som du kan bruge til kroppen som lår eller mave.
Nålene er fremstillet i japansk kirurgisk stål
Ecooking Derma Roller
Ecooking Derma Roller består af 540 0,5 mm mikronåle fremstillet af kirurgisk stål. Denne dermaroller er udelukkende til brug i ansigtet, hvor nålene ud over at give en sund og frisk hud, også virker effektivt på rynker og ar.
Hvordan virker en dermaroller?
En dermaroller er udstyret med hundredevis af små bitte nåle, der er en del af den unikke behandling. Den fungerer således, at den ved hjælp af disse nåle prikker ganske små huller i overhuden, når den rulles hen over huden.
Denne “prikken” er med til at aktivere hudens selvforsvar, hvorved den tvinges til at reparere og regenerere sig selv – og det er i løbet af denne proces, at huden begynder at danne mere kollagen og elastin, som er det stof, der giver en glat og spændstig hud. Samtidig er denne behandling også med til at øge blodcirkulationen og give huden en helt ny glød.
Hvad kan en dermaroller hjælpe med?
Der er mange gode grunde til at investere i en dermaroller. Men den væsentligste er, at den stimulerer hudens elastin- og kollagenproduktion. Derudover virker dermaroller positivt på flere ting:
- Den styrker huden og øger blodgennemstrømningen
- Den giver huden mere glød
- Den mindsker rynker og er god til behandling af ar
- Den minimerer pigmentforskelle og appelsinhud
Dermaroller til ansigtet
Langt de fleste anvender deres dermaroller til at rulle ansigtet i de rette folder. Selve dermaroller behandlingen er dog ens for krop og ansigt – det er imidlertid lidt andre ting rullen kan hjælpe med. Ud over at give en mere spændstig hud, kan den også minimere rynker ligesom den også kan virker gavnlig på grove porer og pigmentforandringer.
Dermaroller til kroppen
Ligesom der er rollers til ansigtet, er der også til kroppen. De har samme effekt – nemlig at stimulere blodgennemstrømningen. Men når det gælder kroppen er der særligt to ting, der kan have gavn af en tur med rullen: Strækmærker og appelsinhud (cellulitis).
Strækmærker
Ligesom vi mennesker er forskellige, såer strækmærker det også. De kan variere var små, lyse striber til store mørke mærker. Det er ikke sikkert at en dermaroller kan fjerne strækmærker helt og aldeles, men den kan være med til at gøre dem mindre synlige ved jævnlig brug.
Cellulitis (appelsinhud)
Mange kvinder generes af appelsinhud, der gør huden bulet og ujævn. Det er svært at komme til livs, og en dermaruller kan desværre ikke fjerne det helt. Men den kan være med til at få hudens overflade mere jævn og ensartet ud.
Hvilken slags skin roller skal jeg vælge?
Godt spørgsmål, for der findes et væld af varianter. Som udgangspunkt er det en god idé at holde sig til de kendte mærker blandt udvalget af dermaroller til hjemmebrug.
Hvilken størrelse dermaroller skal jeg vælge?
Langt de fleste dermarollere kommer med forskellige nålelængder. Hvilken du vælger afhænger af om du skal bruge den i ansigtet eller på kroppen. Om du er vant til det eller er ny dermaruller. Som udgangspunkt bør du imidlertid starte med 2 mm i ansigtet, og så skifte til 5 mm efter nogle måneder. På kroppen kan du godt anvende 0,5 mm da huden her er tykkere end i ansigtet. Ønsker du større effekt kan du efter tid skifte til 1 mm. Du bør dog aldrig vælge nåle over 1 mm, da det kan give blødende “huller” i huden.
Hvordan bruger du en dermaroller?
Det kan godt se voldsomt avanceret ud, men det er slet ikke så svært at bruge en dermaruller, som du måske forestiller dig. Blot du husker en god hygiejne og undlader at trykke for hårdt, når du ruller med den. Her er en simpel guide til hvorledes du bruger din dermaroller korrekt, for at opnå det bedste resultat:
- Rens huden grundigt for makeup og snavs med en ansigtsvask beregnet til din hudtype og en god makeupfjerner
- Tag din dermoroller og rul den over huden. Start med en område ad gangen og find dit eget system, så du kommer hele vejen rundt. Begynd eventuelt på venstre kind, derefter højre kind, panden, hagen og dernæst halsen. Glem endelig ikke décolleté for et godt helhedsresultat
- Rul omkring 6-7 gange i både vandret, lodret og diagonal retning på hvert område, men undgå at trykke hårdt til
- Rens dermarollern grundigt
- Afslut med en nærende serum på huden og lad den trænge godt ind inden du afslutter med en god ansigtscreme.
Det kan være en fordel at rulle om aftenen inden sengetid. Det giver din hud mulighed for restituere, og dermed også hele hurtigere.
Hvor ofte skal man bruge sin roller?
Er du nybegynder, når det gælder dermarollere, så sørg for at starte så blødt op som muligt. Vælg derfor en dermaroller med højst 2 mm nåle, og hold dig til en enkelt behandling om ugen. Det er rigeligt i begyndelsen og indtil du har fået helt styr på teknikken. Du undgår dermed også at blive ”skræmt” af den stikkende behandling og kan langsomt opbygge større tolerance, så du på sigt kan anvende dermarolleren lidt oftere.
Sørg for at huden både i ansigtet og på hænderne er helt ren inden du begynder behandlingen og sprit dermarolleren af med den særlige rensevæske der er udviklet til den. Har du sår eller rifter – eller lider du af betændt akne – bør du ikke anvende dermarolleren da det i så fald ødelægger mere end det reparerer.
Når du har vænnet dig til din dermaroller, kan du langsomt øge frekvensen af behandlingerne, blot du husker at holde et par dages imellem de enkelte behandlinger, så huden får ro og fred til at hele smukt op igen. Undersøgelser viser, at du opnår de bedste resultater ved regelmæssig brug. Det vil sige mellem 1 og 3 gange om ugen. Så vær tålmodig. Det betaler sig!
Hvor hurtigt kan man se resultater?
Som med langt de fleste skønhedsbehandlinger, kan man ikke forvente mirakler fra første dag. Her lønner det sig i høj grad at være både tålmodig og vedholdende. Det gælder også i forbindelse med brug af dermaroller. At stimulere kollagenproduktionen – som der jo er tale om, når man netop anvender en dermaroller – er ikke en mirakelkur, hvor man kan se synlige resultater med det samme.
- Det kan være svært at se effekten, når man ser sig selv i spejlet hver eneste dag. Prøv i stedet at tage et billede af dig inden den første behandling og endnu et efter et par måneder, og se om du kan se en mærkbar forskel.
- Det betyder ikke, at man slet ingen resultater kan se, før der er gået flere måneder.
- Allerede lige efter den første behandling, kan du se, at huden få lidt farve.
- Efter halvandet døgns tid, vil du bemærke, at huden ser væsentligt mere frisk ud med en smuk glød – netop fordi blodgennemstrømningen er blevet boostet.
- Når der er gået 2-3 måneder, har du måske en fornemmelse af, at huden ikke stimuleres på helt samme måde som i starten. Men forsæt endelig – det er blot fordi du er blevet vant til behandlingen.
Er du i tvivl om det virker? Så tag et kig på det billede du tog inden første behandling.
Gør det ondt at bruge en dermaroller?
En behandling med dermaroller er i sagens natur ikke den mest afslappende eller behagelige oplevelse. Det er jo trods alt bittesmå nåle, der køres hen over huden og prikker hul i den. Selv om vi alle har hver vores smertetærskel og oplever smerte og ubehag forskelligt, så er det de færreste der synes at det ligefrem gør ondt eller er uudholdeligt at anvende en dermaroller. Følelsen kan nok bedst beskrives som en led sviende fornemmelse, som langt de fleste sagtens kan holde ud og holde til.
I visse tilfælde bør du ikke bruge en skinroller
Selv om dermarollere har en lang række attraktive fordele, så er der også særlige situationer, hvor de ikke bør anvendes – eller i hvert fald bør anvendes med forsigtighed. Situationer, hvor de mange hundrede nåle gør mere skade end gavn. Er du i tvivl, så læs mere herunder om hvornår du ikke bør anvende din dermaroller.
Hvornår bør jeg ikke bruge en dermaroller?
Dermarollere har en gavnlig effekt på huden og er en fantastisk behandling for de fleste, der ønsker frisk hud med smuk glød. Der er imidlertid nogle tilfælde, hvor du ikke bør gøre brug af dermaroller, da den kan gøre skade på din hud. Det gælder blandt andet i følgende tilfælde:
- Ved eksem
- Hvis du har rosacea
- Ved svær og betændt akne
- På åbne sår og i forbindelse med hudafskrabninger
Dermaroller/Microneedling behandling
Man kan ikke sige dermaroller uden også at sige microneedling. Denne behandling er den nyeste generation indenfor anti-age behandlinger og den bygger på samme metoder som behandling med dermaroller, hvor nålene prikker små huller i huden efterhånden som man ruller. Den kan udføres overalt, men er mest udbredt i ansigtet, på halsen og på hænderne, men den virker også effektivt på ar og strækmærker.