Tests

Bedste Håndcreme Test: Disse skal du bruge

Elsker du at have bløde hænder? Eller døjer du med tørre hænder? Med en god håndcreme kan du holde den tørre hud for døren. Vi tester og gennemgår de 8 bedste håndcreme på markedet, så du kan få altid bløde og dejlige hænder sommer som vinter.

skrevet af Julie M. Laursen

bedste håndcreme test

Vi tjener en kommission for produkter solgt gennem nogle links i denne artikel.

Mange danskere – og især kvinder – er glade for at bruge håndcreme. Særligt om vinteren, hvor kulden og den tørre luft er hård for huden.

Men, i en tid hvor vi også er begyndt at have ekstra meget fokus på håndhygiejne, kan en god og fugtgivende håndcreme være din bedste ven i hverdagen.

Der er stor forskel på håndcreme i forhold til deres plejende egenskaber, hvor fugtgivende de er, samt om de benytter sig af naturlige ingredienser eller ej. Det kan være en jungle at finde ud af.

Vi har gjort det nemmere for dig og udvalgt de 8 bedste håndcremer på markedet. De indeholder alle gode og plejende ingredienser, som er et perfekt værn mod sart eller tør hud.

Læs gerne vores testbeskrivelser herunder og se, om ikke du kan finde en håndcreme eller to, som matcher dine hænders behov til perfektion.

Bedste håndcreme test

Hvorfor nøjes med det næstbedste, når du kan få det bedste? Det er i hvert fald udgangspunktet for denne “håndcreme bedst i test”, hvor vi har udvalgt de 8 absolut bedste produkter. Der er både den bedste håndcreme til dig med tørre hænder, den bedste håndcreme til dig med sensitiv hud og håndcremer til dig, der gerne vil gøre noget godt for både hænder og negle.

De bedste håndcremer er:

 1. Australian Bodycare Hand Cream
 2. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment
 3. Raunsborg Hand Cream For Sensitive Skin
 4. Deep Defense Hånd Creme 30ml
 5. Anti-Age Lightweight Håndcreme 50ml
 6. Clarins Hand and Nail Treatment Cream
 7. Weleda Almond Sensitive Skin Hand Cream
 8. Elizabeth Arden Eight Hour Hand Treatment 75 ml

I vores håndcreme test kommer vi naturligvis også ind på, hvad der adskiller de forskellige cremer fra hinanden, og hvad de bedste egenskaber ved de enkelte cremer er. Det gør det forhåbentligt nemmere for dig at finde ud af, hvilke håndcremer, der er bedst til dig og dine hænder.

Australian Bodycare Hand Cream

Australian Bodycare Hand Cream

Tørre hænder behøver ikke være en hæmsko i hverdagen. I hvert fald ikke med Australian Bodycare Hand Cream, der effektivt plejer og fugter hænderne ved hjælp af den naturlige ingrediens, Tea Tree Oil.

Vil du gerne fugte dine udtørrede hænder til livs? Det kan vi godt forstå – og det er også muligt takket være Australian Bodycare Hand Cream. De tørre hænder kommes til livs med den australske Tea Tree Oil, der er kendt for at modvirke bakterier. Derudover virker den kløestillende og kan reducere og forebygge tør hud.

Udover Tea Tree Oil indeholder cremen også sheasmør og glycerin, der begge medvirker til at bevare fugt i huden på hænderne.  

Foretrækker du en fugtgivende creme med så mange naturlige ingredienser som overhovedet muligt, er denne håndcreme et rigtig godt og solidt valg. Det er ikke en fed creme, men til gengæld går de naturlige ingredienser ind og virker nærende, fugtgivende og blødgørende.

Gode egenskaber

 • Den er fugtgivende
 • Den beskytter mod tør hud
 • Den er uden parfume
 • Den er uden parabener
 • Den fugter uden at fedte
Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment

Håndcremen her fra Elizabeth Arden giver intensiv pleje og beskyttelse til dine hænder i helt op til otte timer. Den er især god at benytte om natten, hvor den kan få lov til at trænge dybt ned i huden.

Uagtet om du bruger den om dagen eller natten, vil du mærke en tydelig forskel på fugtbalancen i huden.

Med Elisabeth Arden Intensive Moisturizing Treatment håndcreme, går der ikke længe, før du kan vinke farvel til ru og udtørrede hænder. For håndcremen her giver dine hænder intensiv pleje og beskyttelse i helt op til 8 timer.

Det er en meget fugtgivende håndcreme, der med gode og aktive ingredienser sørger for, at huden konstant får tilført masser af fugt med silkebløde hænder som resultat. Har du generelt hænder, der er meget tørre, kan du med fordel benytte håndcremen, inden du går i seng, så den kan få lov til at arbejde og fugte hele natten.

Håndcremen er lavet til at være hurtigt absorberende, hvorfor den ikke fedter på huden eller i hænderne, når den er i brug.

Gode egenskaber

 • Er meget fugtgivende
 • Beskytter effektivt mod tørhed i huden
 • Fedter ikke i brug
 • Hænderne efterlades silkebløde
Raunsborg Hand Cream For Sensitive Skin

Raunsborg Hand Cream For Sensitive Skin

Søger du en nærende og fugtgivende håndcreme til dine hænder, er det, hvad du får med Raunsborg håndcreme til sensitiv hud.

Har du en sensitiv hud, som har tendens til at blive irriteret eller tør?

Med cremen fra Raunsborg kan du effektivt forebygge irritation i huden. For med en kombination af ingredienser såsom lind, vegetabilsk squalane og argurkeekstrakter formår cremen at opholde fugtbalancen på dine hænder.

Den trænger effektivt ind i huden uden at virke fedtende. Med brug af naturlige ingredienser formår cremen at opretholde hudens fugtbalance.

Cremen kommer i en feminin emballage og indeholder 100 ml. Den er drøj i brug og kan med fordel benyttes på dine hænder såvel som på resten af kroppen, hvis du har lyst til det.

Fra det allerførste brug af cremen, vil du med det samme mærke, hvordan den trænger ind i huden og effektivt fugter. Den kan også med fordel benyttes som det sidste, inden du går i seng, så den får lov til at virke og arbejde hele natten igennem.

Gode egenskaber

 • Trænger hurtigt ind i huden
 • Fugter hænderne
 • Er god for hænder og negle
 • Kan bruges på hele kroppen
Deep Defense Hånd Creme 30ml

Deep Defense Hånd Creme 30ml

Denne håndcreme er det perfekte middel mod aldring af din hud. Den er fremstillet som et serum, der trænger ind i huden med det samme.

Med en lækker blanding af aktive ingredienser, får du både udglattet fine linjer indefra og ud samt stimuleret produktionen af kollagen og elastan. Silkebløde hænder er med andre ord, hvad der venter dig.

Håndcremen her er perfekt til dig, som både ønsker at have silkebløde hænder, men som også gerne vil komme rynkerne i forkøbet. Leder du derfor efter en anti-age håndcreme, er denne et rigtig godt bud.

Den indeholder nemlig ingredienser, der på mange punkter forbedrer hudens kvalitet og hudens absorbering. Dette er blandt andet den aktive ingrediens, Hyaluronsyre, hvis egenskab er at forbedre absorberingen af andre aktive ingredienser i cremen, som udglatter rynker på hænderne og fine linjer.

Der er tænkt nøje over ingredienslisten i denne håndcreme, da den også indeholder antioxidanter og ingredienser, der effektivt genopbygger huden og giver dig silkebløde hænder dagen lang.

Cremen er naturligvis uden parabener og parfume.

Gode egenskaber

 • Har en opstrammende effekt
 • Giver dine hænder et yngre udseende
 • Virker beskyttende mod luftforurening
 • Giver silkebløde hænder dagen lang
 • Fedter ikke
Anti-Age Lightweight Håndcreme 50ml

Anti-Age Lightweight Håndcreme 50ml

For dig der gerne vil ældes med ekstra ynde, er denne Anti-age Lightweight creme et sublimt valg. For den plejer og tilfører ikke kun fugt, men har også en opstrammende effekt, der får din hud til at se yngre og mere frisk ud.

Vil du gerne både undgå udtørrede hænder og hurtigt aldrende hænder, kan du med fordel benytte dig af denne anti-age lightweight håndcreme. Den har en lækker og let konsistens, der hurtigt absorberes af huden og dermed ikke fedter.

Sammen med en blanding af gode og aktive ingredienser, får huden på dine hænder samtidig også en opstrammende effekt. Altså perfekt til dig, som gerne vil komme rynkerne eller de fine og snigende linjer i forkøbet.

Som en ekstra fordel er den også uden parabener.

Gode egenskaber

 • Plejende og fugtende egenskaber
 • Anti-age effekt
 • Giver silkebløde hænder
 • God til dig der gerne vil forebygge mod ældringstegn
Clarins Hand and Nail Treatment Cream

Clarins Hand and Nail Treatment Cream

Clarins er med denne håndcreme kommet på en fantastisk formel, der både sikrer dig fugtede og bløde hænder samt opstrammede og mere ungt udseende hænder. Det er derfor ikke helt forkert at kalde cremen her for et 2-i-1 produkt.

Clarins’ produkter går du aldrig helt galt i byen med. Dette er også gældende for Clarins Hand and Nail Treatment Cream, hvis formel beskytter hænderne mod irriteret og tør hud og styrker både negle og neglebånd.

Den er med andre ord blødgørende og giver dig silkebløde hænder dagen lang – særligt hvis du bruger den flere gange om dagen. Men cremen beskytter ikke kun og giver hænderne en blødgørende effekt. Den minimerer også tegn på alderdom ved at pleje indefra og ud. Den er ikke en decideret anti-age håndcreme, men giver hænderne og huden den næring og fugt, som holder rynker og slap hud på afstand.

Gode egenskaber

 • Styrker neglene og neglebånd
 • Giver bløde hænder
 • Modvirker irritation og tørhed
 • Beskytter i både varme og kolde omgivelser
Weleda Almond Sensitive Skin Hand Cream

Weleda Almond Sensitive Skin Hand Cream

Weleda Almond Sensitive Skin er en billigere men rigtig god håndcreme, der er baseret på sød mandelolie og økologiske ingredienser. Formlen går effektivt ind og modvirker tør hud og hænder. Den er ideel til dig, der har sensitiv hud.

Har du sart hud på hænderne og skal være påpasselig med valget af håndcreme? Så kan du trygt benytte dig af Weleda’s håndcreme, der er særligt henvendt til hud på hænder, der er sart og sensitivt. Med sød mandelolie går håndcremen mildt ind og fugter huden samt giver en nærende beskyttelse.

Derudover indeholder den udelukkende økologiske ingredienser og er derfor et godt og naturligt valg, hvis det er vigtigt for dig, når det kommer til en håndcreme.

Du kan med fordel bruge håndcremen flere gange om dagen. Særligt hvis du i perioder døjer med meget tørre hænder. Den er hurtigt absorberende og fedter ikke selv ved hyppigt brug.

Gode egenskaber

 • Det er en mild og sødt duftende håndcreme
 • Den er plejende
 • God til sart og sensitiv hud
 • Den indeholder økologiske ingredienser
 • Den er beskyttende for hænderne sommer som vinter
Elizabeth Arden Eight Hour Hand Treatment 75 ml

Elizabeth Arden Eight Hour Hand Treatment 75 ml

Elizabeth Arden Eight Hour Håndcreme er rigtig god, når kulden for alvor sætter ind og giver dine hænder udfordringer med at holde fugtbalancen ved lige. Cremen er fed og formår at fugte hænderne uden at efterlade dem fedtede eller klistrede.

Elizabeth Arden Eight Hour Hand Treatment minder utrolig meget om den øvrige håndcreme fra samme mærke, som vi har gennemgået ovenfor. De har da stort set også samme formel og egenskaber. Dog skiller håndcremen sig her ud ved, at den er henvendt til dig, der har brug for meget fugt til hænderne, og som godt kunne bruge en creme til decideret brug om natten.

For som navnet antyder det, arbejder denne håndcreme bedst og har de bedste fugtgivende egenskaber, hvis den får lov til at arbejde i mange timer ad gangen. Selvom cremen er meget nærende og fugtgivende med en fed formel, er det ikke noget, du lægger mærke til, når hænderne er smurt ind. For cremen absorberes hurtigt og efterlader derfor ikke en klistret hinde.

Vi kan især anbefale brugen af cremen her til perioder, hvor der er ekstrem kulde.

Med Elizabeth Arden Eight Hour Hand Treatment kan du være sikker på at have en god og fugtende ven til hænderne ved din side.

Gode egenskaber

 • Den giver intensiv pleje af hænderne
 • Dine hænder bliver dejligt bløde
 • Cremen dufter mildt
 • Den giver dine hænder en passende mængde fugt

Sådan finder du den bedste håndcreme til dig

Håndcreme er en hel verden for sig. For at gøre det nemmest muligt for dig selv at vælge den passende håndcreme, kan det være en fordel at gøre dig nogle nærmere overvejelser om alt lige fra typen af håndcremen, til om den også skal have en beskyttende effekt mod solen.

Jo flere og nærmere overvejelser, du gør dig om valget af din kommende håndcreme, jo mere glad bliver du for det valgte produkt. For det sikrer i højere grad, at håndcremen matcher dine hænder, at den trænger ind i huden, som du ønsker det samt giver den fugt, som dine hænder har brug for.

Om du har meget tørre hænder eller ej, er det altid en god ide at have en plejende håndcreme ved sin side, da hænderne altid kan bruge lidt ekstra fugt og kærlighed.

Hvad skal du bruge din håndcreme til?

Det vigtigste er at gøre klart, hvad formålet med din håndcreme er. Er det blot for at have til nødsituationer? Eller kan du generelt bare godt lide at være up front, når det gælder pleje og forebyggelse? Det og mange flere årsager kan der være til at købe en håndcreme.

Det er netop, hvad du skal tage med dig, da det gør det langt nemmere for dig at vælge den helt rette håndcreme. For er det anti-age eller måske en decideret håndcreme til meget tørre hænder, kan du nemt og hurtigt sortere ud i de mange forskellige typer af håndcreme, der er.

Håndcreme til tørre hænder

En håndcreme er generelt god til at bidrage med ekstra fugt til vores hænder. Men, der er stor forskel på, hvor meget fugt håndcremer tilfører og dermed også, hvor fede de er. Oplever du derfor ofte at have tørre hænder, bør du gå efter en særligt god og fed håndcreme med ekstra plejende ingredienser. Denne vil hurtigt kunne skabe ro i din huds fugtbalance.

Her i vores håndcreme test har vi også udvalgt håndcremer til netop det formål. For ingen skal gå rundt med kløende og udtørrede hænder. Prøv dig eventuelt frem med en lettere fed creme til dagtimerne og en ekstra fed håndcreme til natten. Det kan være en kombination, som både er behagelig, men som også gør godt for dine hænder.

Anti-age

Vil du gerne forebygge, at dine hænder og huden på hænderne kommer til at se rynket eller slap ud? Så giver det god mening at gå efter en creme med anti-age effekt. Om cremer kan have en decideret effekt mod rynket hud, er der delte meninger om. Men, du kan gøre meget ved at købe en creme, der har særligt fokus på mineraler, vitaminer og andre naturlige ingredienser, der forebygger tegn på alderdom.

Husk dog også, at indtag af 1-2 liter vand om dagen gør underværker for din hud, og hvordan den ældes. Så kombinerer du dette med en god og lækker håndcreme, der giver masser af fugt, kan du nærmest være sikker på at have flotte hænder og negle de næste mange år.

Generel pleje og forebyggelse

Håndcreme er generelt rigtig godt til generel pleje og forebyggelse. Er det formålet med dit valg af håndcreme, kan du nøjes med en lettere fed creme med plejende egenskaber. For har du ikke decideret tendens til tørre hænder om vinteren eller sommeren, er det nok med en let creme, der blot er nærende, blødgørende og beskytter. Så burde dine hænder være godt kørende året rundt.

Solfaktor (SPF)

Om du ofte døjer med tørre hænder eller ej, er det altid en god ide at gå efter en håndcreme med solfaktor. For selvom dine hænder måske kun sjældent bliver solbrændte, er det altid godt med en forebyggende effekt, så det netop ikke sker.

Din hud har generelt også bedst af at være beskyttet mod solens UV-stråler. Ja, og så har en creme med solfaktor også i sig selv en anti-age effekt, da solen er med til at ælde huden i et hastigere tempo.

Hvordan bruger man håndcreme?

Den bedste måde at bruge håndcreme på, er ved at lægge en lille klat på håndryggen, som du smører ud med den anden håndryg. Du kan også godt bruge håndfladerne, men her vil du få en fedtet fornemmelse, da håndfladerne har mange svedkirtler.

Benyt en håndcreme, når du har vasket eller sprittet dine fingre og smør dine hænder godt ind igen, når du går i seng.

Du kan ikke bruge håndcreme forkert. Vil du gerne helt undgå følelsen af fedtede fingre, kan du efterfølgende tørre håndfladen med en vådserviet – dog uden at tørre håndryggen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste håndcreme?

Den bedste håndcreme er en creme, der opfylder de ønsker, du har til hænderne. Det er derfor individuelt, hvilken håndcreme der er den bedste – for vores hænder er forskellige. Har du tørre hænder, er en fed og meget fugtgivende håndcreme det mest optimale valg, mens en lettere og mere opstrammende creme er sublimt til dig, der ønsker at komme den højere alder godt i møde.

Med det sagt er de 8 udvalgte håndcremer i testen her alle de bedste inden for deres kategori. Rammer en af disse håndcremer derfor dit behov, kan du være helt sikker på, at den er blandt de bedste på markedet og giver dig det, du har behov for.

Hvorfor skal man bruge håndcreme?

Håndcreme er et fantastisk middel til at beskytte dine hænder mod udtørring. håndcremer har nemlig en evne til at trænge ind i huden. Dermed er den med til at lægge et beskyttende lag af fedtstoffer, som nedsætter fordampningen fra huden, begrænser vandtabet samt styrker barrieren.

Det er ikke alle, der har et direkte behov for at benytte håndcreme. Men, har dine hænder generelt tendens til at blive tørre, kan det være en rigtig god ide at anskaffe og benytte dig af en håndcreme. For det gør hverdagen for dine og vores hænder meget mere behagelig.

Hvordan vælger man en håndcreme?

Det er ikke nogen nem disciplin at vælge en håndcreme til dine hænder. For det bedste du kan gøre, er at prøve dig frem med forskellige cremer. Har du dog ofte tørre hænder, anbefaler vi, at du går efter en fed formular med masser af fugt. Generelt er det vigtigste at gå efter et produkt, der giver fugt og pleje uden at fedte og som er uden parfume. For så længe den er plejende og er lavet med fokus på at holde tørre hænder fra døren, kan det ikke gå helt galt. Særligt ikke med de håndcremer, vi har udvalgt til vores test.

Om Julie Laursen:

Jeg har i længere tid skrevet om alt inden for skønhed og hudpleje, og bruger til hverdag også flere forskellige produkter til at pleje huden selv. Nu er jeg fast skribent her på Danish Bodycare, og bruger mange timer på at researche, så jeg kan skrive de bedste artikler til dig.