Tests

Bølgejern TEST: Her er vores bud på de bedste bølgejern

Drømmer du om bølger? Og kunne du godt tænke dig at finde det bedste bølgejern? Så læs med videre her i vores bølgejern test, hvor vi giver dig vores bud på de bedste bølgejern.

skrevet af Julie M. Laursen

bølgejern

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Når man har krøller eller bølger, vil man gerne have glat hår. Når man har glat hår, vil man gerne have bølger eller krøller. Er du også blevet fascineret ved tanken om at få bølger i håret, er det heldigvis ikke længere væk end det bedste bølgejern.

Du behøver ikke lade dig nøjes med dit glatte hår, hvis du virkelig bare drømmer om at få mere volumen i lokkerne eller frisuren – særligt hvis du har fint hår.

Er det tilfældet, er det godt, at du er landet her hos os, da vi har samlet vores bud på de fem bedste bølgejern, der er at finde og få lige nu og her. Vi håber, det kan hjælpe dig til at skabe bølger i håret året rundt og til enhver anledning.

Bølgejern Test

Er du klar til at komme i gang med at lave smukke krøller eller bølger? Det betyder meget for dine bølger, om du styler det med et godt jern. Vi har gjort vores bedste for at give dig et rigtig godt udgangspunkt for at finde og bruge det bedste bølgejern.

Vi har fundet frem til følgende bedste bølgejern:

Vil du gerne vide mere om de enkelte bølgejern? Så læs gerne med videre herunder, hvor vi uddyber nærmere, så du kan skelne dem fra hinanden.

BaByliss Deep Waver W2447E bølgejern

BaByliss Deep Waver W2447E bølgejern

Med BaByliss behøver du ikke længere nøjes med at drømme om bølger. For den er god til alle hårtyper og kan på et øjeblik forvandle selv det mest glatte hår til flot og elegant, bølget hår.

Specifikationer: Krøllejern og bølgejern | 3 temperaturindstillinger | 2,5 meter roterende ledning | Kølig spids

Nemme og hurtige bølger

Med bølgejernet her fra Babyliss kan du nemt og hurtigt få flotte bølger og krøller. Det bliver nemlig hurtigt varmt og kan indstilles til en temperatur på mellem 160 og 200 grader. Du kan derfor vælge den temperatur, der er mest passende til din hårtype.

Det gode ved dette bølgejern er, at det har en spids, der forbliver kølig. Det betyder, at du ikke brænder fingre eller kinder, når du krøller håret.

Gode egenskaber

 • Du kan indstille temperaturen
 • Den har en roterende ledning
HH Simonsen ROD Deep Waver VS5 crepejern 16.32.36

HH Simonsen ROD Deep Waver VS5 crepejern

Med et HH Simonsen bølgejern kan du nemt og hurtigt lave de flotteste bølger – uanset hårtype. Det er et wave jern med højt temperaturspænd med teflon belægning og endda en varmebeskyttende handske, der følger med.

Specifikationer: Bølgejern | Justerbar temperatur (150-210 grader) | Teflon belægning | 3 meter ledning | Med varmebeskyttende handske

Bølgejern med godt greb og lang ledning

Med dette waver krøllejern og bølgejern kan du få det flotteste hår på ingen tid. For det har en ganske unik form, der er med til at skabe ekstra smukke bølger. Det har desuden justerbar temperatur og bliver ret hurtigt varmt.

For at beskytte dig følger der en varmebeskyttende handske med. Pladerne er skabt med titanium- og teflon med en belægning med olier og turmalin, som er med til at give et glansfuldt hår.

Gode egenskaber

 • Varmebeskyttende handsker
 • Nem og ligetil at bruge
 • Højt temperaturspænd
BaByliss The Crimper 2165CE crepejern

BaByliss The Crimper 2165CE crepejern

Er du mere til et crepet look? Så prøv dig frem med dette fantastiske crepejern fra BaByliss, der er formet til at skabe en perfekt og holdbar struktur.

Specifikationer: Bølgejern | 10 varmeindstillinger | Keramisk belægning | Auto sluk | Hurtig opvarmning | 1,8 meter drejeledning

Få mere volumen og bølger i håret

Vil du gerne have en mere fyldig hestehale? Eller måske bare et mere fyldigt, løst hår? Så prøv dig frem med dette fantastiske crepe jern fra BaByliss.

Det er godt nok ikke et bølgejern BaByliss, men kan stadig give dig god volumen. Det er nemt at bruge, bliver hurtigt varmt og tillader dig at lægge meget hår i ad gangen. Det er ingen årsag at style håret med dette jern, da det er med keramisk belægning og derfor også har en beskyttende effekt.

Gode egenskaber

 • Den har mange varmeindstillinger
 • Den er med keramisk belægning
 • Den er hurtigt varm
Remington PROLuxe 4-in-1 Adjustable CI91AW 16.32.36

Remington PROLuxe 4-in-1 Adjustable CI91AW

Er du på udkig efter et bølgejern, der nærmest ikke sætter begrænsning på temperaturen? Så bliver du glad for dette fra Remington, der kan sættes til en høj varme på hele 410 grader!

Specifikationer: Bølgejern | Keramisk belægning | Temperatur op til 410 grader | 5 temperaturindstillinger | Opvarmet på 30 sekunder

Godt bølgejern til alle hårtyper

Kan du nærmest ikke vente med at komme i gang med at lave bølger i håret? Det skal du heller ikke længe med dette bølgejern, da det giver dig mulighed for at komme i gang med at lave bølger i håret på bare 30 sekunder. Har du tilmed også lidt tykt og genstridigt hår, behøver du ikke holde dig tilbage, da du kan sætte jernet til at varme op til hele 410 grader.

Jernet er desuden belagt med keramisk belægning, så du kan bølge og krølle håret, uden det tager for meget skade.

Gode egenskaber

 • Den har ekstra høj temperatur
 • Den har mange temperaturindstillinger
Babyliss Pro Tourmline Tripple Waver

Babyliss Pro Tourmline Tripple Waver

Har du mellemlangt eller langt hår? Så se nærmere på dette wave krøllejern fra BaByliss, der styler håret til perfektion takket være den keramiske teknologi.

Specifikationer: Bølgejern | Har 4 forskellige stylingindstillinger | Kølig spids | Keramisk belægning | Auto sluk | Høj temperatur: 410 grader

Bølgejern til mellemlangt og langt hår

Er du ikke på udkig efter hverken et billigt bølgejern eller det bedste bølgejern, men i stedet et der matcher din hårlængde? Så kan du her få et bølgejern, der er rigtig godt til mellemlangt og langt hår. Det er et stort jern og er udstyret med keramisk teknologi, der afgiver varme over hele overfladen. Takket være tourmaline minimeres statisk elektricitet i håret også.

Den har autosluk og kan indstilles på forskellige temperaturer.

Gode egenskaber

 • Det styler håret på forskellige måder
 • Det har en kølig spids, som du kan holde ved imens

Forskellen på krøllejern, crepejern og bølgejern

Vil du meget gerne have krøller? Men er du helt oprigtigt i tvivl om, hvilket jern du skal vælge for at kunne lave krøller? Det er der ikke noget at sige til, da der er mange forskellige at vælge mellem. Vi kommer med de mest gængse herunder og forsøger så vidt muligt at forklare dig forskellen, så du nemt og hurtigt kan finde ud af, hvad der er bedst til dig og dit hår.

Krøller med krøllejern

Et krøllejern er et jern, du kan bruge til at lave flotte krøller med. Det er et rundt jern, som du skal sno dine pæne lokker rundt om for at få krøller. Er du tålmodig, kan du få smukke bølger og krøller, der holder hele dagen. Om du kan lave store eller små krøller afhænger af størrelsen af jernet. Gå gerne efter et, der er så smalt som muligt, hvis du gerne vil lave små og søde krøller.

Krøller med bølge jern

Et bølgejern adskiller sig fra et krøllejern ved at være udformet helt anderledes. Jernet er udformet med fordybninger, hvori du lægger dit hår. I stedet for flotte krøller får du i stedet flotte bølger. Det er især godt til dig, som godt kan lide et mere afslappet look. For det er nemlig muligt at lave rodede bølger, som giver lidt et beachlook. Det er perfekt til sommeren, når der skal laves bål i haven eller festes på stranden.

Krøller med crepejern

Et crepejern var meget populært tilbage i 90’erne til at lave crepet hår med. Det er små bølger i håret, som laves takkes være de konturer der er i jernet. Det er derfor ikke deciderede krøller i bogstavelig forstand. Det er rigtig godt til dig, der gerne vil have mere volumen i håret uden at skulle stå og bruge en masse tid på at lave flotte og pæne krøller.

Før du køber et nyt bølgejern

Inden du kaster dig ud i at købe et bølgejern, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig. Hvilke det er, lister vi op for dig herunder, så du nemt og enkelt kan få et overblik over, hvad du bør være opmærksom på.

Hvilket bølgejern er bedst til dit hår?

Når du skal købe et bølgejern, er det en god ide at sætte dig ind i, hvilket jern der passer bedst til dit hår. Det kan selvfølgelig være svært at sige på forhånd. Særligt hvis du ikke før har prøvet at bølge håret med et bølgejern. Du kan dog hurtigt finde ud af det ved at læse nærmere på specifikationerne og eventuelt søge dig frem til videoer, hvori du kan se, hvilke bølger du får frem ved at benytte det enkelte jern.

Brug gerne god tid på at dykke ned i det, så du får købt det helt rette bølgejern til dig og dit hår.

Hvor hurtig opvarmning skal du bruge?

Skal det kunne være varmt på bare 30 sekunder? Det er rent faktisk muligt med flere og flere bølgejern på markedet. Det er ikke alle, der kan det. Så vær opmærksom, når du kigger igennem udvalget. Jo hurtigere det kan opvarme, jo dyrere er det som regel også, da der som regel er en ret høj kvalitet forbundet med det.

Betyder det ikke så meget, behøver du naturligvis ikke lade være et must for, om bølgejernet er godt eller ej for dig.

Kig efter temperaturindstillinger

Skal det kunne blive rigtig varmt? Bølgejern er forskellige og kommer derfor også med forskellige temperaturindstillinger. Nogle er med meget høje temperaturer og standardindstillinger. Hvad du er til, og hvad du har brug for, er det kun dig, der ved. Så se meget gerne nærmere på det, så du får de temperaturer, du gerne vil have.

Keramisk belægning over teflon coating

Langt de fleste bølgejern og jern til hår generelt bliver lavet med det, der kaldes for keramisk belægning.

Du kan også få jern med teflon coating, men det giver en dårligere beskyttelse og fordeling af varmen. Teflon er desuden heller ikke lige så holdbart som keramisk belægning er det.

Har du derfor mulighed for det, vil vi som udgangspunkt anbefale dig at gå efter et jern med keramisk belægning. Så er du sikker på at kunne bølge hår eller skabe bølger om og om igen.

Med eller uden ledning

Når du kigger efter et bølgejern, er det faktisk muligt at få et enten med eller uden ledning. Langt de fleste laves dog med ledning, da det kræver meget strøm at varme et bølgejern op. Selvom en ledning kan være lidt udfordrende at jonglere med, er det, hvad der som regel er det nemmeste. Det sikrer en hurtig opvarmning, og at der er strøm og varme i jernet, så længe du har brug for det.

Bølgejern til tyndt eller tykt hår

Har du tendens til at have tykt hår, kan det være en god ide at gå efter et jern med mulighed for en høj temperatur. For tyndt eller fint hår behøver ikke lige så varmt et bølgejern som et tykt hår gør. Bølgejern laves dog som sådan ikke specifikt til tyndt eller tykt hår, selvom der naturligvis kan være undtagelser.

Du kan altid læse nærmere i specifikationerne for at se, om bølgejernet er bedst egnet til det ene eller det andet.

Sådan laver du flotte krøller med et bølgejern

Det er nemt at lave flotte bølger med et bølgejern. Det er ikke smukke krøller, da det ikke er, hvad det er lavet til – men det er tæt på.

Det er meget nemt og enkelt, da du først og fremmest blot skal tænde for bølgejernet. Når det har nået den ønskede temperatur, deler du dit hår op i sektioner. Det gør det nemmere for dig at komme igennem hele håret og alle lokkerne.

Når håret er delt op, tager du en enkelt lok af håret og lægger ned i bølgejernet. Pres jernet om håret et øjeblik og bevæg stille og roligt jernet ned ad resten af håret. Når du når for enden, tager du håret ud af jernet, og så er der bølger. Herefter fortsætter du bare med resten lok efter lok. Det kan godt tage lidt tid alt efter hvor store eller små bølger, du godt kunne tænke dig.

Når du styler håret med et bølgejern, er det vigtigt, at du husker at bruge varmebeskyttende spray. Det er hårdt for hårstråene at blive udsat for så høj varme. Så de skal beskyttes, inden du lægger dem i jernet!

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket bølgejern skal jeg vælge?

Det er vigtigt, at du vælger det bølgejern, som passer til dit budget og ikke mindst dit hår. Vælg det efter, hvad du mener er vigtigt for at kunne få det hår og de bølger, som du drømmer om. Vi har banet vejen for at vælge et rigtig godt bølgejern ved at vælge de bedste modeller ud. Så læs dem gerne igennem og se, om ikke der er et, der skiller sig ud og passer perfekt til og det, du gerne vil bruge det til.

Hvordan laver man bølger?

Det er ret nemt at lave bølget hår med et bølgejern. Du presser blot bølgejernet hele vejen ned ad en hårtot. Når du har gjort det, får du bølger, der efterligner et naturligt fald. Du skal egentligt derfor bare bevæbne dig med en masse tålmodighed, da det tager tid at køre jernet igennem hele håret. Jo mere tålmodig du er, jo flottere bliver bølgerne også. Så giv dig gerne god tid med bølgejernet, så du får de bølger og det fald, som får dit hår til at se helt fantastisk ud.

Hvor kan man købe curlere?

Curlere kan du købe hos frisøren, på internettet eller måske endda i butikker, der retter sig mod pleje og skønhed. Curlere er gode at bruge, hvis du gerne vil holde lidt fri fra dit bølgejern. For det er lidt hårdt for håret at skulle igennem varmebehandling hver eneste dag.

Curlere kan du købe i forskellige størrelser. Så vær opmærksom når du køber dem, så du ikke ender med at få og købe nogle, der ikke passer til det look, som du godt kunne tænke dig. Du kan altid spørge din frisør, hvilke der passer bedst til dig, dit hår og din ansigtsform.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.