Tests

Bedste øjencreme (TEST): Se de bedste øjencremer her

I denne test vil vi tage et kig på øjencreme, samt hvordan man kan fjerne poser under øjnene med det. Du vil få forslag til produkter, disses egenskaber og generel viden om øjencreme og køb af dette.

skrevet af Julie M. Laursen

bedste øjencreme

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Når alderen sniger sig ind på os, vil der desværre komme tydelige tegn på aldring og tørhedsrynker i vores hud. Huden omkring vores øjne er et af de steder på kroppen, hvor huden er tyndest, og derfor ses rynker og aldring ofte tydeligt og tidligt omkring øjnene.

Udover tegn på aldring og tørhedsrynker, døjer mange med hævede øjne, mørke rander og poser under øjnene i området omkring øjenene. Vi har testet 9 forskellige øjencremer på markedet – læs med her, og bliv meget klogere på øjencreme.

Øjencreme test

En god øjencreme er en øjencreme, som giver dig de ønskede resultater. Det vil sige, at den bedste øjencreme er den, som er bedst for den enkelte bruger. En øjencreme behøver ikke være dyr for at være god. De vigtigste kvaliteter for en øjencreme, og dem som generelt vurderes bedst i test, er dem, som indeholder de rette ingredienser.

Overordnet set har de fleste øjencremer de samme grundfunktioner, og så er det muligt at vælge til og fra i forhold til, hvad man specifikt har behov for. Her bliver du guidet igennem 9 af de bedste øjencremer på markedet, således at du kan finde den øjencreme, som er bedst netop til dine øjne.

 1. Ecooking Øjencreme
 2. Dermalogica Total Eye Care
 3. Elemis Peptide4 Eyecream Recovery Cream
 4. Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado
 5. Exuviance Hydrating Lift Eye Complex
 6. Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme
 7. Rudolph Care Acai Eye Cream
 8. Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream
 9. Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream
ecooking øjencreme

1. Ecooking Øjencreme 30 ml

Ecooking Øjencreme på 30 mL er en øjencreme til dig, som vil have unge og friske øjne. Her får du en øjencreme, som giver fugt, og samtidig virker opstrammende på din hud omkring øjnene.

Med denne creme kan du mindske rander under øjnene, og samtidig mindske de små fine rynker, som opstår i huden omkring øjnene. Cremen øger hudens naturlige produktion af kollagen, og styrker derfor huden. Desuden er cremen vegansk og parfumefri, så du ikke påfører unødige stoffer til din sarte hud omkring øjenene. Anvend cremen morgen og aften for det bedste resultat.

Gode egenskaber

 • Fugtgivende
 • Opstrammende effekt
 • Øger hudens produktion af kollagen
 • Mindsker mørke rander, rynker og hævelser
 • Vegansk og parfumefri
Elemis Peptide4 Eyecream Recovery Cream

2. Elemis Peptide4 Eyecream Recovery Cream

Elemis Peptide4 Eyecream Recovery Cream er en øjencreme til trætte og slappe øjne. Denne øjencreme indeholder kølende og afslappende ingredienser, som øjeblikkeligt opfrisker huden og efterlader huden omkring øjnene smuk og smidig.

Denne øjencreme mindsker ikke mindst mørke rande under øjnene, men indeholder også ingredienser, som fremmer hudens naturlige processer. På den måde opnår du samtidig med en anti-age effekt også en betydelig ændring i hudens elasticitet. Ekstrakter fra havkweed og tusindfryd er naturlige ingredienser der sammen med olierne, efterlader din hud smuk og frisk.

Gode egenskaber

 • Kølende
 • Fremmer hudens naturlige processer
 • Indeholder olier fra levkøj og Star Arvensis
 • Indeholder ekstrakt fra havkweed og tusindfryd
Dermalogica Total Eye Care

3. Dermalogica Total Eye Care SPF15

Dermalogica Total Eye Care SPF15 er en øjencremecreme til dig, der vil have en opstrammende effekt, samtidig med beskyttelse mod solen. Den mindsker poser under øjnene og plejer huden under øjenene.

Perfect Skin Day Protector er en beskyttende og styrkende dagcreme med SPF til alle aldre og alle årets dage. Solfaktoren – SPF 15 solfilter, UVA og UVB solfiltre – beskytter din hud mod lyset fra både fuld sol på en sommerdag, og solen, der gemmer sig bag en sky. 

Med Perfect Skin Day Protector slipper du ikke bare for at bekymre dig om solcreme, du skal heller ikke tænke på booster, øjencreme eller serum. Denne dagcreme med solfaktor gør det nemlig ud for alle disse ting, så din morgenrutine kan glide som smurt. 

Perfect Skin Day Protector SPF 15 er desuden et hit for dig, der døjer med uren hud, bumser eller talgknopper. Denne dagcreme med SPF forebygger nemlig urenheder og dæmper rødme, så din hud kan stråle med sin naturlige glød. 

Gode egenskaber

 • Indeholder optiske lysdiffusorer
 • Solfilter
 • Parabene- og parfumefri
 • Vegansk
 • Uden farvestoffer
 • Opstrammer og udglatter
Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado

4. Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avokado er en klassiker indenfor øjencremer. Her får du en stor mængde for en god pris.

Desuden får du her en creme som beskytter huden, og samtidig mindsker poser under øjnene.

Ingredienserne i denne øjencreme er testet af øjen- og hudlæger, således at du uden bekymringer kan pleje huden omkring dine øjne. Reducer rynker under øjnene med denne lækre creme, der har en exceptionel blød konsistens. Ingredienser baseret på avokadoolier og sheasmør, giver din hud et såkaldt fugtboost, og du vil opleve et lækker blød hud.

Gode egenskaber

 • Ultracremet
 • Fugtboost
 • Formel baseret på avokadoolier
 • Testet af øjen- og hudlæger
 • Indeholder sheasmør
Exuviance Hydrating Lift Eye Complex

5. Exuviance Hydrating Lift Eye Complex

Exuviance Hydrating Lift Eye Complex er øjencremen til dig, der vil have en opstrammende øjencreme, der virker.

Cremen som er udviklet på ultralyd-light komplex er til dig, som vil reducere poser under øjnene, og som vil have en god øjencreme til at mindske rynker og mørke rande under øjnene.

Denne øjencreme kan med fordel smøres omkring øjnene 2 gange dagligt, morgen og aften, og vil fungere som en god base under din daglige øjenmakeup, fordi den med sin opstrammende effekt efterlader huden under øjnene glat og smukt.

Denne øjencreme er øjencremen til dig, som ønsker et indhold af ingredienser, som plejer huden, øjencremen indeholder nemlig a vitamin, e vitamin, antioxidanter og andre gode ingredienser, der beskytter huden, og plejer den sarte hud omkring øjnene.

Gode egenskaber

 • Udviklet på ultra-light komplex
 • Indeholder beskyttende antioxidanter
 • Indeholder Pro-vitamin A, E og D
 • Uden parfume
 • Velegnet under makeup
Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme

6. Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme

Beauté Pacifique Vitamin-A Eye Creme er til dig, som ønsker at styrke hudens naturlige balancer med et højt indhold af a vitamin. Denne øjencreme er rigtig god til dig, som vil have en opstrammende effekt. Cremen efterlader huden omkring øjnene uden mørke rander, og bekæmper tidlige tegn på aldring.

Minimer mørke rander under øjnene med denne creme, som indeholder ingredienser, der gør at din huds naturlige fugtbalance genoprettes. Desuden forbedrer cremen hudens naturlige struktur, og du vil opleve, at din hud føles fast med en ungdommelig udstråling.

Denne opstrammende øjencreme, indeholder glycerin og squalane, som forsegler hudens fugt og opretholder den naturlige fugtbalance. Cremen reducerer altså mørke rande omkring øjnene, samtidig med at være dermalogisk testet og fri for parabener.

Anvend i begyndelsen kun hver anden dag, så din hud omkring øjnene kan vænne sig til det høje indhold af a vitamin.

Gode egenskaber

 • Anti-age effekt
 • Modvirker mørke rander
 • Mindsker tidlig ældning og rynker
 • Indeholder ikke parabener 
 • Dermatologisk testet
 • Indeholder a vitamin
Rudolph Care Acai Eye Cream

7. Rudolph Care Acai Eye Cream

Rudolph Care Acai Eye Cream er den bedste øjencreme til dig, som elsker olier og deres effekt. Cremen har et højt indhold af økologiske olier, som alle har hver deres plejende effekt på huden.

Denne creme indeholder olier fra kokos, oliven, mandel, jojoba og acait, der alle bidrager med fugt og næring til huden.

Her får du altså en creme, der ikke fedter, og som plejer og udglatter huden. Cremen er blid og effektiv ved din hud, og er rigtig god til den sarte og tørre hud. Anvend morgen og aften for optimal effekt. Brug en lille mængde både over og under øjet. Cremen kan også anvendes på andre sarte områder i ansigtet, hvor der er behov for udglatning af rynker.

Cremen indeholder også kamille, rød solhat og aloe vera, som bekæmper tørhed og beroliger huden. Særligt aloe vera er kendt som et af de bedste midler mod tør hud og irritation.

Gode egenskaber

 • Indeholder økologiske olier
 • Blid og effektiv
 • Fedter ikke
 • Plejer og udglatter
 • Fugtgivende
Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream 15 ml

8. Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream 15 ml

Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream 15 ml er udviklet med den nyeste og bedste teknologi indenfor øjencremer og reducering af rynker. Denne creme er også i det lidt dyrere prislejde, men er derfor måske også en af de bedste cremer til poser under øjnene og reducering af rynker, du kan finde på markedet.

Denne creme efterlader huden omkring øjnene med et ungdommeligt og friskt udtryk. Formlen vil føles silkeblød mod huden, og er udviklet til at at beskytte mod udefrakommende skader og bevare den ungedommelige hud. Påfør morgen og aften som det sidste step i din rutine, og afslut med at massere cremen godt ind i huden.

Med den helt unikke formel udviklet med ReNeura teknologi, kombu-bounce komplex og peptider, får du en øjencreme, som fungerer som en naturlig filler.

Gode egenskaber

 • Reducerer 6 forskellige former for linjer og rynker
 • Arbejder dybt i huden
 • Udviklet med ReNeura teknologi, kombu-bounce komplex og peptider
 • Tilfører intens fugt
ole-henriksen-banana-bright-eye-creme-15-ml-1

9. Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream

Hvis du i forvejen er vild med Ole Henriksen produkterne, vil du også elske denne Ole Henriksen øjencreme. Ole Henriksen Trith Banana Bright Eye Cream er en øjencreme, som bygger på teknologien fra det populære bananpudder, der bruges i makeup industrien. Denne creme er rigtig fin at bruge under makeup, fordi den farvekorrigerer og lysner huden omkring øjnene.

Utrolig mange af Ole Henriksens produkter er vurderet bedst i test, og hans produkter har et rigtig godt ry. Denne creme efterlader huden opfrisket, glat og hydreret. Den mindsker forekomsten af mørke rander omkring øjnene, og her får du en øjencreme, som er let og luftig, og yderst velegnet til at benytte under din makeup. Desuden er cremen uden parabener, sulfater og phthalater, som kan være skadelige for huden.

Anvend både morgen og aften, enten som base for din make up eller som beskyttelse mod rynker og mørke rande.

Gode egenskaber

 • Virker farvekorrigerende og lysner
 • Luftig og let konsistens
 • Velegnet under makeup
 • Opfrisker og udglatter øjenområde
 • Mindsker mørke rande, fine linjer og rynker
 • Uden parabener, sulfater og phthalater

Sådan finder du den bedste øjencreme

Huden er kroppens største organ, og kan utrolig mange vilde ting. Det er huden, som omkranser alt det, der er indeni os, og er faktisk grunden til, at vi hænger sammen som organisme. Huden består af mange forskellige lag, og huden omkring øjenene er et af de steder, hvor huden er tyndest på hele kroppen. Det tynde hudlag betyder, at produkter både har nemt ved at trænge ind, men også at huden omkring øjnene er utrolig sart og nemt mister fugt.

Med tiden, som huden aldres, vil mange opleve, at der i huden opstår små rynker, tørhedslinjer og mørke rande. Rynker kommer helt naturligt, fordi huden bliver slap og derfor nemmere rynker. Vi har testet 9 af de bedste øjencremer i vores øjencreme test. Vi ønsker nemlig at hjælpe dig med at finde den bedste øjencreme, som passer til netop dine behov og din hud.

Hvorfor bruge øjencreme?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorfor det er en god idé at bruge øjencreme, så får du lige en opsummering.

Som nævnt før, er huden omkring øjnene utrolig tynd og sart. Hvis du døjer med mørke rander, hævede øjne, irriteret hud, rynker og linjer omkring dine øjne, og generelt træt og tør hud, er det en god idé at begynde at bruge øjencreme.

Det er aldrig for tidligt at bruge øjencreme, og det kan aldrig skade din hud. Til gengæld kan en god creme, og en god øjencreme, virkelig bringe det bedste frem i din hud. En god creme kan hjælpe til at pleje og fugte din hud, så du oplever et mere friskt og ungdommeligt udseende i huden.

Fjern rander under dine øjne

Oplever du, at randerne i huden under øjnene ikke vil gå væk, er svære at dække med eventuel makeup, og giver dig et træt udtryk? Så test brugen af en øjencreme af, og se om den kan hjælpe dig. Mørke rande opstår, fordi huden i øjenområdet er utrolig tynd. Der løber rigtig mange blodkar under huden, de blodkar som transporterer af-iltet blod tilbage til hjertet er blålige. Man kan være genetisk bestemt til at døje mere med mørke rande end andre, men en øjencreme vil kunne hjælpe dig godt på vej.

Mange af cremerne i vores test gør brug af en teknologi, der øger hudens naturlige processer og mindsker de mørke plamager, som mange døjer med. Led særligt efter en mørke rander under øjnene creme, der indeholder ingredienser, som virker mod mørke plamager. Fjern mørke rander under øjnene ved at bruge øjencremen kontinuerligt, og du vil hurtigt opleve, at cremen skaber resultater for din hud.

Anti-age kvaliteter mod rynker

Størstedelen af vores bedst i test øjencremer indeholder anti-age kvaliteter, som mindsker dannelsen af rynker og fine linjer omkring øjnene. Formålet med en creme, der skal mindske linjer i ansigtet, er nemlig lige præcis at fugte og udglatte huden. Mange rynker og fine linjer skabes, fordi huden er tør og mister sin elasticitet. Det kan man forebygge og genoprette ved at bruge en creme, som bringer hudens naturlige fugtbalance tilbage i huden. Desuden vil du kunne finde en creme, hvor øjencremen fungerer som en naturlig filler og dermed udglatter huden. Med en øjencreme vil du derfor opleve, at huden vil syne mere ungdommelig og frisk.

Forskellen på øjencreme og fugtighedscreme

Det er vigtigt at stille spørgsmålstegn ved forskellen på en øjencreme og en fugtighedscreme. En fugtighedscreme kan nemlig ikke forventes at have de samme effekter, som en øjencreme har. Desuden er de fleste øjencremer testet med henblik på ikke at skade øjnene. Mange cremer er testet af øjenlæger, således at de er velegnede til brug i øjenområderne.

En fugtighedscreme har desuden som udgangspunkt kun en funktion. Cremens funktion ligger i navnet og er at fugtiggøre. De fleste fugtighedscremer danner en fysisk barriere, som holder på fugten og som tillader, at huden kan opretholde dens naturligt fugtbalance. En fugtighedscreme vil altså ikke have de virkninger, som ses ved en øjencreme. Den vil ikke kunne mindske mørke rander på samme måde som en øjencreme, og heller ikke mindske fine linjer og rynkedannelse i huden, som en øjencreme kan.

Desuden vil du opleve, at øjencremer ofte findes i mindre doseringer, fordi en øjencreme er mere intens og effektiv i mindre doser. Derfor er det vigtigt at finde en creme til hvert formål, så du får de bedste resultater.

Forskellen på øjencreme og øjenserum

Et endnu bedre og et rigtig vigtigt spørgsmål er også forskellen i mellem øjencreme og en øjenserum. Forskellen ligger mest i, hvilken form produktet er lavet i. Der er altså en grundliggende forskel på et produkt, som er en creme eller et serum. En serum er som udgangspunkt udviklet i mindre molekyler. Det vil sige, at et serum er lavet til at trænge længere og dybere ind i huden, men er på den måde også mere intens, og kan være skrap for huden, hvis man er sart, eller ikke bruger det rette serum til sin hudtype.

En creme er som udgangspunkt et produkt af større molekyler, der danner en bedre fysisk barriere på hudens overfalde. På den måde skærmer den for skadelige udefrakommende faktorer som kulde og væske, der kan irritere huden. Creme er desuden også ofte mere mild i produktet, og vil være nemmere at dosere til den sarte hud. Derfor er der også forskel på, hvornår i din rutine du skal bruge de forskellige produkter.

Serum er et af de første steps i din rutine, og bruges efter du har renset huden. På den måde siver serummet ind i huden. Derefter kan du dække huden med cremen, og øjencremen vil derfor forsegle de produkter, som er inde i huden, og danne en beskyttende barriere.

Hvordan anvendes øjencreme?

For at opnå det bedste og ønskede resultat med øjencremen, skal cremen bruges kontinuerligt. Det vil altså sige, at du skal inddrage øjencremen i din daglige hudrutine. De fleste øjencremer kan bruges morgen og aften, og anbefales således. Nogle cremer er kun nødvendige en gang om dagen, og i få tilfælde skal du i starten bruge cremen hveranden dag for at vænne huden til ingredienserne i cremen.

Husk at når du påfører øjencreme, så skal du ikke bruge en særlig stor mængde. De fleste producenter anbefaler en størrelse på cirka en lille perle. Lad derefter produktet virke mellem dine fingre og dub forsigtigt produktet omkring øjet. Gnid ikke produktet ind, men dub og masser blidt i runde bevægelser.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er øjencreme?

Øjencreme er en creme, der er udviklet specifikt til at virke i området omkring øjnene. I takt med at vi bliver ældre, bliver huden nemlig også slidt og gammel. Huden i øjnenområdet er sart og meget tynd. Det vil sige, at du hurtig udvikler rander, bliver hævet og får rynker. En øjencreme mindsker linjer, mørke rander og hævelser, således at du hele tiden kan holde din hud, fugtig, smidig og ungdommelig.

Hvad er den bedste øjencreme?

At udpege den bedste øjencreme er ikke så nemt, som man lige tror. Sandheden er, at uanset hvor mange tests man laver, så vil den ultimative test være den, du selv udfører derhjemme foran spejlet. Cremen, som er bedst til dig, er nemlig ikke nødvendigvis cremen, som er bedst til din nabo eller din ven. På den måde er det individuelt for person til person, og det kan godt tage et par forsøg at finde cremen, som virkelig opfylder alle dine behov.

Desuden har du som kunde forskellige behov til cremen, og der er stor forskel på prisen på de forskellige cremer. Derfor har vi testet en række forskellige cremer, således at der er en creme til enhver smag, og en i hvert prislejde. Selvom cremen er dyr, betyder det nemlig ikke, at den fungerer. Det primære element, som gør en forskel, er, hvilke ingredienser der er i cremen, og hvordan de virker sammen med din hud. Der er som nævnt masser af gode muligheder på markedet, så det handler blot om at finde netop dén, der passer til dit behov.

Hvordan fjerner man poser under øjnene?

Poser under øjnene er desværre noget som mange oplever forværres med alderen. Årsagen til, at man kan opleve poser under øjnene er ofte hævelser, som opstår af livsstilsændringer. Man kan gennem genetikken være mere eksponeret overfor hævelser end andre, men det kan også skyldes livsstil. Hævelser under øjnene forværres ofte, hvis du sover lidt, sover dårligt, ryger, glemmer at drikke vand. Men hovedårsagen til, at poser bliver værre med alderen er, fordi at huden bliver slap. Du kan bruge en øjencreme til poser under øjnene med aktive ingredienser, som mindsker dannelsen af poser.

Det er dog vigtigt at understrege, at øjencreme ikke kan fjerne poser eller rynker. Den kan udelukkende blødgøre, fugte og glatte hudens overflade ud. For at minimere dannelsen af poser kan du lede efter en creme, som har særligt fokus på proteinet kollagen, som sørger for at holde din hud fast og elastisk, og som hjælper med at erstatte døde hudceller.

Med alderen mindskes produktionen af kollagen og elastin, der tilsammen sørger for, at huden forbliver spændstig, hvilket gør, at huden uundgåeligt bliver mere og mere blød. Derfor er slappere hud en del af en helt naturlig proces, der ikke kan stoppes, men som kan sænkes med den rigtige pleje. Her er en creme til øjnene selvfølgelig essentiel, men masser af søvn og en rigtig kost har også en afgørende indvirkning på din huds tilstand.

Hvad indeholder øjencreme?

En øjencreme er som udgangspunkt baseret på en fugtighedscreme, og derefter videreudviklet, så den virker særligt godt mod de problematikker, som opstår i øjenområdet. De fleste øjencremer indeholder derfor ingredienser, som aktivt mindsker rynkedannelsen, mindsker randedannelsen og fjerner hævelser. Dette er ingredienser, der virker fugtgivende, og som opretholder hudens naturlige fugtbalance. Derudover er det ingredienser, som udglatter huden, lysner, og genopretter hudens elasticitet, så den bliver mere smidig og spændstig.

Udvælg gerne en øjencreme uden parabener, uden parfumer og med en masse naturlige ingredienser. Mange cremer er testet af øjenlæger, og indeholder ikke ingredienser, som er skadelige for dig.

Hvornår og hvor ofte skal man bruge øjencreme?

Mange har tendens til at glemme områder omkring øjnene, selvom det er et af de mest udsatte steder på kroppen i forhold til sol, vind og generelt de bevægelser, vi laver med ansigtet hver dag. Mange kosmetologer anbefaler derfor, at man allerede begynder at bruge øjencreme, når man rammer 25 års alderen. Det gør altså ikke noget, at begynde tidligt! Det vigtigste er blot, at du formår at pleje og fugte omgivelserne omkring øjnene hver dag – og her er en god creme til området omkring øjenene altså et oplagt valg, hvis man vil tilføje endnu mere fugt, end hvad ansigtscremen kan give.

Vær også opmærksom på, at hvis en ansigtscreme er for fed, kan den medvirke til, at du vågner op med hævede øjenlåg næste morgen. Derfor er et tip, at du udelukkende bruger cremen om morgen, hvis du vågner op med tunge øjenlåg.

En øjencreme er ofte mere rig på indholdsstoffer end ansigtscremen, og derfor behøver du ikke bruge lige så meget ad gangen, især taget in mente, at det er et mindre område, cremen skal bruges til. Samtidig kan det også svært for din make-up ( f.eks. concealer og foundation) at lægge sig pænt på huden og i stedet klæbe sig fast til cremen, hvis du kommer til at bruge for meget creme.

Du skal være sikker på, at mængden af creme rent faktisk kan optages i huden, og at du giver cremen nok tid til at trænge ordentligt ind. Af samme grund er det vigtigt, at du bruger en let hånd, når du påfører din øjencremen, som skal duppes forsigtigt under øjet og hele vejen rundt på siderne. Det er en god idé at bruge den som det første på ansigtet, altså før ansigtscreme og serum, for at opnå den absolut bedste effekt.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.