Tests

Face mist test: Her er de bedste af slagsen

Kunne du godt bruge et fugtboost til huden i løbet af dagen? Så er en face mist det oplagte valg til dig, da den giver en opfriskende følelse og et frisk look.

skrevet af Julie M. Laursen

face mist

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Plejeprodukter er der mange af. Men synes du alligevel, at huden tørrer ud eller bliver kedelig i løbet af dagen til trods for dine cremer, kan du med fordel overveje brugen af en face mist. Den tilfører fugt til huden med det samme og giver dig en opfriskende følelse.

Det smarte ved en ansigtsmist er, at den foruden et fugtboost også kan friske din makeup op, så den holder resten af dagen eller hele natten, mens du er ude at nyde det pulserende byliv. Men netop fordi en face mist er god for meget, er det også vigtigt, at du finder den helt rette. For de kan have forskellige egenskaber og f.eks. være god mod enten tørhed i huden eller fedtet hud.

Vi forsøger at sætte dig så godt som muligt ind i den store verden af face mist, ligesom vi guider dig til de bedste produkter, der er på markedet lige nu.

Bedste face mist

Der er mange face mists på markedet, hvilket måske gør det lidt svært for dig at vælge den helt rette? Så er det godt, vi også selv går højt op i hudpleje og har brugt en masse tid på at finde frem til de bedste face mists, der er på markedet lige nu.

De er alle fra populære og anerkendte mærker:

Vi uddyber produkternes egenskaber herunder, så du kan vælge netop den face mist, der passer perfekt til din hud og dit ansigt.

Nilens Jord Priming & Setting Mist 45

Nilens Jord Priming & Setting Mist 45

Går du meget med makeup? Så kan du holde den frisk dagen lang med Nilens Jord Priming & Setting Mist 45.

Denne fugtgivende spray fra Nilens Jord er fremstillet til at kunne få makeuppen til at ligge flottere og ikke mindst holde længere. Dog er den også god og mild for huden, da den indeholder agurkeekstrakt, der virker lindrende på irritationer i huden. Dertil er der beatin, som hjælper med at opretholde din huds naturlige kollagen.

Du kan både påføre den inden makeup, hvor den giver en god og fugtgivende base samt efter, hvor den effektivt hjælper med at sætte makeuppen og dermed også gøre den mere holdbar.

Gode egenskaber

 • Den er parfumefri
 • Den er parabenfri
 • Den får makeuppen til at holde længere
 • Den holder huden smidig og elastisk
Caudalie Beauty Elixir

Caudalie Beauty Elixir

Med Caudalie Beauty Elixir får du en ansigtsspray, der er inspireret af selveste Dronning Isabella af Ungarn!

Det er lige før, du kan føle dig kongelig med Caudaline Beauty Elixir, da den er fremstillet med direkte inspiration af en vis ungdomseliksir, som Dronning Isabella af Ungarn benyttede sig af. Produktet er plantebaseret og udglatter ansigtstræk samt opstrammer og minimerer synlige porer. Dertil får din teint også et udstrålingsboost.

Døjer du derfor med en hud, der mangler vitalitet eller som måske hurtigt kommer til at se lidt træt ud i løbet af dagen, er den et perfekt match.

Gode egenskaber

 • Frisker huden op med det samme
 • Misten indeholder plantebaserede ingredienser
 • Strammer hud og ansigtet op
Avene Thermal Spring Water 300 ml

Avene Thermal Spring Water 300 ml

Har du sensitiv eller irriteret hud? Så prøv Avene Thermal Spring Water, der gør mirakler for din hud!

Avene er kendt for at lave produkter egnet til sensitiv eller hypersensitiv hud. Det er dette produkt også, som indeholder 300 ml bakteriologisk rent termakildevand, der er tappet direkte ved kildens sterile forhold.

Det er en spray, der er særligt god for sensitiv hud, da vandets unikke komposition virker beroligende og irritationsdæmpende. Den kan med fordel anvendes ved behandling mod tør hud, ved rødme, udslæt eller i forbindelse med barbering.

Gode egenskaber

 • Den virker beroligende
 • Sprayen er god for sensitiv hud
 • Den indeholder naturlige ingredienser
 • Den er fugtgivende
Plaisir Stay Fresh Facial Mist

Plaisir Stay Fresh Facial Mist

Med Plaisir Facial Mist beholder du et frisk udseende hele dagen. Helt uden brug af parfume.

Døjer du med tørhed eller urenheder? Så overvej den forfriskende ansigstmist fra Plaisir, der med sine ingredienser efterlader huden frisk med en kølende og beroligende effekt. Brug den enten om morgenen som en del af din hudpleje eller benyt den som opfrisker i løbet af dagen, når du og huden trænger til et boost.

Formlen fugter i dybden og med provitamin B5 får du også en plejende og reparerende effekt. Den opfriskende spray indeholder desuden også sodium hyaluronate, der tilfører fugt og mindsker fedtet hud samt sebum.

Men, det stopper ikke her. For har du uren hud, kan du også med fordel benytte dig af denne spray til ansigtet. For den indeholder også vitamin B3, der mindsker urenheder og beskytter mod vandtab fra huden.

Gode egenskaber

 • Virker fugtgivende
 • Indeholder vitamin
 • God for flere hudtyper
 • Har en plejende og reparerende effekt
Beauté Pacifique Superfruit Hydrating Face Mist

Beauté Pacifique Superfruit Hydrating Face Mist

Med et enkelt spray eller to får du en lækker og frisk hud, der er klar til at klare dagens udfordringer.

Ekstra fugt og pleje er, hvad du kan forvente med denne lækre ansigtsmist fra Beauté. Med sin plejende formel tilfører og binder den fugt til dit ansigt, hvilket giver dig et godt velvære og et fantastisk boost. Med naturlige SuperFruit ekstrakter får du tilmed også en face mist, der bevarer egenskaberne ved ung hud.

Brug den gerne både inden og efter, du har lagt makeup, eller når huden trænger til lidt fugt efter en lang dag i tørre omgivelser.

Gode egenskaber

 • Virker fugtende og plejende
 • Bevarer egenskaberne ved ung hud
 • God for flere hudtyper
Biotherm Eau Solaire Hydratante Face Mist

Biotherm Eau Solaire Hydratante Face Mist

Fugtende egenskaber og fuld beskyttelse mod solen er, hvad du får med Biotherm Eau Solaire Hydrante face mist.

Biotherm har tænkt i andre baner og valgt at kombinere en lækker og frisk face mist med beskyttende egenskaber fra solcreme. Denne fungerer derfor også som en let solcreme til ansigtet, der med faktor 50 giver god beskyttelse mod solens UV-stråler.

Den lækre spray er velegnet til alle typer af hud og kan derfor også benyttes af de mindste i familien. Den er nem at fordele trods den lidt mere cremede og fede konsistens. Den trækker hurtigt ind i huden og hverken fedter eller giver hvide mærker.

Gode egenskaber

 • Misten er med SPF 50
 • Misten virker både fugtende og beskyttende
 • Den efterlader dit ansigt strålende
 • Virker vandafvisende
Dermalogica Antioxidant Hydramist

Dermalogica Antioxidant Hydramist

Med opstrammende effekter giver Dermalogica Antioxidant Hydramist huden en flottere struktur.

Vil du gerne bevare et ungt udseende så længe som muligt? Så prøv Dermalogica Antioxidant Hydramist, der med sine opstrammende egenskaber effektivt går ind og forbedrer hudens struktur, fugter huden og bekæmper skadelige radikaler.

Med en formel bestående af hvid te, lakrids og betaglucan, beskytter du huden og mod skadelig ROS samt hæmmer collagennedbrydende MMP. Sammen med ascorbyl fosfat stimulerer den collagendannelsen og giver antioxidant beskyttelse.

Denne face mist er derfor et perfekt match til dig og dit ansigt, hvis du gerne vil bevare det smukke og unge udseende længst muligt.

Gode egenskaber

 • Virker opstrammende på ansigtet
 • Face mist, der bidrager til dannelse af kollagen
 • Giver huden en flottere struktur

Før du køber en face mist

Har du ikke prøvet at bruge eller købe en face mist før? Så sætter vi dig herunder ind i det grundlæggende om misten, så du får valgt den rette første gang. Så er du også sikker på, at du får et produkt, der fugter huden korrekt.

Hvad er face mist?

En face mist – eller facial mist – er et produkt, der giver din hud fugt. Den fungerer som et led i din hudpleje og indeholder beroligende ingredienser, der er god for din hud. Dog kan nogle også indeholde antioxidanter eller viaminer, mens andre kan indeholde kollagen til den aldrende hud.

En face mist kan benyttes morgen som aften, hjemme som på kontoret, og redde dig og din hud, når indeklimaet bliver for tørt, eller du bare kan mærke, at det er tid til et forfriskende boost.

Vælg ud fra behov

En face mist er nemlig ikke bare en face mist. For nogle er henvendt til forskellige hudtyper, mens andre kan afhjælpe rødme i huden, uren hud eller sågar fine linjer, fordi de indeholder kollagen.

Læs derfor gerne grundigt beskrivelsen af de enkelte face mists, som du støder på, så du ender med at få en, der er et perfekt match til din hud og dens specifikke udfordringer.

Hvad er face mist godt for?

Face mist er især godt for fugtighedsbalancen i huden. Med det mener vi, at du med en face mist kan sørge for at holde huden perfekt fugtet dagen lang. Det gavner ikke kun din hud, men kan også få makeuppen til at holde sig frisk og lækker i længere tid.

Vil du gerne have ekstra gavnlige effekter ud af din ansigtsmist, kan du med fordel vælge en, som indeholder vitaminer, antioxidanter og andre gavnlige ingredienser, der er god for huden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken face mist skal man købe?

Du skal købe den ansigtsspray, der passer bedst til din hud. Så har du tør hud, bør du købe en, der er god for netop dette. Har du sensitiv hud, bør du vælge en med ingredienser, der tager højde for det. Den bedste face mist er derfor den spray, der matcher ansigtet og huden.

Hvad er face mist?

Face mist er en opfriskende og fugtgivende spray til ansigtet, som giver huden et boost af fugt, når den har brug for det. Med ganske få sprøjt føles din hud meget mere lækker og frisk. Face mist kan fås i forskellige varianter alt efter hudtyper og behov.

Hvem bør bruge en face mist?

I princippet ville alle have godt af at bruge en face mist. Særligt om vinteren hvor huden virkelig kommer på arbejde i det kolde vejr og den tørre luft fra radiatorer og brændeovne. For det gør det langt mindre hårdt for huden.

Ellers er face mist også rigtig godt til dig, som blot kan lide at pleje dit ansigt og have en frisk følelse dagen lang. Det er derfor heller ikke kun kvinder, der kan benytte sig af en face mist. Det er også rigtig godt for mænd og deres hud.

Kan jeg bruge face mist på sensitiv hud?

Ja, det kan du godt. Her bør du blot være ekstra opmærksom på, hvad den enkelte face mist er rettet mod. Rødmer huden meget, bliver den meget tør eller fedter den nemt, bør du finde en face mist, som er god mod netop dette. Jo mere specifikt henvendt den bliver til din hud, jo mere gavn får du også af den.

Kan jeg bruge face mist oven på makeup?

Ja! Det kan du sagtens. Det er faktisk lige før, det er en fordel, at du bruger en face mist et par gange om dagen, når du har makeup på. For den er med til at holde makeuppen frisk og dermed også dit udseende frisk og flot. Så brug gerne løs af face mist på makeup!

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.