Tests

Dagcreme med SPF TEST: De bedste dagcremer med solfaktor

Solen er dejlig mod huden, men den er desværre ikke så sund, som den måske kan føles. Beskyttelse mod solen er alfa og omega, hvis vi vil undgå rynker, rødme og ældning af huden, og derfor skal du kende din ansigtscreme med solfaktor. Vi har testet 7 produkter – læs med og gå sikker ud i strålerne!

skrevet af Julie M. Laursen

Dagcreme med spf

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

De fleste af os vil vel gerne undgå rynker, tør hud og unødig ældning af vores kroppe. Men det betyder ikke, at vi har lyst til at betale en høj pris ved at undgå solens varme stråler. Det behøver vi heldigvis heller ikke!

Med den bedste solcreme til ansigtet får du nemlig hudpleje, fugtighedscreme og solsikkerhed i én og samme pakke. Følg vores test af dagcreme og få 7 gode bud på beskyttende og plejende dagcreme.

Bedste dagcreme med SPF

Det er ikke sådan lige at gætte, hvad der mon er den bedste creme med SPF på markedet. Derfor kan du med fordel bruge en grundig test til at finde en god ansigtscreme, der gør dig urørlig for solen – men samtidig i stand til at nyde den fuldt ud.

 1. Perfect Skin Day Protector SPF 15
 2. Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel All Skin Types
 3. La Roche-Posay Rosaliac UV Light 40ml
 4. Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50
 5. Clinique Super City Block SPF 40
 6. Elizabeth Arden Eight Hour Great 8™ Daily Defense Moisturizer SPF35 45ml
 7. Avène Anti-redness Cream

Læs også: Bedste Ansigtscreme

perfect skin day protector

1. Perfect Skin Day Protector SPF 15

Dette er en dagcreme med solfaktor til dig, der gerne vil styrke og beskytte huden, så dit ansigt kan stråle om kap med solen – uden at blive forbrændt. Det er en dagcreme, som yder solbeskyttelse året rundt, fungerer for alle aldre og dæmper rødme og urenheder. 

Perfect Skin Day Protector er en beskyttende og styrkende dagcreme med SPF til alle aldre og alle årets dage. Solfaktoren – SPF 15 solfilter, UVA og UVB solfiltre – beskytter din hud mod lyset fra både fuld sol på en sommerdag, og solen, der gemmer sig bag en sky. 

Med Perfect Skin Day Protector slipper du ikke bare for at bekymre dig om solcreme, du skal heller ikke tænke på booster, øjencreme eller serum. Denne dagcreme med solfaktor gør det nemlig ud for alle disse ting, så din morgenrutine kan glide som smurt. 

Perfect Skin Day Protector SPF 15 er desuden et hit for dig, der døjer med uren hud, bumser eller talgknopper. Denne dagcreme med SPF forebygger nemlig urenheder og dæmper rødme, så din hud kan stråle med sin naturlige glød. 

 • UVA + UVB solfiltre 
 • God mod uren hud 
 • Erstatter øjencreme, serum og booster 
 • For alle aldre 
clinique-superdefense-spf-40-multi-correcting-gel-all-skin-types-50-ml-1592563552

Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel All Skin Types

Minimering af rynker, ungdommelig udstråling og effektiv solbeskyttelse? Ja tak! Du får det hele med denne dagcreme med SPF, som er fremstillet ved hjælp af en unik teknologi og sammensætning af ingredienser.

Få sund udstråling og sund solbeskyttelse med denne gel. Clinique Superdefense SPF 40 Multi-Correcting Gel All Skin Types booster din hud med en anti-age-effekt, der gør din hud frisk og ungdommelig at se på. Rynker og fine linjer vil trække sig tilbage, når du påfører dette wellness-våben.  

En særlig teknologi – bestående af antioxidanter, C- og E-vitamin, koffein, barkekstrakt fra persisk silketræ og kreatin – gør din hud glat og blød som en barnenumse. Sammen med SPF og beskyttelse imod UVA- og UVB stråler bliver huden stærk og modstandsdygtig over for solen og frie radikaler. Alt i alt er det en killer combination, som vil give enhver hudtype nyt liv.

 • Stor anti-age-effekt 
 • Frisk og ungdommelig udstråling 
 • Unik teknologi og sammensætning af ingredienser 
La Roche-Posay Rosaliac UV Light 40ml

La Roche-Posay Rosaliac UV Light 40ml

Denne dagcreme med SPF er rig på fugt, fri for parfume og parabener og styrkende for sensitiv hud. Med La Roche-Posay Rosaliac UV Light 40 får du nænsom beskyttelse og ensartet, smuk hud, som du kan flashe i sollyset alle årets dage. 

La Roche-Posay Rosaliac UV Light 40 ml er en super fugtgivende dagcreme, som desuden er super til sensitiv hud. Denne dagcreme med solfaktor indeholder hverken parabener eller parfume, til gengæld indeholder den SPF 15, hvilket beskytter din hud mod skadelig stråling. 

Solen kan som bekendt give rødme i forbindelse med forbrænding, og hvis du i forvejen har en let rødmende hudtype, kan solstrålerne forværre det. La Roche-Posay Rosaliac en rigtig god dagcreme med SPF til dig, der ønsker en mere jævn, ensartet og ensfarvet hud.

Det er nemt at styrke sin hud med den skånsomme dagcreme, og du kan med fordel gøre den til en del af din morgenrutine. Rens din hud og påfør cremen, og nyd det fugtgivende og beskyttende produkt. 

 • Ekstra fugtgivende 
 • God til sensitiv og rødmende hud 
 • Neutraliserer og ensarter huden 
 • Uden parfume eller parabener 
Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50

Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50

En dagcreme med SPF på højt niveau, der giver dig frihed til at boltre dig i solens stråler uden en bekymring. Ud over at være yderst beskyttende, forsvarer cremen også huden mod både ekstern og intern ældning, og den giver forfriskende fugt hele dagen. 

Denne dagcreme med SPF er rig på beskyttelse mod de varme stråler, og med solfaktor 50 er du noget nær urørlig for solen. Alligevel skinner den på dig, og lyset fra dens stråler fremhæver en velfugtet, frisk og ungdommelig hud.  

Dermologica Age Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50 yder nemlig ikke bare top effektiv beskyttelse, men bekæmper også ældning af huden. Når du påfører cremen, bliver din hud modstandsdygtig mod interne som eksterne årsager til ældning. 

Cremen med solfaktor hjælper dig til at opnå maksimal hydrering af huden, og du vil opleve, at den virker fugtgivende hele dagen. Du skal dog påføre cremen en halv time før eksponering for solen, hvis du vil have den størst mulige effekt.  

 • Høj solfaktor og stor beskyttelse 
 • Bekæmper ældning af huden 
 • Giver maksimal hydrering 
 • Fugtgivende hele dagen 
Clinique Super City Block SPF 40

Clinique Super City Block SPF 40

Clinique Super City Block SPF 40 er en dagcreme med SPF, som beskytter dig mod sol i by og på land. Det er en parfumefri dagcreme, som fungerer til alle hudtyper, og den kan også benyttes som primer under make-up. Morgenritual: Tjek! 

Den populære Clinique Super City Block SPF 40 er lækker hudpleje og fejlfri solbeskyttelse i én pakke. Den har også flere funktioner, da den kan bruges som primer under make-up. Det gør den perfekt til morgenritualet, der skal udføres med kærlighed, men i et effektivt tempo. 

Du kan selvfølgelig også bruge cremen alene. Her har du stadig glæde af den glansfuldhed og blødhed, den tilføjer din hud og ansigt. Denne dagcreme med SPF er velegnet til alle hudtyper, også de mere sensitive, og den er 100% parfumefri. Med den kraftfulde SPF 40 (der bare lige giver dét mere end SPF 30) kaster den solens UVA og UVB-stråler tilbage som et skjold, så du kan føle dig beskyttet i ethvert slags vejr. 

 • Kan bruges som primer under make-up 
 • Velegnet til alle hudtyper 
 • Parfumefri og god til sensitiv hud 
 • Beskytter mod UVA og UVB-stråling 
Elizabeth Arden Eight Hour Great 8™ Daily Defense Moisturizer SPF35 45ml

Elizabeth Arden Eight Hour Great 8™ Daily Defense Moisturizer SPF35 45ml

Great 8 er dit alt-i-en-produkt og en dagcreme med SPF, som du med fordel kan tage med, hvor end du skal hen. Cremen er både rensende og fugtende, og den lysner huden uden at få den til at glinse. Med beskyttelse mod både sol, infrarødt lys og blåt lys kan du føle dig helt sikker. 

Få fugtet, renset og lysnet huden med dette solbeskyttende produkt. Denne creme er mere end en solcreme og mere end en dagcreme – den er fyldt med fordelagtige facetter. Du kan således bruge den i enhver situation og betragte den som din alt-i-en-creme. 

Denne creme, som i folkemunde kaldes for Great 8, gør enhver hudtype mindre glinsende og mere glansfuld. Den er semitransparant, og gelen trænger ind i huden uden at efterlade en hvid hinde som visse solcremer. 

Den beskytter mod en række lys og stråling lige fra solstråler til blåt lys og infrarødt lys. Du kan altså føle dig solsikker med denne dagcreme, som hurtigt bliver dit faste tilbehør i både hånd- og toilettasken. 

 • Fugter, renser og lysner huden 
 • Gør huden mindre glinsende 
 • Semitransparant og “pletfri” 
 • Beskytter mod sollys, blåt og infrarødt lys 
Avène Anti-redness Cream

Avène Anti-redness Cream

Avène Anti-redness Cream er et godt bud på en dagcreme til dig, der lider af ubehag og varme i huden. Cremen beroliger og køler, så du kan gløde i stedet for rødme. Den er dog ikke solbeskyttende, som testens andre dagcremer, og dermed ikke anbefalelsesværdig som solcreme. 

Avène Anti-redness Cream er din dagcreme til tør, sensitiv og rødmende hud. Hvis du lider af ubehag og en følelse af varme i huden, kan cremen være en lise for dig. Din hud bliver fløjlsblød og fugtig, rødmen aftager, og gløden tager over. 

Denne dagcreme kan også bruges under make-up, og du får en god start på dagen ved at pleje hals og ansigt med denne creme. Den har en beroligende og behagelig effekt på din hud, som du kan nyde hele dagen. 

Du skal dog undgå at komme for tæt på øjnene, for Avène Anti-redness Cream kan ikke erstatte øjencreme. Det er desuden ikke nogen solbeskyttende dagcreme, så som decideret solcreme kan den ikke anbefales. 

 • God til tør, sensitiv og rødmende hud 
 • Beroligende og behagelig 
 • Fløjlsblød og fugtgivende 

Inden du køber

Inden du køber din nye dagcreme med SPF, kan det være en god idé at bruge lidt tid på at tænke over, hvad dit behov er. Måske er du særligt interesseret i en ansigts solcreme, som forebygger og bekæmper rynker og ældning af huden.

Det kan også være, at du har problemer med tør hud eller sporadisk rødme i ansigtet, og at du derfor går op i, at cremen er velegnet til hudpleje. Her kan det være en fordel at kigge efter en ansigtscreme med SPF, som er fugtgivende og skånsom mod sensitiv hud.

Du kan også bruge en solcreme, i stedet for en dagcreme. Find den bedste solcreme her.

Hvorfor er det vigtigt at vælge en dagcreme med solfaktor?

Du skal bruge en ansigtscreme med beskyttelse med solen, fordi det gavner din generelle hudpleje, forebyggelse af rynker og ældning (1). En solcreme ansigt test kan hjælpe dig med at vælge en dagcreme med SPF, der ikke bare sikrer dig mod solens skarpe stråler, men også få din hud til at stråle.

En ansigtscreme med solfaktor er også en fordel, fordi du slipper for at skulle smøre dig ind i solcreme for top til tå. Solen er farlig alle årets dage, og med en dagcreme med SPF bliver beskyttelse mod strålingen en del af din naturlige rutine. Der er mange dagcremer at vælge mellem, så det er bare med at finde den, der taler til dig.

Hvilken solfaktor skal man vælge?

Det er op til dig, hvilken solfaktor du vælger. Der er ingen skade sket ved at vælge en høj solfaktor, for det vil som oftest gavne din hudpleje. Men uanset hvilken SPF du vælger, vil det gavne din hud og dine celler – og på en daglig basis vil den beskyttende creme gøre en mærkbar forskel.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er dagcreme med SPF?

Dagcreme med SPF er ikke så avanceret, som det lyder. Det betegner egentlig bare en dagcreme med solfaktor, der beskytter mod lys og stråling. Du kan få dagcremer med SPF af varierende styrke, alt afhængigt af lyst og behov, og der findes creme med SPF 20, SPF 30 og SPF 50 på markedet. En dagcreme med SPF forebygger ældning af huden, rynker og kræft fra stråling.

Hvad betyder SPF?

SPF er et tal, der betegner hvor høj solfaktor, din creme – fx din dagcreme – har. Den solfaktor, din creme har, bestemmer hvor meget den beskytter mod ultraviolette UVB-stråler. Derfor beskytter en dagcreme med SPF dig mod forbrænding og rødme fra solstråler – også dem, som kommer ind ad dit vindue.

Hvorfor er det vigtigt at beskytte huden mod solen?

Det er vigtigt at beskytte huden mod UVA-stråling, men også UVB og UVC. Disse er nemlig skadelige for huden og dens celler og fører til unødig ældning af huden, rødme, ubehag og decideret forbrænding. Som bekendt er lyset fra den store stjerne også kræftfremkaldende i en række henseender, så solfaktor er altså en rigtig god idé.

En dagcreme med SPF og aktive ingredienser kan være vejen til bedre hudpleje, og du kan snildt finde en dagcreme med solfaktor, der gør din hud fløjlsblød og lækker – og samtidig stærk og modstandsdygtig!

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.