Tests

Fodcreme Test: De bedste fodcremer mod hård hud og tørre fødder

Foretrækker du babybløde fødder? Eller vil du gerne af med den hårde hud? Fodcreme er et fantastisk middel til dine fødder, hvis de er præget af tør og hård hud. Men, en fodcreme er også fantastisk til at opretholde bløde og lækre fødder.

skrevet af Julie M. Laursen

bedste fodcreme test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Vil du gerne give lidt tilbage til dine hårdtarbejdende fødder?

Fødder er i brug stort set hele tiden. Det er kun, når du ligger ned, at fødderne endeligt kan slappe helt af. Derfor gør det dem også godt, hvis du hver dag eller flere gange om ugen får dem givet lidt massage samt smører dem ind i en god fodcreme.

Du vil straks kunne mærke forskellen!

Døjer du tilmed også med tør og hård hud på fødderne, er det ekstra fordelagtigt at finde frem til den bedste fodcreme. Det er heldigvis også, hvad du kommer til her i vores fodcreme sammenligning, hvor vi har fundet frem til de 7 bedste fodcremer.

Rigtig god fornøjelse!

Fodcreme test

Fodcreme er der meget af. Vil du gerne finde frem til den bedste mulige fodcreme til netop dine fødder, kan du roligt gå på opdagelse her i vores fodcreme test, hvor vi har fundet frem til 7 forskellige produkter fra forskellige producenter, der alle er blandt de bedste på markedet.

Dette har vi vurderet efter gennemlæsning af uvildige tests samt en masse forbrugeranmeldelser. Du bliver med andre ord præsenteret for cremer, der kun gør godt for fødderne.

Her er de bedste fodcremer:

 1. Australian Bodycare Foot Cream
 2. Ecooking Natcreme Til Fødder
 3. ProNails Softening Balm Fodbalsam
 4. ProNails Skum Mod Hælrevner
 5. ProNails Foot Creme mod hård hud
 6. Australian Bodycare Heel Repair
 7. Pudderdåserne Alt-I-En Fodcreme

I beskrivelserne herunder giver vi dig et indblik i forskellen på de forskellige cremer, og hvad de hver især har af egenskaber. Dette gør det forhåbentligt nemt for dig at udvælge den bedste creme til fødderne.

Ecooking Natcreme Til Fødder foot creme

Ecooking Natcreme Til Fødder 100 ml

Har du tendens til tør og hård hud giver Ecooking Natcreme den optimale pleje til dine fødder. Den er især effektiv, når den får lov til at arbejde i dybden natten over.

Som navnet antyder er fodcremen her fra Ecooking skabt til at give dine fødder den bedste pleje mod tør hud om natten. Særligt er den god til at fjerne hård hud, mens den tilfører dine fødder en god portion fugt.

Mens den virker om natten, giver den fødderne en kølende og antibakteriel effekt, som beskytter mod hudsvamp og andre bakterier. Resultatet er, at du hver morgen vågner op til blødere fødder, end hvad du havde i går – særligt hvis dine fødder er hårdt angrebet af tør hud.

Gode egenskaber

 • Indeholder forskellige olier
 • Nedbryder den tørre hud
 • Giver en duft af eukalyptus
 • Den er vegansk
 • Den plejer effektivt huden
Australian Bodycare Foot Cream

Australian Bodycare Foot Cream

Fra populære Australian Bodycare får du her en fodcreme, der er god til at forebygge tør hud samt revner på sigt. Det gør den ved at være fugtgivende og blødgørende. Den er især god til dig, der har eller er ved at få meget tørre fødder.

Fodcremen her fra Australian Bodycare er perfekt til dig, der gerne vil komme tørre fødder og sprukne hæle i forkøbet. Dens formel modvirker revner i huden samt opløser hård hud, så det ikke når at tørre og sprække. Dermed er cremen også effektivt med til at mindske dannelsen af nye hælrevner.

Australian Bodycare Foot Cream indeholder 10% fugtmættende sheasmør, 10% blødgørende urea og 100% naturlig Tea Tree Oil, som er fantastisk til at modvirke bakterier og dermed også lugtende fødder.

Gode egenskaber

 • Den modvirker effektivt bakterier med tea tree oil
 • Den er god til forebyggelse af tør og hård hud
 • Den holder dine fødder bløde
ProNails Softening Balm Fodbalsam foot creme

ProNails Softening Balm Fodbalsam 100 ml

Fra ProNails får du en fodcreme, der er antiinflammatorisk og med sine aktive ingredienser stimulerer cellefornyelsen. Cremen er især god for dig, der har brug for at fugte fødderne i dybden.

Silkebløde fødder er, hvad ProNails lover ved brugen af denne fodcreme. Den indeholder da også flere aktive ingredienser herunder carbamid og eukalyptusolie. Sammen med andre ingredienser medvirker det til en fornyelse af cellerne og en antiinflammatorisk effekt, som i sidste ende giver silkebløde fødder.

Cremen er bygget op om en formel, der er let absorberende og dermed nem at massere ind i huden. Du kan derfor også med fordel bruge den i forbindelse med anden pleje af fødderne såsom massage.

For bedste brug anbefales det, at du påfører 2 til 4 pump per fod. Gerne dagligt for det bedste resultat.

Gode egenskaber

 • Giver silkebløde fødder
 • Er fugtgivende
 • Har antiinflammatorisk effekt
ProNails Skum Mod Hælrevner foot creme

ProNails Skum Mod Hælrevner 125 ml

Til kvinder og mænd med tendens til sprukne hæle har ProNails udviklet denne særlige skum, som effektivt reparerer og beskytter mod tør og sprukken hud. Med blandt andet avocadoolie og allantoin bliver sprækkerne skånsomt reduceret.

Produktet her fra ProNails er ikke en creme i sig selv men i stedet en fodplejeskum. Den er dog taget med her i vores fodcreme test, da den er særligt god til at reparere og beskytte mod sprukne hæle. Det gør den med ingredienser som urea, avocadoolie, allantoin og urea, der trænger dybt ind i huden samt stimulerer cellefornyelsen.

Skummen absorberes hurtigt af huden og efterlader derfor heller ikke en klistret eller fedtet hinde efter brug. Den kan med fordel bruges morgen som aften.

Gode egenskaber

 • Den er meget fugtgivende
 • Den hjælper til blødere hæle
 • Den reparerer effektivt sprukne hæle over tid
 • Det er en let skum
ProNails Fodcreme mod hård hud foot creme

ProNails Fodcreme mod hård hud 180 ml

Med ProNails fodcreme er det slut med hård hud på fødderne. For cremen går effektivt ind og opbløder de døde hudceller med bløde fødder som resultat.

Der er ingen grund til at bøvle med den tørre hud mere takket være ProNails fodcreme til tør hud. Ved hjælp af naturligt frugtsyre går cremen ind og fjerner den hårde hud blidt og effektivt. Samtidig går de aktive ingredienser ind og stimulerer cellefornyelsen, så du i hurtigere og højere grad får bløde fødder.

For at undgå udtørring af huden indeholder den lette fodcreme også carbamid. Den skal ikke smøres på men skal i stedet sprayes fra en afstand på cirka 10 centimeter. Lad det gerne sidde i et par minutter, inden du smører fødderne yderligere ind eller går i gang med en peeling.

Gode egenskaber

 • Virker blødgørende
 • Virker beroligende
 • Er hurtigt absorberende
Australian Bodycare Heel Repair foot creme

Australian Bodycare Heel Repair 100 ml

Er huden på hælene desværre revnet, kan du benytte dig af Australian Bodycare Heel Repair for bløde og dejlige hæle igen. Med gode og naturlige ingredienser får du hurtigt dine hæle tilbage i topform.

Hvis dine hæle lider, er der brug for daglig fugtpleje. Til det kan du med fordel benytte dig af Australian Bodycare Heel Repair, som med 100% naturlig Tea Tree Oil og 25% urea blødgør, fugter og modvirker bakterier. Det er en god, fed fodcreme, som med det samme går ind og virker beroligende på dine hæle.

For at komme de sprukne hæle mest effektivt til livs, anbefaler vi, at du benytter dig af fodcremen som minimum to gange om dagen – hvoraf den ene gerne må være til sengetid, så cremen kan få lov til at arbejde i dybden.

Gode egenskaber

 • Virker bakteriedræbende
 • Er blødgørende
 • Reparerer effektivt huden på hælene
 • Består af naturlige ingredienser
Pudderdåserne Alt-I-En foot creme

Pudderdåserne Alt-I-En Fodcreme 100 ml

Denne fodcreme er en god all round creme til dig, som gerne vil passe lidt bedre på dine fødder og pleje dem mere intensivt. For den er både blødgørende, helende og genopbyggende.

Om du har tørre hæle, hård hud eller måske bare sure tæer efter arbejde, kan du med fordel benytte dig af denne fodcreme. For takket være dens meget alsidige og effektive formel, går den ind og virker både blødgørende, helende og genopbyggende på huden.

Dertil indeholder cremen også stoffet Sensidin DO, der effektivt hæmmer væksten af lugtfremkaldende bakterier. Døjer du derfor også samtidig med sure tæer efter en længere dag i sko eller sandaler, er denne også rigtig god mod dette.

Den er let og bliver hurtigt absorberet af huden. Den kan derfor sagtens indgå i din morgenrutine, inden du skal ud af døren.

Gode egenskaber

 • Den er uden parfume
 • Den er god mod sure tæer
 • Den opløser hård hud
 • Den virker helende

Sådan vælger du den bedste fodcreme til dig

Vil du gerne være sikker på at vælge den helt rette fodcreme? Det kan vi godt forstå. Derfor giver vi dig herunder nogle tips til, hvordan du nemt og hurtigt vælger den bedste fodcreme til netop din udfordring med fødderne.

Det håber vi, gør vejen til bløde fødder meget kortere.

Ingredienser

Fodcremer består af forskellige ingredienser. Heraf er nogle formler baseret på flere naturlige ingredienser end andre. Det er en god ide at være opmærksom på, hvis det er noget, du går op i. For er det vigtigt for dig med en vegansk livsstil, skal cremen naturligvis også være det.

Langt de fleste af de fodcremer i testen her er i overvejende grad baseret på naturlige ingredienser. Du kan derfor trygt vælge en fodcreme herfra, hvis det har betydning for dit valg.

Hvad skal den bruges til?

Vil du gerne have den største effekt af din fodcreme, kan du med fordel gå efter en, der er skabt til netop dine udfordringer. For der er forskel på, hvor effektive fodcremer er, og hvad de hver især er bedst egnede til.

Tørre fødder

Har du tørre fødder, eller vil du gerne undgå det, bør du gå efter en fodcreme, der er meget fugtgivende. Jo mere fugt dine fødder får, jo mindre tendens er der til, at huden tørrer ud. Samtlige fodcremer her i testen kan benyttes til at give mere fugt til dine fødder, da det primært er, hvad de er skabt til.

Nogle fodcremer arbejder dog mere i dybden end andre. Så har du svært tørre fødder, kan det være en fordel med en fodcreme til brug i dagtimerne samt en fodcreme, der kan få lov til at arbejde i dybden om natten.

Sprukne hæle

Sprukne hæle kræver ikke kun en fodcreme til hård hud, men kræver også en creme, der kan tilføre en masse fugt og virke reparerende. For når dine hæle sprækker, er huden ekstremt tør. Derfor kræver det også intensiv pleje af huden.

Gå her efter en fodcreme, der er ekstra fed og benyt den gerne flere gange om dagen. Det kan især være en fordel med fodcreme med avocadoolie, sheasmør og tea tree oil, så du både får masser af fugt og pleje samt undgår bakterier.

Generel hår hud / ru hud

Med generel hår hud kan du med fordel bruge en fodcreme, som virker blødgørende, og hvis formel går ind og opløser den hårde hud. Det er der mange fodcremer her i testen, der gør, hvilket også på sigt bidrager til bløde fødder. Ved dagligt brug og ugentlige peelinger, vil du hurtigt komme ru og tør hud til livs.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken fodcreme er bedst?

Hvordan ser dine fødder ud? Er de blot lidt tørre? Er der meget hård hud? Eller er de måske begyndt at revne? Netop det skal du tage udgangspunkt i, når du skal vælge den bedste fodcreme. For den bedste fodcreme til dig er en creme, der giver dine fødder den pleje, som de kalder efter.

Alene her i vores bedste fodcreme test har vi flere forskellige typer af fodcreme, som afhjælper forskellige problemer med fødderne.

Læs derfor gerne beskrivelserne nøje og vælg den creme, som passer bedst til dine fødder.

Hvordan undgår man hård hud på fødderne?

Dyrker du meget sport i bare fødder? Såsom gymnastik? Eller benytter du dig ofte af åbne sandaler eller måske fodbade? Dette kan være årsager til hård hud på fødderne. For at undgå det kan du med fordel benytte dig af en eller flere fodcremer hver dag. De virker nemlig blødgørende og fugtgivende for huden på fødderne.

Dertil kan du også med fordel give dine fødder en omgang blid peeling. Gåture i sand har også en naturlig effekt mod hård hud – her er det bare vigtigt at skylle og smøre fødderne efterfølgende, så de ikke bliver tørre af salten.

Hvorfor tørre hæle?

Tørre hæle kommer af en årsag. Og dem er der mange forskellige af. Tørre hæle og revner på hælene kan være forårsaget af åbent fodtøj, hyppige fodbade, aldrende hud, hudsygdomme og mangel på vitaminer og mineraler bare for at nævne nogle eksempler på, hvad der kan ligge til årsag.

Hvorfor netop du har tørre hæle, kan vi desværre ikke svare på. Til gengæld kan du gøre noget for at gøre op mod de tørre hæle ved at benytte plejende fodcreme. Fodpleje er altid godt – uanset om du allerede har eller gerne vil forebygge tørre hæle.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.