Tests

Primer Test: Her er de bedste primers

Har du nogle linjer i huden, du gerne vil skjule? Eller vil du bare gerne have en mere ens udseende hud, når du lægger makeup? En primer er et fantastisk produkt og giver den daglige makeup et ekstra nøk opad! Men hvilken primer skal du vælge? Det guider vi dig til her i vores primer test.

skrevet af Julie M. Laursen

bedste primer test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

En primer er et rigtig godt supplement til den daglige makeup.

Særligt hvis du gerne vil have, at den skal holde længere, eller du gerne vil skjule eller dæmpe tør hud, rødme og andre irritationer eller forandringer i huden.

Spørgsmålet er bare, hvilken makeup primer du skal vælge?

For som du sikkert allerede har opdaget, er der et væld af primere at vælge mellem – både gode og knapt så gode. I hvert fald når det kommer til kvaliteten. Det er netop grunden til, hvorfor vi har lavet denne test. For her har vi fundet frem til de absolut bedste primere, der er på markedet.

Hvilke det er, forklarer vi nærmere om herunder.

Primer test

Vil du gerne have en lækker primer, der virker helt naturlig i brug for dig, og som dækker så godt, som du godt kunne tænke dig?

Det er der gode chancer for at finde herunder, da vi har fundet frem til de 5 bedste primere, der er på markedet lige nu. De er alle fra forskellige producenter – så gemmer der sig et favoritmærke iblandt, er der gode chancer for, at du finder netop den primer, du har ledt efter.

Her er de udvalgte primere:

 1. Peter Thomas Roth Skin to die for
 2. Dior Backstage Face & Body Primer
 3. Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer Spf 30
 4. Nilens Jord Lash Primer 774
 5. Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer

For at give dig det bedste indblik i de enkelte produkter, får du herunder en nærmere beskrivelse. Vi fremhæver ingredienser og egenskaber, så du hurtigst og bedst muligt kan vælge en primer, der passer bedst til dig og din hud.

Rigtig god læsning!

Peter Thomas Roth Skin to die for

Peter Thomas Roth Skin to die for

Primeren her fra Peter Thomas er egnet til alle hudtyper og til dig, der har et ønske om at skjule fine linjer og store porer. Den er let og slører effektivt uregelmæssigheder i huden.

Et flot og fejlfrit ansigt er, hvad Peter Thomas lover med denne primer. Den giver da også et rigtig godt resultat i brug, da den lette og lækre formel giver øjeblikkelig virkning på synlige porer og linjer. Den har endda også det kraftfulde Disa-Pore 20, som er i stand til at behandle porestørrelse over tid.

Den er egnet til alle hudtoner og minimerer samtidig også overskydende olie ved tendens til fedtet hud. Den er perfekt under makeuppen til en lækker finish, eller hvis du ønsker et jævnt resultat.

Gode egenskaber

 • Passer til alle hudtyper
 • God til at minimere porer i huden
 • Skaber en jævn overflade
Dior Backstage Face & Body Primer

Dior Backstage Face & Body Primer

Dior er andet end parfume, hvilket de viser til perfektion med primeren her. Nuancerne i primeren passer til alle hudtoner og er perfekt til at skabe en fejlfri teint.

Dor backstage Face & Body Primer er perfekt både til brug i dagligdagen og til mere professionelle omstændigheder. For det er en primer, der er skabt med henblik på at give makeupartister et flottere resultat.

Uanset hvilken hudtone du har, kan du benytte dig af primeren, da den tilpasser sig. Den dækker desuden også effektivt og slører derfor skønhedsfejl som fine linjer, rander eller urenheder. Din hud kommer til at fremstå meget mere ensartet og strålende.

Kombinerer du primeren med en foundation fra samme serie, opnår du et optimalt resultat for din makeup i dagligdagen eller til fest.

Gode egenskaber

 • Slører skønhedsfejl
 • Dækker jævnt
 • Giver en strålende hud
Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer Spf 30

Dermalogica Age Smart Skinperfect Primer SPF 30

Vil du gerne se godt ud? Men samtidig beskytte dig mod solen? Så er denne primer det perfekte match, da den giver din foundation og øvrig makeup de bedste betingelser samt beskytter huden imens.

Med primeren her fra Dermalogica kan både huden og solen blive dine bedste venner. For den er en solbeskyttende primer, der på bedste vis udglatter fine linjer i huden og endda også lysner pigmentfejl. At den så også gør det nemmere at lægge en fejlfri makeup er blot endnu en bonus.

Primeren kan i princippet benyttes af alle hudtyper, men er især god til moden hud eller hud, der er begyndt at vise tegn på ældning. Den indeholder blandt andet naturlige jordmineraler, der giver glød, samt silikoner og sojaprotein, der udjævner hudoverfladen.

Du kan bruge produktet for sig selv sammen med en ansigtscreme eller under makeuppen for et flottere og mere holdbart resultat.

Gode egenskaber

 • Den virker solbeskyttende
 • Den lysner pigmentfejl
 • Den giver huden glød
Nilens Jord Lash Primer 774

Nilens Jord Lash Primer 774

Vil du gerne have flottere vipper? Så prøv denne fantastiske primer til vipperne, som både får dem til at se flottere ud, men som også stimulerer den naturlige vækst.

Med primeren her er det slut med at bruge to forskellige mascaraer for det flotteste resultat. For det kan du i stedet før med produktet her, som øger intensiteten af din mascara og giver vipperne et meget mere fyldigt look.

Det er dog ikke kun en primer makeup, der er fremstillet til at gøre vipperne pænere. Det er også udviklet til at styrke vipperne, så de over tid bliver kraftigere og længere – hvilket jo netop er at foretrække!

Gode egenskaber

 • Den giver fyldigere vipper
 • Den styrker vipperne
 • Den stimulerer naturlig vækst
Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer

Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer

Yves Saint Laurent fremhæver med dette produkt glansen ved din foundation. Derudover indeholder den nærende olier, som giver en smuk hud og booster din udstråling.

En glattere struktur på huden, porer der ser mindre ud og en hudfarve, der er meget mere jævn er, hvad du kan forvente at opnå med produktet her. Den indeholder en særlig gél-formel med fire nærende olier, som giver fugt til huden samtidig med, at den efterlader huden smuk uden fedtet hinde.

Den er egnet til alle typer af hud, men gør sig også rigtig godt til følsom hud. Du behøver derfor ikke gå på kompromis med en flot glød, selvom du har tendens til sart hud.

Den er fri for matterende fyldstoffer.

Gode egenskaber

 • Booster udstrålingen
 • Giver en jævn og smuk hud
 • Indeholder plejende olier
 • Fedter ikke

Før du køber din nye primer

Hvad er primer?

En primer er et fantastisk makeupprodukt, som du kan benytte, når du har fugtet huden med dagcreme og inden, du påfører din makeup. Det skønne ved en primer er, at den gør huden glattere, giver en mere ensartet tone samt gør de små porer og linjer i huden mindre synlige. Du behøver dog ikke lægge makeup ovenpå din primer, hvis du gerne vil gå efter det helt naturlige look.

Hvilke typer primer findes der?

Ansigt

Den mest almindelige eller velkendte primer er en face primer. En god face primer går ind og skjuler de fine linjer, den fedtede hud eller den røde hud, hvis det er det, der er dine udfordringer. Der er mange forskellige primere til ansigtet, som hver især er målrettet en bestemt udfordring i huden. Dertil hjælper den selvfølgelig også med at få makeuppen til at holde længere.

Øjenskygge

Er du træt af, at din øjenskygge aldrig holder længe? Det er slut, hvis du benytter dig af en øjenskygge primer. For en øjenskygge primer har den fantastiske egenskab, at den kan få øjenskyggen til at sidde fast på øjenlåget i længere tid. Dertil får den også øjenskyggen til at blive mere intens i farven, hvilket kun er en fordel.

Vipper

Selvom det måske lyder for godt til at være sandt, findes der også primere til vipperne. Den er særligt god at benytte, hvis du gerne vil fremhæve dine vipper ekstra meget eller udnytte din mascaras egenskaber til fulde.

Læber

Det er også muligt at få en primer til læberne. Det er ikke den mest udbredte type at anvende, men det kan få din læbestift til at ligge pænere på læben eller birke bedre. Derudover kan den selvfølgelig også få læbestiften til at holde længere eller udglatte nogle af dine fine linjer.

Når du skal vælge en primer til læberne, bør du vælge efter hvilket læbeprodukt eller makeup, du gerne vil lægge ovenpå. For de virker forskelligt ligesom de øvrige primere, der findes til ansigtet.

Hår og mere

Endeligt kan du faktisk også få en såkaldt primer til dit hår, som du kan benytte i forbindelse med stylingen. Det kommes i håndklædetørt hår, hvorefter du føner det. Det har til formål både at pleje håret men også at få frisuren til at holde lidt længere. Det kan især være en god ide at benytte, hvis du har tendens til meget livligt hår, der ikke altid gerne vil det, du gerne vil.

Hvordan virker en primer?

En primer virker på samme måde som en primer, du benytter, inden du f.eks. skal male en overflade. Det kan virke som en spøjs sammenligning, men det giver god mening. For en god primer forbedrer makeuppens egenskaber og giver den de optimale forhold til en god og dækkende effekt. Har du derfor nogle linjer, porer eller andet, som du gerne vil skjule, kan en primer hjælpe dig med det.

Hvilken primer skal du vælge?

Du skal vælge en primer til ansigtet, som passer til netop din hudtype og den udfordring, du har. Vil du gerne skjule fine linjer og rynker, skal du derfor finde en primer, som matcher netop dette behov. Det gælder også ved rødme, fedtet hud eller måske hud. Der er mange forskellige primere på markedet – og verdens bedste primer for dig bliver den, som får DIN hud til at tage sig ud fra sin bedste side.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad bruges en primer til?

En primer bruges til forskellige formål. Dette kan være at forlænge holdbarheden af den øvrige makeup, øge intensiteten eller få makeuppen til at lægge sig pænere og mere dækkende. Den er rigtig god at benytte, hvis du gerne vil have en makeup, der skal holde sig pæn det meste af dagen.

Hvornår påføres primer?

En primer påføres efter dagcremen og inden makeuppen. Altså inden du lægger en foundation, pudder eller andre makeupprodukter på huden. Du kan dog også blot påføre den efter dagcremen og bruge den som den eneste del af din makeup, hvis du gerne vil gå efter det mest naturlige udseende.

Hvad er en god primer?

En god primer er en primer, der passer naturligt til din hudtype. Har du derfor ofte meget tør hud, bør du finde en primer til tør hud, da denne vil være den bedste af benytte i dette tilfælde. Dertil er der f.eks. også primere til uren hud, tydelige porer, rødme og rynker.

Find derfor gerne en primer, der matcher de behov du har, da det vil give dig de bedste resultater.

Hvad gør en Lash primer?

Bruger du nogle gange to mascaraer ovenpå hinanden for at få længere vipper eller det bedste resultat? I stedet kan du bruge en lash primer, da den er lavet til at give din mascara de bedste betingelser for holdbarhed og ikke mindst, hvordan den performer på dine vipper. Tager du derfor en lash primer på under dine vipper, bliver de mere fyldige og lange. Så på med den!

Der findes mange forskellige primere til vipper, hvoraf vi har fundet frem til den, som vi og forbrugere synes, giver et rigtig godt resultat.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.