Tests

Bedste rynkecremer (TEST): Her er vores favoritter

Når vi bliver ældre, begynder rynkerne så småt at vise sig. Vil man gerne sløve denne process ned, kan man gøre brug af en rynkecreme. Læs her om det bedste rynkecremer på markedet.

skrevet af Julie M. Laursen

Bedste rynkecremer (test)

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Som vi bliver ældre, bliver huden også gradvist mere slap og mister sin elasticitet. Der kommer fine linjer ved øjnene og mundvigene , pludselig har vi dybe furer i panden, og bekymringsrynken ser mere bekymret ud end nogensinde.

Dette er en helt naturlig udvikling, og det skyldes at vores hud bliver dårligere til at binde væske og producere blandt andet kollagen, der giver huden sin fylde og er med til at sikre en fast og smidig hud.

En af de måder man kan bremse disse aldersbestemte ændringer i huden er ved at benytte sig af anti age skønhedsprodukter, eksempelvis rynkecreme.

Find de bedste rynkecremer i vores test herunder, og find ud af hvilken der passer bedst til din hud. Vi gennemgår et udvalg af de bedste cremer til alle hudtyper, der kan bruges i kampen mod hudens ældningstegn i ansigtet ved blandt andet at tilføje masser af fugt. En rynkecreme er stort set altid en god ide!

Rynkecremer test

Hvilke cremer skal du vælge? Og er den ene rynkecreme ikke lige så god som den anden? Hvad er egentlig forskellen på dem, hvad er en god rynkecreme og hvad er egentlig den bedste rynkecreme på markedet netop nu?

Udbuddet af anti age dagcreme er større end nogensinde. Hylderne i både stormagasiner, hos materialister og på apotekerne bugner, og der er noget for enhver, uanset hudtype. Udvalget af ingredienser og aktive stoffer spænder også vidt, og man kan let blive helt rundtosset og i tvivl, når valget af en god anti age dagcreme skal tages.

Men fortvivl ikke! Med denne test har vi forsøgt at skabe et overblik over nogle af de bedste rynke cremer, som du med fordel kan bruge i kampen mod de første ældningstegn og for at sikre dig selv en sund og velhydreret hud så længe som muligt.

ole-henriksen-truth-c-rush-brightening-double-creme-50-ml-1578997526

Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Creme

 • Tilfører huden en fantastisk glød
 • Beriget med 3 slags C-vitamin fra kraftige kilder
 • Indeholder rose ekstrakt, sheasmør og grapefrø olie
 • Bekæmper rynker og fine linjer samt virker opstrammende
 • Tilfører den mængde fugt din hud længes efter

Fra vores egen skønhedsguru, Ole Henriksen, kommer denne helt fantastiske creme, Ole Henriksen TRuth C-Rush Britheting Double Cream.

Ved hjælp af 3 forskellige slags C-vitaminer, kombineret med blandt andet rose ekstrakt, går aktivt ind i kampen om at bekæmpe de første synlige linjer og rynker, tilføje fugt til huden samt opstramme huden, så du opnår en smuk, glat hud med en skøn glød.

Cremen anbefales særligt til dig, der har tendens til tør hud, da den indeholder sheasmør og grapefrø olie, der kan hjælpe med at genoprette hudens naturlige fugtbalance ved at tilføre præcis den mængde fugt, din hud har behov for.

Selv om den ikke hører til blandt de billigste produkter på markedet, er den særdeles drøj i brug, hvorfor pris og kvalitet hænger glimrende sammen. Denne creme kan bruges, ligegyldig hvilken hudtype du har og produktet er klart en af de bedste cremer på markedet mod hudens ældring.

beaute_pacifique_super3_booster_100_ml

Beauté Pacifique Super 3 Booster

 • Intens anti-age creme
 • Forstærker hudens struktur
 • Modvirker ældningstegn
 • Bekæmper uren hud
 • Korrigerer solskader

Beauté Pacifique Super 3 Booster regnes nok for at være markedets kraftigste, og en af de bedste, anti-age creme.

Beauté Pacifique cremen her er en natcreme med et højt indhold af A-vitamin, der booster huden og er kendt for at mindske de tidlige alderstegn i huden. Cremen har en unik evne til at genskabe og styrke den kollagenstruktur, der går tabt, når vi bliver ældre.

Derudover har denne creme fra Beauté Pacifique også en række andre attraktive fordele. Den har blandt andet en god effekt på både bumser, acne og uren hud. Derudover kan cremen også med fordel anvendes til at mindske generende og skæmmende strækmærker, der for eksempel kan være opstået som følge af en graviditet. Beauté Pacifique Super 3 Booster er et perfekt valg med en række enestående fordele, når det kommer til god og effektiv hudpleje.

Da der er tale om en yderst effektiv creme, anbefales det, at den kun anvendes hver anden aften i starten, og først efter et par uger kan du anvende den på daglig basis.

rudolph-care-acai-anti-ageing-facial-moisturizer-50-ml-220559

Rudolph Care Anti-Aging Facial Moisturizer

 • Antioxidant energiboost til din hud
 • Holder huden glat, smidig og spændstig
 • Indeholder acaiolie og acacia senegal gum til anti-ageing
 • Kan bruges som dag- og natcreme

Det er ikke kun Ole Henriksen, der kan sammensætte effektive og lækre cremer. Elisabeth Rudolph har også på ganske kort tid fået en enorm fanskare med sin serie: Rudolph Care.

Rudolpg Care er en serie af lækre og luksuriøse produkter, der er udviklet og produceret i Danmark. Bæredygtighed, økologi og det naturlige er omdrejningspunktet for samtlige produkter. Det gælder naturligvis også for denne anti age dagcreme.

Cremen kalder de det for et “antioxidant energiboost”, og den indeholder meget af både acaiolie og acacia senegal gum, er Acai Anti-ageing Moisturizerda ekstremt rig på antioxidanter. Det betyder at cremen både opstrammer, genopbygger og modvirker hudens naturlige ældningstegn. Det er en af Rudolph Cares bedste cremer, når det kommer til anti-age.

Cremen kan anvendes både om morgenen og om aftenen – eventuelt med et serum under.

beaute-pacifique-a-vitamin-creme-50-ml-205522

Beauté Pacifique Crème Métamorphique

 • Tilfører to slags A-vitamin
 • Cremen bør påføres tyndt
 • Stærk og effektiv

Med denne lækre patenterede natcreme fra Beauté Pacifique indeholder to forskellige former for vitamin-A, der begge er med til at angribe og bekæmpe ældrende hud. Disse A-vitaminer har til formål at mindske mørke rande under og omkring øjnene. Derudover er cremen med til at forebygge aldersforandringer såsom fine linjer i huden i ansigtet.

Beauté Pacifique hører til blandt de helt store på området indenfor rynkecreme og Beauté Pacifique Crème Métamorphique er absolut ingen undtagelse. Produktet booster din hud som ingen anden i vores test!

Den er yderst effektiv og derfor anbefales det udelukkende at anvende den hver anden dag i de første par uger, for at du kan vænne huden til cremen.

age_reform_rapid_collagen_infusion_30_ml_1

Murad Resurgence Rapid Collagen Infusion

 • Lavet til at reducere synlige aldringstegn
 • Udmærker sig ved at fremme cellefornyelse
 • Giver fugt til cellerne
 • Komplimentér med en fugtgivende creme

Anti-age behandling kan både fås som cremer og som serum. Dette produkt fra Murad er et serum med særdeles hurtigt virkende anti-age effekt. Serummet er perfekt til dig, der gerne vil kunne se synlige resultater på din hud i løbet af blot kort tid.

Udover at kunne reducere synlige rynker og fine linjer markant, kan dette serum også være med til at fremme den naturlige dannelse af kollagen (collagen), samtidig med at den forbedrer hudens evne til at optage og holde på fugt. Dette vil medføre at ujævnhederne i huden lettere udglattes, og at huden fremstår smuk og glat.

Anvend Murad Resurgence Rapid Collagen Infusion morgen og aften efter at have renset din hud grundigt for snavs og makeup rester. Det er en god ide at afslutte rutinen med en rynkecreme for ekstra A-vitamin booster.

biotherm-blue-therapy-accelerated-cream-all-skintypes-50-ml-1565692720

Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream All Skintypes

 • Anti-Age dagcreme til kvinder
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Målrettet mod rynker og manglende fylde
 • Giver glattere, fastere og mere frisk hud

Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream er en lækker og hurtigt absorberende anti-rynke creme, uden solfaktor. Vælger du denne, bør du også overveje at investere i en solcreme med minimum faktor 15, for at undgå at solens skadelige stråler ødelægger huden og giver solskader samt rynker.

Denne creme er velegnet til alle hudtyper og kan anvendes hver dag i både ansigtet og på halsen for at opnå en mere glat, fast og frisk udseende hud. Som et lille kuriosum indeholder Biotherm Blue Therapy Accelerated Cream algen Life Plankton™, som findes i de varme thermalske kilder i Frankrig, og som har en yderst gunstig effekt på huden i ansigtet.

age_reform_intensive_wrinkle_reducer_30_ml

Murad Age Reform Intensive Wrinkle Reducer 30ml

 • Specielt egnet til dig, der oplever aldring i huden
 • Giver fugt til din hud
 • Plejer og reducerer rynker

Dette serum fra Murad kan beskrives som intenst, og det er ingen overdrivelse. Kliniske tests har vist, at produktet øger hudens fasthed med helt op til 40% på bare 10 minutter. Efter 4 ugers brug var forekomsten af rynker og linjer reduceret med 33% og efter 12 uger med over 50%.

Det er tal, der taler for sig selv.

Samtidig med at Murad Age Reform Intensive Wrinkle Reducer, som navnet antyder, reducerer rynkerne, booster den også huden og forbedrer dens kollagenproduktion, hvorved huden både omkring øjnene og i resten af ansigtet strammes op og får et løft – helt uden brug af hverken kirurgi eller injektioner.

Cremen er et populært valg blandt mange, da den indeholder nogle af de bedste, stærkeste og effektiveste ingredienser, der kan booste dit ansigt hele vejen rundt.

Hvad er rynkecreme?

En rynkecreme – eller mere moderne “anti-ældrings” creme – er et hudplejeprodukt, der er skabt til at forebygge og bremse synlige ældningstegn på ansigtet og halsen. Formålet med produktet er at tilføre en booster, der kan holde din hud smuk længere. Dette gøres ved ganske enkelt, og meget målrettet, at bekæmpe og udglatte de fine linjer og rynker, der er en uundgåelig del af det, at blive ældre. Dertil tilføres huden fugt for derved at øge dens elasticitet.

I vores test kan du se et udvalg af nogle af de bedste produkter til din hud, der både tilfører fugt til huden og giver den de bedste forudsætninger for, at de virker.

Hvordan fungerer rynkecreme?

En rynkecreme kan ikke ændre på, at vores hud ældes, men den kan hjælpe med at udskyde hudens synlige tegn på aldringsprocessen.

En rynkecreme udglatter de fine linjer og rynker i din hud. Dette gøres ved at en cremen hjælper det øverste lag af huden med at holde på væske. Det er væsken der er vigtig for at opretholde en spændstig og smuk hud uden for mange folder.

Samtidig kan en god rynkecreme også bidrage til en mere glat hud ved at tilføre, eller stimulere, huden til at danne blandt andet collagen, der er vigtig for en sund og frisk hud.

Hvornår skal man bruge rynkecreme?

Som udgangspunkt skal man begynde temmelig tidligt med at bruge rynkecreme. En fingerregel siger, at det kan være en god idé at finde rynkecreme frem, allerede inden de første rynker viser sig på vores glatte ansigter. Det sker typisk omkring de 30 år, hvor både kroppen og ansigtet fået et helt nyt tyngdepunkt. Øjenlågene begynder at blive lidt tungere, bekymringsrynken i panden bliver tydeligere og smilerynkerne, der ellers lyder rigtig hyggelige, er pludselig for voldsomme.

Man kan dog også begynde for tidligt med det bugnende udvalg af anti-age cremer, der efterhånden findes. Gør man det, risikerer man dels at det slet ingen effekt har (for hvad skal en rynkecreme kunne udrette af mirakler på en helt glad hud), og dels at huden bliver irriteret.

Eksperter anbefaler derfor, at man forsøger at undgå at gå i panik over, at der måske venter en masse rynker lige om hjørnet. Derfor bør man tidligst starte med sine rynkecremer i starten af 30’erne. Her begynder huden nemlig at miste sin naturlige fugt og det giver fine linjer og rynker.

Skulle du først komme lidt senere i gang med at bruge cremer, så er der ingen grund til panik. Uanset hvornår og hvor sent i sit liv man kommer i gang med god hudpleje, så har huden altid gavn af det, og den vil altid blive pænere og mere ensartet af det.

Hvorfor bør man bruge rynkecreme?

Det er helt op til den enkelte, om man ønsker at bruge rynkecreme eller ikke. Der er dog en stigende tendens til at både mænd og kvinder vælger at gøre en aktiv indsats for at udskyde ældningsprocesserne i ansigtet. Rynker og fine linjer er med andre ord ikke noget, man ser som særligt attraktivt i en verden, hvor det perfekte er i høj kurs. Derfor sætter mange af os også ind relativt tidligt med en ellers flere former for rynke cremer, så vi kan undgå at få rynker tidligere end højst nødvendigt.

En af grundende til netop at bruge disse rynkecremer er et udtalt ønske om at udsætte hudens naturlige ældningstegn så længe som muligt. Det kan være fordi, at man selv synes at huden begynder at se slap ud. Det kan også være kommentarer fra familie og venner om, at man ser træt ud, der får en til at skrue låget af rynkecremen for første gang.

Med en rynkecreme på hylden i badeværelset er man godt hjulpet på vej. Selv om den ikke kan fjerne rynker og streger i ansigtet fuldstændig, så kan den minimere og udglatte huden betydeligt, så man opnår et friskere og yngre udseende.

Hvilken rynkecreme skal man købe?

For at opnå den bedste effekt, er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige anti-age creme. Den bedste rynkecreme er en der passer til netop din hudtype, og det sted du er i livet.

Lige som med alle andre skønhedsprodukter er det meget individuelt hvad vi hver især foretrækker. Nogle elsker cremer der dufter af blomster, andre foretrækker cremer helt uden nogen duft. Nogle vil helst have en creme med en fed konsistens, mens andre igen helst vil bruge creme med en let konsistens.

Men hvilken rynkecreme er så den bedste, og hvilke produkter har klaret sig bedst i rynkecreme test? Disse spørgsmål kan du få svar på i denne artikel, da vi har samlet alle de bedste rynkecremer ét sted. Produkterne er udvalgt ud fra deres resultater i rynkecreme tests, så du kan roligt stole på det ovenstående udvalg.

Vi giver dig desuden også generel viden om brugen af rynkecreme, og hvornår det er på tide at investere i en rynkecreme til din hud.

De mest almindelige ingredienser i en rynkecreme

En rynkecreme er ikke bare en rynkecreme, og anti-age er ikke bare antiage.

Det er ikke helt ligegyldigt hvilket produkt du vælger, når du skal vælge. De virker ikke alle ens, og hvorledes de virker afhænger i højeste grad af, hvilke ingredienser der er i den lille magiske krukke. Nogle af de mest almindelige ingredienser, har vi listet her, så du nemt kan finde frem til den bedste rynkecreme:

 • Retinol, som er en antioxidant afledt af vitamin-A.
 • C- og E-vitaminer, derer kraftige antioxidanter, der blandt andet beskytter mod solens skadelige stråler.
 •  Niacinamid, som er i familie med 3 vitaminet, der er eminent til at forbedre hudens elasticitet og kan afhjælpe pigmentforandringer.
 • Drueekstrakt, der både er en antioxidant og er i besiddelse af antiinflammatoriske egenskaber.
 • Hydroxysyrer, der er særligt gode til at fjerne døde hudceller.
 • Coenzym Q10, der beskytter mod solens skadelige stråler og forurening fra omgivelserne.
 • Hyaluronsyre, der hjælper med at glatte huden ud.

De vigtigste ingredienser i en rynkecreme er antioxidanter. De kan nemlig både beskytte din hud mod solens ståler og celleskader, som igen kan betyder en tidlig ældning af huden og deraf følgende rynker og streger. C-vitamin er også en ingrediens der er værd at holde øje med i de valgte cremer, da det også har en god virkning, når det gælder om at udsætte aldringstegn.

Virker rynkecremer?

De fleste mennesker – og nok i særdeleshed kvinder – bryder sig ikke om, når de første ældningstegn sætter sig i øjenkrogen, ved mundvigene og markerer sig i panden. Og mange er villige til at gøre næsten hvad som helst for at minimere disse streger og rynker. De fleste starter dog med at investere i nogle gode cremer, der både giver fugt til huden og indeholder en række ingredienser der kan hjælpe ved at stimulere huden til at danne collagen, hvorved huden rundt om øjnene og i resten af dit ansigt strammes op og får genskabt sin naturlig fylde.

Men hvor effektive er disse cremer? Som udgangspunkt findes der ikke nogen mirakelkure. For selv om du sagtens kan få en virkning ved brug af disse og derved udsætte forekomsten af de uundgåelige linjer, kan selv den bedste rynkecreme ikke ændre på at du og din hud bliver ældre. Men ved hjælp af en effektiv rynkecreme kan du reducere allerede synlige linjer, samt sikre din hud den rette næring og forbedre dens elasticitet, og dermed sikre at du om ikke andet, så kan ældes med ynde.

Det skal nævnes, at effekten af selv de bedste rynkecremer afhænger af en række forskellige faktorer. Det gælder blandt andet faktorer som hvilken hudtype du har – for der anbefales forskellige cremer til de forskellige hudtyper – samt indholdet og hvilke ingredienser der er i den pågældende creme.

Eksperter har således udtalt at den bedste rynkecreme er en solcreme. Solen er ikke bare en kilde til varme og kulør på kinderne. Den kan også være hård ved vores hud og være medvirkende til at vi hurtigere udvikler rynker og udvikler flere rynker end ellers, hvis vi vel at mærke havde beskyttet huden mod solens stråler med en god solcreme. Der til kommer at solcreme kan være medvirkende til at du opnår bedre resultater ved at bruge din rynkecreme, og der er noget der tyder på, at det netop er kombinationen af en solcreme og en rynkecreme, der giver det absolut bedste resultat for dig, er gerne vil minimere alderstegn på huden i ansigtet.

Så på spørgsmået om rynkecreme virker, er svaret både ja og nej. Det kommer som nævnt an på mange faktorer. Der er dog lavet et mindre studie på University of Manchester af rynkecremes virkning. Her undersøgte man 60 mænd og kvinder i alderen 45 til 80 år, hvor halvdelen anvendte rynkecreme, mens den anden halvdel smurte sig med en placebo creme. Efter et år fandt forskerne frem til at hele 70% af de mænd og kvinder der havde brugt rynkecremen, rent faktisk havde fået færre rynker end den gruppe af forsøgspersoner, der havde anvendt en helt almindelig creme uden nogle former for anti age effekt.

Så måske det alligevel er værd at overveje en god rynkecreme, inden de første rynker og linjer dukker op på dit glatte ansigt?

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.