Tests

Bedste ansigtscreme (TEST) til forskellige hudtyper

Leder du efter den bedste ansigtscreme? Så læs med i denne test, hvor vi går igennem nogle af de bedste produkter, som eksperterne mener, at du skal bruge.

skrevet af Julie M. Laursen

bedste ansigtscreme

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Kender du følelsen af en god ansigtscreme, der bare føles helt rigtig? En creme der har den helt rigtige konsistens og den helt rigtige duft? Som er nem at fordele og absorberes næsten som ved et trylleslag. Og som frem for alt giver dig en smuk og velplejet hud, som ingen anden? 

Hvis du endnu ikke har oplevet dette, så har du chancen nu med vores guide til at finde den bedste ansigtscreme. 

Der er grunde nok, til at kaste et blik på listen over de mange muligheder og de mange varianter – ikke mindst i mange forskellige prisklasser. En god ansigtscreme er en vigtig allieret, når det gælder skønhedspleje. 

Det er vores ansigt, der er det første vi møder vores omgivelser med – og hvem ønsker ikke at gøre det med et velplejet ansigt fuld af fugt og glød? 

Bedst i test ansigtscreme

Hvordan finder du så den bedste ansigtscreme?

Det kan være lidt af en rejse at prøve sig igennem det næsten uendelige udvalg af cremer, der lokker fra stormagasinernes, apotekernes og materialisternes hylder. Det er ikke altid med lige stor succes, at man smører en ny dagcreme på kinderne.

Måske føler man slet ingen effekt, måske er konsistensen forkert eller duften for kraftig. 

I værste fald kan det endda være at den gør din hud mere fedtet, mere irriteret eller måske ligefrem giver udslæt eller andre synlige og generende hudproblemer.

Med en smule research og omtanke er det dog muligt at finde, ikke bare en udmærket, men også den bedste dagcreme. Uanset om den skal være eksklusiv, eller om du er på udkig efter en god, billig ansigtscreme. 

Mangler du en ny ansigtscreme? Så læs med her. Så er du allerede godt på vej til at finde den bedste dagcreme til dig. Herunder gennemgår vi nogle af de forskellige ansigtscremer på markedet og finder frem til de bedste ansigtscremer og brands.

Her er de 10 bedste ansigtscremer:

 1. Perfect Skin Power Treat
 2. Perfect Skin Day Protector
 3. Australian Bodycare Face Cream
 4. Vichy Idélia BB Light Cream
 5. Ole Henriksen Sheer Transformation Perfecting Moisturizer
 6. Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator
 7. Nivea Moisturizing Day Cream
 8. Rudolph Care Anti Age
 9. Vichy Very Rich
Perfect Skin Power Treat

Perfect Skin Power Treat Ansigtscreme

Den ultimative behandling for smuk hud! Produktet bekæmper effektivt hudproblemer, hud beroliges, rødme mindskes og tilstopning af porer undgås.

Hjælper blandt andet mod:

 • Hudorme
 • Uren hud
 • Bumser

Perfect Skin Power Treat er noget nær den ultimative behandling, hvis du drømmer om en smuk, velplejet og gennemfugtet hud.

Takket være indholdet af salicylsyre fungerer den både som et renseprodukt og en creme – og du får begge fordele ved bare en enkelt påføring. Nemmere bliver det næsten ikke!

Produktet renser skånsomt, men effektivt, din huds porer helt i dybden og fjerner derved de døde hudceller, så der ikke opstår uønskede urenheder. Derudover hjælper denne Power Treat med at opstramme din hud og udglatte eventuelle fine linjer og rynker.

Der er kort sagt tale om en løsning med flere funktioner samlet i en. Og så er det naturligvis uden parfume. Cremen indeholder 2% salicylsyre. 

perfect skin day protector

Perfect Skin Day Protector Ansigtscreme

Den perfekte dagcreme! Fyldt med plejende og nærende ingredienser, så din hud kan holdes frisk og stråle igennem hele dagen.

Indeholder SPF15 for at beskytte huden mod UV-stråler igennem dagen.

Den perfekte dagcreme til stort set alle hudtyper. Uanset om du er ung eller lidt oppe i årene, kan Perfect Skin Day Protector gøre underværker for dig og din hud. Den indeholder nemlig en kombination af ingredienser, der aktivt kan hjælpe din hud. Uanset hvor i livet du er.

Med denne creme på badeværelset, er du sikret en god, daglige pleje, der både styrker hudens naturlige forsvar og beskytter den. Samtidig giver den også en naturlig beskyttelse mod solens skadelige stråler, da den indeholder SPF15 og UVA/UVB solfilter. Der er tale om en god fugtgivende ansigtscreme, der giver dig de bedste forudsætninger for en rigtig god hudpleje. Perfect Skin Day Protector kan anvendes til både normal hud og sensitiv hud.

Australian bodycare face cream

Australian Bodycare Face Cream Ansigtscreme

Nærende ansigtscreme med plejende ingredienser mod uren hud. Er både god mod tør, sart og fedtet hud.

Hjælper med at holde huden fugtig igennem fagen, er er god til daglig pleje af hud med akne eller rascea.

Denne Face Cream fra Australian Bodycare er særligt velegnet som ansigtscreme mod både fedtet hud og uren hud. Der er tale om en creme som både kan bruges morgen og aften, da den trækker hurtigt ind i huden. Takket være indholdet af naturlige ingredienser, som tasmansk peber, kan den modvirke den irritation, som uren hud kan medføre. Samtidig har den også en yderst beroligende effekt. 

Derudover indeholder denne face cream også en række andre ingredienser, blandt andet E-vitamin, der styrker hudens naturlige modstandskraft, samt ekstrakt fra Kakadublomme. Kakadublomme er kendt som en af de naturlige ingredienser der beskytter huden mod udefrakommende påvirkninger. 

Som alle andre produkter fra Australian Bodycare indeholder den naturligvis også Tea Tre Oil. Tea Tree Oil har en antiseptisk virkning, der er særligt velegnet i forbindelse med uren hud, men det kan også sagtens anvendes med god effekt til alle andre hudtyper. 

Vichy Idéalia BB Cream Light SPF25

Vichy Idélia BB Light Cream Ansigtscreme

Vil du gerne have farve i huden, men holde den fugtig samtidig? Brug denne farvede dagcreme, så du både kan beskytte, fugte og farve huden.

Fri for farabener, allergivenlig og tilstopper ikke hudens porer.

Denne creme fra Vichy er en dagcreme med en let konsistens, der absorberes hurtigt. Men det er ikke bare en dagcreme som alle andre. Det er derimod en af nyere tids små mirakler – en såkaldt BB creme.

BB står for Beauty Balm, og bag denne betegnelse dækker sig ikke alene en dagcreme som vi kender den, men også en creme der giver huden en anelse farve. Farvemæssigt ligger en BB creme et sted mellem en farvet dagcreme og en foundation. Den er derfor et enestående produkt for dig, der gerne vil have en god, daglig hudpleje, som giver et naturligt makeuplook med en ensartet hudtone.

Ligesom mange andre gode dagcremer, giver denne creme din hud en masse fugt og pleje for en sund hud, og indeholder også solbeskyttelse med en faktor 25. Det beskytter mod solen og forhindrer solens skadelige stråler i at trænge gennem huden.

Dertil kommer at cremen er både allergivenlig, dermatologisk testet samt fri for parabener.

ole-henriksen-sheer-transformation-perfecting-moisturizer-50-ml-1

Ole Henriksen Sheer Transformation Perfecting Moisturizer

Denne Ole Henriksen dagcreme er en ultralet creme, der trænger ind i huden, og hjælper med at genopbygge hudens struktur.

Den er bpde udglattende, oliefri, fri for parabener og passer til alle hudtyper.

Her er endnu en lille genistreg fra vores egen danske crememester, Ole Henriksen. En yderst luksuriøs creme, der føles helt fantastisk, når den smøres på huden. Her kan den udrette en række forskellige mirakler!

Cremen har den enestående effekt at kunne udjævne blandt andet leverpletter og skader som følge af solskoldning. Og det helt uden brug af skadelige ingredienser.

Ole Henriksen Sheer Transformation Perfecting Moisturizer hjælper både huden her og nu ved at tilføre fugt og næring. Men den genopbygger også løbende hudens struktur, hvorved fine linjer og rynker udglattes.

Cremen indeholder en lang række gunstige ingredienser, er velegnet til alle hudtyper, og naturligvis uden både parabener, sulfater og ftalater. Nøjagtig som alle de andre produkter fra Ole Henriksen. 

clinique-moisture-surge-72-hour-auto-replenishing-hydrator-50-ml-1

Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator

Dette er en oliefri creme, der er velegnet til alle hudtyper. Ved at fugte huden indefra, opnår du en sund og flot glød.

Spækket med hyaluronsyre og aloevand, hjælper denne også med at udglatte rynker!

Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator er måske svært at udtale, men absolut værd at prøve! Her er tale om en lækker, oliefri creme som kan bruges til alle hudtyper med succes.

Hemmeligheden bag denne creme er indholdet af aloe vand, der fungerer som en indvendig kilde til fugt. Således bliver huden ved hjælp af netop denne creme automatisk fugtet indefra.  Huden holder samtidig effektivt på fugten, hvorved huden får et sandt sundhedsboost og en smuk glød.

Derudover er denne creme fra Vichy fyldt til randen med hyaluronsyre, som har en gavnlig effekt på hudens sammensætning og fugtmætning. En effekt der kan holde helt op til 72 timer efter påføring.

Cremen kan som et ekstra plus både anvendes som en almindelig dagcreme – men trænger huden til et ekstra tilskud af fugt, kan den også anvendes som en 5 minutters maske for optimalt resultat. Produktet er desuden allergitestet og uden parfume. 

nivea-q10-plusc-anti-wrinkle--energy-day-cream-50-ml-1590407371 (1)

Nivea Moisturizing Day Cream Ansigtscreme

Denne creme har to funktioner: anti-ageing og dagcreme.

Den hjælper både med at holde huden sund og frisk igennem dagen, og mindsker også træthedstegn, beskytter fra solen og minimerer rynker.

Nivea hører til blandt de ældste og mest kendte mærker indenfor skønhedspleje. Det hele startede med en ikonisk håndcreme, men i dag er sortimentet udvidet til både hår- og hudpleje. Dog stadig med samme gode effekt. Det gælder også denne Q10 PlusC Anti-Wrinkle + Energy Day Cream, der er en anti-aging dagcreme, specielt udviklet til kvinder fra omkring 25.

I aldersgruppen 25+ bør man begynde at overveje at forebygge fine linjer og rynker i ansigtet. Indholdet af gojibær hjælper med at mindske eventuelle tegn på træthed, samtidig med at den både kan komme fine linjer og rynker i forkøbet og hjælpe med at udglatte disse.

Derudover er cremen tilsat faktor 15, så du samtidig er beskyttet mod solens stråler, der også kan have en negativ indvirkning på linjer og rynker. 

rudolph-care-acai-facial-oil-15-ml-220557

Rudolph Care Anti Age Ansigtscreme

Denne koncentrerede luksus dagcreme vil hjælpe med at holde din hud frisk hele dagen.

Med ingredienser som acai-olie og en cocktail af vitaminer, vil din hud fyldes med antioxidanter og essentielle fedtsyrer.

Acai Anti-ageing Facial Oil fra Rudolph Care er eksklusiv hudpleje i koncentreret form, som takket være de unikke egenskaber fra acaibærret har en særdeles gavnlig effekt på huden.

Acaibær er en enestående ingrediens i skønhedspleje, da dette bær er kendt for at indeholde den noget nær optimale blanding af vitaminer, mineraler, essentielle fedtsyrer og antioxidanter. Rent faktisk indeholder dette lille undseelige bær dobbelt så mange antioxidanter som blåbær, og op mod 30 gange så mange som der er i rødvin!

Rudolph Cares Facial Oil trænger dybt ned i huden, hvor den tilfører fugt og elasticitet og efterlader huden med en smuk glød. Den er velegnet som anti age pleje til alle hudtyper – uanset om du har sart, tør eller fedtet hud. Og den efterlader huden velplejet og velfugtet med en mild duft af regnskov. 

vichy-aqualia-rehydration-50-ml-220126

Vichy Very Rich Ansigtscreme

Vhichy Aqualia Rich hjælper med at holde huden frisk i helt op til 48 timer.

Ved at beskytte mod dehyreringspåvirkninger (forurenende stoffer og temperaturændringer), vil din hud altid være tilpas.

Som navnet på denne creme antyder, er der med Vichy Very Rich tale om en ansigtscreme, der er særdeles rig på fugtgivende ingredienser. Ingredienser der hjælper huden med at holde sig frisk og spændstig. Den er derfor særdeles velegnet til dig med tør eller meget tør hud, og med den på badeværelset er du altid sikker på at have frisk og velfugtet hud i helt op til 48 timer.

Samtidig har denne næringsrige creme en gavnlig effekt mod dehydreringspåvirkninger, som blandt andet temperaturændringer og forurening.

Cremen fra Vichy er nem at bruge og absorberes let og hurtigt af huden, og resultatet er en frisk hud og sund udstråling.

Hvad er en ansigtscreme?

En ansigtscreme er, som navnet antyder, en creme til ansigtet. Det er et hudplejeprodukt, der kan bruges for at sikre at din hud er godt gennemfugtet og sund. Ansigtscreme fremstilles specielt med henblik på brug i ansigtet, da huden netop her er særligt følsom og derfor kræver en særlig form for hudpleje for at bevare sin struktur og sin sundhed.

En god ansigtscreme tilfører ikke alene din hud en masse næring, men beskytter også mod udefrakommende faktorer som snavs og forurening. Dertil kommer at der også findes ansigtscreme med særlige filtre, der beskytter mod solens skadelige stråler. 

Hvad er forskellen på natcreme og dagcreme?

For optimal hudpleje bør du anvende ansigtscreme både om morgenen og om aftenen, gerne efter en grundig afrensning og vask af dit ansigt. Som udgangspunkt er det vigtigste blot, at du anvender en god creme, men det kan være værd at overveje at anvende både en dagcreme om morgenen og en natcreme inden sengetid. For de supplerer hinanden perfekt – og har hver især deres fortrin, som er tilpasset henholdsvis morgen og aften.

Kort fortalt er formålet med en dagcreme at beskytte huden mod dagens strabadser. En natcreme derimod, har til formål at give huden al den næring, der skal til, for at kunne genopbygge huden i løbet om natten. 

Derudover er der også den forskel på dag- og natcreme, at dagcremer typisk har en let konsistens, så de er nemmere at anvende under for eksempel makeup. Natcremer er gerne lidt federe i konsistensen og indeholder en højere koncentration af ingredienser, som er særligt velegnede til at hjælpe huden med at regenerere under den dybe søvn.

Hvorfor skal man bruge ansigtscreme?

Det anbefales at bruge en ansigtscreme. Uanset hvilken hudtype man har. Nogle kunne måske fristes til at tro, at det ikke er nødvendigt at tilføre fedtede cremer til en fedtet hud, eller at det kan virke næsten ligegyldigt at smøre dyre cremer på en meget tør hud, der absorberer cremen næsten inden man overhovedet har åbnet krukken med creme.

Men alle hudtyper kan have glæde og gavn af en god ansigtscreme. Både dag og nat. Ikke fordi de som sådan skal have fugt, men fordi huden i lige så høj grad skal have både pleje, behandling og ikke mindst beskyttelse.

Det gælder uanset om man har tør, sart eller uren hud, og om man er ung eller ældre. Om man er mand eller kvinde. En god ansigtscreme kan gøre underværker for de fleste.

Læs også: Bedste ansigtsrens

Hvem skal bruge ansigtscreme?

Det korte svar er: Alle. Uanset alder, vil alle have gavn af en god ansigtscreme. Det gælder uanset hudtype, og uanset om man er mand eller kvinde. For både mænd og kvinder har en hud i ansigtet, der kræver pleje og beskyttelse.

Og derfor er det også præcis de samme ingredienser de har brug for i en ansigtscreme. Der er således ikke nogen forskel på hvad der er god hudpleje til mænd, og hvad der er god hudpleje til kvinder.

God hudpleje er god hudpleje. Uanset både køn og alder

Kvinder

Kvinder har gennem generationer benyttet sig af ansigtscremer i mange forskellige varianter. Både for at give huden fugt og for at komme diverse hudproblemer til livs – eller for at undgå at de opstår.

Historien til trods, har kvinder dog ikke mere behov for at benytte sig af disse ansigtscremer end mænd. For begge køn har lige meget gavn af en god ansigtspleje.

Mænd

Hvor der blandt kvinder muligvis er en længere tradition for at bruge ansigtscremer, har der i de senere år været en øget opmærksomhed omkring dette blandt mænd. Derfor er markedet for god ansigtscreme til mænd også boomet gevaldigt.

I dag er der derfor mange mærker og mange varianter at vælge imellem, hvis man som mand gerne vil gøre lidt ekstra godt for sin hud i ansigtet. Mænd vil opnå nøjagtig de samme fordele ved at anvende en ansigtscreme som kvinder.

Hvilken type ansigtscreme skal du bruge?

Det vigtigste, når du skal finde frem til den helt rigtige ansigtscreme til dig er, at du altid vælger en ansigtscreme der passer til netop din hudtype. Det vil sige at har du tør hud, skal du vælge en fugtighedscreme til tør hud.

Har du derimod kombineret hud, skal du vælge en creme sammensat til brug på kombineret hud. Det vil nemlig sikre, at du får det optimale ud af din hudpleje og kan opnå de resultater du ønsker.

Vælger du blot en tilfældig ansigtscreme – eller en der slet ikke passer til din hud – risikerer du at der ingen, eller kun ringe, effekt er. I værste fald kan du i stedet for en smuk og ensartet hud, ende med en irriteret og rød hud. Så vælg altid efter din hudtype!

Derudover er ikke så afgørende, om der er tale om en dyr eller en billig creme. Om den er købt i farten i supermarkedet eller nøje udvalgt på apoteket. Så længe du har valgt en creme der passer til din hud. 

Ansigtscreme til tør hud

Der kan være mange årsager til at vi får tør hud i ansigtet. Særligt i vintermånederne er vores hud udsat på grund af vind, blæst og kulde, men hyppig vask med skrappe sæber og renseprodukter, kan også øge risikoen for at udvikle tør hud. Desuden er der særlige sygdomme som kan give tilbøjelighed til tør hud både i ansigtet og på resten af kroppen. Det gælder blandt andet diabetes og stofskiftesygdomme, samt indtagelse af høje doser af medicin. 

Gælder det en såkaldt almindelig tør hud i ansigtet, skal der en god ansigtscreme til. Som udgangspunkt skal tør hud behandles af en god creme til tør hud. Det vil sige cremer med et højt fedtindhold. Gerne over 20%. Derudover skal de indeholde gode vandbindende egenskaber, som kan holde på hudens fugt. Disse egenskaber findes blandt andet i såkaldte hydrofile cremer, der også kendes som humectante cremer.

Disse cremer har en enestående evne til at tiltrække og fastholde vandmolekyler ved at absorbere vandet omkring dem, samt tiltrække vand i de dybere hudlag. Og resultatet er en markant forbedring af fugt i det yderste hudlag, hvilket giver et friskere og mere spændstigt udseende. 

Blandt de meste anvendte humectanter, når det gælder ansigtspleje, skal nævnes glycerin og carbamid. Disse er særligt effektive, når det gælder om at komme tør hud i ansigtet til livs. Så har du tendens til tør hud i ansigtet, så kig efter disse ingredienser, når du skal sikre dig den bedste creme mod tør hud i ansigtet.

Dog er det selvfølgelig vigtigt at nævne, at der naturligvis er forskel på, hvordan de enkelte cremer virker fra person til person. Vi er jo alle forskellige og reagerer derfor også forskelligt på diverse cremer. Så det kan kræve, at du må prøve sig lidt frem. 

Ansigtscreme mod rynker

Ligesom der er cremer til tør hud, er der også ansigtscremer mod rynker. Også kaldet anti age cremer. Ønsker du at komme fine linjer ved øjnene og rundt omkring munde til livs og bremse disse aldringstegn? Så bør du overveje en god dagcreme.

Det er dog ikke helt ligegyldigt hvilket produkt du vælger, for de virker alle forskelligt. Her bør du overveje at vælge en creme, der passer til din hudtype, så du ikke alene kan gøre en aktiv indsats mod linjer i ansigtet, men også samtidig er sikret den korrekte hudpleje.

Vil du være sikker på at vælge en god rynkecreme, så er det værd at holde øje med hvilke ingredienser den indeholder. For effekten af cremen afhænger i den grad af, hvilke ingredienser den indeholder. Du bør derfor kigge ekstra godt efter anti age cremer med disse ingredienser: 

 • Retinol
 • C og E vitamin
 • Niacinamid, som er i familie med B3 vitaminet
 • Drueekstrakt, der både er en antioxidant og er i besiddelse af antiinflammatoriske egenskaber
 • Hydroxysyrer, der er særligt gode til at fjerne døde hudceller
 • Coenzym Q10, der beskytter mod solens skadelige stråler og forurening fra omgivelserne

Særligt antioxidanter er vigtige i en anti age eller rynkecreme. De beskytter nemlig din hud mod solens stråler og celleskader, som kan være medvirkende til en tidlig ældning af huden og deraf følgende rynker. Derudover er det også en åbenlys fordel at vælge en creme med c-vitaminer i, da disse har en god effekt på at udsætte tidlige aldringstegn. 

Ofte stillede spørgsmål

Der kan opstå mange spørgsmål, når det gælder ansigtscremer. Hvad er de bedste ansigtscremer til mænd – og til kvinder? Og kan man bruge ansigtscreme uanset hvilken hudtype man har? Find svarene på nogle af alle spørgsmålene herunder. 

Hvad er den bedste ansigtscreme til kvinder?

Den bedste ansigtscreme til kvinder er den der passer til den enkeltes hudtype.

Har du uren hud, så er det både spild af tid og penge, at vælge en dagcreme til tør hud.

Har du sart hud, bør du heller ikke vælge den første, den bedste ansigtscreme du finder, men i stedet vælge en ansigtscreme uden kemi og også gerne en ansigtscreme uden parfume i.

Sensitiv hud skal behandles særligt varsomt, og derfor er cremer med naturlige ingredienser, værd at foretrække. Hvilken der er den bedste fugtighedscreme til kvinder afhænger altså af hvilken hudtype der er tale om, samt om der er særlige forhold, der skal tages hensyn til, såsom reduktion af aldringstegn, uren eller fedtet hud.

Hvad er den bedste ansigtscreme til mænd?

Både mænd og kvinder kan som udgangspunkt sagtens benyttede samme ansigtscremer. En god fugtighedscreme kigger ikke på køn og den bedste creme til tør hud er lige god om den bruges af en mand eller en kvinde.

Som udgangspunkt vil langt de fleste mænd dog vælge en creme med et lidt mere maskulint udtryk. 

Er ansigtscreme velegnet til alle hudtyper?

Der findes ansigtscremer til alle tænkelige hudtyper. Det gælder både dag- og natcreme. Ligeledes findes der fugtighedscreme til både tør og meget tør hud, anti age ansigtscremer, ansigtscremer til sensitiv hud og normal hud.

Uanset hvilke hudtype du har, så er en ansigtscreme altid en god idé. Hvilken ansigtscreme du skal vælge, og som gør huden i dit ansigt smuk, gennemfugtet og sund kan du læse mere om ovenfor. 

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.