Guides

Guide til Lange Øjenvipper: Sådan gør du (7 nemme tips)

Er du født med korte øjenvipper? Og er du lidt ærgerlig over, at du ikke er blevet velsignet med flotte og lange vipper, der indrammer dit ansigt på bedste vis? Eller er dine vipper begyndt at knække? Det kan du heldigvis gøre noget ved både på naturlig vis og ved at snyde en lille smule. Vi giver dig her en guide til, hvordan du får lange øjenvipper.

skrevet af Julie M. Laursen

lange øjenvipper

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Lange vipper er attraktivt, fordi det rammer øjnene flot ind og gør dem endnu mere dragende, end hvad de er i forvejen. Derfor er det fuldt forståeligt, hvis du er ærgerligt over, at dine øjenvipper knækker og ikke vokser ordentligt ud, eller du ganske enkelt bare er født med korte øjenvipper.

Du kan dog få længere øjenvipper og mere fyldigere øjenvipper på forskellig vis. Det går vi i dybden med herunder – så læs gerne med videre!

Sådan fungerer øjenvipper: vækstcyklus

Alt hår på kroppen har en livscyklus. Det gælder også for øjenvipperne, som har en cyklus for, hvornår hårene vokser og hviler. Derfor er det også ganske naturligt at tabe øjenvipper.

Øjenvipper gennemgår tre faser i vækstcyklussen.

  1. Den første er den anagene fase, som er her, hvor vipperne vokser.
  2. Den næste er den katagene fase, som er nedbrydnings- og overgangsfasen.
  3. Den sidste er den telogene fase, som også kaldes for hvilefasen.

I den første fase gror håret, indtil det rammer den katagene fase, hvorefter væksten går i stå. Når håret har været igennem den telogene fase, falder vippen af og et nyt vokser ud.

Lange øjenvipper med øjenvippeserum

Vil du gerne hjælpe de korte vipper lidt på vej til noget mere længde, kan du med fordel overveje at begynde at bruge en vippeserum.

Det hjælper dine vipper med at vokse i længere tid – og da det kun tager et øjeblik at påføre vipperne morgen som aften, er det en nem og overskuelig måde at hjælpe de flotte vipper på vej.

Hvad gør øjenvippe serum?

Vippeserum indeholder ingredienser, der kan hjælpe dig til at få længere øjenvipper med mere fylde. Dine øjenvipper får desuden en mørkere farve og en flot kurve, ligesom det også får flere af dine vipper til at vokse ud.

Et vippeserum forlænger vækstfasen og forlænger også vækstperioden, så der går længere tid, inden dine vipper falder af.

Serum er især godt at bruge, hvis du har korte vipper og meget gerne vil vokse dem længere. Du skal dog forvente at skulle bruge en eyelash serum i nogle måneder, inden du for alvor kan begynde at se resultatet.

Bedste vippeserum til fyldigere øjenvipper

Vil du gerne i gang lige nu og her med en vippeserum, så du kan få lange vipper, kan du med fordel overveje at bruge Eyelash Enchancing Serum fra The HairLust.

Det er et plantebaseret vippeserum, der er baseret på ingredienser som peptid-komplex og en blanding af økologisk aloe vera, jojobaolie, ærteprotein og kaffebønneolie. Du vil i løbet af 4-8 uger kunne se en betydelig forskel på dine vipper.

Det gode ved denne vippeserum er desuden, at den er fri for skadelig og uønsket kemi og kun indeholder økologiske ingredienser. Det er med andre ord ren forkælelse for dine øjenvipper.

Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum

Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum

Drømmer du om lange og kraftige øjenvipper?

Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum er proppet med en række naturligt udvundne ingredienser, som:

  • Er klinisk dokumenterede
  • Fremmer øjenvippernes vækst
  • Plejer og forstærker vipperne i dybden.

Er øjenvippeserum farligt?

Øjenvippeserum er i sig selv ikke farligt. Det har dog fået lidt et dårligt ry, da nogle produkter indeholder stoffet prostaglandiner, der kan give visse uønskede bivirkninger såsom øjenirritation, tørre og kløende øjne samt hævelser.

Det er dog noget, som producenterne er blevet meget mere opmærksomme på. Derfor kan du nu sagtens få en eyelash serum uden protaglandiner.

Hvordan får du længere øjenvipper naturligt?

Er du ikke så meget til at skulle bruge eyelash extensions eller øjenvippe serum for at få dine øjenvipper til at se lange ud eller vokse sig lange?

Så kan du også tage nogle helt naturlige midler i brug, som vi går i dybden med herunder.

Fyldige vipper med olivenolie

Har du en olivenolie stående i køkkenet?

Så er det bare med at få den med ned på badeværelset, da olien er rig på E-vitamin og andre næringsstoffer, som er gode for håret. Det kan derfor hjælpe med at gøre vipperne tykkere og holde dem helt mørke.

Du kan påføre olien på vipperne og langs med vippelinjen med en vatpind om aftenen, inden du går i seng. Sov gerne med det på, så det kan få lov til at trænge ind og virke i dybden.

E-vitamin til lange vipper

I stedet for olivenolie kan du også benytte dig af en E-vitamin olie. Denne virker fugtgivende og reducerer også chancen for overdrevet tab af øjenvipper.

Som en ekstra bonus har E-vitamin også en reparerende effekt, som er med til at holde både vipper og hårsækkene stærke.

Brug en eyelash comb

Du kan få længere øjenvipper ved at benytte en såkaldt eyelash comb. Dette er en kam til dine øjenvipper, som ikke bare nænsomt kan fjerne rester af mascara, men som også skånsomt kan bukke vipperne og dermed få dem til at synes længere.

Det er et godt alternativ til en vippebukker, som kan være ret hård for øjnene.

Kokosolie eller grøn te

Kokosolie og grøn te er naturlige ingredienser, du med fordel kan påføre øjenvipperne, hvis du gerne vil have dem til at vokse sig længere. Du kan få længere vipper ved hjælp af kokosolie og grøn te, fordi det indeholder gode antioxidanter og også er rensende.

Når du påfører kokosolie på øjenvipperne, bliver der dannet en barriere. Denne barriere minimerer svækkelsen, som er forårsaget af kemikalier i mascara og ikke mindst toksiner. Næringsstofferne fra enten kokosolien eller den grønne te sørger for, at øjenvipperne kan vokse sig lange og fyldige.

Ordentlig pleje

God og ordentlig pleje er altid et godt udgangspunkt for lange og fyldige øjenvipper. Når du plejer dem med en god serum og generelt ikke er for hårdhændet med hverken makeup, vippebukker eller makeupfjerner, gør du det nemmere for vipperne at vokse sig lange og fyldige.

Brug derfor gerne lidt ekstra tid på badeværelset til at forkæle dine vipper, da det betaler sig i længden.

Hvor hurtigt vokser øjenvipper?

En øjenvippe vokser mellem 0,12 og 0,14 mm. Længden på en øjenvippe kommer sjældent over 12 mm. En øjenvippe lever i alt mellem 4 til 11 måneder. Det vokser mellem 4-10 uger, hvorefter overgangsfasen varer 15 dage, som så går over i den telogene fase, der varer et sted mellem 4-9 måneder.

Hvor meget og hvor hurtigt dine øjenvipper derfor gror, er meget individuelt.

Den hurtigste genvej: Falske øjenvipper

Vil du gerne have lange øjenvipper lige nu og her? Og måske endda også fyldige øjenvipper?

Er du ikke så heldig at være blevet velsignet med lange øjenvipper fra naturens side af, kan du snyde dig til længere øjenvipper ved hjælp af eyelash extensions (falske øjenvipper). Du kan både få nogen, der sættes på enkeltvis og som holder i 14 dage samt nogle, du selv kan tage af og på hver dag. Førhen var det noget, som folk i showbiz benyttede sig af.

I dag er det noget helt andet og der findes et væld af forskellige falske øjenvipper til forskellige formål – ja faktisk er det muligt at finde nogen, som passer helt naturligt til dig og dine øjne.

Det er en smule hårdt for de naturlige øjenvipper med eyelash extensions og andre kunstige vipper, da der skal bruges lim, som naturligvis også skal af igen. Så brug helst ikke falske øjenvipper hver dag.

Hvorfor falder dine øjenvipper af?

Dine øjenvipper falder af som følge af en naturlig cyklus. Men, der kan også være andre ydre faktorer, som har betydning for, hvorfor og hvornår dine vipper falder af.

Vippebukning

Vippebukning er en fysisk belastning for dine øjenvipper. Det kan være ret hårdt for dem og er derfor også noget, du bør holde på et minimum.

Når du bruger en vippebukker, kan du både knække og løsgøre vipperne. Det gælder især for de vipper, der er i hvilefasen, og som derfor har nemmere ved at falde af – og falder de af i denne fase, kan der gå lang tid, inden de vokser ud igen.

Du bør under ingen omstændigheder bukke vipperne med mascara på, da den gør vipperne stive, og de derfor har meget nemmere ved at falde af.

Makeup og makeupfjerning

Det er hårdt for dine øjenvipper, hvis de hele tiden udsættes for brugen af makeup. Hvis de skal trives og vokse ud, skal de have lov til at ånde. Tag derfor gerne nogle dage, hvor du ikke bruger mascara og sørg for at bruge skånsom makeupfjerner, så du ikke skal gnide for hårdt i øjenvippperne. Særligt vandfast mascara kan være ret hårdt for dine øjenvipper.

Lash lift

Endeligt kan lash lift også være en medvirkende årsag til, at dine vipper falder af.

Dette er en kemisk behandling og teknik, hvor de naturlige øjenvipper bliver fikseret i en semi-permanent buet position. Det får dem til at se længere ud, men det er hårdt for vipperne at blive udsat for permanenten. Benytter du derfor lash lift, bør du i perioder lade øjenvipperne få ro og fred.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.